grof 615 Napisano Avgust 22, 2008 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Planiram sledeće nedelje da odem do Osjeka i da pazarim prednju gumu za motor , dali je neko to radio ( siguran sam da jeste ) i kako je odradio povrat poreza sobzirom da to pojeftinjuje celu stvar značajno. Znači sve solo bez one varijante pokupiš keš sledeći put kad si u Osjeku jel baš nisam siguran kada bi to bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Avgust 22, 2008 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jesenas kupio gume u Osijeku, ( Pozdrav AnteK), obrati paznju da racun glasi ISKLJUCIVO NA GUME, ako napisu gume sa montazom, balansiranjem i bla bla... nema povrata poreza. Objasnjenje: ne moze se vratiti porez na uslugu a ne moze se ni rasclaniti sta koliko kosta. I pored ovoga ja sam zadovoljan, lepo se provozao, video se sa AnteK-om i Zlatkom, popio pivo s njima, kupio potpuno sveze gume tek par nedelja stare! Naravno pohvale i momcima iz vulkanizerske radnje u Cepinu koji rade posao jaaaako dobro bez obzira da li je guma od motocikla ili dampera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 22, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan ne postoji niti jedna druga mogucnost nego da se ponovo vratis u Osijek po PDV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 22, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba ja pricam!!! Lepo sam ti rekao... odemo--- uzmes racun --- provozas se do grane i dobijes papire --- okrenes se i vratis u Osijek --- pokupis kintu --- potrosos te pare na pice i rucak (naravno castis mene i AnteK-a posto ti pravimo drustvo Moze li jednostavnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 22, 2008 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze jednostavnije....ako koristis tax free....papire overis na Hrvatskoj granici (da su gume izasle)...povracaj poreza mozes podici u bilo kojoj banci i u drugoj zemlji koja je ovlascena za to (tax free)...provereno iz licnog iskustva i nemoras da se vracas nazad.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 23, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze jednostavnije....ako koristis tax free....papire overis na Hrvatskoj granici (da su gume izasle)...povracaj poreza mozes podici u bilo kojoj banci i u drugoj zemlji koja je ovlascena za to (tax free)...provereno iz licnog iskustva i nemoras da se vracas nazad.... Jesi li siguran da u CRO vazi tax free?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Avgust 23, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Nazovi 024 715 058 ( Bačka Topola ) , ja sam kapio Michelin Anakee 90/90*21 za 70€ , proizvedena u petoj nedelji ove godine. Jeftinije i jednostavnije nego da sam išao u Čepin kod Osijeka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 23, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze jednostavnije....ako koristis tax free....papire overis na Hrvatskoj granici (da su gume izasle)...povracaj poreza mozes podici u bilo kojoj banci i u drugoj zemlji koja je ovlascena za to (tax free)...provereno iz licnog iskustva i nemoras da se vracas nazad.... jako malo trgovina u HR radi tax free,vecina ih radi povrat PDV-a . Osim toga,povrat PDV-a je 22% a tax free cini mi se 15 % Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 23, 2008 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Za TAX FREE sam siguran 100% posto sam kupovao u Hrvatskoj izmedju ostalog i kacigu na taj nacin.....i sto je jako bitno nemoras se vracati nazad (stedis dodatne troskove puta)....sad je na tebi da se odlucis i kalkulises dali ti se isplati zbog 4% razlike vracati se nazad.....(mislim da sam dobio povrat 18%) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 23, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Za TAX FREE sam siguran 100% posto sam kupovao u Hrvatskoj izmedju ostalog i kacigu na taj nacin.....i sto je jako bitno nemoras se vracati nazad (stedis dodatne troskove puta)....sad je na tebi da se odlucis i kalkulises dali ti se isplati zbog 4% razlike vracati se nazad.....(mislim da sam dobio povrat 18%) nije stvar u tome dali da on uzme tax free ili povrat PDV-a.Ako ta trgovina vraca PDV,onda vraca PDV,a ako vraca tax free onda vraca tax free.Ne moze on birati sta da mu vrati,nego ovisi kakvo poslovanje ima ta trgovina.Naravno da nema veze 4%,nego se prvo treba raspitati sta ce mu vratiti od te dvije solucije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 23, 2008 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Pa valda je normalno da ce se raspitati sta moze dobiti...ja sam pokusao da pomognem sa svojim iskustvom a ne da pametujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Avgust 23, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan u svakom slucaju,nesto ce dobiti natrag,ali mi se Quasaarov prijedlog najvise svidja ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrdjan1 49 Napisano April 15, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da uzmem set Dunlop guma D211 GP Racer ali je kod nas cena seta preko 400 eura!!! U Sloveniji sa povratom PDV-a izađu samo 235eura. Link Slo1 Link Slo2 Ima li u Hrvatskoj, u pograničnoj oblasti ili u Slavonskom brodu ovako slične ponude kao u Sloveniji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 15, 2011 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Dobro pitanje i mene interesuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 25, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Dobro pitanje i mene interesuje Ima u Iloku kako mi rekoše odmah na glavnoj džadi kada se pređe most od Bačke Palanke. Da li neko ima neposredna iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-ns 96 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan Ima šjor Bibma u Splitu, meni je slao brzom poštom u Vukovar. Treba proveriti da li postoji neka post restant varijanta, ukoliko nemate nikoga u pograničnom području. Može varijanta na tax free, može da on vraća direktno. Kontakt na www.motogume.hr , treba proveriti za cene, mene je izašlo dosta povoljnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 27, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima kako uopste funkcionise ovo vracanje pdv-a??? Jel moze neko da mi objasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan evo bas pricamo o tome u temi.. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/64457-povracaj-pdv-a-na-izlasku-iz-madarske/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima šjor Bibma u Splitu, meni je slao brzom poštom u Vukovar. Treba proveriti da li postoji neka post restant varijanta, ukoliko nemate nikoga u pograničnom području. Može varijanta na tax free, može da on vraća direktno. Kontakt na www.motogume.hr , treba proveriti za cene, mene je izašlo dosta povoljnije. Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako nekom treba, dogovorite sa njim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 27, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Мени није јасно како су у Хрватској и Словенији ТОЛИКО јефтиније гуме Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako nekom treba, dogovorite sa njim. Svaka čast za ovakvu uslugu U Srbiji ove sezone katastrofalna ponuda guma, zamisli kod mnogi nisu još ni uvezli gume i prodaju nam neke priče da fabrika ne može da ispoštuje potražnju, nestašica kaučuka itd Oni koji ipak imaju neke gume u ponudi cene su dosta jače nego u HR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 29, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako nekom treba, dogovorite sa njim. Svaka čast za ovakvu uslugu U Srbiji ove sezone katastrofalna ponuda guma, zamisli kod mnogi nisu još ni uvezli gume i prodaju nam neke priče da fabrika ne može da ispoštuje potražnju, nestašica kaučuka itd Oni koji ipak imaju neke gume u ponudi cene su dosta jače nego u HR Prava istina je da smo mi crna rupa u svim planovima ino dobavljača za bilo koju vrstu opreme pa i za gume. Fabrike guma na nas i ne računaju jer je toliko mali promet. Zato i ne čudi da je "nestašica". Kada sam ja pravio kalkulacije da radimo uvoz guma bilo je: "Aha, ima samo da razbesnim kupce sa cenom i uslovima. Bolje da ih šaljem u Ilok!". 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano April 29, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Bimbe iz Splita ( Motobox d.o.o. ) ako tko treba, može se meni slati, ja sam nedaleko Osijeka, a sa čovjekom surađujem. Dakle, čisto vam radim uslugu, ako nekom treba, dogovorite sa njim. Svaka čast za ovakvu uslugu U Srbiji ove sezone katastrofalna ponuda guma, zamisli kod mnogi nisu još ni uvezli gume i prodaju nam neke priče da fabrika ne može da ispoštuje potražnju, nestašica kaučuka itd Vidi, taj posao sa gumama nije bash bajkovit kako izgleda na prvi pogled, i istina je da je ove godine problem sa dobavljačima, michelin npr. Ja doduše ne prodajem moto-gume, ali se bavim vrlo srodnim poslom pa sam donekle u toku. Ne namjeravam se uplitati niti se uplićem u posao sa moto-gumama, čisto napominjem ako netko želi kupiti od motobox-a split a nema kome da se šalje blizu granice sa Srbijom, ja mogu uskočiti. A tko opet želi doći u HR i kupiti i odmah montirati gume, preporučam vulkanizera Gorana Pardon u Čepinu, uostalom mislim da ga ne moram više spominjati, jako puno ljudi iz Srbije je već bilo kod njega, i mnogi sa ovog foruma. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano April 30, 2011 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan @AnteK Sve što si napisao je poznato oko alernativa, Goran Pardon i drugo. Jedan je problem ako zaista ne može neko u Srbiji da dobavi gume a drugi je problem cena. Meni će nabavkom u EU za oba motora (4gume Dunlop Sport Smart) ostati samo 300eur više u džepu za razliku da sam kupio u Bgd. Tom uštedom mogu da kupim još jedan par za KTM ovog puta u Bgd. Inače trgovce ne volim zbog njihovih prevelikih marži a može im se jer nema konkurencije. Čak i da su nameti koje u SRB neki dobavljač mora da plati preveliki to je opet njihov problem a ne moj dokle god imam alternativu. Skoro sam gledao neku ulaznu fakturu za neke proizvode, znam cenu transporta i carine a znam i cenu proizvoda ovde u veleprodaji, bar 4x veća u odnosu na cenu na fakturi. Tako se to radi a mi moramo da plaćamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano April 30, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Da li su te gume u Osjeku nove? Ima li neki kontakt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...