Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna Pomoć Za Gpz 600R - Paljenje

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Mom kumu je potrebna nam je pomoć oko GPZ-a 600R, u pitanju je kutija paljenja koja ima neki kvar,

jer motor dok se dobro ne ugreje prima gas do nekih 3-4000 obrtaja sve preko toga prepucava i trokira,

kada se dobro ugreje radi bez problema, ali do toga mora da prodje bar 15 minuta.

Da li neko ima kutiju paljenja za Kawasaki GPZ 600R, tip motora ZX600A, ili možda zna gde ima da se nabavi?

Ako možete pomozite, molim vas!

Evo i slike na kojoj se vidi i fabrička oznaka.

Unapred hvala!

post-4492-12879007513298_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

GPZ 600R je bio moj prvi japanac ali se to dešavalo pre 20 god.

Ako ste sigurni da je igniter pokušajte pažljivo da ga otvorite ja sam nekada to radio tražeći neki kvar na ZX10 pa ga nisam unutra našao.

Opsecite skalepolom četvrtku sa one strane gde su konektori i pažljivo bez velikih naprezanja da ne pukne štampana pločica izvucite je napolje.

Dobar elektroničar bi mogao da da neku konstataciju ako se golim okom ništa ne vidi.

Ja kada sam moju otvorio unutra je bila kao nova prelivena plastikom, proverite.

Mada nije loše da pozajmiš od nekoga i da probaš igniter pre otvaranja.

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Otvorio je to kum i sigurno da jeste u pitanju hladan lem,

jer je kum dijagnostifikovao kvar tako što je fenom za kosu zagrejao kutiju i onda upalio motor

i gle čuda motor radi kao sat,

ali na toj ploči postoji par čipova koji imaju toliko mnogo nožica i toliko su male

da ih je nemoguće fizički srediti lemilicom (mora fabrički robot)tj. menja se cela ploča,

a pošto je ploča je jedino što se nalazi u kutiji, onda jedino zamena cele kutije.

Ako neko zna gde ima da se nabavi kutija javljajte hitno!

Hvala!

• Drug član, 1442 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Nema čipova bez obzira na SMD tehnologiju (ako je to unutra) ne sećam se a da ne može da se sredi, alata ima oko toga nemoj da brineš samo ako tražiš da ti to neko prelemi obrati se ozbiljnom elektroničaru a ne nekom hartletuje oluke.

Veći je problem ako je kvar na procesoru koji je unutra ili neka komponenta koja se teško nabavlja.

Ako je fen pomogao (odlična ideja) probaj da ti neko to unutra prelemi, ima lemilica vrhova kao igla za šivenje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja