crni5653 120 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mali problemčoć za nekog ko je već imao nešto slično ali veliki za mene?Da ne duzim već da,trazim pomoć: Malo sam vozio po šumi pošto sam zamenio lančanik i prilikom izbacivanja na neutral(ler) motorče se ugasi,ja kiks-vozi još malo pa opet i opet,ionda poludim. Ko vozio endura samo sa kiksom,a ne radi automatski dekompresor,znaće zbog čega i ovo moje ludilo zbog banalnog problema. Posumnjam da je mali ler-gas pa dotegnem,ali opet se gasi i još se nekako zaliće mašina dobije visoke obrtaje pa prodje večnost dok se smiri.Probam da štelujem smešu,kad ono zavijeno do kraja.Odvrtim 1.5-2 kruga još teže do mirnog ler-gasa,tj.zavrnuo sam do kraja šraf ali radi par dodavanja gasa pa spadne ispod 1500 obrtaja i ugasi se. Molim vas za pomoć,šta raditi? Motor je 90 god.a karburator je sa jednom sajlom i povratnom oprugom,dok kod drugih sam video da idu dve sajle i leptir šibera(gde se kače sajle) je sa desne strane a kod mene sa leve.Još nešto motor je super radio pre ove vožnje i na leru i u vožnji. Ako neko hoće neka pomogne,svaki savet je dobrodošao,jer bi iskoristio ovo lepo vreme za još koju vožnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nesto se negde zacepilo,,e sad,,mozda je i slavina,mislim krenes nekim redom,,ako gorivo lepo curi iz slavine ides dalje,skines lonce i vidis dali se neka dizna/verovatno centralna/ nije zacepila,,proveris dali se nije zacepio sam dovod goriva u karburator,pod tim mislim na ulaznu sisicu gde se kaci crevo,pa proveris i samu iglicu plovka u karburatoru,,,ako je to sve ok,,proveris i flansne za karburatore,,u svakom slucaju imas visak vazduha u smesi..mislim na postojanje mogucnosti da kroz flansne usisava visak vazduha.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije slavina sigurno,ja sam ga dovezao samo sam pazio da mi ne padne ler-gas(turiranje lagano) jel on nekad radi normalno nekad se udavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...