markone 447 Napisano Novembar 15, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Stigla je prva tura Autocom komunikacija na tržište Srbije. Autocom je br. 1 u svetu po odnosu cena/kvalitet kada se radi o povezivanju mobilnog telefona, muzike, GPS uređaja, radar detektora, komunikaciji između vozača i suvozača, komunikaciji između dva vozača preko radio veze... Ovi uređaji se proizvode u nekoliko verzija u zavisnosti od potrebe korisnika. Odlikuje ih visok kvalitet izrade, izuzetan kvalitet zvuka i velika robustnost za upotrebu na motociklima. Osim samih uređaja, postoji i veliki izbor raznih dodataka i priključaka koji su namenjeni što većoj iskoristivosti ovih uređaja. Evo osnovnih podataka o uređajima koji su na lageru i mogu se dobiti odmah: Kit 150 Duo Autocom Easy-Duo Cena: 11.200,00 Din sa PDV-om U paketu: - 1x Easy-PLUS uređaj - 2x komplet slušalica sa mikrofonom (headset) (type A) - 1x standardni kabel za mobilni telefon sa 4 kontakta - 1x standardni 3,5mm kabel za povezivanje muzike (MP3 plejer i sl) - 1x zakačaljka i čičak traka za montažu - 1x kompletno uputstvo za upotrebu i montažu Glavne karakteristike: - Ultra visokokvalitetni portabl uređaj koji se može kombinovati. U kompletu sa kvalitetnim mikrofonom koji ima redukciju šuma i slušalicama. - Razvijan od strane bajkera za maksimalni komfor, sigurnost i svakodnevnu jednostavnu upotrebu. - Mogućnost komunikacije sa suvozačem, mobilnim telefonom, GPS uređajem, radar detektorom, opciono (uz upotrebu radio komunikacije) sa drugim vozačima, pa čak i povezivanje sa video kamerom za snimanje komentara tokom snimanja vožnje. - Superiorni mikrofon sa redukcijom šuma koji obezbeđuje najbolji odnos signala i šuma (SNR) za optimalnu čistoću glasa. - Full duplex, što znači da vozač i suvozač mogu normalno da razgovaraju u isto vreme, ne čekajući da onaj prethodni završi. - Kontrolni zvuk (side tone) omogućava da možete sebe da čujete u slušalicama i prilagodite jačinu glasa u razgovoru da ne bi nepotrebno preglasno vikali ili bili suviše tihi za sagovornika. - I vozač i suvozač mogu opciono da koriste mobilni telefon, muziku, radio vezu, GPS itd... - Dizajniran za portabl upotrebu (potrebna baterija za napajanje) ili za ugradnju i povezivanje sa napajanjem sa motocikla. - Automatsko isključivanje uređaja kada se otkači kabl koji povezuje vozačev audio sistem. Kit 200 Duo Autocom Active-Rider Cena: 15.200,00 Din sa PDV-om U paketu: - 1x Active-PLUS uređaj - 2x komplet slušalica sa mikrofonom (headset) (type A) - 1x produžni kabel za vozača - 1x produžni kabel za suvozača - 1x standardni kabel za mobilni telefon sa 4 kontakta - 1x standardni 3,5mm kabel za povezivanje muzike (MP3 plejer i sl) - 1x kabel za napajanje strujom sa motora (može da se napaja i baterijom) - 1x zakačaljka i čičak traka za montažu - 1x kompletno uputstvo za upotrebu i montažu Glavne karakteristike: - Ultra visokokvalitetni portabl ili uređaj sa napajanjem sa motocikla koji se može kombinovati. U kompletu sa kvalitetnim mikrofonom koji ima redukciju šuma i slušalicama. - Razvijan od strane bajkera za maksimalni komfor, sigurnost i svakodnevnu jednostavnu upotrebu. - Mogućnost komunikacije sa suvozačem, mobilnim telefonom, GPS uređajem, radar detektorom, opciono (uz upotrebu radio komunikacije) sa drugim vozačima, pa čak i povezivanje sa video kamerom za snimanje komentara tokom snimanja vožnje. - Superiorni mikrofon sa redukcijom šuma koji obezbeđuje najbolji odnos signala i šuma (SNR) za optimalnu čistoću glasa i VOX* kontrolu tokom vožnje. - Full duplex, što znači da vozač i suvozač mogu normalno da razgovaraju u isto vreme, ne čekajući da onaj prethodni završi. - Kontrolni zvuk (side tone) omogućava da možete sebe da čujete u slušalicama i prilagodite jačinu glasa za aktivaciju VOX kontrole kao i za regulisanje jačine glasa u razgovoru da ne bi nepotrebno preglasno vikali ili bili suviše tihi za sagovornika. - I vozač i suvozač mogu opciono da koriste mobilni telefon, muziku, radio vezu, GPS itd... - Kontrola jačine zvuka pozadinske muzike ili drugih zvukova sa svog uređaja prilikom razgovora sa saputnikom ili mobilnim telefonom. - Dizajniran za portabl upotrebu (potrebna baterija za napajanje) ili za ugradnju i povezivanje sa napajanjem sa motocikla. - Automatsko isključivanje uređaja kada se otkači kabl koji povezuje vozačev audio sistem (kada se koristi kao portabl sistem napajan baterijom). Kit 300 Duo Autocom Active-Rider Cena: 21.200,00 Din sa PDV-om U paketu: - 1x Super Pro AVi uređaj - 2x komplet slušalica sa mikrofonom (headset) (type A) - 1x senzor za pozdinski šum (BGNS) samo za vozača - 1x produžni kabel za vozača - 1x produžni kabel za suvozača - 1x standardni kabel za mobilni telefon sa 4 kontakta - 1x standardni 3,5mm kabel za povezivanje muzike (MP3 plejer i sl) - 1x kabel za napajanje strujom sa motora - 1x zakačaljka i čičak traka za montažu - 1x kompletno uputstvo za upotrebu i montažu Glavne karakteristike: - Ultra visokokvalitetni uređaj sa napajanjem sa motocikla koji se može kombinovati. U kompletu sa kvalitetnim mikrofonom koji ima redukciju šuma i slušalicama, automatska redukcija šuma (samo za vozača). - Razvijan od strane bajkera za maksimalni komfor, sigurnost i svakodnevnu jednostavnu upotrebu. - Mogućnost komunikacije sa suvozačem, mobilnim telefonom, GPS uređajem, radar detektorom, opciono (uz upotrebu radio komunikacije) sa drugim vozačima, pa čak i povezivanje sa video kamerom za snimanje komentara tokom snimanja vožnje. - Superiorni mikrofon sa redukcijom šuma koji obezbeđuje najbolji odnos signala i šuma (SNR) za optimalnu čistoću glasa i VOX* kontrolu tokom vožnje. - Full duplex, što znači da vozač i suvozač mogu normalno da razgovaraju u isto vreme, ne čekajući da onaj prethodni završi. - Kontrolni zvuk (side tone) omogućava da možete sebe da čujete u slušalicama i prilagodite jačinu glasa za aktivaciju VOX kontrole kao i za regulisanje jačine glasa u razgovoru da ne bi nepotrebno preglasno vikali ili bili suviše tihi za sagovornika. - I vozač i suvozač mogu da koriste mobilni telefon, muziku, radio vezu, GPS itd... - Kontrola jačine zvuka pozadinske muzike ili drugih zvukova sa svog uređaja prilikom razgovora sa saputnikom ili mobilnim telefonom. Kada neko priča, automatski se svi ostali zvuci utišaju za 50%. - Dizajniran za ugradnju i povezivanje sa napajanjem sa motocikla. * VOX – automatsko aktiviranje i gašenje glasovne komunikacije osetljivo na zvuk. Da li ima onih koji ove uređaje već koriste pa bi mogli da daju neke korisne informacije onima koji su zainteresovani za nabavku? Za sva pitanja u vezi nabavke, montaže i upotrebe stojim vam na raspolaganju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bata 11 Napisano Novembar 15, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Kawa ER-5, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan ??? sta je ovo? a uz to i ne radi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Novembar 16, 2008 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Zar ovo nije tema za oglase, posto se radi, ako se ne varam, o prodaji uredjaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
desetar 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda mi je slaba koncentracija ali koja je razlika izmedju uredjaja??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan sta reci, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Fina stvarcica i jos ne kosta puno u poredjenju sa recimo Nolanovim N-COM koji samo pasuje u te iste kacige. Odlicno za nekoga ko cesto putuje sa suvozacem ili voli da slusa mp3 i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ??? sta je ovo? a uz to i ne radi! Mrzi te da čitaš Bato a? U prvoj rečenici ti piše šta je! U prevodu: hub (ili ti razvodnik) koji omogućava da razgovaraš sa saputnikom, sa drugim vozačem (uz dodatni radio uređaj), da u sve to povežeš mobilni telefon, muziku, GPS, radar detektor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Zar ovo nije tema za oglase, posto se radi, ako se ne varam, o prodaji uredjaja? Radi se informaciji da tako nešto postoji, zatim, da može da se nabavi i u Srbiji. A prodaja dolazi kada se stvori potreba ili želja Gledaj na to kao kada neko objavi recimo tekst o BMW F 800 GS i uz to da je stigao na naše tržište. Ja sam objavio da postoji, objasnio šta radi, a ko hoće da nabavi neka se raspita gde može. Za sve informacije oko toga kako radi, kako se montira i koja je varijanta optimalnija za neku specifičniju upotrebu stojim vam na raspolaganju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Mozda mi je slaba koncentracija ali koja je razlika izmedju uredjaja??? Evo glavnih razlika: Kit 150 Duo je osnovni model. Zapravo osnovni model je bez onog Duo. Duo znači da je namenjen i za komunikaciju između vozača i suvozača. Modela bez Duo opcije za sada nema u zvaničnoj prodaji u Srbiji. Kit 200 Duo u odnosu na 150 Duo ima i sledeće: - 1x produžni kabel za vozača - 1x produžni kabel za suvozača - 1x kabel za napajanje strujom sa motora (može da se napaja i baterijom) - VOX kontrolu tokom vožnje – automatsko aktiviranje i gašenje glasovne komunikacije osetljivo na zvuk. Kit 300 Duo u odnosu na 200 ima i sledeće: - Kontrola jačine zvuka pozadinske muzike ili drugih zvukova sa svog uređaja prilikom razgovora sa saputnikom ili mobilnim telefonom. Kada neko priča, automatski se svi ostali zvuci utišaju za 50%. - 1x senzor za pozadinski šum (BGNS) samo za vozača - 1x kabel za napajanje strujom sa motora koji je već ugrađen - još jedan AUX (audio) ulaz - ukupno 4 - VOX kontrola - potenciometar za osetljivost uključivanja VOX-a - power led signalna lampica da je uređaj uključen - VOX led signalna lampica da je komunikacija u toku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A gde se ovo prodaje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 16, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan malo preskupo za nase trziste,,.....,,. al nije losa stvarcica,, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1696 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se pokazalo u praksi, al u teoriji izgleda fenomenalno, a cini mi se da je i jeftinije od Nolanovog N-COM-a koji i sam koristim i sa kojim sam zadovoljan.Da nemam N-COM ovo bih pod hitno pazario, jer glupi N-COM pase samo u Nolan nose a ovo moze bilo gde. Markone jel moze neka slika kako izgledaju mikrofoni.Ovi Nolanovi su odlicnog kvaliteta al im je mana sto su suvise dugacki pa ponekad sa njima moze i nos da se cacka ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji nesto od ovog proizvodjaca sto radi bez kablova izmedju uredjaja i slusalica i mikrofona u kacigi, jel taj sistem je mnogo konforniji nego kad se upletes u zice kao pile u kucine. I reci mi jos jednu stvar, da li su slusalice i mokrofon prilagodjeni kacigama, pretpostavljam da jesu ali mozda nekim kacigama vise odgovaraju, kao recimo flip up dok full face kacigama ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 16, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan da li su slusalice i mokrofon prilagodjeni kacigama, pretpostavljam da jesu ali mozda nekim kacigama vise odgovaraju, kao recimo flip up dok full face kacigama ne markone, ne bi bilo loše da postaviš slike mikrofona i slušalica i eventualno drugih dodataka koji idu uz gore navedene uređaje ili koje imaš u prodaji nezavisno od ovoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 16, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Koristim autocom pro-7 -sport vec 3 godine i prezadovoljan sam sa njim . Ne ucestvujem u nikakvoj reklami proizvoda ali ga zaista mogu samo pohvaliti . Na moj autocom prikljucujem radio stanicu , telefon , mp3 i naravno povezan sam sa suvozacem . Slusanje muzika predstavlja pravo uzivanje tokom voznje zbog perfektnog zvuka . Dolaznim telefonskim poziva muzika se stisava i mogu nesmetano da razgovaram . Na 200 km/h vas sagovornik nece provaliti da ste na motoru . Naravno sa suvozacem sam uvek na vezi i slusam njegove pohvale ili kritike . Ipak po meni najbolje svojstvo pruza radio veza . Obicno ko vozi prvi obavestava kakve prepreke se nalaze na putu . Vise puta smo izbegli nesrecu zahvaljujuci tome . Ne znam kako se pokazalo u praksi, al u teoriji izgleda fenomenalno, a cini mi se da je i jeftinije od Nolanovog N-COM-a koji i sam koristim i sa kojim sam zadovoljan.Da nemam N-COM ovo bih pod hitno pazario, jer glupi N-COM pase samo u Nolan nose a ovo moze bilo gde. Markone jel moze neka slika kako izgledaju mikrofoni.Ovi Nolanovi su odlicnog kvaliteta al im je mana sto su suvise dugacki pa ponekad sa njima moze i nos da se cacka ??? Saxi , mikrofon i potpuno istu kacigu kao i tvoju mozes videti na mojoj slici u profilu . Dugacak je dosta ali ga savijanjem mozes stelovati do dodje bas tamo gde treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Novembar 16, 2008 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan A ko prodaje ove uredjaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ne otvara ovo sto je Mikulanac postavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni se nista ne pojavljuje. Mikulanac ajde ponovi ako ikako mozes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A gde se ovo prodaje ? Šaljem ti odgovor na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1696 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ne otvara ovo sto je Mikulanac postavio. i kod mene prazan prostor, bice da se posiljka od Tajlanda do Srbije ostetila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se pokazalo u praksi, al u teoriji izgleda fenomenalno, a cini mi se da je i jeftinije od Nolanovog N-COM-a koji i sam koristim i sa kojim sam zadovoljan.Da nemam N-COM ovo bih pod hitno pazario, jer glupi N-COM pase samo u Nolan nose a ovo moze bilo gde. Markone jel moze neka slika kako izgledaju mikrofoni.Ovi Nolanovi su odlicnog kvaliteta al im je mana sto su suvise dugacki pa ponekad sa njima moze i nos da se cacka ??? I ovi su dugački ali ih možeš savijati po želji. Autocom preporučuje da se mikrofon postavi tačno ispred usta (1-2mm od usana). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji nesto od ovog proizvodjaca sto radi bez kablova izmedju uredjaja i slusalica i mikrofona u kacigi, jel taj sistem je mnogo konforniji nego kad se upletes u zice kao pile u kucine. I reci mi jos jednu stvar, da li su slusalice i mokrofon prilagodjeni kacigama, pretpostavljam da jesu ali mozda nekim kacigama vise odgovaraju, kao recimo flip up dok full face kacigama ne. Autocom radi sisteme koji se kače na kacige sa žicom. Dakle, glavna kontrolna kutija je ili za pojasom (Kit 150 i Kit 200) ili ugrađena na motor (Kit 200 i Kit 300). Na glavnu kutiju se žicom vezuju: mp3 plejer, mobilni telefon (ili preko BlueTooth-a uz opcioni BlueTooth dongle), GPS, radar detektor, radio veza (toki voki)... Stoji da od kutije do dve kacige idu dva kabla ali se vrlo jednostavno kače i otkačuju. Sa kacige tada visi kabel od par cm. Od Autocom-a nema Bluetooth varijanta bez kablova (za sada). Ono što recimo ja koristim je Spy Ball Hello Biker BlueTooth. Odlična spravica (ali mnogo skuplja) koju ću opisati u drugoj temi čim stignem... Šta su prednosti, a šta mane? Prednost Hello Biker-a u odnosu na Autocom je: - nema žice koja teorijski ograničava slobodu (kod Autocom-a možeš da se upleteš ko pile ali i ne moraš ako samo malo paziš ) Prednost Autocom-a u odnosu na Hello Biker je: - Brže aktiviranje prilikom kretanja u vožnju (kod Autocom-a samo uključiš kabel ili oba i koristiš, kod Hello Biker-a moraš da uključiš uređaj(e) i sačekaš da se upare - što traje do 10 sekundi, ali ako ne uspe onda moraš da isključiš oba pa da probaš ponovo), malo nervira ali ne mora da bude strašno. - Na Autocom može da se priključe i ostali audio uređaji a na Hello Biker ne (možeš da ga upariš sa mobilnim telefonom recimo, ili sa Garmin zumo. U slučaju uparivanja sa zumo-om dobijaš i mp3 plejer i mobilni u bežičnoj varijanti. Cenu zumo-a znate pa neću da širim priču u tom pravcu. - Kod Autocom-a ne moraš da brineš da li si napunio baterije na uređaju (ili na oba). Osim kod Kit 150 gde moraš da se setiš da spemiš rezervnu bateriju od 9V (onu četvrtastu). - Najvažnije na našem tržištu: Autocom je neuporedivo jeftiniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Novembar 16, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan da li su slusalice i mokrofon prilagodjeni kacigama, pretpostavljam da jesu ali mozda nekim kacigama vise odgovaraju, kao recimo flip up dok full face kacigama ne markone, ne bi bilo loše da postaviš slike mikrofona i slušalica i eventualno drugih dodataka koji idu uz gore navedene uređaje ili koje imaš u prodaji nezavisno od ovoga. Uradiću i to sutra u toku dana. Danas neću stići. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Novembar 16, 2008 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se pokazalo u praksi, al u teoriji izgleda fenomenalno, a cini mi se da je i jeftinije od Nolanovog N-COM-a koji i sam koristim i sa kojim sam zadovoljan.Da nemam N-COM ovo bih pod hitno pazario, jer glupi N-COM pase samo u Nolan nose a ovo moze bilo gde. Markone jel moze neka slika kako izgledaju mikrofoni.Ovi Nolanovi su odlicnog kvaliteta al im je mana sto su suvise dugacki pa ponekad sa njima moze i nos da se cacka ??? I ovi su dugački ali ih možeš savijati po želji. Autocom preporučuje da se mikrofon postavi tačno ispred usta (1-2mm od usana). A higijena ? Kines obalavis mikrofon. Pocnes da se deres na nekog jer te iznervirao u saobracaju opet opljuvan mikrofon. Zaduvas se ko budala i opet ...... Kako se to resava ? Ja nosim potkape posle svake dve tri voznje ja menjam za cistu al ovo mi bas ne deluje higijenski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 17, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Meni ne otvara ovo sto je Mikulanac postavio. i kod mene prazan prostor, bice da se posiljka od Tajlanda do Srbije ostetila Evo kopirao sta sam jos juce poslao ali ne znam zasto se ne vidi , moguce da je Saxi u pravu. Koristim autocom pro-7 -sport vec 3 godine i prezadovoljan sam sa njim . Ne ucestvujem u nikakvoj reklami proizvoda ali ga zaista mogu samo pohvaliti . Na moj autocom prikljucujem radio stanicu , telefon , mp3 i naravno povezan sam sa suvozacem . Slusanje muzika predstavlja pravo uzivanje tokom voznje zbog perfektnog zvuka . Dolaznim telefonskim poziva muzika se stisava i mogu nesmetano da razgovaram . Na 200 km/h vas sagovornik nece provaliti da ste na motoru . Naravno sa suvozacem sam uvek na vezi i slusam njegove pohvale ili kritike . Ipak po meni najbolje svojstvo pruza radio veza . Obicno ko vozi prvi obavestava kakve prepreke se nalaze na putu . Vise puta smo izbegli nesrecu zahvaljujuci upozorenju kamion , rupa , pretici , stani ... Jako prakticno . Uredjaj koristi baterije ali sam ja ga prepravio za napajanje preko motora(upaljac). Nosim ga u tank torbi i iz nje kada je sve povezano izlaze 3 kabla . Jedan ide do upaljaca za napajanje a druga dva na kacige vozaca i suvozaca . Koristeci ga stekne se navika tako da nema umotavanja pileta u kucinu . Slusalice i mikrofoni su svi isti i lako ugradivi u bilo koji tip kacige . Ne znam kako se pokazalo u praksi, al u teoriji izgleda fenomenalno, a cini mi se da je i jeftinije od Nolanovog N-COM-a koji i sam koristim i sa kojim sam zadovoljan.Da nemam N-COM ovo bih pod hitno pazario, jer glupi N-COM pase samo u Nolan nose a ovo moze bilo gde. Markone jel moze neka slika kako izgledaju mikrofoni.Ovi Nolanovi su odlicnog kvaliteta al im je mana sto su suvise dugacki pa ponekad sa njima moze i nos da se cacka ??? I ovi su dugački ali ih možeš savijati po želji. Autocom preporučuje da se mikrofon postavi tačno ispred usta (1-2mm od usana). A higijena ? Kines obalavis mikrofon. Pocnes da se deres na nekog jer te iznervirao u saobracaju opet opljuvan mikrofon. Zaduvas se ko budala i opet ...... Kako se to resava ? Ja nosim potkape posle svake dve tri voznje ja menjam za cistu al ovo mi bas ne deluje higijenski. Zanimljivo pitanje Johanne . Moguce je menjati navlaku na mikrofonu isto kao i potkape a mozda i cesce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...