Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

ima li neko predstavu gde bih mogo da nadjem metalne footpegove koji pashu na XT 660 X ?

video sam po netu ali sa nekih anonimnih sajtova tako da ne znam ni kako bih narucio odatle...

imaju neki pivot pegs  RTEmagicC_Pivot_Fussraste_XT-660_Tenere_01.gif.gif za 150e

i obicni Fussraste-XT-660_01.jpg za 73e

mene konkretno zanima ima li to negde u BG da se pazari , moze li to malo jeftinije :) i recimo da li sa kineskog quinkija koji kostaju 55e moze da pase na XTX,

picture1mic.png

ili mozda sa nekog drugog koji  ima u BG...

kolko sam pregledao slike Dr.Mracni, dcNiko, i svi stariji tx ovi ih imaju... mozda negde naci te ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Juce sam nesto radio na motoru.Skinuo sam rezervoar i sediste,izvadio svecicu(skoro nova),ocistio filter za vazduh.Svecica je bila crna cadzava,motor je radio na bogatu smesu,pa sam skinuo i karburatore(zaebano).Otvorio procistio nije bilo nikakvih nepravilnosti samo je iglica i emulsiona tuba malo potrosena,zato je bila bogata smesa.Iglica na primarnom karburatoru je bila na srednjoj od pet pozicija,postavio sam je na najvisoj poziciji da manje ide gorivo,a vise vazduh.Glavna dizna je 130.Sklopio sve i kad sam upalio motor radio je na preko 2500 obrtaja,smanjio sam ler gas na 1200 obrtaja.Smesa ja bila toliko bogata da se motor gusio pa je neko digao ler gas na glavnom leptiru.Diznu za ler gas sam namestio na dva kruga otvorenosti(vazduh).Motor se preporodio vuce mnogo bolje,a rupa,gusenje oko 3-4000 obrtaja od pre je nestalo.Karburator verovatno nikad nije skidan niti cisten,motor je presao oko 50 000km.Cekam da stigne filter za ulje pa da zamenim i ulje.

Dali neko zna dali ima da se kupi iglica i emulziona tuba za xt-600?

To je za sada,skinuo sam sve plastike i farbam ih u crno,bile su ruzno izgrebane.

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

ima li neko predstavu gde bih mogo da nadjem metalne footpegove koji pashu na XT 660 X ?

video sam po netu ali sa nekih anonimnih sajtova tako da ne znam ni kako bih narucio odatle...

imaju neki pivot pegs  RTEmagicC_Pivot_Fussraste_XT-660_Tenere_01.gif.gif za 150e

i obicni Fussraste-XT-660_01.jpg za 73e

mene konkretno zanima ima li to negde u BG da se pazari , moze li to malo jeftinije :) i recimo da li sa kineskog quinkija koji kostaju 55e moze da pase na XTX,

picture1mic.png

ili mozda sa nekog drugog koji  ima u BG...

kolko sam pregledao slike Dr.Mracni, dcNiko, i svi stariji tx ovi ih imaju... mozda negde naci te ?

Imas u Louisu al nisu neki. U Auneru imas boljih a nisu ni skupi naspram tih sto si ti nasao za 73e, to mi nesto mnogo. A ove na prvoj slici sto se okrecu imas u Polu ako se ne varam isto je nesto oko 100e. Mislim da su ti dosta korisni ako vozis off road.

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

mozda ce zvuciti pozerski, ali ne vozim offroad cisto mi vizuelno lepse izgleda... a ssad sam pogledao Auner i nude ih za 99 i 79e... dodjavola zar je moguce da mali komadic celika toliko kosta :) mozda da potrazim negde na nekom otpadu XT pa da mu skinem ?

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Ako nađeš polovni XT javi i nama  ;).

Polovni delovi i sitnice su svakako u deficitu na našem tržištu.

Meni treba plastična leva maska (stranica) na rezervoaru.

• Svrati ponekad, 197 postova

Mene interesuje zasto kazete da se ulje mjeri kad je motor vruc , koga god sam pitao svi kazu da se mjeri kad je skroz ledan kad se slegne ulje.

sta mislite kako bi mi se cuo motor sa auspuhom arow predvidjenim za kawasaki zx9.

da li opstoji razlika u izradi auspuha npr za 600ccm 4 cilindra i 600ccm jedan cilindar.

link=topic=27492.msg567901#msg567901 date=1247093400]

Mene interesuje zasto kazete da se ulje mjeri kad je motor vruc , koga god sam pitao svi kazu da se mjeri kad je skroz ledan kad se slegne ulje.

Zato sto tako kaze Yamaha! Probaj da izmeris kad je motor potpuno hladan pa ces da vidis

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kod motora kojima je ulje u ramu (suvi karter) meri se tako sto se ugasi motor i odmah pogleda na sipkici nivo dok se ulje ne slegne. Kod ovih kojima ulje nije u ramu se meri na hladno, kao u autu.

Evo promenio sam i ulje i filter,a i plastike su gotove,ostaje samo da se vozi.http:priprema pre farbanja

I na kraju gotov proizvod[/img]

post-2209-12879041144612_thumb.jpg

post-2209-12879041145016_thumb.jpg

http:

postupak farbanja je prema opisu iz ove teme,pa ne znam dali ce se ljustiti boja,nadam se da nece.A evo jedna fotografija kako je bilo pre.[/img]

post-2209-12879041145596_thumb.jpg

post-2209-12879041148821_thumb.jpg

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400

Za one nalepnice sa strane 4 Valve electric mozes pitati Svetu na  s-design@nadlanu.com ili na 064/113-55-00 u Novom Sadu je. On je meni pravio po originalu i sekao na kateru pa da ti posalje, ima i original Yamaha znak, a malo sam "isarao" motor po prednjim i zadnjim vilama pa ako hoces tako nesto ima mustru  ;)

post-1607-12879041152283_thumb.jpg

post-1607-12879041152769_thumb.jpg

post-1607-12879041153034_thumb.jpg

post-1607-12879041153173_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Nakon besplatnog štelovanja smeše kod majstor Kocke,

smanjila mi se potrošnja sa 6,5 litara na nešto ispod 5,5 litara na 100km  ;),

uz to više ne trokira kada je hladan  ;).

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400

procitao si me kao bukvar,bas sam hteo oko nalepnica da pitam :D

Sad sam video da si iz Makedonije!

Mozda krajem meseca budem isao do Ohrida pa bi mogao da ti usput donesem nalepnice. ;)

• Svrati ponekad, 197 postova

Znam da ste vec dosta pisali o tome koliko ulja staje i koje je najbolje ali nemam vremena sad da listam temu ,a sjutra mijenjam ulje,pa me interesuje koliko tacno staje bez mijenjanja filtera i koje ulje je najbolje izuzev motula.

procitao si me kao bukvar,bas sam hteo oko nalepnica da pitam :D

Sad sam video da si iz Makedonije!

Mozda krajem meseca budem isao do Ohrida pa bi mogao da ti usput donesem nalepnice. ;)

[/quote

Ako ides Skopje -tetovo-Gostivar-Kicevo-Ohrid mora da proges pored mene i steta da ne svratis da se upoznamo.

Ako ti nije problem mozes da mi doneses i nalepnice, dve znak yamaha i dve stranicne 4 valve electric,nema problem za placanje.

Kontaktiraj me na skype  mic14001.moj mobilni je 0038970537170.

Pisi kad dolazis jer sad je sezona i ja slabo sedim kuci. ;D

Jel ima neko polovan indikator ler položaja, ili gde ima da se kupi nov?

www.wemoto.com

Mislim da sam tu video da ima

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

danas naspem pun rezervoar,odem do beograda i nazad i predjem 175 km...na pumpi naspem 5.40 l nisam mogao da verujem... znaci da je motor potrosio nesto vise od 3 l na 100 km.......neverovatno

sipao sam na mol pumpi bezolovni i mogu da kazem da otkako sipam tamo gorivo nema trzanja i stucanja....ranije mi se desavalo da kad smanjim gas stucne i hoce da se ugasi.....

dakle samo je do goriva stvar,nista drugo

laki mislim da nema potrebe da skidas karburator i da ga cistis svaka 3 meseca..... motor s vremena na vreme treba isterati na auto put i drzati pun gas par km..... cudo kako se sve procisti :) evo ja ovog xt-a imam 2 godine i jos uvek nisam skidao i cistio karburator....

www.wemoto.com

Mislim da sam tu video da ima

Ima, ali kako naručiti robu iz Wemoto-a?

Proceprkaj malo po forumu, ima par postova na tu temu.

Ja sam pre par dana porucivao nesto. Uradio sam sledece: napravio porudzbinu, video koliko me to sve izadje, dao drugu koji ima Pay Pal kes, on porucio i uplatio. ALI! Posto sam procitao negde na forumu da je carina oko 40% ako ti stize u Srbiju ja sam narucio na Madjarsku posto mi drug ima u Segedinu stan i ide cesto tamo, tako da bi trebalo u cetrvrtak da mi donese. A postoji i druga opcija to je neko sa foruma radio, posaljes im mail i zamolis ih da naznace manju vrednost posiljke nego sto jeste i platis manju carinu. eto...

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

danas naspem pun rezervoar,odem do beograda i nazad i predjem 175 km...na pumpi naspem 5.40 l nisam mogao da verujem... znaci da je motor potrosio nesto vise od 3 l na 100 km.......neverovatno

sipao sam na mol pumpi bezolovni i mogu da kazem da otkako sipam tamo gorivo nema trzanja i stucanja....ranije mi se desavalo da kad smanjim gas stucne i hoce da se ugasi.....

dakle samo je do goriva stvar,nista drugo

laki mislim da nema potrebe da skidas karburator i da ga cistis svaka 3 meseca..... motor s vremena na vreme treba isterati na auto put i drzati pun gas par km..... cudo kako se sve procisti :) evo ja ovog xt-a imam 2 godine i jos uvek nisam skidao i cistio karburator....

pa ja moj stalno vozim pun gas  ;D a karburator nisam skidao dosta dugo,a sto se goriva tice ja sipam samo super bezolovni nisam nikad probao

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja