MIHA 8 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev od mog kolege slucajno naso na jednoj net stranici VOŽNJA EMZOM Budim se u podne, dan je sunčan, već je vruće Mogao bih danas malo pobjeći od kuće. Odlazim u kuhinju, potrebna mi hrana Silazim u dvorište, sav sam pun elana! Odjeven sam u kožnjak, stavljam kacigu na bulju Idem se provozati, pozdraviti rulju. Palim Emzu, izlazim na ulicu Nikako da se sjetim već promijeniti tu lulicu! Lulica je sad u redu, Emzo lijepo prede Šaltam prvu, polako krećem dok Emzo cestu jede. Ubrzavam polako, vjetar me hladi Kog vraga ova rupčaga sred ceste tu radi!? Sve je OK, rupu sam izbjeg'o za tanku dlaku Jer da nisam, sad bih lež'o u onom tamo jarku. Dok klizim lagano na svojem dragom Emzi, Osjećam se 'ko da plovim jahtom po Temzi. Odjednom, vidim, na semaforu crveno i opalim po bremzi! Stražnji kraj mi jako pleše Jer stražnja guma o asfalt se češe! Dok stojim na semaforu, vidim, svinuta mi žbica Kad odjednom, kraj mene, staje crna VW trica! Odmah zaboravljam na savijenu žbicu I koncentriram se na tu crnu tricu Jer za volanom vidim dobru, zgodnu picu. Curo moja, nećeš mi daleko tim svojim golfom Kad bude zeleno, upoznat ću te s pravim Robertom Rolfom! Na semaforu zeleno, vrtim gas do kraja Vrišti Emzo 251, stišćem ga do jaja! Ubrz'o sam već na, jedno, 7, 8 banki Pogledam u retrovizor, za mnom se rotirka plavki! Izgledi da se sad izvučem vrlo su mi tanki. Dok mi pajkan piše kaznu nasmijanog lica, Kraj mene prolazi, lagano, ona crna trica, A iz nje mi se podmuklo smije, već poznata mi, pica! Kaže meni murjak: «Sad kacigu na glavu I nemoj da više vidim, na ulici, ovakvu stravu!» Gazim kurbl, Emzo brunda I mislim si: «Bobby, ovo je tek prva runda!» Dajem gas, druga, treća, Vozim polako da sranja ne bi postala još veća. Već je kasno, moram kući da mama ne šizi. Emzo kaska, ja uživam, dok Sunce ka zapadu klizi. U vožnji vidim da se oblaci počinju crnjeti, A negdje u daljini počinje već i grmjeti! Vidim ja, nije dobro, vrijeme će 'bit gadno! Na rukama osjetim, pomalo, da počinje biti hladno… Moram se požurit, ubacujem u višu Jer ne bih htio, na putu svom, naletjet i na kišu! Oblaci me, nažalost, velikom brzinom stižu, A prve kapi kiše po viziru mi već gmižu. No, ipak, i na kiši moj Emzo je postojan. Nasljednikom Apena mog, on biti je dostojan! Dok vozim po pljusku, vidim poznato murjačko lice Stoji na drugom mjestu kraj zaustavljenog golfa trice! Kada kažu da se zadnji najslađe smije, To vam, ljudi moji, stvarno tako i je! Konačno, stajem pred kućom mokar do kože. Vrijeme me, očito, ne voli, no što se tu može? Ulazim u dvorište, gasim Emzu 251 I znam da Emzo moj, još uvijek, jako je vrijedan! Dodo sječanj 2005. evo jos ima VOŽNJA EMZOM 2 Probudih se, opet, jedan dan ja Pogledam na sat, ono 15 do dva! Od sinoćnjeg tuluma, glava boli me sva! Idem na WC trljajuć' oči I razmišljam: «Na vožnju, danas ću poći…» Navlačim hlače, zatežem pas, Odijevam majicu i jedem za čas. «Kamo bih mog'o?», gledam na kartu. «Idem što dalje!», odlučih odmah u startu. Provjeravam Emzu, da li sve štima; Lanac je dobar, a goriva ima. Odijevam kožnjak, kacigu stavljam. «Idem se vozat'!», mami se javljam. Dodajem kontakt, prednji far sijeva! Na stisak startera Emzo odmah propjeva! Otvaram kapiju, izlazim van. K'o stvoren za vožnju je današnji dan! Dok jašem, polagano, svoj voljeni stroj O djevojci s tuluma, razmišljam toj; Što je nisam zamolio da mi dade svoj broj!? Kapi znoja mi teku kroz čeone pore Zbog vrućega dana i vožnje prespore. Na izlasku iz grada vidim znak «STOP», Gledam lijevo i desno pa Emzu tjeram u galop! Preda mnom ravniš, dodajem gas, Šaltam u petu, hvatam stotku za čas! Otvorena cesta za mene je spas! Moj Emzo i ja, jedno biće smo sada; Među nama povjerenje potpuno vlada. Dragi Bog će nas čuvat i u slučaju pada! Misli mi, opet, počinju lutat' Al' Emzo, sigurno, nastavlja cestu gutat. Sad mislim na damu čija je vrlina dobrota, A neponovljiva je i posebna njena ljepota! Čim ju prvi put ugledah, svidjela mi se jako Jer puna je znanja i voli motore, dakako! Na samom maštanju o njoj će mi sve, na žalost, ostat' Jer sumnjam da, plavuša ta, će mi ikad djevojkom postat… Al' ipak, ni jedna djevojka meni ne može dati Onaj užitak što dobivam kad s Emzom teku mi sati! U stvarnost se vraćam kad čukca opazih Kak' prelazi cestu, jer skoro ga zgazih. Meni ususret, u lijevo, skreće nekakav auto Al' ja imam tu prednost pa se ne brinem za to… Sada već vidim da me propustiti neće Jer na suprotnu traku on bezobrazno skreće, A ja molim se Bogu da mi podari sreće Da stignem zakočit i izbjeć' to smeće… Od molitve ništa, kontrolu Emze ja gubim, A trenutak tek poslije haubu auta već ljubim… Dok letim s motora, u uhu ja svom Čujem, raznih stakala i plastika, lom… Po slijetanju, na trenutak, izgubim svijest Što, u ovakvim trenutcima, slučaj je čest, A to nije baš neka radosna vijest. Kad osvijestih se, vidjeh ljepoticu poznatog lica, A na cesti, razbijen, stoji golf trica. Vidjevši me da ležim, ona je paniku digla Te su policijska i hitna, kola ubrzo stigla. Dečki s hitne me pregledaše, a ja zahvaljujem Bogu Što sam samo, na sreću, uganuo nogu. Među okupljenom ruljom vidim jednoga plavca Kako mi prilazi i u njemu prepoznajem znanca… Kad mi je prišao, murjak, on zube iskesi: «Prošlo je godinu dana! Pa, bitango, đe si!?» «Dobro si joj sredio tog lijepoga golfa Ti, divljače mali, što se furaš na Rolfa!» -«Al' čiko, ta smotana djevojka svemu je kriva Jer mi, oduzela je prednost, to je istina živa! Ona kaže: «Opet je jurcao k'o muha bez glave! Znam ga iz one gradske, prošlogodišnje, strave» -«Njoj vjerujete samo zato što ima velike grudi; Vi, policajci, ste naivni, a to me 'opće ne čudi!» -«Reci to sucu kad počneš parnicu gubit; Sad makni motor sa ceste jer ljudi počinju trubit!» Na Emzi, šteta je dobra i koštat' me hoće; Nova felga i vilica te nosač kontrolne ploče. Tad mi vozačica prilazi nasmiješenoga lica I zaključih opet: «Zgodna ova je pica…» Kaže mi: «Pošto ovo je, srećom, tek šteta manja 'Ajmo to riješit bez onog sudskoga sranja.» -«Može i hvala što priznaš krivicu Jer ni meni se na da u vražju sudnicu, A nas dvoje bi mogli i katkad na pizzu…» -«Naravno, al' molim te, daj mi svoj broj Da ti pošaljem ponekad SMS koj'; Da dogovorimo taj naš, izvanredni, spoj.» -«Zadovoljstvo mi je veliko što upoznah te sada! Simpatična dosta si te si lijepa i mlada…» -«Na komplimentu ti hvala, al' moram sad ić'. S razbijenim farom na autu, u grad ću stić.» Kad ju ispratih pogledom, gledam na sat. Brat i tata bi, kombijem, ovdje trebali stat. Konačno, brat i tata su, dobrim Jimmy-em stigli Te smo nas trojica, Emzu, u njega podigli. Dok, u suton, se vozimo našim Jimmy-em kući O događajima razmišljam što danas bili su vrući, A popravak Emze mog još me dodatno muči! Sjećam se čukca, golfa, murjakovog vonja... Te opet mislim na svoga, limenog, konja… Ma nije mi važno dal' Emzo na nogaru svom stoji Il' u petoj, pri stotki, kilometre broji! Jer čim sjednem na sic taj od spužve i skaja Najsretniji čovjek sam ovog hrvatskog kraja! A tek, u vožnji, kad ubacim Emzu u petu, Nema sretnijeg od mene na cijelome Svijetu! Moj Emzo mi znači puno tog u životu. Ne dam ga ni za najveću novčanu svotu! Napisao: Dodo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Septembar 15, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan :D :D Izvinjavam se al moram.............................POEZIJA JE DO JAJA! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2530 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Jooj pokidah se :D ,kakva inspiracija,kakvi biseri, svaka čast brate.odlično si opisao nas Mz-jaše. To je taj profil, ;D, ub˙o si ga 100%. Samo nastavi,ima tu potencijala,baš sam se zabavio čitajući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 15, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ahahahahahahahahaaaaa ;D ;D ;D ;D ;D joj sto je dobro.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan kazem nisam ja to pisao nego moj kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan kazem nisam ja to pisao nego moj kolega Ima pivo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan strava je,bas sam se slatko nasmejao :D mislim da bi naslov trebao biti mz poezija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 7, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Miha Otvori se za neko pivo da književnik dobije inspiraciju, sve čekam nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Oda mojoj Cagivi Kad se na nebu plavom vedrina izlije i kad petlovi svojim krikom bude da im se najebem mame kreshtave i lude tad uzimam, sanjiv, cekic, sekiru i bombe i bacam sa osmehom u njihove katakombe. Ne perem oci, pazuh i zube ne ceshljam kosu nit brijem dlachice u nosu nego vatam burek sa pivom u letu i sa namerom izlazim da pravim shtetu Pljujem, slinim i lepim za fasadu vrti mi se u glavi jer sam pio oranzadu zena vrishti nece ni da chuje baca po meni kablove od struje Izbegavam, dodzujem, bacam se u stranu kad ti dodjem gore je.... ti mamu al vedro nebo meni dushu smiri i ugledah u garazi motor kako viri. Setnog lica vidim kljuc u bravi na sedishtu machke, rukavice i mravi sve to sredim, spakujem i skinem nema vishe nishta o cemu da brinem Udri kurblu cepaj nogu krv shiklja, ulje curi po podu auspuh dimi kao paket vutre galami, trese, budi chak i mrtve Ja se smejem glasno, fanatichno i strasno komshije sklanjaju decu ,sve im je jasno udarim prva, druga, treca, peta bacam ga na zadnji da me vidi neka teta. Prolazim 'odma pored srednje skole klinke skachu sa prozora, vichu da me vole profesorke stolicama sa njima se biju svi 'oce da se voze na moju Cagivu Eto mrzelo me dalje, nadam se da je od mene dovoljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 8, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan STARA PRICA Bio je sasvim obican dan Cak ni vetar nije duvao Ziveo je malo istocno od grada Koji je mnoge tajne cuvao. Jedna od tajni bio je on Benzin na srcu a bluz u dusi Znao je uvek gde se kriju Pandure je mogao na nanjusi. I te je veceri seo na motor Kao I uvek da skokne do grada I ove pesme ne bi ni bilo Da ne bese tog pandurskog gada. Odmah posle mosta kraj bulevara Strvori se patrola i Rasha u njoj Bez upuzorenja presece mu put I tada poce ulicni boj. Jeftini "slow motion" k’o u starom filmu Kvacilo kocnica , prva I gas Koleno o branik, varnice iz tocka Al' poznata ulica pruzila mu spas. Jurnjava gradom ,sirene I svetla Trazi se begunac na plavom motoru. Sa drusrvom u parku on vec pije pivo Jos jedna prica u pandurskom razgovoru. Od tada je proslo toliko godina Jos uvek se ne zna ko je on bio Ostade rupa u Rasinom srcu Nocima sanja da ga je uhvatio. Jeftini "slow motion" k’o u starom filmu Kvacilo kocnica , prva I gas Koleno o branik, varnice iz tocka Al' poznata ulica pruzila mu spas. Pesma je autenticna i govori o jednom dogadjaju koji se zaista dogodio.Inace, teks i muzika za ovu pesmu su moje autorsko delo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 8, 2008 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Razumem da idem u off posto vozim kawu al ajde za drugara MIHCA i ja jednu da udarim Aj da se provozam kazem sebi u glavi, pogledam na horizont i vidim sve se plavi. Nema nigde oblaka,znachi nece biti kishe, nje mi je na motoru do qrca vishe. Obuvam cizme,rukavice i kozu, al ce klinke iz grada da se nalozu Izlazim iz kuce, izgleda bice vruce, ne brinem se vishe, nece biti kishe. Javljam se baki i sedam na Kawasaki. E sad ge da idem, dal za Shumarice, ili dole do bresnice. Mozda za batocinu pa posle i P**** Materinu Kazem sebi smislicu usput, pa proveravam motor, i vidim da mi je volan neshto krut. U bre Dushko majmune, shto ne gledash sa strane, dal zato shto si juce bio pijan, si zaboravio da otkljucash volan? Motor je zagrejan a bogami i ja sam, pa polako sa gvozdenim konjem ja ulicom kasam. 1 2 3 menjac loshe menja, dal malo zbog trenja? Zagrejo se motor al ulje jos nije, zato meni nece lako u 3 da bije. Izasho sam na Batocinski put, kad ono jebote, PRETICE ME KEC ZUT! Ja pogledam u keca selja mi se cudi sshto li ovako crn u kozi ovaj bajker ludi? Vala jebesh polako, ovaj kec ga pretera, nece me preteci, pa ne vozim shlepera! Zavrcem gas u 4-oj, guma lize jedan sloj, auspusi samo grme, kec zamalo da se prevrne. Uplashili se seljani, pa dodashe gas, al jebiga ne voze oni kawasaki dvocilindrash. Grmi grmi auspuh otvoreni, i vec pored mene Focus jedan crveni. Pretero sam s gasom i shaltam u 5-u, i onda sustignem jednu plavu tetu u zelenom Opel Kadetu. Ona me pogleda i mahnu kroz prozor, ja ne verujem ocima, ovo je redak prizor. Retko mi se javljaju iz auta, pogotovu neka zgodna plavka:) Vec sam nabio 120 na chas saltam u 6 i oduzimam gas. Sad kruziram 100 i vozim tako 5-6 minuta, kad pored mene opet ona Zastava zuta. Seljani me gledaju, vozac na glas psuje, dal mu mnogo smeta sto moji izuvi bruje? Ma mnogo me zabole, nek zatvori prozor, ni njegov kec nije neki prizor. Zut, prljav, neispravan i truo nije ni za qrac, a on mu nabio 135 na sat ko profesionalac. Pokazuje signal rukom oce da se trka, ja pomislim da je lud ovaj debeli brka. on dodaje gas ide 140 na cas, ja iza njega 135 a samo do pola gas:) Zavrcem u 6-oj, kawi nishta nije nabijam 160, pa nije to MZ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Seljanin se nervira kad ga pretece Kawa ko ga sisa kad oce se trka, budala. i tako na njegovih 140 dok se nervira debil, puce mu kais, i klip mu stigne ventil. Zatrokira Kechina i ode u zaustavnu traku, a moj Japanac zagrme, dalje u mraku. Ispod vizira kacige pozna mi se osmeh:) ovom selji sada kod mehanicara bice bash lep ceh! "Japanska mashina od 500 kubika, kad je vozi Balkanac, pravi macho muskarac. Kawasaki, Kawasaki kad juri po putu, svaka cura zeli da se voza bar minutu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Gledala vaspitačica našu Deda Mraz akciju na TV-u pa naučila mog Fiću pesmicu za decu od 3-4 godine: ''Vozi deda na motoru svoju dragu baba Zoru, baba viče na sav glas, brže, brže dodaj gas''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti jos malo za decu : Kauboj Dzimi jase na svinji, svinja stade - kauboj pade ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam MZ gace, to su gace moga cace. Nosilo ih trinest brace, sad ih nosi brat od strica i njegova porodica ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2530 Napisano Januar 7, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Na sajtu sam BJ Bikers, cepam pivo, njupam snikers, kačim se na Internet, i otvaram MZ svet. Cepa minus, jaka zima, a na netu svega ima, pregršt tema, i ideja, sve u vezi je MZ-a! Gledam fotke,i ideje, dok napolju pada,veje, MZ mi je u garaži, putovanje novo traži. A ja nikud iz fotelje, nemam volje,niti želje, ni da mrdnem ni da krenem, sve se bojim, da ne skrenem. Nešto kontam,bez dileme doći će i lepo vreme, tada ćemo preko gora, stići čak do plavog mora. Ako bude love manje, tad samo do Ovčar Banje, vidimo se i u Čačku, sad staviću ovde tačku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Januar 7, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U Off topicu svasta ima jer je sada mnogo zima kada sunce opet grane i meni ce da se svane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2530 Napisano Januar 9, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Šta niko nema komentar za moju poeziju ? Da se manem ja ćorava posla! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 9, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Šta niko nema komentar za moju poeziju ? Da se manem ja ćorava posla! A ja sve čekam nastavak pa da onda komentarišem... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...