Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina guma u Hrvatskoj i povrat poreza

Recommended Posts

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Planiram sledeće nedelje da odem do Osjeka i da pazarim prednju gumu za motor , dali je neko to radio ( siguran sam da jeste :)) i kako je odradio povrat poreza sobzirom da to pojeftinjuje celu stvar značajno. ;) Znači sve solo bez one varijante pokupiš keš sledeći put kad si u Osjeku jel baš nisam siguran kada bi to bilo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 554 postova

Ja sam jesenas kupio gume u Osijeku, ( Pozdrav AnteK), obrati paznju da racun glasi ISKLJUCIVO NA GUME, ako napisu gume sa montazom, balansiranjem i bla bla... nema povrata poreza. Objasnjenje: ne moze se vratiti porez na uslugu a ne moze se ni rasclaniti sta koliko kosta.

I pored ovoga ja sam zadovoljan, lepo se provozao, video se sa AnteK-om i Zlatkom, popio pivo s njima, kupio potpuno sveze gume tek par nedelja stare! Naravno pohvale i momcima iz vulkanizerske radnje u Cepinu koji rade posao jaaaako dobro bez obzira da li je guma od motocikla ili dampera.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dzaba ja pricam!!!

Lepo sam ti rekao... odemo--- uzmes racun --- provozas se do grane i dobijes papire --- okrenes se i vratis u Osijek --- pokupis kintu --- potrosos te pare na pice i rucak (naravno castis mene i AnteK-a posto ti pravimo drustvo

Moze li jednostavnije?

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Naravno da moze jednostavnije....ako koristis tax free....papire overis na Hrvatskoj granici (da su gume izasle)...povracaj poreza mozes podici u bilo kojoj banci i u drugoj zemlji koja je ovlascena za to (tax free)...provereno iz licnog iskustva i nemoras da se vracas nazad....

• Podržavam 1

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Naravno da moze jednostavnije....ako koristis tax free....papire overis na Hrvatskoj granici (da su gume izasle)...povracaj poreza mozes podici u bilo kojoj banci i u drugoj zemlji koja je ovlascena za to (tax free)...provereno iz licnog iskustva i nemoras da se vracas nazad....

Jesi li siguran da u CRO vazi tax free?!?

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Nazovi  024 715 058 ( Bačka Topola ) , ja sam kapio Michelin Anakee 90/90*21 za 70€ , proizvedena u petoj nedelji ove godine.

Jeftinije i jednostavnije nego da sam išao u Čepin kod Osijeka.

• Podržavam 1

• , 1322 postova

jako malo trgovina u HR radi tax free,vecina ih radi povrat PDV-a .

Osim toga,povrat PDV-a je 22% a tax free cini mi se 15 %

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Za TAX FREE sam siguran 100% posto sam kupovao u Hrvatskoj izmedju ostalog i kacigu na taj nacin.....i sto je jako bitno nemoras se vracati nazad (stedis dodatne troskove puta)....sad je na tebi da se odlucis i kalkulises dali ti se isplati zbog 4% razlike vracati se nazad.....(mislim da sam dobio povrat 18%)

• , 1322 postova

Za TAX FREE sam siguran 100% posto sam kupovao u Hrvatskoj izmedju ostalog i kacigu na taj nacin.....i sto je jako bitno nemoras se vracati nazad (stedis dodatne troskove puta)....sad je na tebi da se odlucis i kalkulises dali ti se isplati zbog 4% razlike vracati se nazad.....(mislim da sam dobio povrat 18%)

nije stvar u tome dali da on uzme tax free ili povrat PDV-a.Ako ta trgovina vraca PDV,onda vraca PDV,a ako vraca tax free onda vraca tax free.Ne moze on birati sta da mu vrati,nego ovisi kakvo poslovanje ima ta trgovina.Naravno da nema veze 4%,nego se prvo treba raspitati sta ce mu vratiti od te dvije solucije

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

Planiram da uzmem set Dunlop guma D211 GP Racer ali je kod nas cena seta preko 400 eura!!! :staa2:

U Sloveniji sa povratom PDV-a izađu samo 235eura.

Link Slo1

Link Slo2

Ima li u Hrvatskoj, u pograničnoj oblasti ili u Slavonskom brodu ovako slične ponude kao u Sloveniji?

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Dobro pitanje i mene interesuje :takoje:

Ima u Iloku kako mi rekoše odmah na glavnoj džadi kada se pređe most od Bačke Palanke. Da li neko ima neposredna iskustva?

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

Ima šjor Bibma u Splitu, meni je slao brzom poštom u Vukovar. Treba proveriti da li postoji neka post restant varijanta, ukoliko nemate nikoga u pograničnom području. Može varijanta na tax free, može da on vraća direktno. Kontakt na www.motogume.hr , treba proveriti za cene, mene je izašlo dosta povoljnije.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ima šjor Bibma u Splitu, meni je slao brzom poštom u Vukovar. Treba proveriti da li postoji neka post restant varijanta, ukoliko nemate nikoga u pograničnom području. Može varijanta na tax free, može da on vraća direktno. Kontakt na www.motogume.hr , treba proveriti za cene, mene je izašlo dosta povoljnije.

Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja

sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako

nekom treba, dogovorite sa njim.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Мени није јасно како су у Хрватској и Словенији ТОЛИКО јефтиније гуме 0stabre.gif1lud.gif

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja

sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako

Svaka čast za ovakvu uslugu :)

U Srbiji ove sezone katastrofalna ponuda guma, zamisli kod mnogi nisu još ni uvezli gume i prodaju nam neke priče da fabrika ne može da ispoštuje potražnju, nestašica kaučuka itd

Oni koji ipak imaju neke gume u ponudi cene su dosta jače nego u HR

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

U Srbiji ove sezone katastrofalna ponuda guma, zamisli kod mnogi nisu još ni uvezli gume i prodaju nam neke priče da fabrika ne može da ispoštuje potražnju, nestašica kaučuka itd

Oni koji ipak imaju neke gume u ponudi cene su dosta jače nego u HR

Prava istina je da smo mi crna rupa u svim planovima ino dobavljača za bilo koju vrstu opreme pa i za gume. Fabrike guma na nas i ne računaju jer je toliko mali promet. Zato i ne čudi da je "nestašica".

Kada sam ja pravio kalkulacije da radimo uvoz guma bilo je: "Aha, ima samo da razbesnim kupce sa cenom i uslovima. Bolje da ih šaljem u Ilok!".

• Podržavam 2

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Vidi, taj posao sa gumama nije bash bajkovit kako izgleda na prvi pogled, i istina je da

je ove godine problem sa dobavljačima, michelin npr. Ja doduše ne prodajem moto-gume, ali

se bavim vrlo srodnim poslom pa sam donekle u toku. Ne namjeravam se uplitati niti se

uplićem u posao sa moto-gumama, čisto napominjem ako netko želi kupiti od motobox-a split

a nema kome da se šalje blizu granice sa Srbijom, ja mogu uskočiti. :takoje:

A tko opet želi doći u HR i kupiti i odmah montirati gume,

preporučam vulkanizera Gorana Pardon u Čepinu, uostalom

mislim da ga ne moram više spominjati, jako puno ljudi iz

Srbije je već bilo kod njega, i mnogi sa ovog foruma. :takoje:

• Podržavam 3

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

@AnteK

Sve što si napisao je poznato oko alernativa, Goran Pardon i drugo.

Jedan je problem ako zaista ne može neko u Srbiji da dobavi gume a drugi je problem cena.

Meni će nabavkom u EU za oba motora (4gume Dunlop Sport Smart) ostati samo 300eur više u džepu za razliku da sam kupio u Bgd.

Tom uštedom mogu da kupim još jedan par za KTM ovog puta u Bgd.

Inače trgovce ne volim zbog njihovih prevelikih marži a može im se jer nema konkurencije.

Čak i da su nameti koje u SRB neki dobavljač mora da plati preveliki to je opet njihov problem a ne moj dokle god imam alternativu.

Skoro sam gledao neku ulaznu fakturu za neke proizvode, znam cenu transporta i carine a znam i cenu proizvoda ovde u veleprodaji, bar 4x veća u odnosu na cenu na fakturi.

Tako se to radi a mi moramo da plaćamo.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja