Jump to content

Moto Zajednica

Na koliko km menjate disk plocice

Recommended Posts

• Zainteresovan, 449 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

Evo ja menjam prednje disk plocice na Yamahi XT 600 i to drugi put ove sezone,posle 4200 km.Ne secam se da sam na staroj Yamahi XT menjao posle 4 000... da mi nije disk malo ostecen,ili sam basssss kocio ko po..zdeo  :D :D :D,ili je to normalno?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Kada se istrose...

Na GSX-u sam ih menjao posle 14000

Na Transalpu sam izgurao oko 10000 sa plocicama sa kojima sam kupio motor... nemam pojma u kakvom su stanju tada bile, mada sam ih istrosio do metala, pa cak i metal se poceo trositi  ;D. Zbog neke zurbe nisam ih menjao, nego sam samo dao da se navuce novi sloj... To je ispalo dosta lose (ali je bilo gotovo za par sati), pa sada kupujem nove plocice ... i disk

• Ne silazi, 5597 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Na Stromu jos nisam menjao, 23000km, a na TDM- sam zamenio na 24000 iako nisu jos bile skroz lose, ali sam radio veliki servis.

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

uh prvih par odgovora me uplasi. :o

sa versysom sam presao preko 15000km i ima jos dosta mesa a kocnice uopste ne stedim ali cesto koristim i zadnju.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Kad se potrose ali kad sam imao ZX-9R, stavio sam neke Carbone Loreane, ne secam se koje, posle mozda 5000km jednostavno su nestale. Od tada sam stavljao sam Nissin, jesu skuplje ali i bolje koce i sporije se trose.

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

10 000,15 000 ,23 000 ljudi pa jel vi kocite nogama  :D :D :D

Pa koci se padobranom, nogama, i rukama ako zatreba.... ;D

Ja sam plocice skoro menjao bilo je negde oko 14000 na satu (mozda malo vise), mada je moglo jos da se vozi samo sto su skripale...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Ja na XT-u posle 10000km(zadnje),uglavnom kocim zadnjom(stedim prednje  ;D ),na Fz-u su fabricke jos uvek posle 10000 i jako su dobre(na njemu kocim uglavnom prednjom,jedino na malim brzinama koristim zadnju kocnicu)

• Drug član, 2143 postova

Carbon Lorraine traju malo krace oko 4-5000 km, ali su zato najjeftinije i uvek ih ima, NISSIN su mozda najbolji odnos cena/kvalitet, ali sve zavisi i od toga koliko i kako kocis. Sve u svemu nema nekih preciznih pravila.

;)

• Svrati ponekad, 209 postova

Ljudi pa mnogo ali mnogo su jeftinije pločice od popravke (krpljenje peglanja )motocikla ili života tako da ih treba menjati kada prestanu da koče ne bitna je kilometraža ili sama potrošenost istih (osim ako nisu stigle do metala ),te konstatacije ima još mesa nisu uopšte merilo dali on koči kako treba ili kako bi mogao

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Menjam po potrebi,ucestalom kontrolom i pranjem kocionih celjusti!Brat mi salje Tokiko plocice i sa njima imam najbolje kocnice!2 para prednjih i jedne zadnje u 2 godine! ;)

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Motor mi je presao 26.000 km,i i dalje ima prve plocice na sebi(i napred i nazad).Kupio sam 2 para NISSIN plocica za prednje diskove,ali ove imaju jos dosta mesa.Ne stedim ih ni malo,kocim uglavnom prednjom,a zadnjom samo po potrebi.Prosto nece da se potrose :)

• Drug član, 1450 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Čim se istroše odmah menjam  ;D

Čini mi se pogrešno formulisano pitanje jer ću sada reći jednu kontradiktornost na R1 2004 samo vozio do 25 000km a na GSXR 1000 K6 još uvek a sada je 20 000km na satu.

Kod malenog KLE500 do 7000km plafon

Isti vozač drugi motor...

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Kad se potrose ali kad sam imao ZX-9R, stavio sam neke Carbone Loreane, ne secam se koje, posle mozda 5000km jednostavno su nestale. Od tada sam stavljao sam Nissin, jesu skuplje ali i bolje koce i sporije se trose.

Bas me cudi da imas takvo iskustvo sa ovim plocicama ,ja koristim Carbone Lorraine i prezadovoljan sam kao i dosta mojih drugara,do sad sam presao oko 5000km i ostalo je vise od pola.

Za ovo kratko vreme koliko radim u Guevari imao sam priliku da se uverim da kupci cesto ne kupuju ono sto je preporucio proizvodjac vec se odlucuju za proizvod sa nizom cenom. npr. za tvoj  motor Kawasaki ZX9R katalog preporucuje SBK 5+  a kao alternativu preporucuju A3+ samim tim od tih plocica i ne moze da se ocekuje mnogo za toliko snazan motor.

eXuMD_a3jw7.th.jpg  thpix.gif,dT40M_sbk5xo3.th.jpgthpix.gif

Dijapazon Carbone Lorraine proizvoda je izuzetno sirok zbog specificnosti kocenja u razlicitim uslovima.,cesto na lageru imamo istu plocicu u cak 5 razlicitih materijala.

Bilo bi iznenadjenje da se komentar odnosi na SBK5+ s obzirom da su dosadsnji komentari za ovaj materijal bili samo u superlativu, bilo da se radi o vozacima ili serviserima.

Imao sam priliku da cujem za nekoliko poznatih brendova plocica koji se zapravo proizvode

u C.L.-u, neke zvanicno ne spominju zbog ugovora dok drugi to i navode na svojm proizvodima. Da nemaju ozbiljan kvalitet ne verujem da bi im imena poput Yamaha France, Haine Gericke-a ili Pezoa kod njih proizvodile plocice za svoje potrebe.

R18sA_dsc02107dx3.th.jpgthpix.gif,404.jpgthpix.gif,FWNhA_dsc02104tz6.th.jpgthpix.gif

• Zainteresovan, 449 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

Ja sam proletos stavio Nissin i posle 4200 km.....tabla.... Mada,kad malo razmislim nije ni cudo sto su se potrosile,jer uglavnom kocim prednjom,zadnjom ga samo usporavam a sa obe istovremeno kocim samo kad je neka panika....

eto zadnje su mi na pola potrosene,a presao sam sa njima oko 8000 km.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Na mom skuteu promenio posle 5000 i sa tim presao 16000 i jos ih nisam menjao ali planiram na prolece da ih promenim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja