Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Da li je neko montirao joskin regler na XT600E, zanima me da li moze da stane na mesto gde je bio onaj mali fabricki? On je dimenzija 100x100x25mm. Nije mi motor u bgu, pa i ne mogu bas da premerim...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail)

Sta znace ove oznake na magnetu , ja kad sam prvi put ufazivao nisam gledao prema tom nego tacku sa donjeg zupcanika na crtu od dekla masine i gore u ravnini glave one dve na bregastoj, a sad sam pomjerao fazu tako sto sam gledao prema (I) oznaci...H oznaka ima na manualu to je za pickup(struja), ali IT oznaka nema objasnjenje, na manualu ima oznaka I to je za stelovanje ventlia, a manual je od xt 600e posto nema od 2kf nigdje

post-37184-0-58908700-1456923918.jpg

post-37184-0-90936900-1456923951.jpg

post-37184-0-73560800-1456923989.jpg

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Da li je neko montirao joskin regler na XT600E, zanima me da li moze da stane na mesto gde je bio onaj mali fabricki? On je dimenzija 100x100x25mm. Nije mi motor u bgu, pa i ne mogu bas da premerim...

Mogu ti proveriti veceras posto su mi sve plastike skinute sa motora, al prilicno sam siguran da moze da stane, ima ispod repa dosta mesta. 

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Sta znace ove oznake na magnetu , ja kad sam prvi put ufazivao nisam gledao prema tom nego tacku sa donjeg zupcanika na crtu od dekla masine i gore u ravnini glave one dve na bregastoj, a sad sam pomjerao fazu tako sto sam gledao prema (I) oznaci...H oznaka ima na manualu to je za pickup(struja), ali IT oznaka nema objasnjenje, na manualu ima oznaka I to je za stelovanje ventlia, a manual je od xt 600e posto nema od 2kf nigdje

To su dve odvojene oznake.

"I" bi trebalo da označava tačku pretpaljenja, a "T" je oznaka kada je klip u GMT. U svakom slučaju kada staviš na tu "T" oznaku, obavezno proveri da li je klip stvarno u GMT. Staviš neki šafciger ili neki obeleživač kroz otvor za svećicu pa proveriš da li je klip stvarno u GMT. Ako nije okreneš magnet za ceo krug, dođeš opet na "T" oznaku pa proveriš onda. Pazi samo da ti to sa čime proveravaš klip ne upadne u klipni prostor pa ćeš onda morati glavu skidati da ga dohvatiš. Meni se to zamalo desilo...:)

Fazni lanac se na XT i namesta prema oznakama na zupcanicima a ne magnetu, osim ako neko nije menjao zupcanike faznog lanca :)

"I" bi trebalo da označava tačku pretpaljenja, a "T" je oznaka kada je klip u GMT. U svakom slučaju kada staviš na tu "T" oznaku, obavezno proveri da li je klip stvarno u GMT. Staviš neki šafciger ili neki obeleživač kroz otvor za svećicu pa proveriš da li je klip stvarno u GMT. Ako nije okreneš magnet za ceo krug, dođeš opet na "T" oznaku pa proveriš onda. Pazi samo da ti to sa čime proveravaš klip ne upadne u klipni prostor pa ćeš onda morati glavu skidati da ga dohvatiš. Meni se to zamalo desilo... :)

Fazni lanac se na XT i namesta prema oznakama na zupcanicima a ne magnetu, osim ako neko nije menjao zupcanike faznog lanca :)

"I" bi trebalo da označava tačku pretpaljenja, a "T" je oznaka kada je klip u GMT. U svakom slučaju kada staviš na tu "T" oznaku, obavezno proveri da li je klip stvarno u GMT. Staviš neki šafciger ili neki obeleživač kroz otvor za svećicu pa proveriš da li je klip stvarno u GMT. Ako nije okreneš magnet za ceo krug, dođeš opet na "T" oznaku pa proveriš onda. Pazi samo da ti to sa čime proveravaš klip ne upadne u klipni prostor pa ćeš onda morati glavu skidati da ga dohvatiš. Meni se to zamalo desilo... :)

Slobodane, nije nužno da se fazni lanac ufazuje samo tako.

Ja sam moj stavio i ufazio baš prema ovim oznakama na magnetu i prema oznakama na zupčaniku bregaste. 

Glavna poenta ufazivanja je da ventili budu zatvoreni kada je klip u GMT (gornja mrtva tačka), a to sam i objasnio malo ranije da bregovi budu na gore kada je klip u GMT. 

Nisam rekao nuzno, nego tako kaze manual :) 

Slobodane, nije nužno da se fazni lanac ufazuje samo tako.

Ja sam moj stavio i ufazio baš prema ovim oznakama na magnetu i prema oznakama na zupčaniku bregaste. 

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: KTM EXC, TA 650

Drustvo imam problem sa motorom. U oktobru mesecu sam menjao klip i karike, zamenio gumice ventila i islajfovao ventile. Majstor koji mi je to radio je ocistio karburator kad je vec bio otkacen. I od tada krecu problemi.

Prvo sam imao problem da upalim motor, sa sauhom nije hteo, javi se pa se ugasi. I tako po nekoliko puta. Lose radio na letu, mrsio i imao neravnomeran rad i ispucavao na auspuh pri pustanju gasa.

On mi je rekao da predjem 400-500km dok to sve legne, pa da ga presteluje. Nakon toga je konstatovao da je nivo goriva nizi i podigao ga, kaze da je veci nego sto treba. Motor radi bolje, ali to nije i dalje kako treba.

Kad ga upalim hladnog na sauh drzi jedan broj obrtaja i ne podize, posle par minuta rada krece da trokira i ako ga tako ostavim ugasi se. Juce mi je na preliv izbacio visak goriva, a nisam jos ni upalio motor.

Imate li neki savet na sta obratiti paznju i sta sad raditi i ima li neki majstor u okolini Cacka koji bi mogao da resi problem

Mogu ti proveriti veceras posto su mi sve plastike skinute sa motora, al prilicno sam siguran da moze da stane, ima ispod repa dosta mesta. 

Nema veze, vec sam uzeo od Joske, pa cu ga uterati nekako :D

Danas moram ici da kupim i akumulator, propas' :) 

Inace,

Uzeo sam danas Vartu AGM u torexco-u.

3600 din, garancija 25 meseci, i ne mora ono smaranje da im se nosi aku na svakih 6 meseci.

Prosle god sam uzeo landport, i naravno nisam ga odneo posle 6 meseci na proveru, totalno zaboravio, mislio da se nosi na godinu dana. Tako da garancija moze macku o rep da se okaci... doduse, ne bi mi ni uvazili garanciju jer je ocigledno da je mojom greskom umro, al' to je druga prica :) Samo eto, da kazem...

Videcemo kako ce raditi sve kad nakacim joskin regler i nov aku :D

Inace,

Uzeo sam danas Vartu AGM u torexco-u.

3600 din, garancija 25 meseci, i ne mora ono smaranje da im se nosi aku na svakih 6 meseci.

Prosle god sam uzeo landport, i naravno nisam ga odneo posle 6 meseci na proveru, totalno zaboravio, mislio da se nosi na godinu dana. Tako da garancija moze macku o rep da se okaci... doduse, ne bi mi ni uvazili garanciju jer je ocigledno da je mojom greskom umro, al' to je druga prica :) Samo eto, da kazem...

Videcemo kako ce raditi sve kad nakacim joskin regler i nov aku :D

Nemoj zaboraviti one 2 dodatne zice od Joskinog reglera da stavis direktno na + i - od akumulatora...;)

To znam jedino :D Ostalo nemam pojma kako da povezem :D

Da li je dobra ideja da stavim muske flahove (biksnice, buksnice ili kako se vec zovu :) ) na one zice od reglera sto treba da se povezui na zice od motora, pa ih lepo samo ukopcam u dzek koji fabricki ulazi u fabricki regler, i izolujem ceo dzek izolir trakom? Da ne bi sekao dzek, volim da ne diram ono sto je fabrika napravila.

E sad, ja sam zaboravio kako izgledaju zice koje idu u taj dzek, posto mi motor nije u bgu, ali pogledacu kad dodjem kuci tj vcrs, uglavnom po onom uputstvu, kapiram providne + i - zice na aku, tri faze one zute vrv na tri od 4 "utikaca" e sad ne znam sta da radim sa one jos dve zice (+ i - crvena i crna), kad mi je ostao samo jos jedan "utikac" na dzeku?

Kapiram plus u jednu sto je ostala slobodna, a minus na ram, tj masu gde i fabricki stoji neki kablic za masu, zasrafljen na sraf koji drzi regler. 

Ne zameriti na ovako glupim pitanjima, totalni sam amater sto se tice elektronike :D

Kapiram da nije umetnost, al svakako moram iscimati josku na tel, da ne bi zeznuo nesto :)

Na Joskinom regleru imas 7 zica. 3 su faze, 2 su + i - na motoru (to imas fabricki na svom dzeku, moguce je da - ide direkt na sasiju) i imas jos 2 dodatne zice sto idu direkt na + i - na aku. Ja mislim da nije dobra ideja da stavljas buksne na regler pa da ih guras u svoj dzek. Uci ce ti voda pa ce oksidirati kontakti i imaves problema, a mogu i ispasti iz dzeka od vibracija. Najbolja varijanta je da svoj dzek odseces, zice lepo oblankujes i nakalejises pa zalemis na zice sa Joskinog reglera i sve ih zastitis termo buzirom. Nema boljeg resenja. Svoj dzek ostavis negde pa ako ti ikada bude trebao mozes isto tako zalemiti zice i vratis dzek...mada kad stavis Joskin regler zaboravices da ga imas uopste...:)

E hvala na odgovoru, sve je tako :-)

Povezao, sam sve lepo, nisam te poslusao vec sam gurnuo buksnice u dzek, naravno njih sam izolovao bas dobro, tj sve sam lepo povezao. Za svaki slucaj sam i Josku zvao da potvrdi :-D

U aku sam ubacio kiselinu, posle sat vremena je pokazao 12.8v, tako da ga nisam hteo ni puniti, vec sam odmah prikljucio na motor.

Upalio ko mina, malo je radio, merio sam napon, varira napon od 13.9 do 14.2, tako da je to to valjda. Treba akumulator malo da legne, da ga provozam sat dva pa cu onda jos malo da merim kako se ponasa :-)

Sutra moram probusiti i zavrnuti regler, mada tesno je u repu bas, i nekako mi je nesigurno, cini mi se da mi nedostaje jedna plastika dole ispod pa ovamo u zadnji deo ulazi voda i blato, ne znam.

Aj ko ima 3tb ako moze da mi slika odozdo iznad zadnjeg tocka kako izgledaju one zastitne plastike, cini mi se kao da jedna nedostaje, a mozda i gresim.

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

nikad nisam razumeo ljude sto vole da 'budze' bilo sta na motoru....odes,kupis izdzekas-udzekas,zavrnes i kraj price.ja sam moj regler zamenio za 5 minuta

koliko sam shvatio taj joskin regler je skoro duplo skuplji od ovog tajwanskog sto sam ja kupio,pa ne razumem bas tu aritmetiku

Sale, nisam nigde mogao da nadjem taj tajvanski, svi imaju na sajtu ali niko nema na stanju i ne znaju kada ce imati. 

Najjeftinije posle toga je bio neki od 6500 hiljada, pa sam se odlucio za joskin. Ima na ebayu, al me mrzi da cekam (cak sam i porucio neki od 13 dolara, pa nek ima, kad stigne da stigne :D )...

Pazi, ja nista nisam budzio, za par minuta vratim sve kako je bilo, bez ikakvog lemljenja/lepljenja/varenja.

Ja volim da cackam na motoru, ali do granice da se sve moze za par min vratiti na onako kako je bilo u fabrici, i toga se drzim uvek, osim ako je neophodno nesto ozbiljnije.

Eto, da mi nije ovo izgorelo, i dalje bi bio totalni duduk za struju, sad sam bar naucio par stvari hahaha

Jednostavan odgovor je da taj Joskin regler (za razliku od drugih budzotina) stvarno radi posao kvalitetno. Cena mu je u rangu svih drugih reglera, a s obzirom da retko kad crkava, mislim da se isplati ta investicija i montaza...

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail)

Evo u cemu je bio problem, magnet je bio zakrenut i nije dobro imao paljenje na pickup, stavi sad novu kajlu sve sredim tip top upalim, ubrzavam sve ok nisam vozio 20m opet isti problem, stvarno sam poceo da sumnjam u kvalitet yamahe, iznervirao sam se malo reci  >:(

post-37184-0-83915400-1457217147.jpg

post-37184-0-51136500-1457217159.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja