Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Exactly servis vila

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Sprint Exactly

Pozdrav svima,

Odlučio sam posle 5 godina da uradim servis vila na skuteru. Ispostavilo se da nikad nije ni menjano ulje u njima pa sam se dobro namučio da poskidam semeringe pošto su osigurači korozirali pa je sve zapeklo. Semeringe sam uspeo da nadjem za neke pristojne novce ali prašinari ispadoše skuplji 4x od samih semeringa? Da li postoji neko budzetsko rešenje za ćistače vila?

Dimenzije semeringa su 31x43x10mm 

Ulja u oba štapa ima ispod 100ml, pa ako neko može da mi kaže koliko tačno treba da se sipa po štapu i kog ulja? Razmisljao sam da uzmem Castrol FORK OIL 10W?

Pošto su osigurači toliko korozirali od kontakta sa vodom najradije bi i njih zamenio sa novim ali ne mogu nigde da nadjem nista ni približno ovom obliku?

IMG_20220418_023941.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 373 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Što se osigurača tiče nađi čeličnu feder žicu tog promera i uz malo truda ih napravi sam. Makar bih ja tako uradio.

• Zainteresovan, 498 postova
On 18.4.2022. at 2:50, optimus je napisao:

Castrol FORK OIL 10W

A sto se ulja tice to je sasvim ok. Za kolicinu ne znam, nije bas lako iskopati info za kineze kojih ima u milion varijanti kao za neke brendirane motore. Tako da ti preostaje da se oslonis na metodu "ubacis oprugu i pored nje sipas lagano sa skroz spustenim stapom dok ne napunis do cepa ili nesto malo ispod, podignes, zavrnes cep i to je to". Radice posao, bice jednaka kolicina u oba stapa, a prepuniti ga sigurno neces, pa da dodje do nekog hidro udara i slicno jer u voznji nikad nece moci toliko da se upusti stap. Bar bih ja tako uradio. Ako gresim nek me ispravi neko jer sam do sad reparaciju vila uvek radio kad sam imao tacan podatak iz service manuala o potrebnoj kolicini, ali sam malo "pratio na casu" kako drugi rade kad rade raznorazne prepravke :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja