lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 20, 2021 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan znači, da naručujem 1.6 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Septembar 20, 2021 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan 1.6 je felna, pa rekoh ti. A ja kad sam naručivao rim lock mene samo pitali za dimenziju gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 21, 2021 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan 2KF 1987 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Septembar 21, 2021 (promenjeno) Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan 2KF 1987 god Rim Size 1,60 x 21, zadnji 2,50x18 Promenio Septembar 21, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 21, 2021 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan odlicno, hvala vam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Octobar 10, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekom bude korisna informacija cilindar xt 500 gornji na slici xt 600 donji na slici razlika jedino u unutrasnjem precniku hilzne tako da se busenjem i postavljanjem klipa moze prepraviti na xt 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Octobar 10, 2021 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Treba proveriti da li je balans osovina iste težine.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Octobar 22, 2021 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan I da li klipnjača može da izdrži još 100cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Octobar 23, 2021 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan ista je radilica i klipnjaca za 500 i 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 8, 2021 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad je motor završio na zemlji benzin lipti iz rezervoara pored čepa. Da li to tako mora ili je čep neispravan? Bojim se da tako može da se zapali, da kane na vreo agregat, grane... Mora li nov čep? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Novembar 8, 2021 Drug član, 2922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da ima dihtung ispod cepa koji ne dozvoljava da se prolije gorivo. Svejedno ce se izliti malo iz karburatora na prelivu ali to nije strasnoПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 8, 2021 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da sipa iz karburatora, a i iz cepa samo ako je pun... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 8, 2021 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ma iscure mi deci prošli put, skupo gorivoIako sam podigao motor odma, u pesku sam pao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 22, 2021 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Nego,postoji li ovako sta za nase motore?Podesavajuca polugica menjaca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 22, 2021 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Može da se produži naša... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 25, 2021 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko višak onu surlu/usisnik ispod sedišta koja je deo airbox-a za 3TB? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 987 Napisano Mart 5, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Jbg imam kvar koji ce se tesko otkloniti... Danas skinem pokrivku s motora,obrisem motor,podmazem...dopunim bateriju,sve kao do sad posle duze pauze Stavim kljuc zaverglam,nece dupali....prvi put da XT nece da upali,obicno kresne iz prvog ili drugog puta posle duzeg stajanja. Proverim gorivo,pustio...rezervoar pun,lupam glavu sta bi moglo biti... Kad ispod slavine za gorivo vidim neku malu cudnu polugu sto moze da se izvlaci i uvlaci jbg godina proizvodnje,ali moja i Alchajmer u najavi...vreme je da dam junioru motor. Promenio Mart 6, 2022 član Sale_XT 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaz s 1 Napisano Mart 25, 2022 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo XT owners, naručio sam za moju XT 600 novi lanac 106 členkova, novi prednji zubačnik 15 i novi zadnji 45 zubova. Imam mašinu 3TB ali je je ex vlasnik taj motor sestavio, i možda ipak umjesto orig. 3TB stavio okvir od 2KF jer ima zadnji sada 39 zubova.. Ali možda ima i neke kombinacije 15/39 i 3TB u originalu? Nadam se da če bit kombinacija 15/45 OK, šta mislite? Inače morat ču zamenjat za 15/43? Vozim offroad.. Hvala puno na bilokojem komentaru, uživajte. Tomaž. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 25, 2022 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, tomaz s said: Zdravo XT owners, naručio sam za moju XT 600 novi lanac 106 členkova, novi prednji zubačnik 15 i novi zadnji 45 zubova. Imam mašinu 3TB ali je je ex vlasnik taj motor sestavio, i možda ipak umjesto orig. 3TB stavio okvir od 2KF jer ima zadnji sada 39 zubova.. Ali možda ima i neke kombinacije 15/39 i 3TB u originalu? Nadam se da če bit kombinacija 15/45 OK, šta mislite? Inače morat ču zamenjat za 15/43? Vozim offroad.. Hvala puno na bilokojem komentaru, uživajte. Tomaž. Koliko linkova je potrebno ne znam iz glave ali taj prenost 15/43 je i dalje dugačak bar za moje potrebe. Predlog je 15/47 kao univerzalno rešenje ili ako ti je teren zahtevniji 14/47. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 25, 2022 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 11/5/2018 at 12:10 AM, baltrekk said: U kratkim crtama: - Wirth progressive fork springs poručene iz Louisa (samo navedeš model XT600 jer su uglavnom sve ili bar većina ista) - Ulje Motorex SAE 15 (Ubedljivo mi je najbolje od svih probanih do sada, a bilo ih je u raznim kombinacijama i gradacijama) - Dodatni Alu-čepovi (cca 4cm) koji izdižu prednju vilu da bi se održala upravljiva ciklictika motora ukoliko se podiže i zadnji kraj za 2kf amortizerom - Novi tefloni u vilama da bi se eliminisao bilo kakav luft unutar štapova - Nemam ventil za dopumpavanje vazduha iako sam o tome razmišljao ali posle svega odustao bar za sada - Ranije sam ubacivao dodatne matice sa šajbnom (sve ukupno nekih cca 2cm) da podigne još više prednji kraj i da SAG bude oko 10% ukupne dužine, ali nakon svega shvatio sam da za to nema potrebe i više to ne koristim. Utisci (da napomenem jako subjektivni i možda većini ne odgovara takav set-up, jer nakon svega podešavanje suspenzije je jako subjektivno, ali ovo što sam ja napravio provereno radi kako meni, tako još nekima koji su probali ) - Razlika prosto nije za poređenje: Stock vs Rally Replica set-up (pogledaj fotku, pa će biti još jasnije) - Jednostavno, nije moguće uporediti na terenu ta dva podešavanja jer su jakoooo drugačija - Stock opcija je ok za neku prosečnu brzinu od 40-50km/h ali čim se premaši ta granica vrlo brzo se javlja bottom-up, odn. sabijanje prednjih vila do kraja. - U ovom Rally Replica prerađenom izdanju može da se tera dosta brže recimo 80-90-100km/h (po istom terenu) i da vozač ima osećaj kontrole i upravljanja. - Sabijanje prednjih vila se javlja dosta ređe i to u većini slučajeva na nekim ekstremnim situacijama što bi tako nekako i trebalo da bude - Najveća razlika se upravo oseća baš na bržim deonicama ili naročito na kamenitoj podlozi po nekom kamenjaru sa različitim stenama. Tu se recimo potpuno oseća kontrola motora i upijanje podloge u odnosu na Stock - Jako je bitno napomenuti da je bitno ulje u vilama i to osim koje je ulje i koje gradacije (ovde opet je taj subjektivan osećaj jako bitan), ukoliko želite da izvučete maksimum iz tog ulja u vilama ne sme da je prešlo preko 800-1000km. - Jako bitno za sve koji bi da prerade svoj XT na ovako nešto slično - budite svesni da podizanjem svog motora jako gubite na stabilnosti. Uvijanje ''wobbling'' na asvaltu je izraženije i neophotno je da se u većini slučajeva stoji i motor čvrsto drži nogama ako hoćete da održavate stabilnost motora i smanjite ''lelujanje'' (wobbling) na pravcima i na brzinama preko 100km/h. Ovo može biti prilično izraženo u određenim situacijama i može izazvati veliku neprijatnost za vozača. Napomena: Sve gore napisano je jako subjektivan osećaj. Jako je moguće da se pojedinci ili većina neće složiti sa svim gore navedenim. Termin Rally Replica je sa moje strane imenovan na način na koji jeste kao jedna totalna sloboda autora tj. mene da modifikaciju celog Stock motora nazove nekim imenom koje je povezano sa sopstvenom interesnom zonom vožnje, a koje opet u kratkim crtama opravdava sva očekivanja jedne takve prepravke a da nije neka 450 Rally Replica već XT600. Da više ne dužim, šaljem jednnu zanimljivu fotku baš kako izgeda XT Stock vs XT Rally Replica jedan pored drugog pa očekujem i komentare Kad se samo setim.... Kakva razlika između fabričkog i custom modela. FYI - Za sve one što bi da modifikuju fabrički XT na nešto bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaz s 1 Napisano Mart 25, 2022 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, baltrekk je napisao: Koliko linkova je potrebno ne znam iz glave ali taj prenost 15/43 je i dalje dugačak bar za moje potrebe. Predlog je 15/47 kao univerzalno rešenje ili ako ti je teren zahtevniji 14/47. hvala baltrekk, koliko ti je bilo u originalu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Mart 25, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se sećam 2KF i 3TB imaju različite zupčanike od radilice do korpe kvačila i da to značajno menja prenosni odnos. Isto i zadnji točak 17/18 cola. Mislim da ce ti 15/45 biti super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaz s 1 Napisano Mart 26, 2022 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan odpicno hvala vam puno na informacijama,javit cu kad sredim, izgleda onda da sam se ok odlucio. uzivajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 987 Napisano April 30, 2022 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha XT 600 2001 godiste Zaverglam,upalim i ugasi se a i dalje vergla i ne mogu da prekinen ni na kill ni na kljuc desilo mi se 2 puta do sada oba puta posle duzeg stajanja alnaser? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano April 30, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Automat anlasera zaglavljuje.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...