NikolaCg 18 Napisano Januar 2, 2021 U prolazu, 91 postova Lokacija: Nikšić Motocikl: Honda hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hornet je 2000 god ali je stavljena instrument tabla i far od modela 2006 (digitalno) tako da sad brzinomjer ne radi. Da li postoji način da se napravi/prespoji ili sta vec brzinomjer,da funkcionise kako treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Januar 2, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Hm....mislim da bi moglo, ali ideju nikada nisam sproveo u delo. Taj tvoj Hornet, Hornet S, malo mlađi Hornet...kao taj sa kojeg je uzet sat, pa ondA CBF i N i S...pa i CBR(600) sve imaju isti blok. Samo taj kao tvoj '98-'04 ima mehanički km sat....tako da pretpostavljam da na bloku (kućištu menjača) postoji prostor u koji se smešta čitač...a koji na svim ostalim modelima tu i jeste. To se otprilike nalazi ispod kućišta filtera za vazduh. Sa dva šrafa se, praktično odozgo, smešta u gornje kučište menjača. Ako postoji ostavljeno mesto za to, ostaje samo da ga (nađeš i kupiš) postaviš i sprovedeš kablažu do sata, jer mislim da tog konektora na "običnom" Hornetu nema, jer je kod njega mehanizam za tu ulogu pričvršćen na dekl prednjeg lančanika i sajlom prenosi obrtaje do sata. Viđao sam i neke budževine da se adaptira i taj već postojeći, ali to užasno izgleda, a i preciznost je upitna. Znači ovo što rekoh neka ti je ideja vodilja. Ako uspeš šta, molim te da rešenje podeliš sa svima nama...jer je bilo ovakvih pitanja više puta do sada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4364 Napisano Januar 3, 2021 motoras, 2499 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo pitanje. Ja trenutno tražim kompletan nov prednji kraj za moj gpz. Kod mene je problem sto ja želim da zadržim originalni sat, a na točku od zx9r c nema pinjona za sajlu. Taj model ima sat na struju i davac na motoru koji šalje podatke na sat preko kabla. Po stranim forumima sam video da su neki taj problem rešili stavljanjem drugog sata i montažom senzora na prednji lancanik. Znaci ne sajla sa lancanika već žica, što je po meni skroz korektno. Ja cu najverovatnije dati prednost točku i vilama sa pinjonom pa cu spojiti stari sat na sajlu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2058 Napisano Januar 5, 2021 Drug član, 1140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan moze da se prepravi... tj ne da se prepravi, već da se poveže kako treba.. daj mi malo više detalja, kako bih potražio šemu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCg 18 Napisano Mart 17, 2021 U prolazu, 91 postova Lokacija: Nikšić Motocikl: Honda hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj model je u pitanju..Ako ti nesto znači slika.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCg 18 Napisano April 4, 2021 U prolazu, 91 postova Lokacija: Nikšić Motocikl: Honda hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto izgleda da ovaj brzinomjer ne mogu da povezem da funkcionise,da li neko zna postoji li neki brzinomjer koji radi na principu magneta,a da je tačan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...