mlader 251 Napisano Novembar 21, 2008 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan I kupih ja tako Suzu DR350... Motor 96 godište, ali me je vratio 30 godina unazad kada sam video 4 mazalice (na engleskom: zerk) na zadnjem vešanju. Za one koji su rođeni posle 1980. godine, mazalice izgledaju ovako: Mmmm, milina, baš me je to obradovalo. Postoji samo jedna stvar gora od rasklapanja pola motora kako bi se podmazali svi lageri i semerinzi Pro-link sistema, a to je zamena svih dotičnih... Ali gde podmazati zadnje vešanje? Mazalice su se koristile na Fićama čitavu večnost i do pre 20 godina svaki servis ili podrum koji je držao do sebe imao je pumpu za mazalice, ako ništa drugo, a ono da se pohvali njome... Na gomili mesta sam tražio ko ima spravu i ko to može da mi podmaže, a dani su prolazili. Na kraju sam slučajno svratio u servis za "lasersko štelovanje trapa", pored bivše Mare (pljeskavidžarnice) i O.Š. Sava Kovačević. Tamo su mi tražili 500 din za 4 mazalice. Mnogo je, znam, ali kada nema nigde drugde... Izvadili su nešto što liči na pištolj za patrone silikona, samo što na kraju ima crevo sa nastavkom za mazalicu...2 minuta i gotovo... Zaključak: moj motor je 96-o godište, nikada nije vožen off road, jako retko po kiši, ali ipak u 4 mazalice je stalo 100-200 grama taze tovatne, koja je istisnula oko 20 grama crvenkaste, zarđale fabričke masti. Od tada se s vremena na vreme zapitam: koliko li se motora upravo vozi po Srbiji, a mazalice niko ne spominje? Možda i neko sa foruma ima tu spravu na tavanu ili podrumu, a da ni ne zna šta je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Novembar 21, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Јави се мени ја редовно подмазујем трапна мом камиону ДЕКАЛАМИТ се налази у Кумодрашкој улици. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 21, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan imam ga i ja,svrati,,, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Novembar 21, 2008 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Јави се мени ја редовно подмазујем трапна мом камиону ДЕКАЛАМИТ се налази у Кумодрашкој улици. Dekalamit je firma, a ne naziv sprave??? Znači ja ga zovem kao Digitron i Kaladont, jel da? ;D Hvala puno na ponudi drugari! Podmazah vešanje pre neki dan, ali se javljam posle zime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Novembar 21, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Јави се мени ја редовно подмазујем трапна мом камиону ДЕКАЛАМИТ се налази у Кумодрашкој улици. Dekalamit je firma, a ne naziv sprave??? Znači ja ga zovem kao Digitron i Kaladont, jel da? ;D Hvala puno na ponudi drugari! Podmazah vešanje pre neki dan, ali se javljam posle zime Мене су као малог тако научили, шта ћеш. То је било у време док смо читали шта пише на справи и мислили да се тако зове У сваком случају хвала што ме научи нешто ново и да знаш да у мазалици увек има масти, а знаш и где је. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Novembar 21, 2008 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan ;D Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 21, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Na buvljaku u Pancevu ti je ta mazalica od 350-500 dinara, zavisno od kvaliteta. Koliko ces cesto podmazivati, dovoljna ti je ona od 350 dinara...posle samo kupis tovatne masti, napunis i koristis kad treba...skoro svaki motor sa poluzjem ima te sisice . Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Novembar 21, 2008 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan sto nerece sta ti treba :-\jednu sam neki dan pokloio!??....ima na pijacama da se kupi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Novembar 21, 2008 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan :-\jednu sam neki dan pokloio!?? ;D Nema veze, navikao sam... Hvala ti kao da si mi je poklonio! Ako bude para kupiću si pumpu, ako ne - kilo tovatne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 21, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da kupis dekalemit pumpu ali oni u servisu imaju preumatsku pod jakim pritiskom tako da probija svu staru i skorelu mast i izbija napolje , sto sa rucnom ne bi uspeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Novembar 21, 2008 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan U servisu u kom sam bio imali su samo rucnu, malu pumpu, nikakvi aparati i slicna cuda... Po njihovoj prici to se koristilo davno i svi ti aparati koje su imali su pocrkali... Cuo sam da tako nesto postoji, ali nikada nisam video. Ako imas informaciju gde postoji servis sa pneumatskom mazalicom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 21, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sad dal ima u zemunu prvomajsa ulica posle o.s peter kocic na desnoj strani servis za kola neznam ime . Probaj u servisima za kamione oni imaju vise mazalica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 21, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec necete to sami da uradite, skoro svaka perionica koja nudi usluge podmazivanja/zastite ima i mazalicu, cini mi se da mi je onaj u Dimitrija Tucovica (Bulbulder) trazio 60 dinara "po sisici"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...