Jump to content

Moto Zajednica

Moja prva saobracajna kazna

Recommended Posts

• Drug član, 930 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Posle ~2500 predjenih km na motoru dosao i na mene red da se po prvi put upisem u ono cuveno blokce gosn saobracanog policajca.

Poprilicno banalna situacija za koju sam sam kriv. Na izlasku iz Banostora (Srem) sustizem neki kombi koji se vuce 40 kmh i posto je malo nepregledno (krivina za krivinom u naseljenom mestu) cekam ga da izadje iz sela da ga obidjem. Cim smo prosli tablu za kraj sela, jedna malo ravnija deonica, isprekidana linija i ja reko sad cu i obidjem ja njega u par sekundi po PSu kad posle 200m  dobijem lizalicu. Radarska kontrola saobracajne policije SUPa Beocin. Kaze policajac "Isao si 59 kmh", ja reko "Dobro, i gde je tu greska? Linija je isprekidana, cekao sam tablu za kraj naseljenog mesta". Kaze on "Imas odmah iza table za kraj naseljenog mesta znak za ogranicenje 40kmh iza drveca".  Glupo mesto za znak od 40 kmh. Cudno mi da ja nisam video taj znak jer ja bas gledam znakove pored puta ali preptpostavljam cim je tu radarska kontrola da znak postoji. Nista, rekoh "Kriv sam, pisi" i covek ispade fer jer sam student i umesto kazne od 2000 din za prekoracenje napisa mi onu malu univerzalku od 1000 din.

Krivo mi sto mi izbi iz dzepa/rezervara 10 litara benzina za planiranu sutrasnju voznju do Palica ali jbga nesto sam naucio, time doprineo ukupnoj bezbednosti saobracaja i napunio malo budzet republike Srbije pred ovo najavljeno novembarsko povecanje penzija  :D :D

Osim toga voznja po Gori i Sremu je bila fantasticna. Pocinju bas da mi se svidjaju one silne krivine, spustanja i penjana  ;D. Jbga ja sam dete Backe ravnice i nemam puno iskustva sa brdom/planinom  :D

Sorry na malo duzem postu

Oprez na putu i pozdrav od mene i mog kineskog magarenceta

post-1350-12879008086404_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ako sam dobro razumeo, on je tebe ,,upucao" radarom u toku preticanja. Sećam se da sam pitao instruktora baš u vezi takve situacije, i rekao mi je da je normalno da se pređe malo dozvoljena brzina da bi se bezbedno preteklo. U svakom slučaju je mogao da ti progleda kroz prste za 20km/h...ali  ,,propisi su propisi"

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

slazem se sa gornjim komentarom ..

logicno je da prestizes vozilo ispred sebe malo vecom brzinom ..

al' dobro .. krstio si motor sad (i svoj budjelar) pamet u glavu i samo lagano ... ;)

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Ma kod nas treba gledati samo znakove, sto bi gledali put. Dobro su ga posadili iza drveta, da se vidi  >:( . Umesto da vijaju ljude koji krse propise i voze po 160 na ovim nasim putevima, oni se kriju iza zbuna i hvataju na 59km/h van naseljenog mesta. Sta reci vise?

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa

Potpuno tacno! Vacare ljude koji voze po 60km/h a pred nosom im jure huligani sto motorima sto kolima. Uz to statistika govori da jesvaki drugi auto neispravan. Na prvom mestu, neispravne kocnice.

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Iduci put Bane BP moracas da gledas i iza drveca, plastova sena, zbunja, kukuruza i sl. uz put. Lukave su vlasti i sluze se svim sredstvima u cilju punjenja budzeta :D :D

Da si otisao na skelu u Banostoru prosao bi dosta jeftinije, uzivao bi u voznji skelom, ali ne bi saznao gde je taj sakriveni znak. :)

• U prolazu, 6 postova

Beocinska policija je poznata po takvim akcijama. Cudi me da su uopste hteli da ti izadju u susret sa manjom kaznom . A nas bajkere posebno vole. Ne mozes proci motorom pored njih da te ne zaustave. Svi koje put vodi tuda neka se pridrzavaju ogranicenja.

• Svakom po zasluzi, 12467 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Mislim da nije, koliko se i ja sećam. Ali je dozvoljeno obilaženje preko pune linije automobilom, ako pređeš punu samo sa dva točka...što kod motorcikla očigledno ne važi.

• Svrati ponekad, 225 postova
  Citiraj

Mislim da nije, koliko se i ja sećam. Ali je dozvoljeno obilaženje preko pune linije automobilom, ako pređeš punu samo sa dva točka...što kod motorcikla očigledno ne važi.

Kod motocikla mozes jednim tockom :)

Stvarno nisam cuo za ovo. Znam da su ljudima pisali prijave i ako nagaze punu (u toku voznje, bez preticanja)...

Pozdrav, Nebojsa

• Drug član, 2265 postova

Ja bih zahtevao da mi pokazu saobracajni znak i vratio bih se do njega. Ako nije na vidnom mestu odbio bih da platim kaznu.

Kad vec kazes da ti se dopadaju uzbrdice i krivinarenje, imas put od Sremske Kamenice do Iriskog venca. Krivina za krivinom i dve trake u jednom pravcu. Onda se lepo vratis nazad posebnim putem za drugi smer, takodje sa dve trake. A ima i lepih terena za enduro voznju, ako krenes u pravcu Banstola i Cortanovaca, samo skrenes u sumu i uzivas. Sto je najbolje milicije nema, i saobracaj je veoma redak pa mozes da uzivas do mile volje. Ako hoces javi kad budes isao, pa mozda i da okupimo jos kineske bande. ;)

• Drug član, 930 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Taj dan sam bas imao neku frku na poslu (civilnoj vojsci) pa sam krenuo na voznju da se malo opustim i uzivam. Zato mi se i nije dalo nastavljati sa policajcem, vracati da vidim znak ili sl. Verovatno je da znak stvarno postoji iako malo skriven a posto sam ja prekrsio propise platio sam kaznu i to je to.  Voznja je bila fantasticna i samo toga cu se secati.

@Blackbite

Prosao sam vec par puta i vencom i tim putem do Cortanovaca a sto se tice zemlje na Fruskoj Gori to sam tek poceo da istrazujem. Probao sam se juce motorom popeti do Vrdnicke kule ali mi je negde na 1/3 puta tocak proklizao na vlaznom opalom liscu a i postajalo je sve strmije pa sam odustao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja