Vlada GS 190 Napisano Novembar 29, 2008 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan braco bajkeri, mozda ce nekima od vas ovo izgledati smesno, ali ja imam jedan predlog, da nas vise ne bude po cituljama. Dosadilo mi je, a kako dodje lepo vreme, a od strane onih koji i nisu bas ljubitelji motora, a kako citaju dnevne novine, da mi kazu, e otisao ti jos jedan bajker. Par dana kasnije, opet komentar,vidi ovu budalu, poginuo i on i devojka, ovog udario auto,ovog udario od pozadi kamion, itd itd....ja sam dosao na jednu ideju, a vi mi recite ako sam prolupao. Naime, nesto sto konstantno svetli i upada u oci,retko ko bi od nas stavio na motor, ali tablice svi mi moramo da imamo. E tu lezi zeka. Mislio sam da ram tablica, koji je sada od neke bezvezne plastike, zamenimo sa nizom crvenih dioda koje ce se upaliti kada se upali i svetlo na motoru. Moze i da blica, a moze i da konstantno svetli. To bi licilo na nesto kao dodatno stop svetlo na kolima, koje stoji iznutra na zadnjem staklu. Znaci, napajalo bi se od postojece struje, a bilo bi opasno vidljivo sa zadnje strane motora. Sada smo zaokupljeni akcijom sa deda mrazevima (gde ja sigurno dolazim), i prvo cu ja da to patentiram na mojoj Africi, pa ako naidjem na odobravanje medju bracom bajkerima, lako cemo da napravimo serijsku proizvodnju. Hvala Vam sto ste mi posvetili deset minuta, i neka Vas cuva Bog, gde god da ste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 432 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 1474 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta ti vredi i pratnja kad natrcas na pijanu budalu, koja ne vidi ni put a kamoli tebe na motoru.Cetvoto ociju otvori,pamet u glavu i polako...pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8495 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 3203 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ideja odlicna, video sam nesto slicno na kolima, oko tablice, kao one novogodisnje sijalice, pale se i gase u krug /imao Hoki na svom, cini mi se Trans-amu nekih `80./ Nikad nismo previse upadljivi, ni spreda ni pozadi. Treba jos nesto smisliti za prednju stranu /sem dugog svetla/ da ne skrecu u nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Novembar 29, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam letos hteo u farove da ugradim blic svetla kao kod kola za pratnju,a kad mi je rekao lik cifru reko pre cu pendrek,prangiju i sve ostalo da kupim...... ;D ;D ;D,ideja nije losa ali kao sto kaze MaRkO pamet u glavu i oci otvorene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7950 Napisano Novembar 29, 2008 nocni cuvar, 2589 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam u tripu da nas vozaci kola ne vide , pre bi rekao da misle ko ih hebe jaci sam pa nek on sa motorom razmislja . Slazem se sa M a R k o m i Andreyom , pamet u glavu i oci otvorene bajkeri !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ima istine i ovamo i onamo ali sam misljenja da visak osvetljenja ne moze da skodi, a zbog toga sam narucio i Givi Maxiu sa STOP svetlima obavezno, ali bih vrlo rado opasao i tablicu, pa da zasvetlim ko novo godisnja jelkica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Da li po nase zakonu zmigavci mogu da rade non-stop! Konstantno bi svetleli, a pri skretanju bi zmigali. ;D Nadam se da smo se razmeli ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan imao sam neku hondu 125ccm sa tajlanda uvezena, na kojoj su tajci povezali kad se upali stopaljka pocnu da trepcu i 4 migavca i znate sta mi se desavalo, da ja kocim da stanem na semaforu a kreten u kolima iza misli da sam upalio 4 migavca jer sam se pokvario i krene da me obilazi,a to mi se desavalo bar jednom dnevno. sta reci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISS 1 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Eventualno slicne svetiljke oko tablice ( ne u tj na njoj ) da trepcu ( najpozeljnije neka jarka boja, bilo crvena, bela, zuta ili slicno ), a spreda mozda na bokove motora ( ili retrovizore ) postaviti slicno neko osvetljenje da bi se videla sama sirina motorcikla ( kao kod nekih automobila sa strane sto ima ) ili poput vecih motora, npr Goldwing-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ugradite dodatne farove, kao na slici dole, mislice da ste traktor. mad bi ih ja postavio vodoravno da razmak izmedju njih bude sto veci a za pozadi moze neka poziciona svetla vodoravno postavljena i razmaknuta. Sta mozemo kad su nasi automobillisti navikli na takav raspored svetala. ;D P.S. Moze po nesto i na crash bar-ovima da dodje u obzir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan a kreten u kolima iza misli da sam upalio 4 migavca jer sam se pokvario i krene da me obilaz Pa u ovom slucaju i nije kreten, otkud zna covek za pravilo na Tajlandu. Nije losa ova ideja za okvir tablice (Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop), ali nije revolucionarna stvar koja ce da te spasi od nepazljivog i rasejanog, a da ne pricamo o bezobraznom vozacu kola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plavuša 0 Napisano Novembar 30, 2008 U prolazu, 60 postova Lokacija: Umag Prijavi odgovor kao problematičan Prije par mjeseci sam našla na netu i kacigu sa stop svjetlima http://www.webbikeworld.com/r2/riderlight/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan (Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop), Ne. Nema nikakve veze sa kocnicom. Mislio sam da migavci svetle non-stop, a kada skreces da se pali-gasi. Kao sto je u Americi, i njihovim mogavcima sa strane kola koja svetle non-stop. Drugari koji su uvezli copere iz Amerike, tako su im podeseni migavci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan (Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop), Ne. Nema nikakve veze sa kocnicom. Mislio sam da migavci svetle non-stop, a kada skreces da se pali-gasi. Kao sto je u Americi, i njihovim mogavcima sa strane kola koja svetle non-stop. Drugari koji su uvezli copere iz Amerike, tako su im podeseni migavci. .... To sam ugadio na svom kruzeru ( kad upalim poziciju pale se i lampice u žmigavcima ), stvarno super izgleda, pogotovo noću nema greške da neprivučeš paznju ..... ako nekog zanima objasniću mu kako se to radi i gde da kupi sijaličke.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 30, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je pre par godina vozio nekog kineza, i u jednoj radnji je kupio neko tanko crevo sa led diodama koje su svetlele crveno. On je time bio opasao rezervoar od motora, i nocu se bas videlo. E sad gledacu da ga nahvatam da vidim gde je to i po kojoj ceni pazario pa cu javiti. To inace funkcionise na 12 volti, a on ga je bio povezao sa svetlima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan (Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop), Ne. Nema nikakve veze sa kocnicom. Mislio sam da migavci svetle non-stop, a kada skreces da se pali-gasi. Kao sto je u Americi, i njihovim mogavcima sa strane kola koja svetle non-stop. Drugari koji su uvezli copere iz Amerike, tako su im podeseni migavci. .... To sam ugadio na svom kruzeru ( kad upalim poziciju pale se i lampice u žmigavcima ), stvarno super izgleda, pogotovo noću nema greške da neprivučeš paznju ..... ako nekog zanima objasniću mu kako se to radi i gde da kupi sijaličke.... Verovatno si i danju vidljivi sa njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan .... tesko ... zavisi koju jacinu lampica stavis ali opet one vuku vise struje znači deblji kablovi, pitanje koliko mesta imaš u samom kućištu itd... sve u svemu jako slabo vidljivo danju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 866 Napisano Novembar 30, 2008 Cuore Sportivo, 1343 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam u tripu da nas vozaci kola ne vide , pre bi rekao da misle ko ih hebe jaci sam pa nek on sa motorom razmislja . Slazem se sa M a R k o m i Andreyom , pamet u glavu i oci otvorene bajkeri !!! Tako je, x puta vidim vozaca automobila da me vidi, al ne jebe on ni pet posto ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je pre par godina vozio nekog kineza, i u jednoj radnji je kupio neko tanko crevo sa led diodama koje su svetlele crveno. On je time bio opasao rezervoar od motora, i nocu se bas videlo. E sad gledacu da ga nahvatam da vidim gde je to i po kojoj ceni pazario pa cu javiti. To inace funkcionise na 12 volti, a on ga je bio povezao sa svetlima. Baci i neku sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6517 Napisano Novembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Saxi, ima toga koliko hoćeš kod "Kineza" u bloku 70, to su kao neki ukrasi za kuću, jelku...plastično srevo crvene boje sa sijaličicama unutra, radi na 220V, ali bi moglo da se zbudži na 12VDC, košta valjda 50-100 dindži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Saxi, ima toga koliko hoćeš kod "Kineza" u bloku 70, to su kao neki ukrasi za kuću, jelku...plastično srevo crvene boje sa sijaličicama unutra, radi na 220V, ali bi moglo da se zbudži na 12VDC, košta valjda 50-100 dindži. Jel sa jelkom, pa da moram da otpetljavam kablove i sadim jelku il samo dobijam kablice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6517 Napisano Novembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dobijaš samo crvenu cevku i malo kablići ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Dobijaš samo crvenu cevku i malo kablići ;D Svetla na motoru nikad dosta, pa cu vas uvazeni koleza pozvati kad mi sklope Krmka da me instruisete u kicenju mazgice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 30, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je pre par godina vozio nekog kineza, i u jednoj radnji je kupio neko tanko crevo sa led diodama koje su svetlele crveno. On je time bio opasao rezervoar od motora, i nocu se bas videlo. E sad gledacu da ga nahvatam da vidim gde je to i po kojoj ceni pazario pa cu javiti. To inace funkcionise na 12 volti, a on ga je bio povezao sa svetlima. Baci i neku sliku. Nemam sliku, prodo je motor prosle godine ! Saxi, ima toga koliko hoćeš kod "Kineza" u bloku 70, to su kao neki ukrasi za kuću, jelku...plastično srevo crvene boje sa sijaličicama unutra, radi na 220V, ali bi moglo da se zbudži na 12VDC, košta valjda 50-100 dindži. Mislim da ovo nije to, ta creva za jelku na 220 v. su bila precnika oko 10 mm, a ovo je bilo oko 5 mm. Ne mogu da nahvatam ovog ( nedostupan je ), pa da ga pitam gde je uzeo. Cini mi se da je rekao u nekoj prodavnici opreme za automobile . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 30, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da ram tablica, koji je sada od neke bezvezne plastike, zamenimo sa nizom crvenih dioda koje ce se upaliti kada se upali i svetlo na motoru. Moze i da blica, a moze i da konstantno svetli. To bi licilo na nesto kao dodatno stop svetlo na kolima, koje stoji iznutra na zadnjem staklu. Znaci, napajalo bi se od postojece struje, a bilo bi opasno vidljivo sa zadnje strane motora. Sada smo zaokupljeni akcijom sa deda mrazevima (gde ja sigurno dolazim), i prvo cu ja da to patentiram na mojoj Africi, pa ako naidjem na odobravanje medju bracom bajkerima, lako cemo da napravimo serijsku proizvodnju. Apsolutno se slažem i napraviču sve, da sam najvidljiviji na cesti, ali dali če se slagati sa time policajac, za kog je svako dodatno nehomologirano svetlo i sijalica van zakona. Možeš staviti i sijalice za novogodišnju jelku, npr, kao što imaju Goldwingi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...