dimac 987 40 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Dimac pozdrav! ;D Nesto mi pade na pamet ako moze zastita za hladnjake mozda moze i skid plate ra se uradi!? Moze sve, ostaje posle naci dobrog zavarivaca Tek sam poceo, ako ovo krene kako treba, krenucu i ozbiljnije stvari da radim. Ovaj zadnji model je spreman za secenje, danas sam ceo dan radio i nisam stigao da zovem i dogovorim se sa ljudima iz firme Aquarez. Ako budu radili sutra, saljem crtez na secenje i stavljam na stroma. Ako kod mene bude cucalo na stromu sve kako treba, dogovoricemo se za sve ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Avgust 20, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ovako bi otprilike to izgledalo. ja jedino znam ko ovde u rumi vari rosfraj i aluminijum ako je od kakve pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Za to cemo kasnije, bolje da zavrsim ovo sto sam krenuo da ne ostavim oba na pola, uskoro ce ispiti Ovako ce izgledati nakon secenja. Ako imate bilo kakvu primedbu ili predlog slobodno recite, tu smo da raspravljamo i ako mozemo poboljsamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Avgust 20, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za to cemo kasnije, bolje da zavrsim ovo sto sam krenuo da ne ostavim oba na pola, uskoro ce ispiti Ovako ce izgledati nakon secenja. Ako imate bilo kakvu primedbu ili predlog slobodno recite, tu smo da raspravljamo i ako mozemo poboljsamo. nisam samo u toku koji je materijal u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 20, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Za to cemo kasnije, bolje da zavrsim ovo sto sam krenuo da ne ostavim oba na pola, uskoro ce ispiti Ovako ce izgledati nakon secenja. Ako imate bilo kakvu primedbu ili predlog slobodno recite, tu smo da raspravljamo i ako mozemo poboljsamo. nisam samo u toku koji je materijal u pitanju? Mislim da bi aluminijum bio najpogodniji, naravno, po zelji moze i celicni lim, podrazumeva se zasticen niklom ili hromom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Avgust 21, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Za to cemo kasnije, bolje da zavrsim ovo sto sam krenuo da ne ostavim oba na pola, uskoro ce ispiti Ovako ce izgledati nakon secenja. Ako imate bilo kakvu primedbu ili predlog slobodno recite, tu smo da raspravljamo i ako mozemo poboljsamo. Samo da ovo 650 izgleda kao DL 650 a ne DL 050 ;D ;D ;D I da zaboravi da ti kazem, pricao sam sa Saxijem i mi zbog naseg skid plate-a mozemo stavljati samo gril hladnjaka Tako da cemo samo tu kombinaciju raditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Za to cemo kasnije, bolje da zavrsim ovo sto sam krenuo da ne ostavim oba na pola, uskoro ce ispiti Ovako ce izgledati nakon secenja. Ako imate bilo kakvu primedbu ili predlog slobodno recite, tu smo da raspravljamo i ako mozemo poboljsamo. Samo da ovo 650 izgleda kao DL 650 a ne DL 050 ;D ;D ;D I da zaboravi da ti kazem, pricao sam sa Saxijem i mi zbog naseg skid plate-a mozemo stavljati samo gril hladnjaka Tako da cemo samo tu kombinaciju raditi Nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6549 Napisano Avgust 21, 2010 MotoDJIR.com, 1355 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se prijavljujem za grill....koliko para? Ne znam kakva je kombinacija... Odlicno izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja se prijavljujem za grill....koliko para? Ne znam kakva je kombinacija... Odlicno izgleda... Pozdrav! Ne znam jos uvek koja je cena, jos uvek nisam nasao ko ce da radi, ovi iz Aquarez-a su na odmoru od sutra. Poslao sam mail u Slovas Cacak, posto je vikend ocekujem odgovor u ponedeljak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Avgust 23, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi kupio onu jaku svirenu ali me mrzi da porucujem i da je cekam mesec dana Jel zna neko od vas gde mogu da nadjem nesto slicno a jako kao djavo da plasi ljude Dark je pisao o njoj... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Avgust 23, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan E samo ti jos to fali... I ovako vozis vatrogasnu verziju V-Stroma! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Avgust 23, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan E samo ti jos to fali... I ovako vozis vatrogasnu verziju V-Stroma! ;D ;D ;D ;D Najlepseg Stroma vozim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Avgust 23, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan E samo ti jos to fali... I ovako vozis vatrogasnu verziju V-Stroma! ;D ;D ;D ;D Najlepseg Stroma vozim! Tacno...jos ti samo fali sVirena, rotacija i tank sa vodom od dodatne opreme! Crevo posedujes od ranije..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Avgust 23, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan E samo ti jos to fali... I ovako vozis vatrogasnu verziju V-Stroma! ;D ;D ;D ;D Najlepseg Stroma vozim! Tacno...jos ti samo fali sVirena, rotacija i tank sa vodom od dodatne opreme! Crevo posedujes od ranije..... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Avgust 24, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E samo ti jos to fali... I ovako vozis vatrogasnu verziju V-Stroma! ;D ;D ;D ;D Najlepseg Stroma vozim! Tacno...jos ti samo fali sVirena, rotacija i tank sa vodom od dodatne opreme! Crevo posedujes od ranije..... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Septembar 6, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=60176.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sutra cu jos malo da ispoliram i ova krilca da pokrivim i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Postavljeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Septembar 19, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Super izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Super izgleda Moram jos neke sitnice da odradim, nisam imao strpljenja da cekam vise, morao sam da vidim kako stoji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1458 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Uzivo izgleda jos bolje :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 13, 2011 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Evo,resih da odvojim malo vremena i podelim sa vama iskustvo sa ovim jako dobrim sistemom.Imao sam prilicno problema dok sve to nije pocelo da radi pa cu se ovde potruditi da objasnim kolegama neke sitnice ,koje ce im ustedeti mnogo vremena.Nadam se da cu uspeti veceras barem jedan deo da odradim. Prvo:Prooiler je potpuno elektronski sistem sto bi znacilo da nema onu mehanicku varijantu kacenja na agregat pa da kaplje i kada stojite npr.na semaforu kao sto je to na mehanickom Scottoileru(postoji sada i elektronski Scott ali mi se nije svideo sistem rada).Prooiler zna kojom se brinom krecete i pri tome odredjuje dinamiku podmazivanja preko duple kapaljke. Cena mu je 170 eu i proizvodnja je u Belgiji.Ali....Uvek neko ali...Kada se to cudo dopremi u moju lopovsku drzavu onda me kosta zbog carine i taksi 330eu Katastrofa.Medjutim,lik sa foruma je sve to procitao i ponudio mi je da donese iz Madjarske uredjaj a tako sto cu ja platiti u Belgiji a njima naznaciti da posalju njemu u Budimpestu.Potom on to sve prenese preko grane i gotovo.Covek se zove Nikola i svaka mu cast jer je to i uradio.Znaci,cena kostanja je 170 eu. Tako da sam se nekako provukao. E sada....Uredjaj je stigao i ja veoma brzo uvidjam da nije prosta zezalica.Vidim debeli Manual,gomilu podesavanja i po malo nezgodno kacenje. E da krenem od povezivanja: delovi su: procesor sa displejom,razvodna kutija,pumpica ulja(solenoid varijanta),plasticni rezervoar ulja i dupla kapaljka(dvostrana). Kasnije cu prikazati gde sam postavio CPU tj. displej sa kontrolerom.Razvodna kutija ima sistem vezivanja u zavisnosti da li motor ima Hal senzor ili mehanicku sajlu.Kod nas,je u pitanju Hal.Rezervoar ulja ima jedan deo za kacenje creva,kroz koje ide ulje i drugi deo za vazduh. http://imageshack.us...2/dsc4656n.jpg/ http://imageshack.us...71/dsc4659.jpg/ http://imageshack.us...6/dsc4661f.jpg/ http://imageshack.us...76/dsc4663.jpg/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 13, 2011 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Evo i duple kapaljke.Napravljena je od veoma kvalitetne plastike.A drzac pruza sansu za podesavanja i posle montiranja na Stroma. Tabela podesavanja pokazuje da su Belgijanci ozbiljno mislili na sve ovo. http://imageshack.us...28/dsc4658.jpg/ http://imageshack.us...85/dsc4662.jpg/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 13, 2011 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Uz sve ovo ide jedno crevo,solidne duzine za ulje. Krecemo sa montiranjem.U Manualu stoji da je predlog pozicije rezervoara ulja skroz do zadnjeg stop svetla.Prihvatio sam to i tako uradio.Lepljenje se radi tako sto uz uredjaj stizu i dual loc chichak tj. nalepnica i chichak spojnica.Prosto, mada je preporuka da se rezervor ulja i dodatno osigura. Razvodna kutija je mesto gde se spajaju elektricni vodovi a najtezi deo je elektronski senzor brzine.Ja sam mislio da je Hal senzor u menjacu pa sam krenuo tamo i izgubio puno vremena bez veze.Kod vecine motorcikala ovaj senzor brzine i jeste u menjacu pa odatle idu zice ali kod Stroma to nije slucaj.Kod Stroma je taj senzor u prednjem tocku,iz koga ide kabel preko hladnjaka pa ispod rezervoara do jedne spojnice.E to me je namucilo.Nisam smeo da skidam rezervoar pa sam resio da mu pridjem sa desne strane motora. Ono sto je bitno: ko zna da skida rezervoar lakse ce spojiti Hal nego sto sam ja prilazio sa strane. Da olaksam posao ljudima:Postoji jedna tacka gde moze lepo da se izvede navez na senzor.To je ta spojnica koja je kod hladnjaka .Najvaznije je da je u pitanju zapravo pink zica na koju se vezuje Prooiler.Evo slika: http://imageshack.us...6042010189.jpg/ http://img88.imagesh...03052010215.jpg http://imageshack.us...6042010192.jpg/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 13, 2011 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka je da posle lemljenja ne izolujete kabel trakom jer ona nije postojana na visoke temperature i razne vremenske uslove.Ovo je bolje uraditi termo izolir crevima.Vide se na slici u raznim bojama i nisu skupa.Ona se skupljaju jednostavno po postavljanju tako sto se zagreju upaljacem i sl.Odlicno prijanjaju na kabel i nema sanse da unutra udje voda ili vlaga. Kada se zicom poveze elektronski merac brzine onda se pristupa lemljenju i busenju razvodne kutije.Proizvodjac je nije namerno probusio za kablove jer je ostavio korisniku da sam odredi poziciju ulaska kablova.Bitno je da se izmeri koji je promer potreban zbog kablova a kako ne bi ostavili previse prostora da unutra npr.udje voda,vlaga i sl.Znaci razmeriti debljinu kablova pa busiti. Nikako nemojte vezivati Prooiler direktno na akumulator.Jer ce biti ACCU prazan za nekoliko sati.Uredjaj nema kontroler iskljucivanja pa neprestano crpi struju.Ovo je potrebno uraditi preko zice koja dobija struju pri davanju kontakta a predlog je zadnje stop svetlo.Ja sam polomio jednu sijalicu i na nju navezao kontakt a posle je povezao sa Stop svetlom jer vec imam ne-serijsko zadnje svetlo tj. sa led diodama je a tu je isto sistem kacenja sa laznim fasungom sijalice.Na slici se vidi zatopljavanje tecnom plastikom.Tako da uvek mozete iskljuciti Prooiler jednostavnim okretanjem navoja sijalicnog fasunga. http://imageshack.us...6042010194.jpg/ http://imageshack.us...6042010199.jpg/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...