Jump to content

Moto Zajednica

U Hrvatskoj smanjene putarine za motorcikle i tricikle

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Sto se mene tice situacija je jednostavna: ako vozim autoputem platim koliko traze. Ako mi je mnogo (a citam da jeste) onda ne vozim autoputem. I onako je lepse lokalnim putevima.

I vuk sit i ovce na broju.

Da dodam: pordzacu svaku akciju (koju bi BJB organizovao) za smanjenje putarina.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2143 postova

Vrlo jednostavno. Treba primeniti Hrvatski recept sa sitnom lovom, i u sinhronizovanoj akciji zakrciti naplatne rampe na izlazima/ulazima u gradove. Mislim da nije protivzakonito, jer i sitnina je vazeci novac, pa tako i oni moraju da ga uzmu.

;)

• Drug član, 1777 postova

Vrlo jednostavno. Treba primeniti Hrvatski recept sa sitnom lovom, i u sinhronizovanoj akciji zakrciti naplatne rampe na izlazima/ulazima u gradove. Mislim da nije protivzakonito, jer i sitnina je vazeci novac, pa tako i oni moraju da ga uzmu.

;)

Ne, ne, ne... totalno pogresno ste razumeli celu situaciju. NE TREBA MI NISTA DA RADIMO!!! Putarina nam je BESPLATNA, tj dzabe. U Hrvatskoj su pribegli tom fazonu tek  kada su poceli da kontrolisu naplatu putarine motorciklistima, tj. kada su pokrenuli naplatu. I kod njih je bila "besplatna", a ta akcija je bila posledica ukidanja toga.

Zasto mi da podsecamo nekoga da treba da nam naplati putarinu?!? To mi slici na onaj vic kad se muja vrati u javnu kucu da plati sto ga je izd*kao ;D ;D ;D

Da ne pominjem da i kod ljudi koji naplacuju putarinu postoji precutna saglasnost da se provlacimo, samo zamole da prodjes zajedno sa nekim autom kao sto je Marokanac objasnio...

;)

Ne, ne, ne... totalno pogresno ste razumeli celu situaciju. NE TREBA MI NISTA DA RADIMO!!! Putarina nam je BESPLATNA, tj dzabe. U Hrvatskoj su pribegli tom fazonu tek  kada su poceli da kontrolisu naplatu putarine motorciklistima, tj. kada su pokrenuli naplatu. I kod njih je bila "besplatna", a ta akcija je bila posledica ukidanja toga.

Zasto mi da podsecamo nekoga da treba da nam naplati putarinu?!? To mi slici na onaj vic kad se muja vrati u javnu kucu da plati sto ga je izd*kao ;D ;D ;D

Da ne pominjem da i kod ljudi koji naplacuju putarinu postoji precutna saglasnost da se provlacimo, samo zamole da prodjes zajedno sa nekim autom kao sto je Marokanac objasnio...

Znaci ne placamo ? kad se otvori rampa za auto mi za njim i bbbrrrrrmmmmmmm ?

A ako neplacanje uzme maha, oni ce se sigurno dosetiti da kontrolishu motorcikliste.

;D ;D ;D

• Drug član, 1779 postova

;)

Znaci ne placamo ? kad se otvori rampa za auto mi za njim i bbbrrrrrmmmmmmm ?

A ako neplacanje uzme maha, oni ce se sigurno dosetiti da kontrolishu motorcikliste.

;D ;D ;D

Ma lozi vas bre Dane ,naravno da placamo i ja placam uvek, ;)ovo se samo malo salimo sa vama ,gde smem da ne platim pa da mi napisu ko zna koliku kaznu da platim i kakve ti sve neprijatnosti mog da dozivim ,nemoj slucajno da prodjes a da ne platis tu nema zezanja.

• Drug član, 1193 postova

ah,konacno!mogli su bastih 40 posto smanjiti jos za vrijeme sezone,ali bolje ikad nego nikad.nadam se da ce se to sto prije dogodit i kod vas.

i mi se nadamo,nista  nas ne kosta da se nadamo..........

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

ja inace uvek placam putarinu ali obavezno sa gvozdenjacima i to sve od dinar i dva pa da vidis kako besne na naplatnoj rampi sto si im dao sve u gvozdrnjacima.Tako jednom prilikom ja dao gvozdenjake a ovaj na naplatnoj rampi me upita a sta je ovo, a ja pa to su pare zar one ne vaze,lik je tako bio pobesnio sto mora da broji cak mi nije dao ni racun da sam platio putarinu.

• Enduraš, 6461 postova
  • Motocikl: CRF300L

Provlačili smo se i mi, dok nisu produžili rampe >:(::)

Kod nas nisu produzili rampe, ali su poceli da postavljaju neke cunjeve da ne moze da se provuce motor na nekim naplatnim rampama. Mozete misliti moje iznenadjenje kad sam video da ne mogu da se provucem, a para za putarinu nisam imao (pre toga napunio rezervoar). Zato sam sisao sa motora, pomerio cunj i provukao se pored rampe :)

Provlačili smo se i mi, dok nisu produžili rampe >:(::)

Kod nas nisu produzili rampe, ali su poceli da postavljaju neke cunjeve da ne moze da se provuce motor na nekim naplatnim rampama. Mozete misliti moje iznenadjenje kad sam video da ne mogu da se provucem, a para za putarinu nisam imao (pre toga napunio rezervoar). Zato sam sisao sa motora, pomerio cunj i provukao se pored rampe :)

Eh, pa moze valjda Africa preko cunjeva...

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja