Jump to content

Moto Zajednica

Nove klase 750ccm i SuperMoto kod nas !!!

Recommended Posts

• Ne silazi, 5471 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

U pravu je Ninja, jedno je kad se skupi drustvo da se voza po stazi onako, a drugo je trka. Tako da bez Hitne i Vatrogasaca ne vjerujem da bi to proslo.

Mislim da je potreban i jedan "tehnicki inspektor" ili kako se to vec zove koji ce pregledati motore prije ulaska na stazu, bar je tako kod Malog Cace, znam , posto je On taj inspektor kod njih na stazi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja sam siguran jer ranije sam pitao mislim da je 200eura dan i jos pola dana je + 100eura=300eura.cica mica gotova prica. a malo vise atrakcije i uzbudjenja nego na brzinskim trkama nebi skodilo,takodje ni viska gledalaca,kad bi se napravili plakati i polepili na prava mesta verujem da bi bilo puno gledalaca.

Da je sve to tako lako JA LICNO bih organizovao i finansirao prvenstvo, ali nije...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Mislim da su sad na Batajnici toliko uzeli od prodaje karata.  ;)

ista prica svuda kod nas ili ovde.Svi gledaju koliko organizator zaradi,a niko ne gleda ili mozda pita koliko para,vremna i osoblja treba da se jedna takva trka odrzi.

Caca nismo se razumeli.

Briga mene ko ce koliko ce ko da uzme, neka zarade i milione, samo da ne kukaju kako nema para da se odrze trke u prvenstvu.  ;)

• Svrati ponekad, 148 postova

Ja sam siguran jer ranije sam pitao mislim da je 200eura dan i jos pola dana je + 100eura=300eura.cica mica gotova prica. a malo vise atrakcije i uzbudjenja nego na brzinskim trkama nebi skodilo,takodje ni viska gledalaca,kad bi se napravili plakati i polepili na prava mesta verujem da bi bilo puno gledalaca.

Da je sve to tako lako JA LICNO bih organizovao i finansirao prvenstvo, ali nije...

veruj mi da jeste sve kako sam ti reka nema tu neke posebne filozofije.

Pa dobro eto neka je staza tih 300 evra, treba jos Hitna, Vatrogasci, sudije, ne znam kako ide to za stopanje vremena, za pregled motora,...

Moracu pogledati pravilnik kod Hrvata.

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

Za SuperMoto je zaista potrebno organizovati posebnu  klasu na drugim stazama i ostalo,ali  ne shvatam cemu klasa 750ccm,pa aj onda da napravimo klase za  125,250,500,750,800.. i svaka klasa po 4-5 vozaca,bash bi bilo zanimljivo..Cemu to??

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Za SuperMoto je zaista potrebno organizovati posebnu  klasu na drugim stazama i ostalo,ali  ne shvatam cemu klasa 750ccm,pa aj onda da napravimo klase za   125,250,500,750,800.. i svaka klasa po 4-5 vozaca,bash bi bilo zanimljivo..Cemu to??

Zar mislis da je u redu da se 750ccm vozi u sastavu 1000ccm a da se ne boduje posebno.Kolika je verovatnoca da sa 750ccm budes medju prvima?U nemackoj  ,svajcerskoj,austriji itd. postoji redovna klasa od 750ccm koje se voze (ako ima malo ucesnika) sa 1000ccm ali se posebno boduje.Ako gledamo realno 750ccm bi trebala onda da se vozi sa 600ccm zato sto je bliza toj klasi nego onima od 1000ccm a i ks od novijih 6-ica je oko 120-130.Mislim da ima dosta zainteresovanih ljudi za 750ccm samo je problem u tome da nece da se takmice u istoj klasi sa 1000ccm.Kogagod sam dosad pitao dali hoce da vozi uglavnom sam dobio isti odgovor "sta cu ja medju 1000ccm imaju 50 ks  vise,brzi su,necu da se blamiram...".

Meni licno ne predstavlja problem da se vozim sa bilo kojom klasom zajedno pa ni sa SM vozacima ali bih voleo da SM ima svoju klasu zato sto ce onda ti momci moci da odvozaju vise takmicenja nego mi sa R-motorima na raznim karting stazama...a i nece nikome smetati izbacena noga SM vozaca ;D ;D ;D ;D

• In memoriam, 87 postova

sve je to lepo zamisljeno,ali treba neko da se potrudi i da to kaze ljudima u savezu...DAJ BOZE da mi  sledece sezone imamo vise od tri trke u sampionatu,jer jebes ti svo cimanje i budzenje motora za tri trke tj.dve trke u jednom danu...nema ljudi koji hoce da budu organizatori,jer svi misle da se ogromne pare zaradjuju na ulaznicama i od sponzora,pa ako je tako sto mi onda imamo samo  tri trke??? Lako ce klase da se podele,dajte vise trka i vise km na  stazi... :-[

Za SuperMoto je zaista potrebno organizovati posebnu  klasu na drugim stazama i ostalo,ali  ne shvatam cemu klasa 750ccm,pa aj onda da napravimo klase za   125,250,500,750,800.. i svaka klasa po 4-5 vozaca,bash bi bilo zanimljivo..Cemu to??

Zar mislis da je u redu da se 750ccm vozi u sastavu 1000ccm a da se ne boduje posebno.Kolika je verovatnoca da sa 750ccm budes medju prvima?U nemackoj  ,svajcerskoj,austriji itd. postoji redovna klasa od 750ccm koje se voze (ako ima malo ucesnika) sa 1000ccm ali se posebno boduje.Ako gledamo realno 750ccm bi trebala onda da se vozi sa 600ccm zato sto je bliza toj klasi nego onima od 1000ccm a i ks od novijih 6-ica je oko 120-130.Mislim da ima dosta zainteresovanih ljudi za 750ccm samo je problem u tome da nece da se takmice u istoj klasi sa 1000ccm.Kogagod sam dosad pitao dali hoce da vozi uglavnom sam dobio isti odgovor "sta cu ja medju 1000ccm imaju 50 ks  vise,brzi su,necu da se blamiram...".

Meni licno ne predstavlja problem da se vozim sa bilo kojom klasom zajedno pa ni sa SM vozacima ali bih voleo da SM ima svoju klasu zato sto ce onda ti momci moci da odvozaju vise takmicenja nego mi sa R-motorima na raznim karting stazama...a i nece nikome smetati izbacena noga SM vozaca ;D ;D ;D ;D

Ovo bash i nije tacno za 600 i 750ccm ali aj...Naravno da ne treba da voze 1000 i 750ccm zajedno ali jednostavno nema  dovoljno vozaca za novu klasu 750ccm,a koliko bi bilo zanimljivo gledati  trku  od 4-5 vozaca...A HEPPENINGA  i jeste takva klasa u kojoj mogu da dodju vozaci koji jednostavno samo zele da probaju kako je to voziti na stazi,za sve koji misle da se bave ozbiljnije ovim sportom tu su 600 i 1000.Vozaci bi trebalo da se organizuju  prema ponudjenim klasama i pravilima...A ne pravila prema vozacima,sad zato sto ja imam  motor od 750ccm treba  da se napravi klasa 750,pa jbg trebao si da kupis 1000...Klasican primer je Patak koji je vozio KTM-a i nije bio dovoljno konkurentan sa tim motorom,pa je promenio motor a ne trazio da se napravi nova klasa...

Ovo bash i nije tacno za 600 i 750ccm ali aj...Naravno da ne treba da voze 1000 i 750ccm zajedno ali jednostavno nema  dovoljno vozaca za novu klasu 750ccm,a koliko bi bilo zanimljivo gledati  trku  od 4-5 vozaca...A HEPPENINGA  i jeste takva klasa u kojoj mogu da dodju vozaci koji jednostavno samo zele da probaju kako je to voziti na stazi,za sve koji misle da se bave ozbiljnije ovim sportom tu su 600 i 1000.Vozaci bi trebalo da se organizuju  prema ponudjenim klasama i pravilima...A ne pravila prema vozacima,sad zato sto ja imam  motor od 750ccm treba  da se napravi klasa 750,pa jbg trebao si da kupis 1000...Klasican primer je Patak koji je vozio KTM-a i nije bio dovoljno konkurentan sa tim motorom,pa je promenio motor a ne trazio da se napravi nova klasa...

Nisi u pravu sa ovim A HEPPENINGA  i jeste takva klasa u kojoj mogu da dodju vozaci koji jednostavno samo zele da probaju kako je to voziti na stazi zato sto prvi u klasi iz hepeninga nemoze da vozi sledece godine u toj klasi nego automatski prelazi u Stok.Klasa 750ccm je nekad postojala i kod nas al su je ukinuli zbog manjka vozaca jer su prelazili na 900ccm pa posle na 1000ccm.Ako razmisljam kao ti onda sta ce nam i SM klasa?Koliko ja vidim ovde su se javili 3 sigurnih buducih takmicara ... koliko bi bilozanimljivo njih troje gledati?Nisam ja smislio to sa novim klasama nego su mene pitali da se raspitam dali i koliko su ljudi zainteresovani za SM i 750ccm.Koliko sam ja shvatio zele da imamo takmicare u svim klasama.Sad u batajnici u hepeningu -druga trka u nasem sampionatu- su bili 2 vozaca od 600ccm posebno se bodovali u trecoj trci samo jedan 600ccm.Nisu imali uopste konkurenciju sa nase strane.

Jesu retke ali onda bi i vozaci klase 600ccm trebali da traze da se odvoje jel su motocikli od 750ccm znatno jaci od 600ccm...

Koliko mislis da su znatno jaci?

600ccm od 100 (stariji) do nekih 132ks (novijih)

750ccm od 115 do 150ks

1000ccm od 150 do 200ks

Moj motor u standardnom izdanju je vec slabiji nego neka novija sestica.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

I dinosaurosi su postojali pa su izumrli, isto je i sa 750ccm. Jos ako se (koliko se secam neko je pomenuo) insistira da moraju imati karburatore, zaboga pa to se granici sa "moto-klasik" sampionatom.

Mislim da zato i postoji Hepening klasa, za sve one koji hoce sa spravom na dva tocka da se takmice, i vide kako izgleda voziti na stazi. Ako neko hoce da se OZBILJNIJE bavi moto-sportom MORA da bira izmedju 600 i 1000 kao i svugde u svetu. Nemojte sad o tome kako u tamo nekim zemljama postoje neke klase u kojima se vozi to i to, jer u takvim serijama ucestvuju vikend vozaci, a ako neko od njih i odluci da napreduje na profesionalnom planu, onda takodje prelaze u 600 (ss) ili 1000 (sst). Kraj price.

A to da sad razdvajmao i ovako malobrojnu klasu na 250, 500, 750, 900ccm? Zasto? Da bi bilo "nije vazno ucestvovati, vazno je pobediti"? Gde je tu duh sporta u svemu tome?

Evo recimo ja se prijavim sa mojom trofrtaljkom i na kraju sezone cu na sve strane da se hvalim kako sam treci u sampionatu drzave, a to da nas je zapravo ukupno bilo troje, necu da pominjem.  ;D  Neka me neko ispravi ako gresim...

P.S. POTPUNO podrzavam osnivanje SuperMoto kategorije u sampionatu, jer to je ogranak motosporta kojem u poslednje vreme popularnost naglo raste i siguran sam da bi odaziv takmicara bio iznenadjujuce visok!  ;)

Nisi u pravu sa ovim A HEPPENINGA  i jeste takva klasa u kojoj mogu da dodju vozaci koji jednostavno samo zele da probaju kako je to voziti na stazi zato sto prvi u klasi iz hepeninga nemoze da vozi sledece godine u toj klasi nego automatski prelazi u Stok.Klasa 750ccm je nekad postojala i kod nas al su je ukinuli zbog manjka vozaca jer su prelazili na 900ccm pa posle na 1000ccm.Ako razmisljam kao ti onda sta ce nam i SM klasa?Koliko ja vidim ovde su se javili 3 sigurnih buducih takmicara ... koliko bi bilozanimljivo njih troje gledati?Nisam ja smislio to sa novim klasama nego su mene pitali da se raspitam dali i koliko su ljudi zainteresovani za SM i 750ccm.Koliko sam ja shvatio zele da imamo takmicare u svim klasama.Sad u batajnici u hepeningu -druga trka u nasem sampionatu- su bili 2 vozaca od 600ccm posebno se bodovali u trecoj trci samo jedan 600ccm.Nisu imali uopste konkurenciju sa nase strane.

Pa eto ukinuta je zbog malog broja vozaca,to je dovoljno zasto mislite da bi sad bilo vise vozaca...A da i cemu ono ogranicenje u vezi karburatora,pa jbt kad su prestali da se prave sportski motocikli sa karburatorima,sta na stazi ce se voziti motocikli stari 10god???

Jesu retke ali onda bi i vozaci klase 600ccm trebali da traze da se odvoje jel su motocikli od 750ccm znatno jaci od 600ccm...

Koliko mislis da su znatno jaci?

600ccm od 100 (stariji) do nekih 132ks (novijih)

750ccm od 115 do 150ks

1000ccm od 150 do 200ks

Moj motor u standardnom izdanju je vec slabiji nego neka novija sestica.

Pa jel neko kriv sto hoces da vozis trke sa motorom od 750ccm starim 15god???    A sa onim ogranicenjem na karburatore samo ti motocikli ce i moci da se voze.

• Ducatista, 2905 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Iskren da budem ja bi voleo da imamo sto vise klasa, a naravno i sto vise trka u nasem sampionatu ali... Bilo bi jako glupo gledati klasu u kojoj ucestvuje 4, 5 motora. Najiskrenije podrzavam sve one koji oce da voze pogotovo mcm-racing (izvini ne znam ti ime) i voleo bi da se javi 20 ljudi koji bi vozili klasu sa Vama i Vasim sinom ali mislim da su stvarno motori kao vasi jako retki. Ne znam ko sve moze da upadne u tu klasu ali znam da ne moze 748 jer ima direktno ubrizgavanje, znam da ne bi mogao Maki (ne sumnjam da bi se trkao  ;D ) samo zato sto su motori noviji i jednostavno su i serijski mnogo jaci i konkurentiniji od ZX7 RR. Ne mogu bas da dobacim koji motori bi mogli da upadnu u tu klasu ali znam da vec sada jako retko vidjam 750ice na putu (iskren da budem Maki je jedini kojeg znam da vozi tu kubikazu...). Glupo je jedino da se ne prate trenutni trendovi u klasama a to su 600 i 1000 ali skroz razumem i vas koji imate spremne motore koji sada nisu konkurenti, znam da je ista problematika i u auto sampinatu, da podestim, kod nas se vozi klasa ST koje vise nema u svetu iako provereno znam da su to skoro savrseni automobili. Neki od njih (koji se voze kod nas) su placeni vise od 100.000 e, provereno. E sad, staviti njih u bilo koju diviziju je smesno jer su apsolutno nadmocni i zato voze sami pa na zalost mozemo videti trku u kojima se 2 takmicara voze. Iskreno kolko god da volim da vidim ST i da cujem njihov zvuk malo je glupo. Isto je i sa 750icama. Glupo je stavljati ih u diviziju ali zbog manjka takmicara bi bilo glupo staviti ih same u trku. Naravno zelim da se pojavi jos puno ljudi sa takvim motorima i zelim vam sve najbolje u ostvarivanju te ideje.

BTW za super moto mislim apsolutno isto, s tim sto je njih jos gluplje staviti u bilo koju diviziju sa R motorima a pogotovo na kruznim stazama kad se zna da su to motori za karting staze. Inace bi rado dolazio na te trke.

Verovatno sam izuzetno glupo nabacao misli i verovatno ce neko uhvatiti neku glupu, ali radi cu se ispraviti i dopunitim cim mi neko ukaze na manjkavost istih  ;D ;D ;D (kao je ovo bilo filozofski  nacitano ;D ;D ;D )

Prvo i osnovno sm nikako nebi mogao dase vozi na stazama gde se voze i R motori,jer je to smrt za 1-cilindrase,ja sam dosao na trku u batajnici cisto da bi nekim ljudima pojasnio neke stvari,takodje i da bi promovisao supermoto i da bi ljudi shvatili i videli sta je to. Naravno najbolja promocija za sm bi bila na stazi za karting i samom sm sampionatu. Ponavljam da je sigurno x puta lakse jeftinije i bolje organizovati sm trku nego brzinsku.

2 Mcm-racing: na forumu samo ima zainteresovanih vise od tih troje sto si rekao,a gde su ljudi koje ja poznajem i 100% sam siguran da bi vozili sm sampionat,a pritom imaju i masine i potencijala za to,takodje + ljudi sa bobanove strane+ljudi koji bi ucestvovali samo kad bi videli da to postoji kod nas i iskreno se nadam i dolasku ljudi sa strane sto uopste nije iskljuceno.

Pa jel neko kriv sto hoces da vozis trke sa motorom od 750ccm starim 15god???    A sa onim ogranicenjem na karburatore samo ti motocikli ce i moci da se voze.

Da razjasnim jos jednom da NIJE moja ideja bila za klasu 750ccm i SM nego kroz razgovor sa Cenejcom smo dosli na tu temu.A ja sam otvorio tu temu na ovom forumu da vidimo koliko je ljudi zainteresovano za ovako nesto.Nije meni problem da kupim NOV motor i da ga sredim za stazu dali 600ccm ili 1000ccm uopste se neradi o tome vec cilj svega ovoga je da se MI zajedno izdogovaramo i izjasnimo koliko bi vozaca islo za SM i 750ccm.Cenejac ce onda to na sledecem sastanku izneti pa ce oni tamo dalje odlucivati sta i kako ce biti.

Iskren da budem ja bi voleo da imamo sto vise klasa, a naravno i sto vise trka u nasem sampionatu ali... Bilo bi jako glupo gledati klasu u kojoj ucestvuje 4, 5 motora. Najiskrenije podrzavam sve one koji oce da voze pogotovo mcm-racing (izvini ne znam ti ime) i voleo bi da se javi 20 ljudi koji bi vozili klasu sa Vama i Vasim sinom ali mislim da su stvarno motori kao vasi jako retki. Ne znam ko sve moze da upadne u tu klasu ali znam da ne moze 748 jer ima direktno ubrizgavanje, znam da ne bi mogao Maki (ne sumnjam da bi se trkao  ;D ) samo zato sto su motori noviji i jednostavno su i serijski mnogo jaci i konkurentiniji od ZX7 RR. Ne mogu bas da dobacim koji motori bi mogli da upadnu u tu klasu ali znam da vec sada jako retko vidjam 750ice na putu (iskren da budem Maki je jedini kojeg znam da vozi tu kubikazu...). Glupo je jedino da se ne prate trenutni trendovi u klasama a to su 600 i 1000 ali skroz razumem i vas koji imate spremne motore koji sada nisu konkurenti

Mislim da ima vise 750ccm motora do 2000 godine nego preko tog godista.Neznam ni ja sto mogu samo motori sa karburatorom da ucestvuju ali imas dosta takvih motora kao sto je zxr,yzf,gsxr... kod nas.U temerinu smo imali 7 zxr,3 gsxr i 2 yzf  u Srbobranu imaju moto-klub skoro samo gsxr-ove voze.Inace zovem se Sasa....jeste da sam stariji ali nemoj mi persirati  ;D ;D

e ovako to sto pise u tom pravilniku,staze koje zadovoljavaju  jesu su autokomerc,ada huja i kartodrom kula,sva tri su kartodromi i sva tri imaju mogucnosti i prostora za prljavi deo,pocetkom sezone prljavi deo nebi bio neophodan,ali opet pozeljan. staze koje sam nave su sve kartodromi i obrtanjem kruga na tim stazama mi fakticki imamo 6 staza sto je i vise nego zadovoljavajuce +jedna trka u gradu i to bi bila lepa sezona.

to mcm-racing sledeci put kad budes isao na razgovor sa Cenejcem iznesi mu ovaj pravilnik i i reci da ima 6 do 8 zainteresovanih vozaca,za sm.

Ili mi jednostavno javi kad ce to biti kako bi se i ja pojavio tamo da pokusamo da napravimo nesto po pitanju toga.

Superiska RED POWER, jedna veeeelikaaa stavka bi bila rijesena. Da li mozda postoji jos jedan,dva kartodroma u Srbiji, kako ne bi bilo potrebe za "okretanjem kruga" na svakoj stazi, a da ima 6 trka u toku sezone samo na stazama, a eto jos ta jedna u gradu, mislim da bi to bilo zanimljivije, ali ako nema, i tri staze su vise nego super?

A evo i prijedloga za tehnicki pravilnik, pa ako sta ne valja izbacite. Pokusavao sam na ekavici da Vam bude lakse, pa se nemojte smijati dok budete citali. :D

Tehnicki Pravilnik za SM.doc

e ovako to sto pise u tom pravilniku,staze koje zadovoljavaju  jesu su autokomerc,ada huja i kartodrom kula,sva tri su kartodromi i sva tri imaju mogucnosti i prostora za prljavi deo,pocetkom sezone prljavi deo nebi bio neophodan,ali opet pozeljan. staze koje sam nave su sve kartodromi i obrtanjem kruga na tim stazama mi fakticki imamo 6 staza sto je i vise nego zadovoljavajuce +jedna trka u gradu i to bi bila lepa sezona.

to mcm-racing sledeci put kad budes isao na razgovor sa Cenejcem iznesi mu ovaj pravilnik i i reci da ima 6 do 8 zainteresovanih vozaca,za sm.

Ili mi jednostavno javi kad ce to biti kako bi se i ja pojavio tamo da pokusamo da napravimo nesto po pitanju toga.

Dogovoreno....posalji mi tvoj broj tel. na pp pa ti javljam treba cenejac da naidje ove nedelje do mene ako ne skoknemo do njega pa mozes i ti popricati sa njim. Inace mcm-racing =Sale  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja