Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora na kredit

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova

Ja sam uzeo kredit za auto (pola od ukupnog iznosa), hteo sam da isplatim ostatak kredita kada mi prodje prva godina, bio do banke da vidim sta i kako...Sve moze, samo mi lepo izracunaju koliko rata mi je ostalo da platim, to pomnoze sa iznosom rate i toliko im platim. Dakle, istu sumu kao da nastavim da placam jos 5 godina. Odlucio sam da nastavim da placam mesecno, neka cekaju da na zaradu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Ja sam uzeo kredit za auto (pola od ukupnog iznosa), hteo sam da isplatim ostatak kredita kada mi prodje prva godina, bio do banke da vidim sta i kako...Sve moze, samo mi lepo izracunaju koliko rata mi je ostalo da platim, to pomnoze sa iznosom rate i toliko im platim. Dakle, istu sumu kao da nastavim da placam jos 5 godina. Odlucio sam da nastavim da placam mesecno, neka cekaju da na zaradu...

E o tome ja pricam, nesto mi je malo onih 2,3%, mada mi je i ova prica malo cudna,mnooogo je kume :), ako je tako onda ovi nasi bankari stvarno nisu normalni.

• Drug član, 2265 postova

Moj stav je takav da bih uzeo kredit samo u slucaju da mi nedostaje deo novca ( 30-40% manje nego sto sam naumio da potrosim). Naravno na sto kraci vremenski period, makar morao da jedem 'leba i soli dok to ne otplatim.

I to bih morao da jaaako zelim to nesto, jer je jedna od stvari koje najvise mrzim - da budem duzan, a narocito takvim lopinama kao sto su banke.

• Svrati ponekad, 471 postova

Moj stav je takav da bih uzeo kredit samo u slucaju da mi nedostaje deo novca ( 30-40% manje nego sto sam naumio da potrosim). Naravno na sto kraci vremenski period, makar morao da jedem 'leba i soli dok to ne otplatim.

I to bih morao da jaaako zelim to nesto, jer je jedna od stvari koje najvise mrzim - da budem duzan, a narocito takvim lopinama kao sto su banke.

upravo tako

zato ljudi ko ne mora da uzima kredit (nije porodican covek sa decom) neka ne uzima a opet ko zeli da uzme kredit najbolje da uzme na sto kraci period

iako ce rata biti veca na kraci period ne mogu previse para da uzmu ali i na godinu dana uzmu 25% trazene sume tj ako uzmete 1000e na kraju vratite 1250e, moji su morali pre 2 god da uzmu kes kredit da bi platili neke silne poreze zbog nesposobne knjigovodje, iznos je bio 5000e i placalo se nesto preko 500e mesecno na godinu dana sto na kraju izadje na preko 6000e kad im vratis sve, sto je 20% vise od uzete sume i jos kad vam daju kes, daju ga u dinarima i to po prodajnom kursu (manjem) a ne po srednje ili ne daj boze kupovnom

zato pamet u glavu pri uzimanju kredita i ako uzmate gledajte dobro u kojoj valiti se naplacuje kamata jer kolko ja znam po CHF je najbolje jer najmanje kurs varira

ko moze neka uzme kes kredit a ne potrosacki jer mislim da su kamate nesto malo manje jer se radi o okruglim sumama pa ne mogu tek tako da deru

dok god ne zazivi operativni lizing i kasko koje pokriva kradju motora mislim da nije isplativo kupiti motor na kredu

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Otprilike je kredit većini jedini način da dođu do novca i do motora...

Ako znaš u šta se upuštaš (koliko ćeš ukupno da platiš), onda tako i uradi. Što kaže Lalajko, čovek čeka, čeka, nada se nekom boljitku, nekim parama, nekom poslu...teško u sadašnjim uslovima.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ako znaš u šta se upuštaš (koliko ćeš ukupno da platiš), onda tako i uradi. Što kaže Lalajko, čovek čeka, čeka, nada se nekom boljitku, nekim parama, nekom poslu...teško u sadašnjim uslovima.

Zivot prolazi u cekanju, svako od nas sledece godine ce imati jednu godinu manje do ispisa... Platio sam na rate motora ove godine oko 800e, ali sa druge strane, obisao sam 2x Dunav, Negotin, Rajacke pimnice, 2x do Vlasinskog jezera, Goliju, Vojvodinu, vise puta Taru, Divcibare, Medvednik, Rajac, kampovao na Kucajskim planinama, bio u Milivskom kanjonu za MZ drustvom, vozio off road po Gocu, obisao desetine manastira, jezera, video mesta koje nikad nisam video, prosao puteva i puteva, doziveo nebrojeno mnogo lepih stvari i punio sebi akumulatore svakom sekundom na putu...

Koliko to kosta?

• U prolazu, 30 postova

Zena mog majstora za motor je uzela motor na 4 godine po 2000 din,mesecno sa ucescem od,neznam tacno 200-500 e.

motor je do jaja,a kaze da ni ne oseti 2000 din mesecno,

onda sam i ja pomislila reko ucinicu isto,ali moras da si prijavljen za stalno ili preko nekog ko jeste,

kako bilo za mene je to za sad nemoguce,

odlucila sam da ne odlucujem ishitreno i da se ne uvaljujem u dugoive,

ali i mene kopka recenica da se vreme ne moze kupiti,

a jako prebrzo prolazi.

ne znam sta da radim??????????????

• U prolazu, 64 postova

Ja sam uzeo 180 000 din od ERSTE banke kes kredita (dinarski naravno) na dve godine bez ucesca ili depozita. Rata je 9000din mesecno. Znaci dajem im 36 000din za 2 godine. Mogao sam da uzmem devizni kes kredit koji ima manju kamatu, ali morao sam da dam 30% depozita (ne ucesca).Sto znaci ako mi treba 2000e ja moram da dam 600e a dobijem 2000e pa kad otplatis oni ti vrate 600e(ili da kad ti ostane jos 600e da isplatis ti otpises zadnje rate pomocu depozita).Ali posto je meni trebalo 2000e, to znaci da sam morao da uzmem oko 2700e da bi dobio 2000e, pa je kamata na iznos od 2700e, sto izadje manje vise na isto kao sa dinarskim, a u ovom slucaju ne moram da vodim racuna od obracunavanju kursa. Ako dinar oslabi to jos bolje jer je rata u dinarima.

Ako hocu da vratim pare odma, vracam ostatak glavnice + 3% na taj ostatak.Obracunavanje kamate je klizno. Posto planiram da vratim do N.G ja cu njima ustvari pokloniti oko 150e i racunao sam da mi se to isplati.Drasticno je veca kamata za 3 godine kredit.

Ako uzimas novi motor, onda uzmes kredit za kupovinu vozila koji je dosta povoljniji. Ako kupujes motor koji je polovan a skuplji od 3500-4000e, onda se opet isplati uzeti ovaj kredit i napraviti kupoprodajni ugovor (koji se placa oko 50e u sudu). Ovo ne rade sve banke!

Ako ti nije tesko da odvojisi ili ako imas i neka dodatna  primanja onda uzmi kredit i kupi motorce.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ja sam uzeo 180 000 din od ERSTE banke kes kredita (dinarski naravno) na dve godine bez ucesca ili depozita. Rata je 9000din mesecno. Znaci dajem im 36 000din za 2 godine.

Drasticno je veca kamata za 3 godine kredit.

Kele, ja sam uzeo kredit u iznosu od 4.500e (auto kredit, sa ucescem) i poklonicu banci oko 800-900e za tri godine otplate... sto ce reci, za 3 godine nepunih 20% na kreditirani iznos...

Dug je zao drug i što se pre isplati to bolje.

Obzirom na Lalajkov post i obzirom na "uz*ebanost" svih nas da se što pre dočepamo nečega na dva točka, većini je kredit jedini izlaz.

Ovo što je naveo _kele i zzz su, kad već upadate u ****, najbolje varijante.

..hoću sad i hoću sve... ;D

Svirao moj rođeni burazer bas kod njih, u svoje vreme mali130.gif

• Svrati ponekad, 471 postova

Slazem se da je kredit nekima od nas jedini nacin da dodjemo do motora ali opet ne treba srljati bez potrebe

a koga interesuje evo par detalja

za bilo koji kredit je potrebno da ste stalno zaposleni minimum 6 meseci kod istog poslodavca

naravno fotokopija radne knjizice i slicnih stvari je isto potrebna kao i potvrda od firme o visini primanja

takodje za kreditnu karticu su slicni uslovi

a ko ima kreditnu moze da dize sume na bankomatu do nekog limita koji ima na kreditnoj pa ko ima mogucnosti moze i tako da dodje do nekog kesa koji mu je potreban za motor

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja