DusanR 128 Napisano Mart 14, 2022 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, koliko vam pokazuje na displeju napon? Da li neko proveravao taj napon sa unimerom, ima li razlike? Kako se kod vas menja sa povećanjem obrtaja? Hvala Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Mart 14, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, DusanR je napisao: Drugari, koliko vam pokazuje na displeju napon? Da li neko proveravao taj napon sa unimerom, ima li razlike? Kako se kod vas menja sa povećanjem obrtaja? Hvala Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Pogrešan ti naslov, napon struje ne postoji, jer su napon i struja dva različita pojma. Inače, kod motora bi napon trebalo da bude (na obrtajima od preko 2500) u intervalu 14-14,5 V (može i malo niže), a vrednost struje zavisi od potrošača koji su priključeni. Inače najčešće postoji razlika između onoga što pokazuje displej i unimer kada se meri na akumulatoru. Razlika zavisi od toga sa kog mesta se uzima "signal" za displej, kao i od tačnosti samog displeja, a razlika može da bude čak i veća od jednog volta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanR 128 Napisano Mart 14, 2022 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO Prijavi odgovor kao problematičan Aha...izvinjavam se...šta je napon a šta je struja, mislim u čemu je razlika?Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Mart 14, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, DusanR je napisao: Aha...izvinjavam se...šta je napon a šta je struja, mislim u čemu je razlika? Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Ukoliko bi ove pojmove uporedili sa vodom, napon je pritisak vode u cevovodu, a struja je protok vode kroz cevi (kad otvorimo slavinu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanR 128 Napisano Mart 14, 2022 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je onda napon na vašem ducatiju?Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Mart 14, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupi unimer i valjace ti za mnoge stvari. Žika ti je lepo rekao, radi se o padu napona i niko ne može napamet da ti gleda u pasulj koliko je odstupanje. Unimer, na kleme i premeriš. Volt plus je normalno odstupanje, posebno ako ti elektricar(kao u mom slučaju) spoji voltmetar na intalaciju od svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1787 Napisano Mart 15, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko bi ove pojmove uporedili sa vodom, napon je pritisak vode u cevovodu, a struja je protok vode kroz cevi (kad otvorimo slavinu). E ovo je lepo plastično objašnjeno!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Mart 15, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, DusanR je napisao: Koliko je onda napon na vašem ducatiju? Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Ja nemam Dukati nego BMW i napon meren na klemama akumulatora je 14,1-14,2V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano Mart 15, 2022 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanR 128 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Ja gledao po nekim stranim forumima, dosta njih prijavljuje malo ispod 14V pa reko da vidim šta naši ovde misle ali ovaj Ducati podforum je izgleda slabo aktivan... A i Ducati nije baš popularan kod nas kao neki drugi, npr bmw..nema ih mnogo, možda je i to razlog...Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...