BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Kad' se vec dotakosmo fluo prsluka... Skoro uvek na pocetku sezone, kao i na duzim putovanjima izgledam ovako. Ова је из 2016-те. Многи ми се смејали.....а и то ме баш заболе. Сада прслуче, па упртачи....ма само да блешти поготово ноћуPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 4982 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 772 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Isti efekat bi dobio i vozac auta da se obuce u fluo...Dzabe sve to,drugo ovo je centar Nbg-a,osvetljene ulice...Ako ne vidis far,bas ces da vidis fluo prsluk,pa probajte sami,i videcete...Ne zanosite se. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ох, велика је разлика и дању, а камоли ноћу. Фар се не види јер се "стопи" са другим фаровима, у истој су висини. Док ово изнад привлачи поглед. Посебно ако помисле да је пандур (јер саобраћајци-пешаци носе оне прслучиће), сигурно више пажње усмеравају на саобраћај, а мање на положај Великог медведа. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Isti efekat bi dobio i vozac auta da se obuce u fluo...Dzabe sve to,drugo ovo je centar Nbg-a,osvetljene ulice...Ako ne vidis far,bas ces da vidis fluo prsluk,pa probajte sami,i videcete...Ne zanosite se.Искрено да кажем ја не видим. Баш скоро сам возио ноћу по Ибарској и лик је возио мотор и блештао је као јелка.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16882 Napisano Octobar 31, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Zuba87 je napisao: Ох, велика је разлика и дању, а камоли ноћу. Фар се не види јер се "стопи" са другим фаровима, у истој су висини. Док ово изнад привлачи поглед. Посебно ако помисле да је пандур (јер саобраћајци-пешаци носе оне прслучиће), сигурно више пажње усмеравају на саобраћај, а мање на положај Великог медведа. Jarka (fluo) odeća i kaciga i glasna sirena nam bitno povećavaju bezbednost. A da su na motoru dozvoljeni dnevni farovi sa "Strobo" efektom bilo bi još bolje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, zika56 je napisao: Jarka (fluo) odeća i kaciga i glasna sirena nam bitno povećavaju bezbednost. A da su na motoru dozvoljeni dnevni farovi sa "Strobo" efektom bilo bi još bolje. Te dodatne farove sa strobom redovno koristim i nikad me niko nije zaustavio pa prošao pored milicije sto puta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 31, 2020 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Bane ģde si kupio te dodatne farove i po kojoj ceni ? Na crash bar bi mi legle samo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Bane ģde si kupio te dodatne farove i po kojoj ceni ? Na crash bar bi mi legle samo tako. Али експрес друже, али имаш их по малте не истој цени и овде(пар црвених новчаница). Нису лоши али оно што је битно "виђен" си.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1140 Napisano Octobar 31, 2020 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Dodatni farovi na motoru mogu i da budu štetni. Kad se ugledaju dva fara , to može da zaliči na dva automobilska. S obzirom da su bliže jedan drugom, a zna se da su automobilski udaljeni, mozak može da stvori sliku da je to "udaljen auto" umesto "bliskog motora". A kad se pogrešno proceni udaljenost.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Octobar 31, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, rast said: Dodatni farovi na motoru mogu i da budu štetni. Kad se ugledaju dva fara , to može da zaliči na dva automobilska. S obzirom da su bliže jedan drugom, a zna se da su automobilski udaljeni, mozak može da stvori sliku da je to "udaljen auto" umesto "bliskog motora". A kad se pogrešno proceni udaljenost.... Možda bi i to bilo tačno da nema centralnog fara koji nije u istom nivou pa je razlika po meni vrlo jasna. Inače mozak najteže raspoznaje brzinu približavanja jedne tačke. Sa druge strane sva horizontalna pomeranja čak i blaga u toku vožnje daju suprotnom smeru bolju procenu brzine prilaska. Više svetala u grupi, dakle bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Dodatni farovi na motoru mogu i da budu štetni. Kad se ugledaju dva fara , to može da zaliči na dva automobilska. S obzirom da su bliže jedan drugom, a zna se da su automobilski udaljeni, mozak može da stvori sliku da je to "udaljen auto" umesto "bliskog motora". A kad se pogrešno proceni udaljenost....Једина штета кад ме виде оваквог на ФЈР-у са све бочним коферима је оштећени телефони и усране гаће.Кад укапирају већ је касно. Да штос буде већи пандур на мотору се смејао и питао "Како иде колега"Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 4 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojanko 106 Napisano Octobar 31, 2020 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750xa Prijavi odgovor kao problematičan Ove crne zajebancije skoro kao pistolji neki... i ja bih se usrao 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojanko je napisao: Ove crne zajebancije skoro kao pistolji neki... i ja bih se usrao MMOC na Zrenjanincu ima sve 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Šalu na stranu, definitivno pogotovo noću nema mode i fenseraja. Šta god samo da smo uočljivi ako već moramo se voziti noću 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
It'sTheCocoaCream 13 Napisano Octobar 31, 2020 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ovo uzeo za sledecu sezonu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7596 Napisano Octobar 31, 2020 Solo Rider, 3068 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ovo uzeo za sledecu sezonuИмам и ја ..... одличан јеPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 359 Napisano Octobar 31, 2020 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sebe ...OBEZBEDIO...da budem,valjda vidlji ! 2 sl. Ove dole nisam ni palio....a ni oboreno... Pravim DAN usred DANA kad ih sve zapalim + Far ps: Investicija ukupno oko 4500rsd + moj rad... Mnogo znače svetla ....više puta se uverio,naročito vozeći kroz BiH....ali baš reaguju na svetla...useru se kad me vide !!! Još kad upalim blicere(mogu i gornji i donji da rade kao bliceri) ....da vidite ondak pomeranje i respekt.. mnogo po meni bezbednije voziti osvetljen kao novogodišnja jelka nego biti kao GHOST ! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneVuk58 said: Имам и ја ..... одличан је Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Imam ga i ja, moram ga bas stegnuti da ne landara. Za sledecu godinu kupujem prsluce sebi i devojci. Imam kuci stoje maglenke za nuzdu, te sto imaju strobo mod. Jbt kad sam ih jedno vece upalio, trepere ko lude, svi mi se sklanjali sa puta, morao sam da isprobam I slazem se da nosimo fluo odecu, nocu, isticali bi se u masi farova. I ovako se isticemo sa 3 sijalice (2 maglenke + centralni) ko sta ima, nego simpli sa ful crnom odecom. Naravno da se simpli far izgubi u masi farova, jos ako na to sve imas full crno... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Kowalski said: Ja sam sebe ...OBEZBEDIO...da budem,valjda vidlji ! 2 sl. Ove dole nisam ni palio....a ni oboreno... Pravim DAN usred DANA kad ih sve zapalim + Far ps: Investicija ukupno oko 4500rsd + moj rad... Mnogo znače svetla ....više puta se uverio,naročito vozeći kroz BiH....ali baš reaguju na svetla...useru se kad me vide !!! Još kad upalim blicere(mogu i gornji i donji da rade kao bliceri) ....da vidite ondak pomeranje i respekt.. mnogo po meni bezbednije voziti osvetljen kao novogodišnja jelka nego biti kao GHOST ! Ti si ga bas narokao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 359 Napisano Octobar 31, 2020 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan DRMILAN_ Citiram : Jbt kad sam ih jedno vece upalio, trepere ko lude, svi mi se sklanjali sa puta... Probanio više x po Bgdu,naročito na Gazeli u špicu i stvarno se većina njih sklanja i pravi mesto za prolaz. Naravno ne zoupotrebljavam tu mogućnost nego kad baš zaškripi i kada je haos na APutu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 359 Napisano Octobar 31, 2020 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Naravno uz sve to ide i REFLEKTUJUĆI detalji na odeći... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Kowalski said: DRMILAN_ Citiram : Jbt kad sam ih jedno vece upalio, trepere ko lude, svi mi se sklanjali sa puta... probanio više x po Bgdu(naročito na Gazeli u špicu i ....stvarno se većina njih sklanja i pravi mesto za prolaz)Naravno ne zoupotrebljavam tu mogućnost nego kad baš zaškripi i kada jje haos na APutu... Ma ne kazem za upotrebu, nego sto imas dvoje maglenke i jos te ledove gore, zato kazem da si ga narokao. Inace podrzavam.. a te sam ja imao na starom motoru, a ostale za nuzdu u radionici. Sad imam jedan mod, flow efekat, osvetljavaju mi ispod fara, bolje vidim i bolje me vide. Zadovoljan. Ako crkne jedna led sijalica moze da se popravi, tako da mi super rade radnju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13973 Napisano Novembar 1, 2020 moto merkat °°, 4876 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Kowalski je napisao: da vidite ondak pomeranje i respekt.. Pomeranje da, respekt tesko. Ovo gore su radni farovi i nisu namenjeni za javni saobracaj, setimo se da nismo sami na drumu, ni ovom svetu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12460 Napisano Novembar 1, 2020 Ne silazi, 7284 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Okej su i dodatna svetla, reflektujuća oprema, itd. Dajte malo da se uključi i razum i šira slika. Po mogućstvu što realnija. Prva stvar jeste da svaki motociklista mora da utuvi sebi u glavu da je na putu niko i ništa. Nikoga ne interesuje motociklista niti se u saobraćaju posmatra kao živo biće. Ljudi će voziti kako voze i biće sve gori i gori u smislu veština, refleksa, empatije i sl. Kad god izađeš motorom na drum znaš da ti je neka budala zagarantovana. Ne postavlje se pitanje da li će danas neko da te iseče, nego koliko puta po kilometru? Motociklista je uvek kriv za nesreću jer je nije predvideo, nije reagovao kako treba. Svako je odgovoran za svoju bezbednost. To što motociklisti imaju samo koske i opremu na sebi a voze među gvožđe i beton je naš izbor. Niko nikoga nije naterao da vozi motor umesto karoserije. Kad neko kaže, nisam te video, to u većini slučajeva i jeste tako. Loš periferni vid, telefoni, nepregledna kola itd. Svi mi to znamo a niko da skonta koju poziciju treba zauzeti da osiguramo da smo viđeni, da se napravi rastojanje između vozila itd. Previše očekuje da vas neko pazi i misli na vas. 3 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10966 Napisano Novembar 1, 2020 Ne silazi, 2188 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam u automobilu motociklista nije niko i nista.On je ravnopravni ucesnik ,samo manje siluete,istovremeno i slabije se vidi,a cesto brz.Slucajno obaranje motocikla donelo bi zakonske probleme krivcu.Licno sam bio iznenadjen vise puta kad sam kasno primetio motocikl koji se kretao relativno brzo.Tako da neverujem da automobilisti namerno seku motocikle,barem velika vecina 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...