shara 0 Napisano Septembar 2, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovako....Motor mi ide super,ne dize temp...,nista slicno ali pocne na 4-4.5 hiljade obrtaja da zvrci nesto u masini da je to strasno i opasno iritira.Plus mi i pali lampicu za ulje,sad ne znam da li ima veze jedno sa drugim.Moj neki zakljucak je da mi pali lampicu iskljucivo kad je hladno vreme,noc,jutro,sl.,mada se i desava preko dana!!!A motor ide super!!!Da,to zvrcanje traje do nekih 9 hiljada,posle se ili ne cuje ili prestane(mislim ne cuje od buke)!!!Ali najvise zvrci kad mu pustim gas,tad je bas izrazeno!!!Sta vi mislite,sta bi moglo da bude???Da,motor mi je 2005 god i presao je 17000km,da se zna!!! HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 2, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Jer to samo kad je ladan zvrci ili? Mislim da je lanac u masini koji pogoni bregaste. Tako se i kod drugara na CBRf1 cuje kad je hladan, i zreo je da mu se menjaju lanac i spaner. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6513 Napisano Septembar 2, 2008 Enduraš, 6436 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mene brine to paljenje lampice za ulje i ja uopste ne bih vozio motor pre detaljne provere masine. Ne bih da ti malerisem, ali po simptomima moze da se desi da je prolupao, zato i zvrci i gubi pritisak ulja, pa pali lampicu. Obavezno proveri da li imas metalne opiljke u ulju i ako imas vise ne pali masinu niposto dok ne otkrijes uzrok opiljaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Septembar 2, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Menjao sam ulje i nema opiljaka!!! I ja sam posumnjao na lanac bregaste ali nekad se pojavi i zvuk nekog kao sistanja pa me buni!!! Da,jednom ga nisam palio 3 dana i namerno ga nisam grejao nego sam odmah krenuo i tad se nije culo!!! Evo jos malo da razmisljate!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 659 Napisano Septembar 2, 2008 drkadzija, 1236 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Druže da se mi nebi puno pravili pametni, nagađali i crtali ti razne đavole i ideje. U Bg iamš puno majstora od toga i par veoma dobrih ( proveri pod servisi i prodavnice tu na forumu ) i oteraj da to neko ko ima iskustva pogleda , i da pravu dijagnozu to nebi smelo biti skupo. Moja preporuka javi se Kanačkom u pančevo i oteraj verujem da ćeš tako sigurno rešiti problem. Ubr. Koliko si prešao od kad si uzeo motor do momenta kad su se problemi pojavili i dali si ga kupio sa tim problemom? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Septembar 3, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno,ja sam mislio da je otpusten lanac bregaste i da nije neki kvar,veliki...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
excellent 0 Napisano Septembar 3, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Taj lanac u masini im dodje kao neka fabricka greska... Drgar je imao 600rr iz 2005god. i na predjenih 20 000 km menjao je i lanac i spaner. Samo sto ovde nije zveckalo nego se bas culo na dodavanje gasa,kad dodas gas on zazvizdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Septembar 3, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ljudi jos malo predloga sta bi moglo biti!!!Necu kad oteram kod nekog majstora da mi prosipa price,700 eura ovo,500 eura ovo,bar da mogu da mislim sta moze da bude!!! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BANE BROTHERHOOD 0 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: BEOGRAD <ZEMUN Motocikl: KAMILA Prijavi odgovor kao problematičan DA SKRATIMO PRICU...OTERAJ TI LEPO HONDICU KOD MAJSTOR JOCE NA KARABURMU I OSMAH CES ZNATI U CEMU JE PROBLEM I KOJA JE CENA POPRAVKE ,DELA ITD A VERUJ MI DA COVEK NE DERE SA CENAMA I VRLO JE PRIJATAN JEDAN LIK...A MOZDA NESTO I NAUCIS!!!!POZDRAVI OD MENE TVOG BRATA PO CBR KI 600 RR KI ZVERKI!!!!SAVETE NE NAPLACUJEMO!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da sto pre vozis motor u servis. Mozda je neki mali kvar ali ce ti otici masina ako se pali lampica za ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Octobar 16, 2008 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Generalno cbr imaju hidraulicni spaner lanca koji radi na principu pritisak ulja potera ventil u spaneru i on treba da zadrzi spaner u napetom polozaju. Relativno casto se dogadja da taj ventil popusti pa se lanac olabavi i cuje se,mada nema pravila u kom rezimu rada se cuje. Uglavnom 90 % je u pitanju spaner ili u goroj varijanti spaner i lanac . Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Octobar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan nemoje se mnogo vozikati dok to ne sredis.moze lako da ti se dasi da usled olabavljanosti lanca i prezupci a to nije nimalo pozeljno,jedan zub nije strasno ali vise..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Octobar 16, 2008 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dao odgovor u potpunosti pa se izvinjavam.Proveri pritisak ulja jer je usko povezan sa radom spanera. tvoj motor treba da ima pritisak od 78 psi na 6000 obrtaja pri temperaturi od 80 stepeni . seti se dali je problem mozda vezan sa zamenom ulja i filtera . Moja skromna preporuka je ulje MOTUL 300 V 15W50 i filter ulja Maiwa. Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Januar 7, 2009 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Provericu...to ulje sam i sipao kad sam menjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Shpaner skini ga i zavari , samo shtelujuci je i morash da napravish alat za skidanje i vracanje od parchenceta lima , nov ti je jedno 250e a taj napunish mashcu pecnesh , videcesh i sam gde poshto je nebuloza i to je sve , shpaner ti i ovako radi ali se napravio zazor mari i zbog toga zuji shkrguce , ja mislio da je otishla glava ventili ... ali nashao na nekom americhkom forumu sredio i sve je u fulu (dodushe pricham za 2001 god a sumljam da se neshto bitnije promenilo u konceptnim reshenjima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Januar 12, 2009 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Matori hvala lepo ali ja to ne mogu uraditi jer mi je poznavanje mehanike ravno nuli...mozda 1... A i nisam napomenuo da mi motor super ide,kako bi trebalo....to sam proverio sa istom takvom hondom samo iz 2008 godine.... )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laban 1 Napisano Januar 12, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan kao što ti je čovek rekao idi kod " joce " dobar majstor a možda je ležaj na radilici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan ovo shto sam ja napisao , ne utiche na to kako ide , samo se chuje kao da su otishli ventili i to ne uvek nego samo kad je bla bla ... nije ni bitno idi do majstora evo ljudi predlazu nekog , ja imam ortaka koji to voli pa sa njim budzim ... al u svakom sluchaju nek prvo proveri shpaner ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan MOzda ovo a mozda ono....tesko je dati "daljinsku" dijagnozu. Ako ti se pali lampica za ulje moze biti senzor,kabel,filter ulj,uljna pumpa i u najgorem slucaju lezajevi na radilici a ako je radilica u pitanju onda moguce da cujes taj zvuk a ako nije onda lanac ili spaner lanca,Pitanje je dali imas 1 ili 2 "kvara" a to ce ti majsor utvrditi....sta god da je nemoj ga voziti-ni do majstora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan necu da baksuziram ali mirise na lezajeve na radilici...klasika motor pocinje da zveci i pali se lampica od ulja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shara 0 Napisano Mart 3, 2009 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma sumnjam u lezaj jel je vrisnuo ortaku pa znam kakav je zvuk toga...lampicu moze da pali ako prijavljuje neku gresku...videcu sa ljudima iz mcm-a pa cu mozda pravac Temerin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...