stevo 58 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan koliki je ispravan napon punjenja? kod mene na suzuki xf650 12V je dok je motor ugasen i kad ga upalim izadje na 13V ali poslije kad dodam malo gasa punjenje se smanji na 12 ,8V ,DA LI JE MOGUCE DA JE TO OK i da li moze bidi da su mi kontakti oksidirali na konektorima pa da gubi napon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 18, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan to je po PS-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8651 Napisano Septembar 18, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je to slabo punjenje, probaj da upalis svetla i migavce i ako pada ispod tih 12, 8V onda ne valja regler. U sustini, dobro punjenje je kada je preko 13,2V pa do 13,8-14V, da bi mu napon kada odstoji na akumulatoru bio preko 12,8V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Septembar 18, 2008 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa Mrletom. Dobro punjenje je ako je 13.8-14v Sve ispod toga znači da ili regler ili alternator nerade svoje. Jako je bitno da proveriš šta tačno nijie u redu. Može na netu da se nadje uputstvo kako da proveriš, samo ti treba unimer. Ja imam za Virago 535, ali nisam siguran da li je kompatibilno. Ako budeš hteo da probaš, pošalji PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 19, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan 13.6 do 14,2 je pravo punjenje i to pod punim opterecenjem a alternatorsko po fazama na dve trecine gasa ne ispod 80v!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 19, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Na motorima na kojima je rađena modifikacija farova, znači da oba fara svetle istovremeno, može da se desi da je napon nedovoljan kada su uključeni farovi, a kod motora kod kojih su uključeni non-stop, ne može uopšte ni doći do punjenja akumulatora, već se on praktično održava na istom nivou napunjenosti ili se veoma sporo puni. Ovo znam jer se mom burazeru desilo da zaboravi kontakt na Fazeru, pa se ispraznio akumulator. Upalio ga je na gurku, ali ni nakon duže vožnje akumulator se nije dovoljno napunio da bi upalio. Tek kada je isključio desni far, koji je dodatno uključen da radi non-stop pod kratkim svetlom, došlo je do punjenja i sve se vratilo na normalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 19, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Na motorima na kojima je rađena modifikacija farova, znači da oba fara svetle istovremeno, može da se desi da je napon nedovoljan kada su uključeni farovi, a kod motora kod kojih su uključeni non-stop, ne može uopšte ni doći do punjenja akumulatora, već se on praktično održava na istom nivou napunjenosti ili se veoma sporo puni. Ovo znam jer se mom burazeru desilo da zaboravi kontakt na Fazeru, pa se ispraznio akumulator. Upalio ga je na gurku, ali ni nakon duže vožnje akumulator se nije dovoljno napunio da bi upalio. Tek kada je isključio desni far, koji je dodatno uključen da radi non-stop pod kratkim svetlom, došlo je do punjenja i sve se vratilo na normalu. far mu je u stvari pobuda jer nema lampicu za akumulator kao kod auta.na autu je lamp.za aku. u stvari pobuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 20, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan far mu je u stvari pobuda jer nema lampicu za akumulator kao kod auta.na autu je lamp.za aku. u stvari pobuda. Kod auta jeste,ali kod motora koji imaju generator sa stalnim magnetom-nije. Odakle ti ta ideja?Ovi generatori na motorima uopste ne rade na tom principu kao na autima.Nekih slicnosti ima,ali su razlike velike. Ispravno punjenje treba da bude izmedju 13.8 i 14.4 volti,kako bez upaljenih farova,tako i sa upaljenim.Ispod 13.8 volti ce se akumulator polako,ali sigurno isprazniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 20, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan far mu je u stvari pobuda jer nema lampicu za akumulator kao kod auta.na autu je lamp.za aku. u stvari pobuda. Kod auta jeste,ali kod motora koji imaju generator sa stalnim magnetom-nije. Odakle ti ta ideja?Ovi generatori na motorima uopste ne rade na tom principu kao na autima.Nekih slicnosti ima,ali su razlike velike. Ispravno punjenje treba da bude izmedju 13.8 i 14.4 volti,kako bez upaljenih farova,tako i sa upaljenim.Ispod 13.8 volti ce se akumulator polako,ali sigurno isprazniti. KOd motora je sam akumulator pobuda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 22, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kada vec ima stalne magnete,odakle potreba za pobudom?Razmisli malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 22, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Postoje u praksi tri vrste alternatora na motorciklima - trofazni sa permanentnim magnetom na rotoru - trofazni sa elektromagnetnim statorom i pobudnom diodom u sebi(montiran obično iza cilindara liči na automobilski) - trofazni sa elektromagnetnim statorom i pobudnom diodom u regleru (samo na modelima CB750f, CB900f, i CBX550 koliko ja znam) Ovaj prvo pomenuti je i najčešći, ovaj drugi je uveden da bi se suzula silueta agregata (nisu baš uspeli),a ovaj treći je totalni promašaj pa je i Honda odustala od njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 22, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A sta je to "pobudna dioda"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...