ivica744 6085 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Kalesin je napisao: Grešiš ovaj grešiš šinko.... Oboje ste u pravu,razlika je u poznavanju svog deteta. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6032 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ka što većina zna živim u CH, tamo je još u osnovnoj školi obavezna obuka za bicikl i ispit za isti, ne u smislu neke vizačke nego čista provjera sigurnosti. Tako se dica lagano uvode u promet, uče koje ih opasnosti vrebaju, našta moraju paziti.Kasnije sa 14 mogu polagati ispit i voziti moped, ono kao tomos A3. Kategorija M.Sa 15 smiju vozit do 50ccm, 4kw snaga i speed limit od 45km/h.Sa 16 smiju polagati ispit za A1 i voziti 125ccm, 11kw snage.To je sustavno osmišljeno i postepeno uvođenje djece u promet na ulicama i upravljanje dvokotačem.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i treba, a ne djeci zabraniti sve i praviti ih debilima. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, el classico je napisao: još u osnovnoj školi obavezna obuka za bicikl i ispit za isti, I u moje vreme u nekim razredima osnovne skole (cini mi se 84-85-86-e ) je bio nastavni predmet OTO (opstetehnicko obrazovanje) u okviru kojeg je pored tehnickog crtanja i kojecega bilo i poznavanje saobracajnih propisa (testovi bili kao za polaganje vozackog), i voznja bicikla na poligonu,spora voznja,osmica,klackalica i svasta nesto.Steta sto su ukinuli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ibivan 169 Napisano Mart 5, 2021 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki en500c Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ja sam polozio PSP u osnovnoj skoli i isao na takmičenja iz saobraćajne sekcije. Sent from my FRD-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 575 Napisano Mart 5, 2021 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, ivica744 said: I u moje vreme u nekim razredima osnovne skole (cini mi se 84-85-86-e ) je bio nastavni predmet OTO (opstetehnicko obrazovanje) u okviru kojeg je pored tehnickog crtanja i kojecega bilo i poznavanje saobracajnih propisa (testovi bili kao za polaganje vozackog), i voznja bicikla na poligonu,spora voznja,osmica,klackalica i svasta nesto.Steta sto su ukinuli. Tako je...i svaka škola imala iscrtan poligon i bila takmičenja i skroz je bilo zabavno. Sad ne smeju da se penju uz konopac jerbo mogu da tuže školu za nastale žuljeve na nežnim rukama sposobnim jedino miša da kliknu...mrlj mrlj mrlj sorry za off... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Kalesin je napisao: Tako je...i svaka škola imala iscrtan poligon i bila takmičenja i skroz je bilo zabavno. Sad ne smeju da se penju uz konopac jerbo mogu da tuže školu za nastale žuljeve na nežnim rukama sposobnim jedino miša da kliknu...mrlj mrlj mrlj sorry za off... I bili srecniji nego danasnja deca sa svom tehnologijom.Nije off,cujes li @Ibivan,kupuj detetu motor,ako joj izmami osmeh to je to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4854 Napisano Mart 5, 2021 (promenjeno) Drug član, 3677 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan E sad već zvučimo ko četvorica Jorkširaca iz skeča Promenio Mart 5, 2021 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1264 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 830 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Ka što većina zna živim u CH, tamo je još u osnovnoj školi obavezna obuka za bicikl i ispit za isti, ne u smislu neke vizačke nego čista provjera sigurnosti. Tako se dica lagano uvode u promet, uče koje ih opasnosti vrebaju, našta moraju paziti.Kasnije sa 14 mogu polagati ispit i voziti moped, ono kao tomos A3. Kategorija M.Sa 15 smiju vozit do 50ccm, 4kw snaga i speed limit od 45km/h.Sa 16 smiju polagati ispit za A1 i voziti 125ccm, 11kw snage.To je sustavno osmišljeno i postepeno uvođenje djece u promet na ulicama i upravljanje dvokotačem.Poslato priko TénéréZnači kolega sa ćerom pravac CH, taman je stasala za M kategoriju, bicikl da polaže naknadno. @el classico , pa kad bi švajcarski zakoni bili primenjivani samo 10 dana na našim ulicama i putevima, ne bi ostalo 5% vozila koji su sad na ulicama. Ko preostane vozio bi pustim ulicama ko 60ih. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11433 Napisano Mart 5, 2021 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Ibivan je napisao: Pa i ja sam polozio PSP u osnovnoj skoli i isao na takmičenja iz saobraćajne sekcije. Sent from my FRD-L09 using Tapatalk Tu smo onda svi neka generacija,imam cak i diplome sa tih takmicenja(ako zenu ne bude mrzelo da nadje slikacu).Kad smo bili neki 3,4 razred uveli su za prvake(jer je bilo pionirsko vreme-crvene marame)zute fluo marame-kao pionirske i secam se da su i panduri dolazili u skolu i drzali poneki cas o saobracaju.Sad od toga nema nista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4547 Napisano Mart 6, 2021 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan I moja generacija je imala taj čas sa pandurima, ali ništa od poligona za bajs ili štagod. Msm da smo bili drugi razred, dakle, 1997/98. godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Mart 6, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ka što većina zna živim u CH, tamo je još u osnovnoj školi obavezna obuka za bicikl i ispit za isti, ne u smislu neke vizačke nego čista provjera sigurnosti. Tako se dica lagano uvode u promet, uče koje ih opasnosti vrebaju, našta moraju paziti.Kasnije sa 14 mogu polagati ispit i voziti moped, ono kao tomos A3. Kategorija M.Sa 15 smiju vozit do 50ccm, 4kw snaga i speed limit od 45km/h.Sa 16 smiju polagati ispit za A1 i voziti 125ccm, 11kw snage.To je sustavno osmišljeno i postepeno uvođenje djece u promet na ulicama i upravljanje dvokotačem.Poslato priko TénéréCitirao sam jer sam hteo slično da napišem za Nemačku, samo zato jer je to jedini ispravan način. Sa deset godina znaju dosta saobraćajnih znakova, ko ima a ko nema prednost, zbog čega je bitno biti vidljiv u saobraćaju i kako biti vidljiv, pravovremeno obaveštavanje ostalih učesnika u saobraćaju itd. To u ovom slučaju kolegi, pokretaču teme, malo znači ali je bitno da dete ima te informacije. Ako ne kroz školu, onda od roditelja. Malo bicikl, malo neki mali moped, skuter i onda sve dalje. Gde je dete u svemu tome, to zna samo roditelj i prema tome zna da li je vreme za automatik, menjač... Ili ništa od svega. Većina ostaje na biciklu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...