remix2004 6 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 17 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, trebao bi da uzmem svoj prvi motor i dvoumim se izmedju motora: Honda NSR 125 i Kymco Quannon 125. Ja uskoro punim 17 godina i kao i vecina klinaca mojih godina nemam neke velike prihode. Honda NSR 125 mi se svidja jer motor dobro vuce, mnogo dobro ubrzava i bez problema moze da se vozi dvoje na njemu (u mom slucaju moja devojka) ali mi se ne svidja sto dosta trosi ulje i odrzavanje je malo skuplje i zahtevnije, Kymco Quannon 125 mi se svidja jer motor jako malo trosi, pouzdaniji i manje ce se kvariti jer je 4t, i to su neke stvari zbog kojih bi se opredelio za Kymco ali ipak cuo sam da motor je bas lenj i da sporo ubrzava i da nije bas za dvoje sto su i dovoljni razlozi da ga ne uzmem. Ako neko ima iskustva sa oba motora pa bi mogao da mi ostavi neke savete za kupovinu i navede odprilike koliko je odrzavanje oba motora, i za koji bi se vi radije opredelili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5815 Napisano Februar 10, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo remix2004. Dobro nam došao, neka si, ne smeta, al' što upade ovako bez kucanja? Ima tema za predstavljanje, učini nam pa tamo reci koju reč o sebi, afinitetima, potrebama i slično a oko motora će ti već neko pomoći. Ja ne mogu. Moj prvi, i jedini motor, je Honda VFR800 tako da ti nisam od pomoći. Svako dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
remix2004 6 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 17 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, lomitelj je napisao: Zdravo remix2004. Dobro nam došao, neka si, ne smeta, al' što upade ovako bez kucanja? Ima tema za predstavljanje, učini nam pa tamo reci koju reč o sebi, afinitetima, potrebama i slično a oko motora će ti već neko pomoći. Ja ne mogu. Moj prvi, i jedini motor, je Honda VFR800 tako da ti nisam od pomoći. Svako dobro. Hvala na dobrodoslici, predstavio sam se u Predstavljanje Clanova ali nisam nesto detaljno napisao samo osnovne stvari ali sam zato ovde napisao nesto malo vise. Svakako hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Februar 10, 2021 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Хонда дефинитивно, за Кванон делове јок. Више троши али ужитак се плача јбг и то је то.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Februar 10, 2021 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Е сад, код Кванона постоји могучност да убациш неки кинез испод резервара па да буде 250 кубика рецимо, зависи од спремности за експерименте и законских одредби код вас.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
remix2004 6 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 17 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, Krokodilo je napisao: Е сад, код Кванона постоји могучност да убациш неки кинез испод резервара па да буде 250 кубика рецимо, зависи од спремности за експерименте и законских одредби код вас. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Ja sam ipak vise za Hondu samo mi je ta potrosnja ulja mali problem, cuo sam da bas dosta trosi ulje a bogami i nije bas jeftino. Ali ipak sam hteo da cujem misljenje nekoga iskusnijeg i sa vise znanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1923 Napisano Februar 10, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 747 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika između ova dva modela je, već u startu, velika. Honda NSR 125, dvotaktni agregat ("cvajtara" voli obrtaje, ali ume da bude problematična). Tečnošću hlađen motor (sa svim dobrim i manje dobrim osobinama "vodenog" hlađenja). Kymco Quannon 125, sa četvorotaktnim motorom (kopija Honde CBR 125). Hlađenje ulje/vazduh (tzv "uljare" prati glas "neuništivosti"). Da li je u pitanju loša kopija? Jeste, ako porediš sa Hondom CBR 125. Sve zavisi od ugla gledanja. Promenio Februar 10, 2021 član feniks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
remix2004 6 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 17 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, feniks je napisao: Razlika između ova dva modela je, već u startu, velika. Honda NSR 125, dvotaktni agregat ("cvajtara" voli obrtaje, ali ume da bude problematična). Tečnošću hlađen motor (sa svim dobrim i manje dobrim osobinama "vodenog" hlađenja). Kymco Quannon 125, sa četvorotaktnim motorom (kopija Honde CBR 125). Hlađenje ulje/vazduh (tzv "uljare" prati glas "neuništivosti"). Da li je u pitanju loša kopija? Jeste, ako porediš sa Hondom CBR 125. Sve zavisi od ugla gledanja. Za Kymco Quannon 125 sam vise nego za Honda CBR 125 jer mi se CBR 125 bas i ne svidja jer je motor mali i tanak a ja sam visok oko 183 i verujem da je CBR 125 mali motor za mene dok je Kymco vec malo vecih i sirih dimenzija. Svakako hvala na odgovoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Februar 10, 2021 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Кванон има лош мењач, мало веча задња гума и страда, избацивање из друге и трече брзине.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Februar 10, 2021 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Хондин NSR би требао да ти троши 1л на 800 до 1000 км. А квалитет уља зависи од твог избора, желим речи да не мораш баш тркачки двотактол да сипаш.И још ово, двотактни 125 и четворотактни 125 су бог и шешиџија.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
remix2004 6 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 17 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Krokodilo je napisao: Хондин NSR би требао да ти троши 1л на 800 до 1000 км. А квалитет уља зависи од твог избора, желим речи да не мораш баш тркачки двотактол да сипаш. И још ово, двотактни 125 и четворотактни 125 су бог и шешиџија. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Pa dobro onda ni nije to neka prevelika potrosnja, mislio sam da je dosta veca. Hvala na informaciji i da 2t je ipak 2t to je sigurno, ja imam 50cc skuter koji je 2t i mogu reci da mnogo bolje vuce i ide nego 4t skuter imao sam prilike da se "trkam" a siguran sam da je tako i za 125cc motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...