Jump to content

Moto Zajednica

da nas vide!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

braco bajkeri, mozda ce nekima od vas ovo izgledati smesno, ali ja imam jedan predlog, da nas vise ne bude po cituljama. Dosadilo mi je, a kako dodje lepo vreme, a od strane onih koji i  nisu bas  ljubitelji motora, a kako citaju dnevne novine, da mi kazu, e otisao ti jos jedan bajker. Par dana kasnije, opet komentar,vidi ovu budalu, poginuo i on i devojka, ovog udario auto,ovog udario od pozadi kamion,  itd  itd....ja sam dosao na jednu ideju, a vi mi recite ako sam prolupao. Naime, nesto sto konstantno svetli i upada u oci,retko ko bi od nas stavio na motor, ali tablice svi mi moramo da imamo. E tu lezi zeka. Mislio sam da ram tablica, koji je sada od neke bezvezne  plastike, zamenimo sa nizom crvenih dioda koje ce se upaliti kada se upali i svetlo na motoru. Moze i da blica, a moze i da konstantno svetli. To bi licilo na nesto kao dodatno stop svetlo na kolima, koje stoji iznutra na zadnjem staklu. Znaci, napajalo bi se od postojece struje, a bilo bi opasno vidljivo sa zadnje strane motora. Sada smo zaokupljeni akcijom sa deda mrazevima (gde ja sigurno dolazim), i prvo cu ja da to patentiram na mojoj Africi, pa ako naidjem na odobravanje medju bracom bajkerima, lako cemo da napravimo serijsku proizvodnju. Hvala Vam sto ste mi posvetili deset minuta, i neka Vas cuva Bog, gde god da ste....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3203 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ideja odlicna, video sam nesto slicno na kolima, oko tablice, kao one novogodisnje sijalice, pale se i gase u krug /imao Hoki na svom, cini mi se Trans-amu nekih `80./

Nikad nismo previse upadljivi, ni spreda ni pozadi. Treba jos nesto smisliti za prednju stranu /sem dugog svetla/ da ne skrecu u nas.

• Svrati ponekad, 385 postova

Ja sam letos hteo u farove da ugradim blic svetla

kao kod kola za pratnju,a kad mi je rekao lik cifru

reko pre cu pendrek,prangiju i sve ostalo da kupim...... ;D ;D ;D,ideja nije losa

ali kao sto kaze MaRkO pamet u glavu i oci otvorene.

• nocni cuvar, 2589 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Ja nisam u tripu da nas vozaci kola ne vide , pre bi rekao da misle ko ih hebe jaci sam pa nek on sa motorom razmislja . Slazem se sa M a R k o m i Andreyom , pamet u glavu i oci otvorene bajkeri !!!

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ima istine i ovamo i onamo ali sam misljenja da visak osvetljenja ne moze da skodi, a zbog toga sam narucio i Givi Maxiu sa STOP svetlima obavezno, ali bih vrlo rado opasao i tablicu, pa da zasvetlim ko novo godisnja jelkica :)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Da li po nase zakonu zmigavci mogu da rade non-stop!

Konstantno bi svetleli, a pri skretanju bi zmigali.  ;D

Nadam se da smo se razmeli  ;D

• Drug član, 1193 postova

imao sam neku hondu 125ccm sa tajlanda uvezena, na kojoj  su tajci povezali kad se upali stopaljka pocnu da trepcu i 4 migavca

i znate sta mi se desavalo, da ja kocim da stanem na semaforu a kreten u kolima iza misli da sam upalio 4 migavca jer sam se pokvario

i krene da me obilazi,a to mi se desavalo bar jednom dnevno.

sta reci

• Svrati ponekad, 142 postova

Eventualno slicne svetiljke oko tablice ( ne u tj na njoj ) da trepcu ( najpozeljnije neka jarka boja, bilo crvena, bela, zuta ili slicno ), a spreda mozda na bokove motora ( ili retrovizore ) postaviti slicno neko osvetljenje da bi se videla sama sirina motorcikla ( kao kod nekih automobila sa strane sto ima ) ili poput vecih motora, npr Goldwing-a.

• Svrati ponekad, 212 postova

Ugradite dodatne farove, kao na slici dole, mislice da ste traktor.

motorcycle-accessories_2021_219430524

mad bi ih ja postavio vodoravno da razmak izmedju njih bude sto veci

a za pozadi moze neka poziciona svetla vodoravno postavljena i

razmaknuta.

Sta mozemo kad su nasi automobillisti navikli na takav raspored svetala.

;D

P.S.

Moze po nesto i na crash bar-ovima da dodje u obzir.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

a kreten u kolima iza misli da sam upalio 4 migavca jer sam se pokvario

i krene da me obilaz

Pa u ovom slucaju i nije kreten, otkud zna covek za pravilo na Tajlandu.

Nije losa ova ideja za okvir tablice (Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop), ali nije revolucionarna stvar koja ce da te spasi od nepazljivog i rasejanog, a da ne pricamo o bezobraznom vozacu kola.

(Kepo, ja sam shvatio da ce to da se pali kad stisnes kocnicu, a ne non stop),

Ne. Nema nikakve veze sa kocnicom.

Mislio sam da migavci svetle non-stop, a kada skreces da se pali-gasi.

Kao sto je u Americi, i njihovim mogavcima sa strane kola koja svetle non-stop.

Drugari koji su uvezli copere iz Amerike, tako su im podeseni migavci.

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

.... To sam ugadio na svom kruzeru ( kad upalim poziciju pale se i lampice u žmigavcima ), stvarno super izgleda, pogotovo noću nema greške da neprivučeš paznju .....

ako nekog zanima objasniću mu kako se to radi i gde da kupi sijaličke....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Drugar je pre par godina vozio nekog kineza, i u jednoj radnji je kupio neko tanko crevo sa led diodama koje su svetlele crveno. On je time bio opasao rezervoar od motora, i nocu se bas videlo. E sad gledacu da ga nahvatam da vidim gde je to i po kojoj ceni pazario pa cu javiti. To inace funkcionise na 12 volti, a on ga je bio povezao sa svetlima.

.... To sam ugadio na svom kruzeru ( kad upalim poziciju pale se i lampice u žmigavcima ), stvarno super izgleda, pogotovo noću nema greške da neprivučeš paznju .....

ako nekog zanima objasniću mu kako se to radi i gde da kupi sijaličke....

Verovatno si i danju vidljivi sa njima

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

.... tesko  ...  zavisi koju jacinu lampica stavis  ali opet one vuku vise struje znači deblji kablovi, pitanje koliko mesta imaš u samom kućištu itd...

sve u svemu jako slabo vidljivo danju

• Cuore Sportivo, 1343 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Ja nisam u tripu da nas vozaci kola ne vide , pre bi rekao da misle ko ih hebe jaci sam pa nek on sa motorom razmislja . Slazem se sa M a R k o m i Andreyom , pamet u glavu i oci otvorene bajkeri !!!

Tako je, x puta vidim vozaca automobila da me vidi, al ne jebe on ni pet posto ..... 

Drugar je pre par godina vozio nekog kineza, i u jednoj radnji je kupio neko tanko crevo sa led diodama koje su svetlele crveno. On je time bio opasao rezervoar od motora, i nocu se bas videlo. E sad gledacu da ga nahvatam da vidim gde je to i po kojoj ceni pazario pa cu javiti. To inace funkcionise na 12 volti, a on ga je bio povezao sa svetlima.

Baci i neku sliku.

• Svakom po zasluzi, 12485 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Saxi, ima toga koliko hoćeš kod "Kineza" u bloku 70, to su kao neki ukrasi za kuću, jelku...plastično srevo crvene boje sa sijaličicama unutra, radi na 220V, ali bi moglo da se zbudži na 12VDC, košta valjda 50-100 dindži.

Saxi, ima toga koliko hoćeš kod "Kineza" u bloku 70, to su kao neki ukrasi za kuću, jelku...plastično srevo crvene boje sa sijaličicama unutra, radi na 220V, ali bi moglo da se zbudži na 12VDC, košta valjda 50-100 dindži.

Jel sa jelkom, pa da moram da otpetljavam kablove i sadim jelku il samo dobijam kablice  :D

Dobijaš samo crvenu cevku i malo kablići ;D

Svetla na motoru nikad dosta, pa cu vas uvazeni koleza pozvati kad mi sklope Krmka da me instruisete u kicenju mazgice  ;)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Baci i neku sliku.

Nemam sliku, prodo je motor prosle godine !

Mislim da ovo nije to, ta creva za jelku na 220 v. su bila precnika oko 10 mm, a ovo je bilo oko 5 mm. Ne mogu da nahvatam ovog ( nedostupan je ), pa da ga pitam gde je uzeo.  Cini mi se da je rekao u nekoj prodavnici opreme za automobile .

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Mislio sam da ram tablica, koji je sada od neke bezvezne  plastike, zamenimo sa nizom crvenih dioda koje ce se upaliti kada se upali i svetlo na motoru. Moze i da blica, a moze i da konstantno svetli. To bi licilo na nesto kao dodatno stop svetlo na kolima, koje stoji iznutra na zadnjem staklu. Znaci, napajalo bi se od postojece struje, a bilo bi opasno vidljivo sa zadnje strane motora. Sada smo zaokupljeni akcijom sa deda mrazevima (gde ja sigurno dolazim), i prvo cu ja da to patentiram na mojoj Africi, pa ako naidjem na odobravanje medju bracom bajkerima, lako cemo da napravimo serijsku proizvodnju.

Apsolutno se slažem i napraviču sve, da sam najvidljiviji na cesti, ali dali če se slagati sa time policajac, za kog je svako dodatno nehomologirano svetlo i sijalica van zakona. Možeš staviti i sijalice za novogodišnju jelku, npr, kao što imaju Goldwingi.

post-639-12879012031793_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja