doktor 4802 Napisano Decembar 20, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovde ti je slicno Pegaso i F 650, a izmedju KLE-a i Transalpa, po meni Transalp odnosi pobedu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Decembar 20, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TA je najbolji odnos cene i onoga sto moze da ti pruzi. 2 Cilindra u V, mala potrosnja, ali mu manjka snaga u odnosu na bmw(jedan klip i to veliki). Ako ces se sam voziti na duze puteve onda tije TA extra, a ako imas saputnicu treba ti jaci motor(ovo ti je iz iskustva). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan TA je najbolji odnos cene i onoga sto moze da ti pruzi. 2 Cilindra u V, mala potrosnja, ali mu manjka snaga u odnosu na bmw(jedan klip i to veliki). Ako ces se sam voziti na duze puteve onda tije TA extra, a ako imas saputnicu treba ti jaci motor(ovo ti je iz iskustva). Moram samo da dam moj komentar na cenu,neka bude da je KLE skela ali ta skela mene odvezla bogami gde bi mnogi pozavideli. Htedoh i ja taj čuveni TA ili nešto drugo a i nikada nisam imao Hondu pored mnogo motora (mora da je bila slučajnost) a nisam vezan za jedan brand ali gledaj sada ovo, ja sam kupio KLE 2006 star 1god za 4000eur a tada je TA star 8 god (2000-to god) bio 4000eur. I dalje sam uveren da je TA mnogo dobar motor ali 7 god je 7 god i nemam želju da nešto što je staro 7 god plaćam toliko mnogo, odem u radnju i kupim novo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Decembar 20, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan imam saputnicu, a i ja bas nisam sitan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Decembar 20, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan imam saputnicu, a i ja bas nisam sitan. Vozim KLE-a. Visok sam 192 i tezak oko 100kg i cesto vozim saputnicu koja se zali kad na KLE-a stavim kofer ( koji ti je neophodan ako krenes malo dalje), pa ga zato i zelim zameniti AFRICOM. Kad vozim sam nemam nikakvih problema. Transalpa sam imao priliku da provozam par km i ako bih mogao da biram, njemu bi dao prednost u odnosu na KLE-a sto se udobnosti tice ( al je on skuplji u odnosu na KLE-a)!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad mi se čini da taj TA ili neka Africa je pandan nekada Golfu 2 što se tiče cene polovnjaka. Odakle ta cena za polovne motore meni nije baš jasno. Meni ne treba ni jedan ni drugi, priča se da ima nov Strom 650 za 6300eur ako je to neki pandan TA a TA je ravno 8000 koliko je Strom 1000ccm ako se ne varam ili opet ko hoće polovan TA star 8god za 4000eur. Da li je bolje nov Strom za 6300 ili 8god TA za 4000? Ne sumnjam u kvalitet tih Hondi naprotiv kvalitet je na njihovoj strani ali cena je previsoka pogotovo za polovne motore a istovremeno je i konkurencija prisutna pa uvek može da se bira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Decembar 22, 2008 Andragog, 5026 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan KLE registracija 100 eura,Pegaso 160eura.Klea ces kasnije lako prodati a Apriliju malo teze.Sa malko vecim diznama KALEA nagura 60ks,i malkice je duzi i veci od Talijancica koji je meni malo lepsi,znaci Klementina, ;D Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Januar 8, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan konacno sam pazario motor izbor je pao na yamahu xtz 750.hvala svima na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mic 45 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: kocani MKD-Sandhurst UK Motocikl: suzuki gsx,svasta Prijavi odgovor kao problematičan Ovu tvoju dilemu oko izbora sam imao i ja pre dva meseca,probao sam nekoliko transalpa i znam kakvu reputaciju prati taj motor,ali kad sam probao super tenere odluka je pala.ST je veci,mocniji i meni je mnogo bolje "legao". Puno bezbrizni kilometri i pozdrav od "zaveajana" so sneg Makedonija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Januar 11, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Januar 13, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Možda motor izabere vas ;D. Kad se kupuje motor moraš imati i malo sreće da naletiš na dobar, bilo koje marke. Ako imaš keša za nov i ako si spreman da uložiš u nov motor, onda razbijaš glavu kojem carstvu da se prikoniš... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Bajkom 1 Napisano Februar 11, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ST 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo smisli namenu motocikla pa onda odluči, možda ti nije dobar nijedan KLE je lakši za održavanje definitivno, potrošnja verovatno slična, registracija KLE sigurno jeftiniji Ne mogu da pričam o Pegaso jer sam samo obišao jedan krug sa njim ali evo mog iskustva oko KLE 2006 Ja sam kupio KLE ove godine kao probu za neki drugi ozbiljniji enduro pa sam rešio da ne uzimam ništa drugo jer za ono za šta sam ja namenio KLE on to radi odlično. Vozim se sa XTZ660 i zajedno prolazimo svuda, naravno samo soft offroad pa ponegde zakačimo i malo blata. Mana KLE je ako si agresivniji vozač ili imaš 120kg možeš da imaš problema sa kočenjem, kočnica ne bih rekao da je katastrofalna ali ne uliva poverenje za iznenadna kočenja. Ako si umeren i gledaš ispred sebe tada nema problema. Sedište vozača je uzano i meko pa posle par sati vožnje postaje veoma neudobno i moraš da praviš češće pauze. Ovo se da popraviti a kočnica malo teže tj uz mnoge investicije, ne pomažu teflon creva ili HH pločice, druga klješta teško jer smetaju žice za 4 ili 6 klipa.Creva i bolje pločice malo pomažu ali nije dovoljno. Sve ostalo je ok, davio sam ga po brdima Durmitora (offroad) satima na 30 stepeni u prvoj i ponekad drugoj pri maloj brzini i motorče radi ok. Ako padneš na offroad štete nema ili je mala jer nema isturenih delova što je izuzetno važno a važno je zato što tamo gde padneš nema nikoga a civilizacija daleko. Iz moje perspektive ovo je još jedna prednost jer se meni desi da u jednom danu na offroad imam dva pada iz male brzine zbog lošeg terena a moram da prođem jer sam tuda krenuo. Motoru ništa. Malo štucka 30sec dok se ne nameste plovci u karburatorima i idemo dalje. Ovakav pad tj rušenje motora na nekom GS ili nekom krupnijem i da kažem ozbiljnijem enduro motoru sigurno dosta košta. Ako voziš samo po asfaltu onda ovo gore nije bitno. Za pokret je dobar(solo) 130-140 posle toga nema smisla, ovaj moj ide sa koferom po satu malo iznad 160. Ne bih ga kupio kao nekog tourera za putovanja po asfaltu a pogotovo ako ideš sa suvozačem i prtljagom. Može ali ima boljih varijanti. Napravi plan gde ćeš i kako da voziš pa prema tome biraj model Namigivanje Imao sam prošle godine KLE 500 i vozio ga celu sezonu. Mislim da je citat koji prilažem jedna od najboljih kritika i komentara na račun ovog motora koje sam pročitao ovde, na forumu! Može se u potpunosti osloniti na njega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 12, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Pegasa 2 godine i ja bih od toga bezao jer tu toliko stvari moze da otkaze koje kostaju ko pola motora... Ako se dobro secam Frajlauf i struja... i stalno su zezale neke sitnice, mada nista se ozbiljnije nije pokvarilo barem. Znam jos dva pegasa koji su isto bili vise u servisu nego sto su se vozili... i tesko se prodaje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvicccA_Sabac 27 Napisano Februar 14, 2009 U prolazu, 92 postova Lokacija: Шабац,Србија Motocikl: Suzuki DL1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ja imam i vozim Pegasa imao sam model 95-6 navozao se,pa 99 takodje se navozao,sad imam 2002 godiste tzv 3-jku i sa njom sam presao neke 3 hiljade za pola sezone koliko je kod mene,jedina moja zamerka je mozda mali nedostatak vece putne brzine i samo zato bih je menjao,ostalo ni bolje ni gore od ostalih u klasi,ako se odrzava redovno (mada to u ovoj zemlji retko ko radi) ima da se lepo navozas,ja sam na svakoj radio redovne servise i nilkada me glava nije zabolela,malo je teze nabaviti dodatnu opremu za nju ali sve se nabavi kada si uporan,i ja sam se nacitao ovde prica da se kvare da su vise kod majstora ali ja sa Apriliom imam pozitivna iskustva,kod mene ih ima par u gradu i svi se voze,valjda ljudi paze da se ne pokvare posto nemamo ni jednog pametnog majstora u gradu :D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...