Mixa_Gekon 2 Napisano Septembar 2, 2018 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Apen 5 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, potrebna mi je strucnija pomoc u vidu saveta. Naime,na mom stromu koji je 2007 god. Maltane ko preslikano na nekih 50k km sam odradio onu cuvenu budzevinu sa filterom za gorivo (bypass) i to je proslo kako treba. Medjutim pojavio mi se naredni problem, a to je da kako vreme odmice,a samim tim i kilometri motor sve losije pocinje da radi. Simptomi su sledeci. Jutru kada je motor skroz hladan sve mu vise treba da upali, prvo je pocelo da samo losije pali, pa onda je poceo iz drugog puta da pali, sad tek iz treceg i to jedva. Tu nije kraj, kada se napokon upali lose radi, jednostavno sa nekakvim prekidima i sitnim detonacijama. Kada se zagreje radi ok ali ni to nije perfektno. Ne budem lenj pa juce rasturim motor i proverim zazor ventila,jer su mi tako simptomi delovali, medjutim svi ventili u granicama dozvoljenog kako pise po manualu. Izgubio sam ideju sta bi mogao biti problem. Da li je neko imao slican problem ili barem ima neki savet sta bi to moglo biti!? :-/ Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 2, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da zameniš taj eksterni (bypass) filter. Možda je loš ili se napunio prljavštinom iz rezervoara, ako si zbog nje radio bypass, a ne preventivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixa_Gekon 2 Napisano Septembar 2, 2018 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Apen 5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, jboban je napisao: Probaj da zameniš taj eksterni (bypass) filter. Možda je loš ili se napunio prljavštinom iz rezervoara, ako si zbog nje radio bypass, a ne preventivno. Radio sam bypass upravo iz razloga jer motor nije ulazio u turazu, tj nailazio na "knedle" u visokim obrtajima, sto znaci da mu je filter bio zapusen. Kad sam zamenio sito na dnu tada sam stavio spoljasnji filter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 2, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi ispirao rezervoar (pretpostavljam) onda je ostalo taloga u rezervoaru i sad ti je to napunilo taj eksterni filter. Koji si stavio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixa_Gekon 2 Napisano Septembar 2, 2018 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Apen 5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, jboban je napisao: Ako nisi ispirao rezervoar (pretpostavljam) onda je ostalo taloga u rezervoaru i sad ti je to napunilo taj eksterni filter. Koji si stavio? pre 2 minuta, jboban je napisao: Ako nisi ispirao rezervoar (pretpostavljam) onda je ostalo taloga u rezervoaru i sad ti je to napunilo taj eksterni filter. Koji si stavio? Hmm mozda ima smisla to sto govoris. Stavio sam neki metalni najobicniji za gorivo. Da me ubijes ne secam se koja marka. Ali mogu pogledati. Videcu sutra to da zamenim pa da vidim ima li pomaka. Jedina stvar sto me buni u toj prici , ako je vec do filtera zasto onda pali normalno kad je vruc a iz vise puta kad je hladan!? :-O pre 7 minuta, jboban je napisao: Probaj da zameniš taj eksterni (bypass) filter. Možda je loš ili se napunio prljavštinom iz rezervoara, ako si zbog nje radio bypass, a ne preventivno. Radio sam bypass upravo iz razloga jer motor nije ulazio u turazu, tj nailazio na "knedle" u visokim obrtajima, sto znaci da mu je filter bio zapusen. Kad sam zamenio sito na dnu tada sam stavio spoljasnji filter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
adans 3 Napisano Septembar 2, 2018 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegazo Prijavi odgovor kao problematičan Danas primeti jednu jako lepu sitnicu. Po cageru kada je motor na 110km/h na gps je 100km/h. Na 150 km/h je negde oko 130km/h na gps-u. Da li je moguce da bas toliko laze??? I da li zna neko da li ima negde da se upise noviji softver u motor i da li je uopste pravljen noviji. Inace sa voznjom do 3000rpm trosi 5 litara ali je voznja smor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Septembar 3, 2018 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je normalna pojava kod svih motornih vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 3, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je šta je tačno. GPS malo aproksimira putanju, dobija nešto kraću za isto vreme pa je i brzina koju izračuna veća. Bitan je i profil gume (obim), da je pravilno napumpana itd. Sve u svemu, računaj na nekih 5-10% odstupanja.Ne mislim da je proizvođačima motocikala i automobila problem da računaju tačnu brzinu, niti da "namerno" pokazuju nešto nižu, kao što se misli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7918 Napisano Septembar 6, 2018 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Čemu li ova rupa u središtu, radi fore ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Septembar 6, 2018 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bi morao posle celodnevne vožnje da kupuješ Pavlovićevu mast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 6, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Od kad sam radio sedište, često je poželim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Septembar 6, 2018 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovo da možeš da prdneš ko čovek a ne da moraš da se pripodižeš . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 123 Napisano Septembar 7, 2018 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan a možeš da staviš malo leda da ladiš j... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Septembar 12, 2018 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, meni je počeo da se čuje i krcka ležaj vrata prednje viljuške da li je to ko menjao i gde ima da se kupe ležajevi zajedno sa gumicama u kompletu sve, mislim u srbiji pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Septembar 12, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan LOUIS klik Poručiš kod Sekule, za par dana stigne na kućnu adresu, po ovoj ceni + dostava. Tel: 064/933 4444 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Septembar 12, 2018 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan fala bato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 572 Napisano Septembar 12, 2018 Drug član, 1698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, meni je počeo da se čuje i krcka ležaj vrata prednje viljuške da li je to ko menjao i gde ima da se kupe ležajevi zajedno sa gumicama u kompletu sve, mislim u srbiji pozzU Trise Keclerovica ima mala prodavnica, ovlašćeni su uvoznici nekih kvalitetnih ležajeva, a radnja je maltene preko puta, možda malo dijagonalno levo od nekadašnje moto prodavnice Honde, Suomy... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Septembar 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Imas i ovde http://www.astrid.rs nalaze se kod autokomande. I kupi valjkasti lager, nemoj kuglicasti. Ja sam kod njih kupovao, skroz korektne cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 572 Napisano Septembar 12, 2018 Drug član, 1698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Imas i ovde http://www.astrid.rs nalaze se kod autokomande. I kupi valjkasti lager, nemoj kuglicasti. Ja sam kod njih kupovao, skroz korektne cene. Pa to je firma o kojoj sam pričao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Septembar 13, 2018 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan kod par firmi u srbiji koji se bave delovima i sl.... ima da se kupi al bez gumica protiv prasine(dust seal). U astrid imaju sve ovozemaljske lagere, al ako sam dobro razumeo nemaju ležaj u koji ide lager a ni gumice..... Louis, takodje prodaje ležajeve bez gumica. Na ebay uk nadjem na dosta mesta ceo komplet. Cena oko 3300din. Stiže za ...kad stigne!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 18, 2018 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom dl1000 Danube adventure.650km za 2 dana. Dosao kuci odmoran i 10 god mladji :-)Kakva je ovo putna masina Sent from my SM-G935F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran Suzuki V Strom 650 22 Napisano Septembar 18, 2018 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo.... Svaka čast.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Septembar 18, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Tura odlična, video-montaža nešto manje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran Suzuki V Strom 650 22 Napisano Septembar 18, 2018 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da nas vreme što duže posluži... Biće dobrih tura.... Pozdrav svima.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 18, 2018 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tura odlična, video-montaža nešto manje.Probajte GoPro Quick app. Ovaj video napravljen za 10 min. I jos toliko za upload na YT. I to sve na android S7 telefonu. Extra...Sent from my SM-G935F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...