Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha noviteti za 2021. godinu

Recommended Posts

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Pošto smo uveli rubriku "noviteti motocikala za 2021. godinu" donosimo motocikle koje je Yamaha pripremili za ovu godinu.  Na listi nema Tenere, jer iz Yamahe još ništa nisu objavili povodom iste, ali očekujem da i Tenera bude ažurirana, jer su MT07 i Tracer 7 dobili nov agregat, a znamo da i Tenera 700 takođe koristi isti agregat.

Elem, izdvojio sam motocikle i skutere iz Yamahe za 2021. godinu. Pošto imamo dobro saradnju sa Plattnerom, očekujem da ćemo dobiti na test sve modele koje budu registrovali. Za sad smo potvrdili test MT09 kojem se radujem kako dete čokoladi.

9nEsNZQFqfqBO-B9eWqDae.jpg
BJBIKERS.COM

Yamaha je napravile prilično velike izmene na motociklima i skuterima za 2021. godinu, među kojima su noviteti poput MT09

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: TDM 900, BMW R1150 RS, BMW R1200 ST, AT 2020

Hvala Jovane na ovoj informaciji. Dali se zna neka promena za Super Tenere? Ja sam zainteresovan za taj motocikl, trenutno vozim Yamahu i "nedaje" mi se $$ za GS-a jer su noviji dosta nepouzdani i kostaju mnogo za popravku a Yamaha je gotovo ne unistiva.

Hvala

Pozdrav

• Haha 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 55 minuta, vanjka je napisao:

Hvala Jovane na ovoj informaciji. Dali se zna neka promena za Super Tenere? Ja sam zainteresovan za taj motocikl, trenutno vozim Yamahu i "nedaje" mi se $$ za GS-a jer su noviji dosta nepouzdani i kostaju mnogo za popravku a Yamaha je gotovo ne unistiva.

Hvala

Pozdrav

Nemam još nikakvih informacija za nijednu Teneru. Ako se ne varam i Super Tenera je EURO4, tako da ako hoće da je ostave na tržištu moraju da izbace sa EURO5 agregatom. Ako to budu radili, znači da će je redizajnirati. Nadam se da će u narednih mesec dana izbaciti novu Tenere 700 i 1200.

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre 4 sati, vanjka je napisao:

Hvala

Pozdrav

Ako se ne varam  negde sam pročitao da je Yamaha prestala sa proizvodnjom XT 1200 Z Super Tenere.

• Drug član, 1867 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

I ja sam negde procitao to.

Izmedju ostalog kao i svi ostali sto su povukli dobar deo svojih modela, nakon uvodjenja Euro5 norme.

• Tužan 1

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Oduvek sam se pitao sta im znaci da svake godine izbace novi model, dal je to samo marketing da se uzme malo para od ovih sto moraju da voze najnoviji model svake godine. Ne samo Yamaha i ne samo motori vec i automobili.

Mislim da je ova tema bas za to, da ja postavim pitanje, da li i ostale kolege misle da stvarno ima novosti svake godine pa je nuzno da postoji novi model za svaku godinu, i ako jeste, zar nije bolje da se se to radi na svakih par godine, pa sa svakim modelom da se resi po nekoliko nedostataka? A ne svake godine dodaju po jednu/dve mikro izmene, i uzimaju novac.....

• Podržavam 1

On 7.1.2021. at 17:43, Markone88 je napisao:

Oduvek sam se pitao sta im znaci da svake godine izbace novi model, dal je to samo marketing da se uzme malo para od ovih sto moraju da voze najnoviji model svake godine. Ne samo Yamaha i ne samo motori vec i automobili.

Mislim da je ova tema bas za to, da ja postavim pitanje, da li i ostale kolege misle da stvarno ima novosti svake godine pa je nuzno da postoji novi model za svaku godinu, i ako jeste, zar nije bolje da se se to radi na svakih par godine, pa sa svakim modelom da se resi po nekoliko nedostataka? A ne svake godine dodaju po jednu/dve mikro izmene, i uzimaju novac.....

Ne izbacuju svake godine nov. Ponekad su to samo male promene, koje su na prethodnim generacijama bila slaba tačka. Npr. MT07 je imao za nijansu slabije kočnice, nego što bi mu pristajale. Eto ove godine su to rešili. EURO5 agregat na MT07 je morao da dođe da bi bio prodavan u Evropi.

E sad, ima neki modeli koji dobiju samo estetske i minimalne promene, koje nemaju baš puno veze sa samim performansama motocikla. To ni meni nije jasno, ali šta je tu je.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 6 sati, Jovan Ristic je napisao:

E sad, ima neki modeli koji dobiju samo estetske i minimalne promene, koje nemaju baš puno veze sa samim performansama motocikla. To ni meni nije jasno, ali šta je tu je.

Pa prosto, imas ljude kojima brzo dosadi da dugo gledaju jednu istu stvar i zeljni su promene. Imas i ljude koji jednostavno zele da imaju najnovije jer je proslogodisnje zastarelo i svi ga imaju...

Psihologija potrosackog drustva.

I keks pospu nekom vestackom aromom i prodaju kao potpuno nov proizvod. Ili ga samo spakuju u sareniju kutiju.

U autoindustriji je to izrazenije. Gomila tehnoloskih gluposti koje vecina nikad i ne isproba, ili bar prvih mesec dana koristi a posle vise nije zanimljivo.

Znam gomilu ljudi koji se hvale da imaju bluetooth u kolima a i dalje drze telefon u ruci.

Cekamo novi model. On ce mi reci gde sam posao.

• Drug član, 1867 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

A takodje ima modela koji se vizuelno nimalo ne razlikuju 10 godina, Crosstourer '12 - '20, vizuelno je isti, ali je gomila nekih stvari dotegnuta.

Unapredjeno vesanje, unapredjen TC, koji sad ima 3 nivoa, unapred DTC, poboljsane performanske kocenja, drugacija mapa ubrizgavanja.

A na sve to, ostavis 10 godina onako ogavnu tablu. :tras2:

• Drug član, 1007 postova
2 hours ago, Motorcyclist said:
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha R 7, 2022. godište, Sport / Super sport, Beograd. Cena Na upit - Motori - Polovni Automobili

Moze li neko da objasni cenu na upit? Zar ne postoji formirana cena za nase trziste?

Kada ih pozoveš korak si bliže kupovini. To ti je ono kada preprodavci kažu "samo ozbiljni kupci". Pa će ti prodavac u salonu objasniti šta, kako i koliko, i koji je pravi za tebe.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Мислим да су мотори јефтинији код нас него у околним земљама. Зато продавци не истичу цене на сајту већ је потребно да их позовете. Ово се ради да не би свако могао да види цене код нас и да их упоређује. Мислим да је  такав договор код већине наших продаваца.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja