Loshmi82 354 Napisano Septembar 30, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari....pomagajte!!!! Stavio sam kit 70ccm na Exactly-a i nisam dobio nikakvu promenu u snazi, ubrzanju, krajnjoj brzini.....nista!!!! Kit je neke Taiwanske firme, klip 47mm... Auspuh je ostao fabricki..... Ako neko zna sta bi moglo da bude problem molim da mi odgovori.... Znam da je fabricki auspuh tesko djubre ali bi morao bar neku razliku da pokaze sa vecim klipom, zar ne? Evo i mog email-a loshmi82@gmail.com Unapred hvala!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada R1 0 Napisano Septembar 30, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd-Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan bez auspuha nema efekta a verovatno ilakse rolnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Septembar 30, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Znam da auspuh dosta znaci na cvajama, ali zar mislis da nebi bar neki nagovestaj dao i bez njega, bar malcice vecu snagu? Probao sam i sa rolnicama od 3.5gr, ali nista!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada R1 0 Napisano Septembar 30, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd-Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan fabricki auspuh ga davi .javi se na 063 211 003 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Septembar 30, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Kada mogu da pozovem? Hvala!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada R1 0 Napisano Septembar 30, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd-Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan odmah mi se javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kit od 70 ccm mora da bude ispraćen sa još nekoliko modifikacija. Moraš da staviš oko 30% jače one 3 male oprugice na kvačilu i centralnu oprugu isto 30% jaču, da bi povećana snaga mogla da se prenese na kvačilo i da sprečiš proklizavanje. Menjaš rolnice, to je teška igranka ;D ali probaj sa oko 1 gram lakšim, neki kombinuju 3 lakše i 3 teže rolnice u varijatoru. Ne bi bilo loše, kad već otvaraš varijator i kvačilo da promeniš i originalni kaiš, da staviš onaj bolji, sa kevlarom. Karburator može da ostane fabrički, ali ugradi za 20-tak brojeva veću diznu za gorivo i pomeri iglicu za 1 ili dva mesta na dole. U kućištu filtera za vazduh probaj da ugradiš drugu usisnu cev, za par milimetara širu. I na kraju (u stvari, to bi trebao PRVO da uradiš!) da promeniš auspuh i staviš Stage 6. Sa svim ovim, tvoja cvaja bi trebalo da se vrti oko 9500-10000 obrtaja i da ide do 90 km/h, samo ako je sve lepo uštelovano Svaka promena bilo koje navedene "komponente" zahteva štelovanje rolnica, karburatora, oprugica, pa ponovo menjanje rolnica, štelovanje karburatora.....igranka bez prestanka. Ne zaboravi da "kit"-u treba bar 700-800 km da se razradi i tek tad vuče kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Septembar 30, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan treba se raspitati da li tvoj motor ima CDI sa blokadom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 30, 2008 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da, još jedna stvar, nemaš elektronske blokade, ali imaš malu čauru na osovini varijatora, koju treba da skineš i ići će brže bar....još 50 km/h ;D ...Kad bi se gađali tramvajima...šalim se malo, treba je skinuti, čaura sprečava da se kaiš sasvim spusti na osovinu i tako smanjuje brzinu skutera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Octobar 1, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima.....nadam se da cu uspeti nesto napravim.... Javljam rezultate, ako ih bude!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 1, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da, još jedna stvar, nemaš elektronske blokade, ali imaš malu čauru na osovini varijatora, koju treba da skineš i ići će brže bar....još 50 km/h ;D ...Kad bi se gađali tramvajima...šalim se malo, treba je skinuti, čaura sprečava da se kaiš sasvim spusti na osovinu i tako smanjuje brzinu skutera. Ja se obično ne javljam na ove postove, ali ih redovno čitam. Ovde je medjutim došlo do pisanje stvari bez predhodnog razmišljanja. Kaiš u prednjem varijatorskom konusu pada na dno samo na leru, a tada je konus najrašireniji. Navedeni prsten sprečava da se konus kupi do kraja i istera kaiš na vrh konusa što je naduži prenosni odnos koji varijator može da postigne. Da, treba skinuti prsten koji je restriktor krajnje brzine. Da, treba promeniti auspuh na Exactliju, zapravo bolje je promeniti skuter, i da treba razbušiti diznu. Preporuka je raditi to postepeno, pa kada se oseti da se motor guši od goriva na donjem režimu, spustiti iglicu i staviti redji filter. Tek nakon toga igrati se sa rolnicama i oprugama, pošto one ne utiču na snagu motora već na isporuku snage preko kaiša na točak. Takodje bi bilo lepo promeniti i zadnji reduktor........ Puno sreće sa markom i modelom, i sa serviserima za iste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Octobar 1, 2008 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si revolution, moja greška, mislio sam na to što si rekao ali sam se izgleda loše izrazio, totalno obrnuto nego kako treba. A za ostalo...ih, menjaj motor...najlakše je to reći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan za turpijanje scooter-a, samo jedno mesto - MOTOBOX Novi Sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Octobar 8, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Napokon je stigao ZX, cim montiram, uz pomoc prijatelja , javljam da li je doslo do promena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Octobar 8, 2008 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moraćeš da ga prepravljaš, krivine ne pasuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Montirao sam ZX, nisu bile potrebne prepravke....ali ipak se nije dogodio boljitak... Ocigledno mu fale obrtaji...zavrti se tek posle 60kmh.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da li si razbušivao diznu, ako jesi verovatno si preterao, pa dobija previše goriva (najčešća greška kod amatera, hobista i fušmajstora), ako nisi treba da je razušiš ali postepeno. Prava mera je negde izmedju 0,65 i 0,75 za tako mali karburator. Takodje stavi lakše rolnice, ili probaj da staviš samo tri te stare pa probaj, ako odmah poteže ali je non stop na punoj turi, rolnice te zezaju pa probaj sa setom od šest ali lakših. Neki put najbolje rezultate postižemo kombinovanjem rolnica ratličitih težina......je..i ga, nije baš egzaktna nauka, više su eksperimenti ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jun 17, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam sto u ovoj temi postavljam pitanje, ali vezano je za sprint exactly, 2t motor, 2008 godiste, pa da ne postavljam novu temu. Zelim pomoc i savet, naime hocu da sam pravim mesavinu, dakle da ne koristim podmazivanje preko pumpe, da smanjim rizik, da ne dodje do havarije zbog kvara pumpe! Radim dostave sa exactly-ijem i svaki dan predjem po 120km, i nemam ni dovoljno znanja, a ni snage i zivaca da stalno razmisljam i gledam dali pumpa radi ili ne, a skuter mi zaista treba za posao, pa da pravim sam mesavinu i ne razmisljam. Dakle pitanje ako neko moze da mi da uputstvo kako da predjem na mesavinu, da li jednostavno da cekam da se rezervoar za ulje isprazni i pocnem sam da pravim mesavinu, ili treba da prvo regulisem pumpu, pa tek onda da predjem na mesavinu? Hvala unapred i molim vas pomagajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Sabac 148 Napisano Jun 17, 2013 U prolazu, 68 postova Lokacija: SABAC Motocikl: Cagiva Raptor 125 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam sto u ovoj temi postavljam pitanje, ali vezano je za sprint exactly, 2t motor, 2008 godiste, pa da ne postavljam novu temu. Zelim pomoc i savet, naime hocu da sam pravim mesavinu, dakle da ne koristim podmazivanje preko pumpe, da smanjim rizik, da ne dodje do havarije zbog kvara pumpe! Radim dostave sa exactly-ijem i svaki dan predjem po 120km, i nemam ni dovoljno znanja, a ni snage i zivaca da stalno razmisljam i gledam dali pumpa radi ili ne, a skuter mi zaista treba za posao, pa da pravim sam mesavinu i ne razmisljam. Dakle pitanje ako neko moze da mi da uputstvo kako da predjem na mesavinu, da li jednostavno da cekam da se rezervoar za ulje isprazni i pocnem sam da pravim mesavinu, ili treba da prvo regulisem pumpu, pa tek onda da predjem na mesavinu? Hvala unapred i molim vas pomagajte. Napravis u rezervoaru mesavinu, sacekas da povuce to gorivo sa mesavinom i raskacis uljnu pumu, ili po potrebi skines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jun 19, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Mozete li mi reci gde se nalazi uljna pumpa na exactly-ju i kako se skida? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jun 21, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Mozete li mi reci gde se nalazi uljna pumpa na exactly-ju i kako se skida? Najjednostavnije je da crevce koje vodi ulje do karburatora premostis u rezervoar ulja. Tako ce ulje stalno da kruzi i sacuvaces pumpu(za svaki slucaj).Moj savet ti je da za mesavinu koristis dvotaktol za motorne testere STIHL, ono je ful sintetik i zadovoljava podmazivanje kako na malim tako i na visokim okretajima, ima bespepelne aditive. . . Tstera Stihl na leru radi na oko 2000, a na punom gasu oko 13000 obrtaja ! Tamo gde je crevce dovodilo ulje na karb moras da zastopujes. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...