drazenye 200 Napisano Maj 23, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje kolege. Doslo vrijeme da se i ja upisem u ovu grupu motorista sto su pali. U subotu u 09:40 sam imao blizak susret sa auto skolom, djevojka u cliu 4, na polaganju sa instruktorom i policajcem u autu. Ja sam se kretao Gandijevom prema Bezaniji a oni sa Bezanije skretali lijevo ka Zemunu. Ispred njih neki kombi istom putanjom. Ja dolazim do raskrsnice popustam gas blago kocim, kombi lagano prolazi, clio stoji na sred raskrsnice, kad sam bio na 5-6 metara od clia on krece. Refleksno bjezim desno kocim prednja pa zadnja, vec se zadnji kraj zanosi i polu bocno udaram u prednji lijevi dio auta. Ja naravno zarsim na haubi pa se sapletem na svoj motor koji se posle udara oborio na desnu stranu, i sjednem na asvalt. Ustajem, policajac vec izasao iz auta, pita jesam li ok. Potvrdjujem i zamolim ga da podignemo motor, jer vidim da curi gorivo. Na njegovo insistiranje sacekamo 2 min i kad sam opet potvrdio da sam ok i da ne zelim hitnu, sklonimo se sa raskrsnice. Cekamo da dodje vlasnik auto skole, a ja pregledam motor, od odmah vidljivih ostecenja prednji blatobran, lijevi zmigavac, poluga mjenjaca (iskrivljena u funkciji) , rucica gasa ( u funkciji) i rezervoar. Dolazi vlasnik i dogovaramo se da napisemo Eu zapisnik. Da napomenem da sam vozio oko 50km/h i moja predpostavka da sam udario u auto sa 10-20km/h max. Od opreme: kaciga i rukavice ( bez toga ne sjedam na motor ni metar) motojakna sa protektorima lakat i rame. Sto se tice mene, ja imam na lijevoj nozi par bas sitnih ogrebotina i na desnom koljenu finu modricu ( desnim koljenom unutrasnjom stranom) sam ulubio rezervoar. Sve najbolje i cuvaj te se. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Četka 90 Napisano Maj 23, 2021 U prolazu, 89 postova Lokacija: KMDŽ Motocikl: NK650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi ti brate pao, ovo je bio sudar! Mislim, nisi "samo" pao. Dobro je što si instinktivno kočio, inače je to moglo mnogo gore da se završi, pogotovo što je bočni udarac, mogla je nogu da ti smrska. Ima ta još da uči dok položi. Brz oporavak i da ne čekaš mesecima na odštetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Maj 23, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nisam dobro opisao, ona je meni presjekla putanju, a " bocno " me je udarila ili ja nju zbog mog bjezanja desno i blokiranog zadnjeg tocka pa se motor zanio. Hvala u svakom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Maj 24, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neka preporuka za popravku motora moze kontakt, ako radi sa osiguranjima jos bolje. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 288 Napisano Maj 24, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan U moje vreme bile duple komande na vozilima za obuku i polaganje,sve dalje je besmisleno reci nego bitno si dobro prosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Maj 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan nije se ništa promenilo, i dalje su duple komande, pitanje što nije reagovao instruktor. Nisam siguran, ali mislim da je i on odgovoran, jer ona tehnički nema dozvolu i vozi pod njegovim (budnim) okom. Promenio Maj 24, 2021 član nafetS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Maj 24, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Sve ste u pravu, postoje duple komande i instruktor je odgovoran. Zasto nije odmah reagovao, nemam pojma a ne zna ni on. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Maj 24, 2021 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Najvažnije je da si ti dobro ! Super si prošao. Nego, jel cura položila ? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 75 Napisano Maj 24, 2021 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan A kako joj je krenulo,,tek krenula da polaže a već obara motocikliste,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 809 Napisano Maj 24, 2021 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jadnica navukla traumu i nece nikad ni poloziti. Jos da joj traze pare za stetu na vozilu... Cuo sam od jednog instruktora da je uzeo polazniku 200 e sto je oborio motor i ostetio ga. Licno ne verujem, mislim da se vise kurcio da bi zaplasio druge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8444 Napisano Maj 24, 2021 nekrunisani kralj moto cigana, 3183 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ovo je trebalo da prođe sakompletnim uviđajem. Nije u pitanju samo čukanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...