CikaCrni 60 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, тене рас je napisao: Имао тај проблем, слаба варница. решено повезивањем батерије од шрафилице на 12v на акумулатор, пали на минусу. може и до замашћене свећице да буде Svecica nije nimalo zamasnjena a ovo s baterijom...probacu prekosutra cim sidjem splanine...i hvala Nego sad nisam siguran ako mu dodatna baterija pojaca struju a akomulator je 8 Ah. da li to znaci ako stavim akomulator sa jacom Amperazom npr.10 ili 12 Ah da vise nebi bilo problema??? A bas mi je majstor napomenuo da xt i tenera imaju problem sa zimskim paljenjem te da se ukljuci grejalica pre paljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 212 Napisano Februar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Види са мајстором, мени је јачи аку па не пали xtz660 оно што сам питао требало би да не пређе 12v мада пале и са 18v Promenio Februar 18 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, тене рас je napisao: Види са мајстором, мени је јачи аку па не пали xtz660 оно што сам питао требало би да не пређе 12v мада пале и са 18v Samo 12V ali mi nije jos jasno da li sa povecanjem amperaze dobija jacu varnicu ili to ipak regulise Bobina??? I da li Bobina ako je u kvaru moze dati slabiju varnicu ili ne??? Ali ipak problem je zasto na hladnoci ne pali sa punim sauhom jer logicno je a preko leta sa pola saukom a kod mene sada sa jako malo sauha a letos je prvo palenje ujutru uvek bilo sa punim sauhom.. Ipak sumnjam da je karb.u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7641 Napisano Februar 18 Drug član, 2918 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, karb obicno ubaci viska goriva kada je los, a to mu prija prilikom hladnog starta i po hladnoci tako da bih ja to iskljucio. Recimo kod mene na teneri je bio slican problem jer je aku oslabio, prosto je bio star. Verlgla pod cokom, nece upali, ostavim ga 15 min, vratim se, probam bez coka on pocne da se javlja, dodam cok na brzaka i sastavi. Sad kad sam stavio isti ali nov akumulator pali bez greske svaki put. Uzmi prikaci ga s auta na prvo paljenje kablovima i probaj, onda ces biti siguran. Prosto se osjeti da bolje anlasuje i vrti.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Bigor je napisao: Vidi, karb obicno ubaci viska goriva kada je los, a to mu prija prilikom hladnog starta i po hladnoci tako da bih ja to iskljucio. Recimo kod mene na teneri je bio slican problem jer je aku oslabio, prosto je bio star. Verlgla pod cokom, nece upali, ostavim ga 15 min, vratim se, probam bez coka on pocne da se javlja, dodam cok na brzaka i sastavi. Sad kad sam stavio isti ali nov akumulator pali bez greske svaki put. Uzmi prikaci ga s auta na prvo paljenje kablovima i probaj, onda ces biti siguran. Prosto se osjeti da bolje anlasuje i vrti. Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Probacu i to jer isto i kod mene verglam sa 5mm sauha i kad pocne da se javlja onda jos malo zadrzim verglanje didam gas o dodam sauh i onda radi pod pun sauh nekih minut i polako ga vracam ... moguce akomulator jer je od onih nekih najjeftinijih i majstori mi lazali da nema nista od kvaliteta baterije.Ali takav kupio predhodni vlasnik da bi prodao motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 212 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan мени проблем прави зими, треба јача ампеража, гориво се не распрши на хладно као кад је топло, где ме то питаш, појма немам 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, тене рас je napisao: мени проблем прави зими, треба јача ампеража, гориво се не распрши на хладно као кад је топло, где ме то питаш, појма немам Isto to kaze i majstor Elvis...gorivo se ne rasprši zimi kao leti i zato ga malo zagrej grejalicom oko usisa i cilindar i stvarno onda upali iz prve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 212 Napisano Februar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan кад се прикопча батерија на акумулатор пре паљења на амперметру се не показује јача ампеража, пали у пар верглања Promenio Februar 19 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano April 28 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 5/2/2023 at 12:36 PM, vidakn said: Do delova je najverovatnije ako si sve uradio kako treba. Kineski delovi za karbove su jako lošeg kvaliteta i veruj da su tolerancije male i da odstupanja od nekoliko desetih jako utiču na rad motora, snagu potrošnju itd. Šalji to nekom krštenom majstoru, koji radi sa proverenim delovima, prežali pare i vozi se kao čovek. Možda Elvis, Karburator unuče u V. Plani ili Bokilić recimo. Računaj da kompletan remont karbova dosta košta, ali si miran bar desetak godina po tom pitanju kada se odradi kako treba. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Zdravo , imaš li predstavu koliko od prilike može da košta kompletan remont i štelovanje karbosa kod gore pomenutih majstora ? Spremam se za takav poduhvat pa da znam okvirno šta me čeka . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lighter 0 Napisano Septembar 17 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kako ste mi, poručio sam bobinu iz engleske, trebala da bude otpora Primar: 0.87 Ohm, Sekundar: 8.80 KOhm, međutim naprave neku grešku i sad neće da vrate, poslali mi bobinu koja isto tako izgleda, ali pojma nemam za koji je motor znači identičnog izgleda ima ono za naš XT metalne nogice sa rupom za montažu, ali otpor joj je Primar: 1.70 Ohm, Sekundar: 6.10 KOhm tako da sad nisam siguran ni da li da uzimam drugu jer ova po merenju ne znam hoće li raditi.. Motor mi nije odmah pri ruci nego kod druga pa ne bi sad da idem do njega da popravljam ako nisam siguran da je ok. I CDI isto drugi sam uganjao. A problem je neće da upali ni na start sprej, ima urednu kompresiju, dekompresor dobro radi, ventili uštelani, ušpricam start sprej podosta, otvori se čok, karb nije zapušen osjeti se da izbaci malo benzina, to sve uđe u motor.. A dal' je tajming ok trebalo bi da jeste jer je radio. Tako da nez, zrak, gorivo (start sprej), kompresija, ventili uštelani, tajming ok... Jedino ostaje svjećica, probo dve NGK nove i drugu lulu imao viška, isto, ima iskrica (al deluje mi mala ali jeste plava) na svećici pa sam mislio jedino da nije slab CDI ili bobina pa ću to da probam sledeće. E sad poručio bobinu evo došla al eto ne odgovara po merenju multimetrom (dobar je kvalitetan multimetar od druga električara fluke kaže da je kalibrisan da ne greši) tako da.. E i da samo da napomenem, oduzeo sam otpor pipalica kad sam merio primar, ja merim zapravo 2.2 Ohm a otpor pipalica je 0.5 Oma tako da 1.7 Oma je primar. Hvala ekipa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Novembar 13 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Imam za prodaju prednji točak za XT600 sa spoljašnjom gumom ako je neko zainteresovan. Točak je u korektnom stanju kao i guma i prednji disk ako je potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 212 Napisano Novembar 13 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Можда задњи, 17-18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...