matador97 6 Napisano Novembar 4, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Dzejev sin said: Pa izgleda da cu morati. Mada nije mi smesno sad vise. Ako ovaj ne radi dizem ruke od motociklizma. Nemam ja te mogucnosti i red je da se povucem HHHAHAHAHAHAHA do suza me nasmeja brate moj Elem,ne smejem se tvom nesrecnom slucaju,nego me prica podseti na moju pricu od pre par meseci,uzeo sam aman istu masinu ( TTR 600 ) doduse 10 god mladju al nebitno...Isto imam problem s tom trecom brzinom,isto huci,i jos mnogo problema sam uvideo od kad sam ga uzeo,sto ce me tek kostati para i para Ali pak sam ga uzeo registrovanog bio,pa sam iskoristio malo leta za voznju...Nije me nigde ostavio srecom,al mi je bio sumnjicav do koske...No ako se ne varam ti si taj motor platio svega 800e stoga nzm sta si ocekivao dok sam ja npr platio 1750e tog TTR koji je u slicnom kurcu,jedino registrovan bio...Tako da cuti,uvek ima nekog kome je gore zapalo Al sta ces druze moj,takav je zivot,mnogo cemo se puta jos zajebati,svi mi,tako to ide...I nemoj to "Dizem ruke" i ti fazoni,kad znas da od toga nema nista,tako sam i ja mislio u pocetku,bio sam psihicki uzdrman..Prodje to sve,skupljaj pare i uzivaj Pozdrav ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 4, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan PA i nema nista od toga "dizem ruke",Trenutak slabosti. Zubo zlotvoreeee!!! Nisam platio 800 nego 1200,jebalo me 1200 djavola:) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Novembar 4, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Dzejev sin said: Nisam platio 800 nego 1200,jebalo me 1200 djavola:) onda smo se priblizno izjebali i ja i ti HAHAHAH Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Novembar 4, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Dzejev sin je napisao: PA i nema nista od toga "dizem ruke",Trenutak slabosti. Zubo zlotvoreeee!!! Nisam platio 800 nego 1200,jebalo me 1200 djavola:) Присутан! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1261 Napisano Novembar 4, 2019 Drug član, 828 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan @Dzejev sin prvo promeni ulje i filtere, ko zna sta je u njemu, ja bi mu stavio mineralno obzirom na godine, al moze i polusintetika 10-50 neko kvalitetnije. Moze lako da se desi da se zvukovi iz menjaca promene, mada ako ne ispada iz trece nego se samo cuje konsultuj nekog majstora, mozda je samo zupcanik malko "pojeden" a delova ima za 2kf kolko oces i nisu skupi. Ja dok sam vozio suzuki dr650 1993 prethodni vlasnik je u njega sipao automobilsko ulje total sae 10-40 i nista nije zveckalo, ja reko nije to za motor i promenio ulje sipao elf mineralno moto4cruise 20W50 zvecko je ko KTM, majstor rece dobra je gradacija al mu ne prija elf mnogo je "retko" za njega... u hondu XL600LM iz 87me sam sipao polusintetiku, bardal (XTC C60 10W50 off road) i nije se culo nista iz masine i menjaca. Nemoj da brzas sredice se sve to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Novembar 6, 2019 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg, sad vidim da sam zakasnio da odgovorim na ovo pitanje: Nisam nijednom cuo nekog DR-a iz te generacije da radi tako tiho i lepo. Motor je u neverovatno dobrom stanju za te godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sad je to proslost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne verujem kako se skida svecica na ovom motoru Dal su oni bre normalni? Prvo skines rezervoar i sediste,znaci i plastike sve. Onda otkrijes da je svecica dubooko dole zavucena i da ti treba specijalan kljuc. Al aj i da ga imas,jel imas muda da je odvrnes? Prvo treba da se ocisti sve lepo,a kod mene tu ima pola kile specenog blata. Znaci da bi zamenio svecicu i bio siguran da nece sta upasti u cilindar treba da izvadim agregat iz rama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Dzejev sin je napisao: Ja ne verujem kako se skida svecica na ovom motoru Dal su oni bre normalni? Prvo skines rezervoar i sediste,znaci i plastike sve. Onda otkrijes da je svecica dubooko dole zavucena i da ti treba specijalan kljuc. Al aj i da ga imas,jel imas muda da je odvrnes? Prvo treba da se ocisti sve lepo,a kod mene tu ima pola kile specenog blata. Znaci da bi zamenio svecicu i bio siguran da nece sta upasti u cilindar treba da izvadim agregat iz rama Života ti, dovezi motor do mene, na tenane ga lepo rastavimo, sve zamenimo uz pivce, bez nervoze, bez tenzije... Bogte, nisi ni krenuo sa radovima, već si sve živce pokidao... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok brate,hvala na pozivu al ne mogu.Nisam izgubio zivce. Ja tako pisem,ono sto jeste,stvarno nezgodno tu oko svecice. Sto naravno ne znaci da sam nesposoban i da joj necu doakati. Sve 5,al stvarno tik ispod rama.Ne mozes ni da je vidis ko covek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otidi lepo do[mention=17175]ThePainkiller[/mention] -a i sve lagano sredi kad se čovek već lepo ponudio. Da imam kod koga tako, išao bih i kad je sve kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6032 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Do svećice na 2kf može da se dođe, samo malo treba skratiti ključ za svećicu. Ja sam pravio sebi, mogu da ti dam ključ ako ga nađem gde mi je. A najčešći problemi kod nje su pucanje kurble, peta brzina (navodno kad počne da se čuje, treba je zameniti-uzrok je loše podmazivanje, ima načina da se to sredi), ono što je meni crklo je namotaj za svećicu (premotavao, nov je užasno skup). Inače sam zaljubljen u taj motorić. Vozio me je preko brda i dolina kao da je, bože me prosti, KTM ili Huski . Na asfaltu... pa, slabačak je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ma hteo da vidim cisto bzv kakva je svecica.Ma nema veze... Objasnio sam kolegi zasto ne mogu nigde. Hvala @štampar.Tako ce i da bude za sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan To je ako se ne varam kljuc 18.Imam kljuc al moram prvo da ocistim blato oko svecice.Jbg ide sporo koristim tel slikam pa cistim.Ovde treba ona kamera na kablu sa lampom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6032 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da, 18mm. A ako se ne varam, oko svećice postoje kanali za odvod vode, tako da možeš da sipaš vodu u flašu, crevo zadihtovano, pa da stisneš flašu i da pritiskom vode ispereš blato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan To se najlakše i najbolje odradi tako što se motor opere u praonici pod pritiskom, a pre toga se našprica Akra klinerom... Sve se opere. Posle samo još malo kompresorom izduvati oko tih zavučenih mesta i kao novo bude... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan A ja hteo da napisem u onoj mojoj temi o sredjivanju tog motora sad vidim da sam pisao ovde. Istrolovah ljude bzv. Ja cu tamo da nastavim da davim a vi dodjite slobodno Ovde ljudi pisu kako se voze a ne o zapeklim srafovima 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Novembar 7, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan On 11/6/2019 at 4:23 PM, ThePainkiller said: Života ti, dovezi motor do mene, na tenane ga lepo rastavimo, sve zamenimo uz pivce, bez nervoze, bez tenzije... Bogte, nisi ni krenuo sa radovima, već si sve živce pokidao... Jel mogu ja da doteram moj ,kad vec @Dzejev sin nece ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 8, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, matador97 je napisao: Jel mogu ja da doteram moj ,kad vec @Dzejev sin nece ? Može, naravno... Garažu imam, alata imam, volje za rad takođe imam... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Novembar 8, 2019 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je menjao letos svecicu na svom 2KF u sred sume, ne treba nista toliko da se rasprema, gotovo za pet minuta Tek kad je skinuo svecicu i video da je sve ok, shvatio je da treba da prebaci na rezervu, da je zato poceo da trokira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 8, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Iz istog razloga sam i ja na svojoj tadašnjoj Teneri na jednom moto skupu skidao rezervoar i plastike da bih došao do svećice. Tek kada sam odvrnuo svećicu i skontao da je ona ok, primetio sam da mi je nešto rezervoar lagan kada sam ga skidao i ubrzo povezao da motor neće da pali ako nema goriva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Novembar 8, 2019 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Taman posla da mora da se raskupusa pola motora da se zameni svećica. Pa nije to Afrika. Samo skratiš cevasti 18 i probušiš tu do oboda dve rupe za šrafciger, jedno gumeno crevce da se tesno navuče na sisicu. Premeriću danas kad dođem kući koliko treba da skratiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Novembar 8, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, ThePainkiller said: Može, naravno... Garažu imam, alata imam, volje za rad takođe imam... E top ,jos samo ja da nadjem 1000e pa mozemo da pocnemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Novembar 9, 2019 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna koje vrste/sastava su plastike na XT 600 3TB ? Polietilen (PE, HDPE) nije, to znam sigurno. Da li je polipropilen (PP), ABS, neka treća? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 9, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, lord_oblivion je napisao: Da li neko zna koje vrste/sastava su plastike na XT 600 3TB ? Polietilen (PE, HDPE) nije, to znam sigurno. Da li je polipropilen (PP), ABS, neka treća? Ako se dobro sećam, na mojoj Teneri ja bila ABS plastika. Plastičar je uspeo odlično da je izvari i sredi (posle udesa)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...