Jump to content

Moto Zajednica

Autocom komunikacija

Recommended Posts

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Ljudi ja danas na buvljaku u pancevu snimio autokom komunikaciju za vozaca i suvozacha sve to sto navedoste za deset evropejaca i to znas kako fino uradjeno ; kud ljah mogao sam bizmis napraviti da valjam po pedeset evrica!!!  ;D ;Dshalu na stranu tip na panchevachkom valja neke kamerice kojekakvu elektroniku plave zube i slicnu opremu trazi za to cudo des evra pa kome treba neka trazi!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• , 1322 postova

nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl.

U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari.

ono sto valja,kosta,tako je uvijek,uvijek ce i biti...

do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Sta bi sa N-COM uredjajem, mene je odlicno posluzio u N-102 kacigi, doduse dok sam vozio skuter i na brzinama do 90km/h, brze od toga nisam isprobavao, videcemo kad zajasem ozbiljnu masinu kako ce da radi.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

nema dobre komunikacije za male pare.meni ne treba da slusam muziku,treba mi i za telefon,navigaciju i sl.

U principu,zvucnik je zvucnik,svaki dobro radi,ali najveci je problem mikrofon,sumovi i takve stvari.

do sada sam stavljao 3 komunikacije i sve 3 su zavrsile u smecu,ukljucujuci i cuveni N-COM,vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati

Sale , koju kacigu koristis ?

• , 1322 postova

Nolan N-102,sada cu uzeti 103 i Shoei XR 1000

Ja sam autocom koristim na 102 i bio sam zadovoljan . Lepo si rekao da je mikrofon najvazniji , potpuno tacno . Mislim da su ga odlicno uradili , jedino mi malo smeta sto mora da bude bas na ustima . Najbolje se cujes tek kada ga usnama dodirujes ali tako je napravljeno da ga svaki sum ne bi aktivirao , sto i jeste poenta . Naravno i osteljivost mikrofona mozes da regulises . Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem  ;D ;) .

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem  ;D ;) .

A i to moze da se otkloni kratkim pritiskom na srednje dugme  ;)

Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem  ;D ;) .

A i to moze da se otkloni kratkim pritiskom na srednje dugme  ;)

Na koje crno dugme ? Telefon uredno spakovan u tank bag-u duboko , u slucaju kise . Jedino ostaje da suvozacu otkinem kabal iz kacige ili iscupam napajanje iz upaljaca . Verovatno ne bi bio sumnjiv da nesto krijem .

• , 1322 postova

Ja sam autocom koristim na 102 i bio sam zadovoljan . Lepo si rekao da je mikrofon najvazniji , potpuno tacno . Mislim da su ga odlicno uradili , jedino mi malo smeta sto mora da bude bas na ustima . Najbolje se cujes tek kada ga usnama dodirujes ali tako je napravljeno da ga svaki sum ne bi aktivirao , sto i jeste poenta . Naravno i osteljivost mikrofona mozes da regulises . Moje odusevljenje je bilo pri upotrebi telefona . Niko ne moze da provali da sam na motoru . Jedina mana i suvozac slusa razgovor pa ponekad moze da bude problem  ;D ;) .

vjerujem da je ovo puno bolja stvar od N-COMa,i da cu biti konacno zadovoljan,vidjet cemo...

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

A sta je sa komunikatorom za 60 Evra prodaje ga jedan tip iz Novog Sada ima ga na BJB oglasima.

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Sve u svemu, komunikacija je dosta skupa investicija ako hoćemo da radi i pri većim brzinama. Treba dobar uređaj i (vrlo bitno!) dobra kaciga koja će sve nepotrebne šumove da ućutka ali i dobar vizir koji "utišava" vetar.

Namestio sam u svojoj (ne skupoj) kacigi dobre slušalice i mikrofon i izveo konektor pozadi, napravio kabl do mobilnog telefona i mogu opušteno da slušam muziku, javljam se na telefon...ali do brzine od nekih 60-70 km/h, što je relativno upotrebljivo u gradskoj vožnji, kuća - posao i slično.

Posle toga se šumovi od vetra toliko pojačaju da više ništa ne čujem osim tajfunčića :D

U principu, koliko para, toliko muzike, vazda bilo.

• , 1322 postova

Spojio sam autocom i sve povezao sa suvozacem,sa Zummom sa telefonom.Moram priznati da radi savrseno,da ne pretjerujem ali je bolji od N-COMa bar za dvije klase.

Preporuka svima koji traze nesto ovakvo

Spojio sam autocom i sve povezao sa suvozacem,sa Zummom sa telefonom.Moram priznati da radi savrseno,da ne pretjerujem ali je bolji od N-COMa bar za dvije klase.

Preporuka svima koji traze nesto ovakvo

Neka je sa srecom Sale . Napisi bas tvoj utisak posle neke brze voznje . Vidim da ti je vizir na varaderu dosta visok zato sam siguran da ces biti iznenadjen kvalitetom zvuka .

Da li je neko probao sa radio stanicom?

Sa kojom?

Kakva su iskustva?

Ja koristim stanicu . Cini mi se da je Yeasu ili tako nekako . Prezadovoljan sa svime sto pruza autocom .

• Svrati ponekad, 104 postova

Ja koristim stanicu . Cini mi se da je Yeasu ili tako nekako . Prezadovoljan sa svime sto pruza autocom .

Kako radi poziv izeđu dve stanice?

Da li imaš poseban taster ili sve radi na "glas"?

Koliko kasni odziv ako je na "glas"?

Kako radi poziv izeđu dve stanice?

Da li imaš poseban taster ili sve radi na "glas"?

Koliko kasni odziv ako je na "glas"?

Ako su  samo dva motora onda obicno setujemo da se aktivira na glas . Ako je vise nas ili ne zelis da na drugom motoru  slusaju  razgovor tebe i suvozaca montira se taster ( push to talk) . Nisam primetio da nesto kasni . Veza je idealna .

• Svrati ponekad, 104 postova

Ako su  samo dva motora onda obicno setujemo da se aktivira na glas . Ako je vise nas ili ne zelis da na drugom motoru  slusaju  razgovor tebe i suvozaca montira se taster ( push to talk) . Nisam primetio da nesto kasni . Veza je idealna .

Hvala! To mi je trebalo. Mislim da sam rešio problem komunikacije :)

• , 1322 postova

eto ga,prvi problemi sa autocomom  :D

sve sam montirao,prikljucio itd,i kako sam rekao radi stvarno super,ali napravljen je jedan propust za koji nebi ni znao da me nije zaustavila Slovenska policija.

Sve u svemu,kabel koji se dobiva u orginalnom paketu autocoma na koji se spaja kaciga sa samim uredjajem,nije fleksibilan(kao zica od telefona) nego fiksan(obicna zica) i ne odgovara po zakonu EU pa sam skoro platio kaznu 100€ zbog te gluposti koju nisam ni znao.Sva sreca,nakon dugo natezanja,policajac me pustio tako da sam samo opomenut.Pokazao mi je i zakon gdje to i pise da svi biciklisti i motoristi kojima je kaciga povezana sa raznim uredjajima MORA biti povezana sa FLEKSIBILNIM kabelom radi sigurnosti vozaca da se nebi negdje zapelo itd.

Eto,sada vodim bitku da nadjem takav sedampinski fleksibilni kabel i nakon danasnje potrage jos nisam imao srece...

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Već neko vreme razmišljam o korišćenju komunicije na motoru. Razmišljao sam šta sebi da priuštim, komunikacije se mogu naći i za 20-30 evra, autocom je višestruko skuplji... I koliko mi se puta samo desilo da, rukovodeći se filozofijom štednje, jeftino plaćenu opremu ne mogu da koristim zbog gomile nedostataka koje niska cena nosi sa sobom. I početkom meseca sam kupio, dajući za moje pojmove velik novac, srednji autocom kit.

Taman koliko kofer, tank torba i uopšte prtljažni prostor u momentu promene i prošire upotrebnu vrednost i udobnost motora, toliki kvantni napredak nudi i komunikacija u vožnji sa suvozačem. Naročito dužoj vožnji. Iskustvo putovanja se suštinski menja- ugođaj se može uporediti sa sedanjem u najbolju fotelju nakon sedenja na kamenu. Slobodno mogu da tvrdim- ko planira da putuje sa nekim, svaka teško zarađena para u komunikaciju je pametno investirana.

Konkretno o autocomu, posle 2000 km testiranja... U kitu se dobija apsolutno sve što mi je bilo potrebno za montažu, čak i svi pomoćni kablovi za povezivanje sa eksternim uređajima (mp3 itd). Vezao sam ga na instalaciju motora bez problema. Ugradnja slušalica i mikrofona u kacige (Caberg Rhyno, i naročito HJC FG15) i njihovo dobro pozicioniranje u njima je iskustvo ekvivalentno hodanju po trnju i koštalo me dosta znoja (prvi put sam to radio), a konačan rezultat je kaciga sa očuvanom udobnošću, i novom mogućnošću- komunikacijom. Kad se sve završi, dve sluške i mikrofon su stabilno smešteni, i van kacige viri samo džek za povezivanje (par centimetara), koji apsolutno ne smeta ni upotrebi kacige bez komunikacije. Kad sedneš, samo utakneš kabl u džek na kacigi.

Sama funkcionalnost- namestio sam ga da se uključuje sa pozicionim svetlima, što je zgodno jer se može brzo isključiti kad se dernjam nekome na trotoaru ili sl. Senzor koji ga pali i gasi na glas je fascinantna stvar, i kad se lepo podesila osetljivost, postao je predmet moje ljubavi. Sve se čuje jasno i glasno, muzika u pozadini se utišava pri govoru, šum ga ne aktivira, funkcioniše bolje od mojih optimističkih predviđanja. Kačenje pri sedanju na motor oduzima oko 5 sekundi, i zaista kablovi se uopšte ne osećaju u vožnji. Opšti utisak koji sam stekao je da je uređaj vrlo robusno napravljen, i ne sumnjam da su pred njim godine eksploatacije.

Jedina stvar koja mi nije jasna je kako održavati presvlake mikrofona, pošto mi ne izgleda da se skidaju, a vremenom će verovatno postati leglo zaraze...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja