JOE 0 Napisano Septembar 15, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan e ovako i ja sam hteo da malo dotegnem motorce tako da mi treba par informacija. Ulje koje da sipam (2t masina) i priblizna cena plocice napred-nazad (koje, gde da nadjem,i cena) ovo ostalo sam kolko tolko sredio (gume,lanac,lancanici) aj dodajte nesto da ne bi zaboravio kojim slucajem p.s ovo mi je prvi servis da ga sam radim i prvi moj servis uopste na ovoj masini! (aprilia pegaso 125) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 16, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan aj barem nesto da mi kazete ??? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Septembar 16, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Za pločice pitaj Jasminka, daje 10% popusta za članove foruma: http://www.bjbikers.com/motottim/ Ja klincu, za Malaguti Grizzly 10 (Minarelli agregat), kupujem Esso sintetičko 2T ulje koje košta 800-850 dinara, tako nešto. To je najjeftinije full syntetic ulje koje sam pronašao kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 16, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti brate, ako neko ima jos neki predlog bice usvojen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Septembar 16, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si promenio ulje u menjaču? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 16, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Nisam menjao, pa zar to ulje koje budem stavio ne ide i u menjac? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ne ravno, to je dvotaktna masina ;D ;D;) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6513 Napisano Septembar 16, 2008 Enduraš, 6436 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam menjao, pa zar to ulje koje budem stavio ne ide i u menjac? ??? Ne ide u menjac. U menjac slobodno sipaj bilo koje 10w-40 ulje, bitno je samo da ga ima. Za mesavinu sam nekad koristio castrol tts i bio sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Filteri(ulja,vazduha goriva)pločice,ulje za kočnice(proveri) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 17, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan hvala sve sam proverio i ima ulja za kocnice i za menjac a u vezi tih filtera kako sta gde,posto? i da li je to obavezno menjati ili to onako ako bash radim servis pa i to da odradim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec radis servis najbolje je sve zivo izmeniti i onda znas sta vozis, ali ako nisi bas vican tome, bolje da odes kod majstora nego da bude veca steta od koristi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan hvala sve sam proverio i ima ulja za kocnice i za menjac a u vezi tih filtera kako sta gde,posto? i da li je to obavezno menjati ili to onako ako bash radim servis pa i to da odradim? Filtere moraš promeniti,pogotovo ulja i goriva,a vazdušni filter...ne znam koji imaš,ako je "kartonski" to se menja,ako je sunđeraste forme...možeš ga očistiti jednom,blago ga podmažeš,al bi ti savetovao da ga promeniš na sledećem servisu.Cena....nemam pojma,al evo ti neke grube mere-Filter ulja mene izađe oko 15-20 e goriva oko-10e,filter vazduha za tvoj je možda oko 20...lupam,za moj je 50-al to je sportski,tako da je tebi jeftinije...Iz neke lične navike-kad god menjam ulje,menjam i filter ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Septembar 17, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Filter ulja ne postoji na 2T mašinama, a filter goriva možda i ima, to treba pogledati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Za ulje ti nikako ne bih preporucio Esso. Moj poznanik ih prodaje i reko mi je da nisu original. Ja bih ti preporucio Motul. Mozda je malo skuplje ali je dosta bolje. Ja koristim SCOOTER EXPERT i prezadovoljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Filter ulja ne postoji na 2T mašinama, a filter goriva možda i ima, to treba pogledati. To nisam znao....Stvarno nema? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 17, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan promeni svecicu isto kad menjas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 17, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan hvala vam svima idem sutra sve da sredim sto nisam i da onda bude masina u topu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Septembar 17, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Za ulje ti nikako ne bih preporucio Esso. Moj poznanik ih prodaje i reko mi je da nisu original. Ja bih ti preporucio Motul. Mozda je malo skuplje ali je dosta bolje. Motul je najverovatnije bolji, ali je Esso original, bar tamo gde ja kupujem. Ljudi uvoze kompletnu liniju Esso ulja, tako da nema šanse da baš ovo 2T bude falš, a sve ostalo original. I drugo, ko će još da falšira Esso, to nije nešto posebno popularno ulje kod nas da bi se to radilo. Falširan je Castrol, a što se motora tiče pre će neko uraditi kopiju Motula, jer je ono otprilike najpopularnije. Ljudi su godinama vozili motore dodajući mineralno 2T ulje, tako da je ovo sigurno bolje, sigurno bolje i od polusintetičkih koji se najčešće nalaze na našim benzinskim pumpama. Motul je skoro dvostruko skuplji, bar u Požarevcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Septembar 18, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Za ulje ti nikako ne bih preporucio Esso. Moj poznanik ih prodaje i reko mi je da nisu original. Ja bih ti preporucio Motul. Mozda je malo skuplje ali je dosta bolje. Motul je najverovatnije bolji, ali je Esso original, bar tamo gde ja kupujem. Ljudi uvoze kompletnu liniju Esso ulja, tako da nema šanse da baš ovo 2T bude falš, a sve ostalo original. I drugo, ko će još da falšira Esso, to nije nešto posebno popularno ulje kod nas da bi se to radilo. Falširan je Castrol, a što se motora tiče pre će neko uraditi kopiju Motula, jer je ono otprilike najpopularnije. Ljudi su godinama vozili motore dodajući mineralno 2T ulje, tako da je ovo sigurno bolje, sigurno bolje i od polusintetičkih koji se najčešće nalaze na našim benzinskim pumpama. Motul je skoro dvostruko skuplji, bar u Požarevcu. Acime,jel ima nešto što ti ne znaš :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...