Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoc u izboru koznog kombinezona, prilicno hitno!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Elem, posto sam od one notorne organizacije poznate u narodu kao Banda Opasnih ili u sajber spejsu poznatije kao Bliski Istok, dobio na poklon profesionalne trkacke cizme, sto su oni nicim izazvani lukavo smislili ne bi li mi izbili iz dzepa novac predvidjen za humanije ciljeve i namene, resih da kupim kozni kombinezon. (kolka recenica! ko ostane bez daha, pravilno je procitao  :D)

Da vam pojasnim moju dilemu.

Izbor se sveo na konkretna dva modela kombinezona iz luisove ponude (www.louis.de) . U pitanju su kombinezoni iste cene. Jedan je u okviru luisove jubilarne ponude povodom sedamdesetogodisnjice firme (20800752), a drugi je na snizenju trenutno (20845852) tako da im je cena identicna.

Otud i moja dilema.

Zahvaljujuci bas toj ceni jedino ta dva dolaze u obzir pa mi zato nemojte preporucivati nesto trece.

Posto imam kompletnu opremu za putovanja i druge namene i zimsku i letnju, jedan od ova dva kombinezona bi mi sluzio iskljucivo za agresivnu voznju ili voznju po stazi pa bi uzeo onaj koji je bolji za tu namenu.

Zamolio bih sve poznavaoce ili ljude koji poseduju jedan od ova dva modela da iznesu svoje utiske, zapazanja i iskustva iz upotrebe. Takodje bi mi znacilo misljenje ljudi koji dobro znaju nemacki pa mogu detaljno da prevedu opis i specifikaciju sa luisovog sajta i daju svoje misljenje.

Do sezone bih dokupio ledjni stitnik koji nedostaje u obe varijante, kao i stitnike za kukove i klizace za kolena, tako da to nije predmet ove teme.

Ono sto je meni bitno je sto bolji nivo kvaliteta, zastite i funkcionalnosti jer mi kombinezon treba za spustanje kolena na asvalt i eventualnu zastitu prilikom pada.

Eto malo sam oduzio ali se nadam da sam postavio vrlo konkretno pitanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6388 postova
  • Motocikl: CRF300L

Takodje bi mi znacilo misljenje ljudi koji dobro znaju nemacki pa mogu detaljno da prevedu opis i specifikaciju sa luisovog sajta i daju svoje misljenje.

Oko izbora kombinezona ne mogu da ti pomognem, ne razumem se u njih, ali evo ti link ka sajtu gde mozes da dobijes prevod sa nemackog. Mozda ti pomogne malo.

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Nemam nijedan od tih kombinezona, ali imam jednodelni i dvodelni kombinezon, pa ti mogu reci iskustva sa tim. Sa prakticne strane je dvodelni daleko bolja varijanta, ali mi se cini da je jednodelni bezbedniji kada dodje do padova...

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pošto su u pitanju modeli iste firme, a drugi je bio skuplji, logično je i da je bolji i odlična je prilika da ga sada kupiš po ceni jeftinijeg modela.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Imaju kod Markonea dobri i ne tako skupi kombinezoni.

Ne znam koje proizvodjac (mislim da je neki englez), al onako laički gledano izgledaju dobro.

Izvini ako je off.  :)

• Zainteresovan, 953 postova

Ne znam koje proizvodjac (mislim da je neki englez), al onako laički gledano izgledaju dobro.

Nije off, samo izvoli.  :)

Hvala na informaciji uzecu jos kolko sutra pet komada po "povoljnoj ceni". Kad je cena "povoljna" il pet il ni jedan! (ko to tamo peva)

P.S.

Jel 400 eura komad?  ;D

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

rado bi ti pomogao ali ko ce brate onon sve da procita ;D :D;)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Nije off, samo izvoli.  :)

Hvala na informaciji uzecu jos kolko sutra pet komada po "povoljnoj ceni". Kad je cena "povoljna" il pet il ni jedan! (ko to tamo peva)

P.S.

Jel 400 eura komad?  ;D

Mozda pola od toga.  ;)

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Vladamire, evo ovako stoje stvari:

Razlika izmedju dva kombinezona je minimalna, jedan je na popustu, tako da je kvalitet verovatno isti (kazem verovatno, jer prx2 nisam video).

PRX 4 ima protektore na kukovima u tasni, za PRX 2 se moraju dokkupiti (sto nije neka stavka, al' 'ajde)

PRX 4 ima karbinske spoljne klizace na Laktovima i ramenima (ustvari nadlaktici iznad lakta i podlaktici ispod), a PRX 2 nema.

PRX 4 nema dodatni kratki Zipper (ili nisu napisali) za spajanje sa jaknom...malo mi je to cudno, cisto sumnjam da nema (PRX2 naglaseno da ima).

PRX 4 nema aerodinamicnu grbu na ledjima, PRX 2 ima.

I jedan i drugi su malo tezi (koza koristena je debela, i pojacana na zonama padova i trenja), sto tebi u principu i ne znaci mnogo...neces na trke pa da tije vazan svaki gram...

Ono sto mi se ne  svidja je sto ni jedan ni drugi nisu previse ventilirani (nemaju rupice na kozi), pa to moze da predstavlja problem u toplim mesecima...u hladnim preko ovoga mora da se nosi minimum kisna jakna.

Ja posedujem Vanucci, isto dvodelni, i oni su za klasu bolji (sto ne znaci da su ovi losi, pogotovu za tu cenu - najlosija koza je pri drljanju bolja od najboljeg gorotex-a, dokazano, radili Nemci opsezne testove :) ).

Sto se tice samog kvaliteta, mislim da su oba kombinezona u istoj klasi, i da su odstupanja minimalna. Uzmi koji ti se vise svidja, ili pre ce biti koji je jos ostao na zalihama, posto su ostali samo brojevi 52.

Zakljucak, neces pogresiti ako uzmes bilo koji od ta dva. Ja bih se licno odlucio za 4-ku, jer mi deluje ipak malo kvalitetnije uradjena i vise je paznje posveceno detaljima...npr ima kozni zatezac pojasa na jakni i zone "strech"-a.

Eto. Pozdrav.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Uzmi bilo sta od toga jer ces ga toliko rijetko koristiti da ti se stvarno ne isplati davati novac za nesto bolje. Oni ce raditi posao, za taj novac pogotovu, jedino ti je tu problem sto mogu biti ruzniji od skuplje konkurencije, a ostale stvari neces mnogo pimjetiti ;)  Probaj da uzmes model sa svim stitnicima ili ih bar odmah dokupi i sto prije uzmi dobar ledjni protektor.

• Svrati ponekad, 343 postova

Nijedan ni drugi.

Uzmi polovni Dainese kombinezon koji sam ti preporucio. Obucen bukvalno dva puta i kome nista ne hvali po pitanju stanja. Dobices ga za malo novca, neuporedivo je kvalitetnije od Probiker opreme, u boji tvog motora je i... i...i... budi i ti sminka jednom :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja