Mina 545 Napisano Jul 20, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Crna serija saobraæajnih udesa na putevima Srbije Motorima pod auto i traktor BEOGRAD - Suluda vožnja motociklima na mladenovaèkim ulicama u utorak veèe odnela je dva mlada života. Za samo šest sati, u dve strahovite saobraæajne nesreæe poginuli su Mladenovèanin Saša Živanoviæ (33), poznat po nadimku Kalabiæ, i Ivan Stankoviæ (19) iz Malog Požarevca, dok je Jelena Todoroviæ (20) iz sela Šepšin teško povreðena. Živanoviæ je poginuo oko 17 èasova na putu Mladenovac-Beograd u selu Vlaška, kada je vozeæi najnoviji model motocikla „honda“ udario u „juga“. Živanoviæ je preleteo preko vozila i podleteo pod „reno klio“ koji je dolazio iz suprotnog pravca. - Èuo se strahovit prasak, kao da je bomba odjeknula. Izleteli smo na ulicu da vidimo šta se dešava. Prizor je bio jeziv. Motor je bio oboren na ulici, „jugo“ bukvalno prepolovljen, a krvi je bila svuda - prièaju oèevici. Živanoviæ je išao iz pravca Mladenovca, kada je pri strahovitoj brzini udario u zadnji boèni deo „juga“, kojim je upravljala Danijela Ankiæ iz Beograda. Ankiæeva je par minuta ranije vozilo parkirala na ulici, iz njega izvela decu, a zatim se vratila u automobil kako bi ga uvezla u dvorište svoje majke na tom delu puta. Deca su, na sreæu, veæ bila u dvorištu, dok je Danijelina majka sa kapije gledala da ne naiðe neko vozilo. U momentu kada je Danijela poèela skretanje udesno, naleteo je motociklista. Iz suprotnog smera, nailazio je Dušan Nešiæ iz Beograda, pod èiji „reno klio“ je Živanoviæ podleteo. - Brzinometar na motoru je zaustavljen na 8.500 obrtaja, što ukazuje da je Živkoviæ vozio preko 150 kilometara na èas, ali æe taèna brzina biti utvrðena daljim veštaèenjem. Za sada je krivièna prijava podneta protiv vozaèa „juga“ zbog teškog dela ugrožavanja bezbednosti saobraæaja - navode u beogradskoj policiji. Samo šest sati kasnije, vozeæi neosvetljen bicikl sa motorom, poginuo je Ivan Stankoviæ. Ovaj devetnaestogodišnji mladiæ, sa kojim je na motoru bila i Jelena Todoroviæ, kretao se iz pravca Šepšina kada je udario u traktor koji je iz suprotnog pravca takoðe nailazio bez svetlosne signalizacije. Stankoviæ je u naletu pao pod zadnje toèkove traktora. Poginuo je na licu mesta, dok je Todoroviæeva sa teškim povredama prebaèena u Urgentni centar u Beogradu. Ona je preksinoæ operisana i kako „Blic“ saznaje nije u životnoj opasnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 20, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Po Vojvodini je taj problem sa traktorima, prikolicama, biciklima bez (barem) osnovne signalizacije vrlo poznat, i nazalost ne vidim da "nadlezni organi" preduzimaju nesto povodom toga. Dosta ljudi zavrse u crnoj hronici zbog ovoga i na nasem forumu i sire. Samo ne razumem, kako se taj za motorom zavrsio u drugoj traci ispred traktora... R.I.P. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 20, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kada je udario u traktor koji je iz suprotnog pravca takoðe nailazio bez svetlosne signalizacije. Za ovo bih ga vezao za muda i za taj isti traktor i vukao ga dok ne potrosim gorivo. Za to i kada mi na kolovoz sa njive izadju sa traktorom i navuku 3 tone blata....jaooooooo :evil: :evil: :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Jul 20, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom R.I.P. za moje sugradjane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1741 Napisano Jul 20, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ti neosvetljeni traktori su recept za nesrecu... A sto je najgore, to su spori ucesnici u saobracaju, tako da kad ih sustignes i iznenadno uocis, nema puno vremena da se reaguje. Nek je laka crna zemlja nastradalima... :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Jul 20, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekoliko godina vracao sam se iz Guce kolima u kojima je bilo nas petoro. Bila je noc i isli smo ibarskom magistralom nekih 80-90 na sat. Ja ne pijem alkohol nikad a niko drugi u kolima nije popio vise od 1 piva tako da je sve bilo regularno. Jedino sto nije bilo regularno je traktor sa prikolicom i plastom sena visokim 10 metara bez i jedne jedine lampice koja svetli. Uspeo sam da zakocim sa mojom laganom Toyotom Corolom i nas petoro unutra tik iza prikolice. Nije bilo strasno kocenje uz skripu ali je bilo prilicno agresivno i dalje. Samo moja delimicna pribranost u tom momentu i smirivanje ostalih putnika me je sprecilo da ne izadjem, zapalim seno, i odem... Inace, moj cale se pre 10tak godina isprevrtao na ibarskoj zato sto je pri brzini od oko 110km na sat (priznajem da je veca od ogranicenja) u poslednjem momentu provalio neosvetljen traktor koji je skrenuo sa njive. Nije bilo druge nego je skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan i prevrnuo se ceo krug. Seljak je samo produzio dalje, nije ni stao... verovatno navikao... Ja iskreno mislim da nije greota zapaliti mu traktor kad se tako nesto desi i otici. Sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 20, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja iskreno mislim da nije greota zapaliti mu traktor kad se tako nesto desi i otici. Sta vi mislite? Kada vec nema haubu da mu skaces, onda moze i neka alternativa sa zippo upaljacem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...