Jump to content

Moto Zajednica

Naši trkači i njihovi motori

Recommended Posts

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Danas mi je bio Marko Čenejac i baš smo prićali o tome i rekao je daje bilo 3 diskvalifikacije i da ta 3 vozača nisu dobili bodove? Dobro nije toliko ni bitno...bitno je da krene sve "normalno". :)

Pored gore pomenutog Zoleta, Bane i Vlada ( inače svi oni su završili na prva 3 mesta u hapeningu ) nisu imali licence, nisu vozili ni treninge u subotu, nego su odvezli samo trku uz dozvolu organizatora, krenuvši sa 2 poslednja startna mesta ( znali su da se neće bodovati ). Predpostavljam da su to ta 3 vozača koje pominješ.

Šteta ali nisam imao dosad priliku da upoznam naše vozače ...tako da ti nemogu reći na koga je mislio sa diskvalifikacijom. Jedino znam matorog Perišića  ;D ;D.Imali smo priliku u maju na slobodnom treningu u Batajnici  da se upoznamo kad smo imali malu "raspravu" pošto smo oboje na stazi u istom krugu imali male "nezgode" njemu je jedan drugi vozač u krivini presekao put pa je usler toga Perišić pao a mene jedan vozač na kočenju "pogurao" od nazad....Perišić mislio da sam mu ja presekao put međutim rešila se stvar.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Danas mi je bio Marko Čenejac i baš smo prićali o tome i rekao je daje bilo 3 diskvalifikacije i da ta 3 vozača nisu dobili bodove? Dobro nije toliko ni bitno...bitno je da krene sve "normalno". :)

Pored gore pomenutog Zoleta, Bane i Vlada ( inače svi oni su završili na prva 3 mesta u hapeningu ) nisu imali licence, nisu vozili ni treninge u subotu, nego su odvezli samo trku uz dozvolu organizatora, krenuvši sa 2 poslednja startna mesta ( znali su da se neće bodovati ). Predpostavljam da su to ta 3 vozača koje pominješ.

Vladu Radosavljevića poznajem dobro a neki ga znaju kao Vlada Grobar.

Koliko znam odvoza po neku trku a kako i sa kojim motorom ne znam.

• Drug član, 4392 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Nebi zeleo da se pravim pametan i da solim pamet drugima,ali citajucu iz zadnje mcm-racing posta hoci da kazme nesto u vezi tog presecanja puta ili putanje drugim trkacima na stazi.

Opste poznato je da svaki trkac mora na najbezbedniji nacin da predje vozaca ispred sebe.Ako vozac ispred tebe na kocenju,na ulasku u krivinu ili na izlazku iz krivine ti zatvori "vrata" i onemoguci da ga ti preteknes iako si brzi u tom trenutku od njega.Veoma je neracionalno da se krivi taj vozac koji je ispred tebe jer on u 98% posto sliucajeva nema nikakvu ideju sto se desava u tom datom trenutku iz njega.I naravno svaki vozac ima svoju nacin voznje zato su neki vozaci brzi ,a neki sporiji kroz iste krivine ili delove staze.Ako je bilo ko od vas bio u bilo kojoj imalo ozbiljnijoj trkacoj skoli ovo je prvo sto cem vam reci kad se obradjuje teoroja voznje po stazi.Isto tako organizatori prave greske sto stavljaju sporije vozace sa brzim tokom treninga.

Delim mišljenje sa Malim Cacom...u Batajnici su trening vozili Hepening,Superstok i " padobranci " zajedno - mislim na one koji uopšte ne voze trke nego su došli samo da se malo "izdivljaju" na stazi.Takva dvojica su Perišića i mene doveli u nezgodnu situaciju.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Obecali mi iz saveza pravilnik polse Balkanskog.Pa cim ga dobijem pokusacu da okacim da svim koji su zainteresovani mogu da lepo procitaju i vide kako i sta.

pa to je pravilnik od 160 strana u PDF formatu...mogu samo da  posaljem nekom na mail kome treba...ovako ne znam da ga stavim ovde...

Vidiš da znaš.... 8)

da menjate ovaj pravilnik pod hitno,pa kao dodjem sledece godine nemogu da vozim 600SS sa svojim mrsavkom. :)

• In memoriam, 87 postova

jbg. nisam znao da moze pdf ... ;)

Evo da se i ja malo predstavim kao vozac...zovem se Ratko Panajotovic dolazim iz Obrenovca,vozim apriliu rs 125 u klasi 125 sp...vozim za klub Xtreme team iz Obrenovac..inace ovo mi je prva trka,takodje vozim i klasu 50 u moto klasik sampionatu kod nas...

Evo ga moj motor,uspeo sam nekako da ga spremim...nije neki ali posluzice valjda... ;D

post-255-12879005717018_thumb.jpg

sve sto mi koristimo za trke je suvise suludo montirati na drumski motor.Previse para ,a nikada dovoljno prostora na obicnom drumu dase sve to proba kao na stazi.Osim trkacih DOT(ne slikove) guma,nekih kocionih komponenata.Serijski motor je vise nego dobar za drumske voznje i poneki izlazak na stazu.

• Drug član, 1854 postova

sve sto mi koristimo za trke je suvise suludo montirati na drumski motor.Previse para ,a nikada dovoljno prostora na obicnom drumu dase sve to proba kao na stazi.Osim trkacih DOT(ne slikove) guma,nekih kocionih komponenata.Serijski motor je vise nego dobar za drumske voznje i poneki izlazak na stazu.

ma znam to, mislio sam čisto da naučimo nešto...

jbg. nisam znao da moze pdf ... ;)

Evo da se i ja malo predstavim kao vozac...zovem se Ratko Panajotovic dolazim iz Obrenovca,vozim apriliu rs 125 u klasi 125 sp...vozim za klub Xtreme team iz Obrenovac..inace ovo mi je prva trka,takodje vozim i klasu 50 u moto klasik sampionatu kod nas...

Drago mi je ....lep motoricic a nama je druga trka  ;D

ma znam to, mislio sam čisto da naučimo nešto...

Moje iskusto sa gumama je sledece;

-razlicite trkace gume tj. od razlicitih proizvidjaca zahtevaju razlicit pritisak u gumama

-Pirellijeve gume zahtevaju razlicito stelovanje ogibljenja recimo u odnocu na Dunlopove gume

-kocione plocice namenjene samo za trke se razlikuju od onih koji se preporucuju za drumske motore,a zasto?

-zato jer ne koce efikasno kad su laden ili malo ugrejane.Treba im radna temperatura da mi postigli zeljeni koficijent trenja izmedju plocice i diska

-trkace kociono ulje koje ima veci stepen kljucanja tj. treba mu veca radna temperatura od obicnog kocionog ulja da bi "prokuhalo"

-mama ovog ulja za svakodnevnu voznju po drumu je to sto lako skuplja vlaznost iz vazduha i isti pretvara u vazdusne mehurice

pa ce vam kocnica postati mekana polse odredjenog vremena...........

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja