PETAR DJURICIN 0 Napisano Septembar 1, 2008 U prolazu, 10 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni da li cu dobiti snage i obrtnog momenta ako stavim k&n vazdusni filter i otvoreni izduv, a da nemam power comannder... zasto proizvodjaci stavljaju vazdusne kutije,jel radim nesto lose ako stavim 4 k&n "pecurke" umesto kutije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Pored K&N treba jos i benzin. Od vazduha ne ide bolje motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Septembar 2, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan to su gluposti, samo stvaranje osecaja kod vozaca da motor ide bolje,ako zamenis filter i auspuh motor ce da se cuje bolje i samim tim od zvuka ima da ti se cini da i ide bolje sto nije tacno,cak i da ide bolje to nije uopste neka drasticna razlika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Septembar 3, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Da bi povecao snagu motora moras ga naterati da usisava vise smese u cilindre! Ovo je jedino pravilo!!! Nema drugo, e sad, da bi to izveo ima gomila kombinacija, najizbalansiranija je ona koja vec postoji na motoru fabricki i ona obezbedje optimalan vek trajanja, optimalnu snagu i optimalnu max brzinu za tu snagu motora. Ako stavis kn filtere, oslobodices mu protok vazduha, ali nece moci da usisa i dovoljno goriva, pa mu treba dati malo i goriva, a onda je malo povecana snaga ali ako hoces to jos vise da iskoristis, moras mu osloboditi i protok na auspuhu da ono sto udje u cilindre, moze i da izadje sa sto manje otpora... Ako hoces jos da budzis masinu, treba mu ispolirati usisne i izduvne kanale, staviti ostriju bregastu itd... Ali znaj da svim ovim dobijas na ubrzanju motora, ali ne toliko na max brzini. Ako hoces vecu max brzinu, moras da mu promenis prenosni odnos na pogonskom lancu. I jos nesto, sva ta budzenja znatno smanjuju vek trajanja motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 3, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mujo narani svinje i ništa ne diraj ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6127 Napisano Septembar 3, 2008 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A što bre da ne dira? Lepo je kada sam malo tjuniraš mašinu, naravno ako znaš šta radiš i šta treba da uradiš. Zadovoljstvo je kad nešto svojim rukama "nabudžiš" na motoru, naravno poštujući sva tehnička pravila i ograničenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Septembar 3, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni da li cu dobiti snage i obrtnog momenta ako stavim k&n vazdusni filter i otvoreni izduv, a da nemam power comannder... zasto proizvodjaci stavljaju vazdusne kutije,jel radim nesto lose ako stavim 4 k&n "pecurke" umesto kutije? Ja to nikada ne bih radio. Ne znam sta vozis, ali zasto bi to radio? Znam da je k&n poznata marka filtera ali cemu i koliko ces dobiti? A to sto ce ti se glasnije cuti motor zbog izduva to je druga stvar. Tako se povecava pasivan umor. Sigurno ima ljudi koji se ne slazu sa mnom, ali kada vec pitas... Ja bih pre kupio nesto jace ako osetim da mi snaga mog motora ne odgovara. Svi mi trazimo nesto od motora. Neko da zuji, neko da mu bude udobno, neko da ga vide. Ako ti se zuji, kupi zujalicu.... koja fabricki zuji. Treba malo i postovati taj motor koji imas. Ipak te on prevozi "slusa". a i kako ces ga prodati "budzenog"? Ja bih prvi pobegao od vanserijskog motora jer se po meni stice utisak da se neko izivljavao na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PETAR DJURICIN 0 Napisano Septembar 3, 2008 U prolazu, 10 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan raspitivao sam se kod drugara koji vozi xt660x 2007 god,stavio je akrapa,i kaze da motor bolje reaguje na gas, drugi lik je stavio akrapa na r6 i on kaze da je bolji odgovor na rucici gasa. ide zima,moram nesto raditi... moram da priznam da uzivam u tisini dok krstarim na manjim brzinama,ali kada pored mene prodje nesto sa dobrim izduvom...dodje mi da se i ja cujem. sta je sa vazdusnom kutijom,zna li neko njenu svrhu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Septembar 3, 2008 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan "izivljavao" ? Ne bi da potezem svadju ali sta mislis cemu ........ AMIN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 3, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan U opste ne bih eksperementisao sa filterima jer se dobija samo minimalno povecanje snage uz odlicno prestelovanje karburatora. Ako to ne uradis samo ces smanjiti snagu. Ja sam mom kinezu samo oprao filter vazduha i tada nije imao dovoljno goriva jer nije dobro povlacio pravio vakum. Na pola gasa dobro ide a kad dam pun ide slabije nego na pola. Prosle 2-3 nedelje, filter se malo zaprljao i ide sada perfektno. Fabricki je naj bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Septembar 3, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Svrha kutije je da se u nju spakuje filter, kn moze da bude zamena za serijski, koji je istih dimenzija, ili da se srafi direktno na karburator, pa u tom slucaju kutiju mozes i da eliminises. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Septembar 4, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni da li cu dobiti snage i obrtnog momenta ako stavim k&n vazdusni filter i otvoreni izduv, a da nemam power comannder... zasto proizvodjaci stavljaju vazdusne kutije,jel radim nesto lose ako stavim 4 k&n "pecurke" umesto kutije? Kad sve sabereš i oduzmeš, jeftinije će te izaći da prodaš stari i kupiš "brži" motor, nego da praviš "od babe devojku" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Septembar 4, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni da li cu dobiti snage i obrtnog momenta ako stavim k&n vazdusni filter i otvoreni izduv, a da nemam power comannder... zasto proizvodjaci stavljaju vazdusne kutije,jel radim nesto lose ako stavim 4 k&n "pecurke" umesto kutije? Kad sve sabereš i oduzmeš, jeftinije će te izaći da prodaš stari i kupiš "brži" motor, nego da praviš "od babe devojku" E tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni da li cu dobiti snage i obrtnog momenta ako stavim k&n vazdusni filter i otvoreni izduv, a da nemam power comannder... zasto proizvodjaci stavljaju vazdusne kutije,jel radim nesto lose ako stavim 4 k&n "pecurke" umesto kutije? Kad sve sabereš i oduzmeš, jeftinije će te izaći da prodaš stari i kupiš "brži" motor, nego da praviš "od babe devojku" Slazem se! Hmm, mozda mi je promaklo, ali o kom motoru je rec? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Na poslednjih par motora samo vozio KN filter za vazduh i da budem iskren samo iz jednog razloga a to je zato što se pere. Ne bih bio u iluziji oko xx ks više sa 70eur investicije u to. Snaga na ozbiljnom motoru se dobija kome treba sa 2000eur + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je vec filter bitan.....u Louis-u imas DELO vazdushni filter. KN sam imao prilike iz blizine da pogledam, spolja i iznutra i nista posebno...sto bi jedan moj poznanik rekao : "K&N je porez na budale". Nisam imao prilike licno da isrobam DELO , ali koliko ja vidim i nema bas neke razlike izmedju njega i KN vazdusnog filtera a kosta mnogo manje......oko 10 eura Ja sam sebi narucio jedan...pa cu postaviti sliku onako u krupnom planu cim mi stigne za 2-3 nedelje... Evo ovako izgleda: http://img1.louis.de/shop/img450/10050102.JPG http://img1.louis.de/shop/zusatz/img/big/10050102_1.JPG A do tada ostacu neutralan i javljam vam svima ima li uopste neke razlike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PETAR DJURICIN 0 Napisano Septembar 4, 2008 U prolazu, 10 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan u pitanju je yamaha fz6,2007.garancija mi izlazi u mart/april,pa sam mislio nesto da promenim. kako stvari stoje bice :narani svinje i nista ne diraj.mozda,mozda odem do Ade kod Istvana sto pravi izduvne cevi,pa da skrojimo nesto. taj DELO filter,nije papirni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan taj DELO filter,nije papirni? Imas slike.....definitivno nije Metal i ona plastika kao na k&n filterima....tj dve mrezice: spoljna- metalna i unutrashnja - plastichna. Makar je meni to na k&n delovalo pod rukom kao neka vrsta plastificiranog papira......mada vishe vuce na plastiku. a sudeci po slikama meni DELO lici ozbiljno. A ako se ne zuris ajde sacekaj 2-3 nedelje da mi stigne pa cu lepo sve pogledati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Septembar 6, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se ubacim, svrha kutije je da uvek postoji konstantni dotok vazduha na cvim karburatorima ulu usisima kod ign.,i naravno difuzija zvuka da nebi motor mukao(kao krava) non stop na zavrtanju, toliko od mene o kucistu filtera (kutiji). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Septembar 26, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako : Danas mi je stigao DELO filter i moram reci da sam veoma prijatno iznenadjen.Definitivno nema razlike izmedju njega i K&N -a Sutra postavljam fotografije filtera malo detaljnije ....ali definitivno izgleda kao u katalogu.... Jedva cekam da ga ugradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...