Jump to content

Moto Zajednica

Stanje na putevima...

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 593 postova
  • Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix

Ako neko zna, pomogle bi mi sledece informacije....

 

U kakvom su stanju sledeci putni pravci:

 

Ljig-Kadina Luka-Slavkovica-G.Banjani-Bersici (put vodi preko Suvobora)

 

Manastir Studenica-Djakovo-Vrmbaje-Budozelja-Ivanjica

 

Prilike-Katici-Mocioci-Ljubis-Gostilje-Rudine

 

Nameravam da krajem nedelje, sa svojom lepsom polovinom ''odvozam'' jednu trodnevnu turicu ''Upoznaj Otadzbinu da bi je vise voleo'', pa me zanima moze li se ovim delovima Srbije uopste proci na motoru.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 426 postova
  • Lokacija: Beograd

Prva stavka, tj. put preko Suvobora je uglavnom dobar. Sad ne mogu da se setim koja su to ta zadnja dva mesta (Banjani, Bersici, a nemam kartu pri ruci), ali da ne bi trebalo da imas ikakvih problema.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1192 postova
  • Lokacija: Bg
  • Motocikl: Dominator

Ljig-Kadina Luka-Slavkovica-G.Banjani-Bersici (put vodi preko Suvobora)..

 

Do Slavkovice je dobar, posle Slavkovice imaš oko 4 kilometra nešto lošije trase, ali kada poèneš da se penješ na Rajac, poèinje i novi put koji je radila vojska. Svakako budi obazriv na mnogo rizle koja se posipa na toj trasi tokom zimskih meseci. Na Rajcu obavezno svrati u Zlatni Bokal na okrepljenje, gazda se zove Radojica, 014-80022. Mislim da je na Rajcu i kosidba negde sredinom meseca, to bi mogla da bude gužva, ali i doživljaj. Ako si avanturistièki raspoložen, možeš da se popneš na vrh Suvobora, svega 2km od asfalta, kolski put. Sjajan vidik, ako je vedro mož da vidiš Bg. Preporuèujem ti odatle, preko Banjana da ideš ka Milanovcu, put je prelep, u nekim delovima pravac ali kao po sinusoidi... možda je to i put kojim si planirao.. Izvinjavam se ako ne poštujem tvoju trasu... Kada se popneš na Rajac, u blizini Zlatnog Bokala imaš Bezdan... Jedna anegdota... Kasnih šezdesetih, kada su gradili neki objekat blizu tog bezdana, sretnu radnici nekog èièu u blizini i pitaju ga kakva je to rupa, a on im odgovori: Ma tu ovi naši bacali partizane...

 

vgLFK_rajac20050159jd.th.jpg

 

Ja sam redovni posetilac Rajca, evo slike sa livade, èisto da znaš šta da oèekuješ kada budeš prolazio gore. (Januar 2005)

 

404.jpg

 

To je jedna od livada ka vrhu, odatle kreæu paraglajderi, divno je, zato sam ti predložio sa se popneš. Možeš motorom do tamo, bez problema.

 

Šmajsere, želim ti sreæan put, i da se lepo provedeš, a Rajac... Kao lepa žena, poželiš da ne siðeš nikada.

 

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 706 postova
  • Lokacija: Gornji Milanovac
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Mala ispravka za prvu trasu - mislim da taj put nije preko Suvobora nego preko Rajca, posle spustanja s Rajca izlazis u Bersicima na put za GM. Nisam bio na Rajcu godinama, tako da nisam siguran kakvi su putevi do tamo (sa Milanovacke strane), ali mogu da ti preporucim drugu deonicu koja spaja Ljig i Milanovac i provereno je extra za proci.

To je Ljig - Ba - Ravna Gora - Brajici - Teocin - Bersici, a posle da nastavis kako si vec planirao. Put je solidan, a preko Ravne Gore odlican jer je asfalt postavljan pre neku godinu. Od prirode zastaje dah, nigde kuca kraj puta (bar na tom delu), saobracaja gotovo da nema, tako da je dozivljaj stvarno fenomenalan. Inace taj put prolazi bas podnozjem Suvobora, mozes mu videti vrh nekih 500 metara od puta. Tu odmah je i skretanje desno za Ravnu Goru a posle par kilometara dolazis do Drazinog spomenika i crkve Svetog Djordja. Tu bi mogao da napravis i predah jer ima par brvnara sa picem i klopom koji su skoro pa dz. Bez obzira na politicko opredeljenje Ravnu Goru moras obavezno videti! I samo polako ako krenes ovuda, jer put i predeo znaju da te ponesu i pocnes da vozis i brze nego sto smes... znam to iz VRLO licnog iskustva. :D

Srecan put bez obzira za koji put da se odlucis.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 593 postova
  • Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix

Hvala na opisima puta i preporukama za predah i obzderavanje. To mi je i jedan od osnovnih ''ciljeva puta''.

Gledacu da nekako ''potkacim'' i Rajac i Ravnu Goru. Jedino sto mi nije bas najjasnije je pravac Ljig-Ba-Ravna Gora. Koliko vidim na mapi, do sela Ba vodi put a dalje NEMA.... :roll:

eCmoS_mapasrbije8ae.th.jpg

 

Vise me brinu pravci 2 &.3. Malo je nezgodno da naletim na ''put oranicu'' sa suvozacem i potpuno natovarenom V mrcinom.

Sto se tice priprema za put, pre par dana sam prestao da se brijem, a u Ljigu skidam kacigu i stavljam dedinu sajkacu 8) Hvala Bogu, ''Procvetala lipa i topola'', pa mozda sretnem i Ratka. :lol:

 

Ovo za Ljubis ne znam. Moze biti da je Gornji :wink:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 426 postova
  • Lokacija: Beograd
Hvala na opisima puta i preporukama za predah i obzderavanje. To mi je i jedan od osnovnih ''ciljeva puta''.

Gledacu da nekako ''potkacim'' i Rajac i Ravnu Goru. Jedino sto mi nije bas najjasnije je pravac Ljig-Ba-Ravna Gora. Koliko vidim na mapi' date=' do sela Ba vodi put a dalje NEMA.... :roll: [/quote']

 

Od Ljiga put ide ka Slavkovici i odvaja se ka selu Ba... prolazi pored izvora Ljiga i izlazi malo pred vrh Suvobora i Ravnu goru. Ne bi ti preporucio da ides ovim putem sa saputnikom jer je dobar deo neasfaltiran put, ali je priroda lepa. Ja sam bio uporan pa sam prosao ovim putem (i to sa skuterom :wink:), ali sam se dosta namucio plus probusio zadnju gumu :)

 

Zato, ako ides do Ravne gore, najbolje da na semaforu u Ljigu skrenes desno (ako dolazis Ibarskom) i onda preko Struganika lepim asfaltom... a onda mozda u povratku preko Rajca... :?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja