Jump to content

Moto Zajednica

Veliki problem sa izborom motora, pomagajteee drugovi ocu da se ...

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Poz svima,my name is Bond James bond Smeško salim se zovem se Milan 32g i citam vas vec pa ima duze od godinu dana recimo i eto resih da se prikljucim...

Do sad nisam imao preke potrebe jer sam na skoro sve sto me je zanimalo vec nalazio odgovor.

Ali sada me muci jedan problem doduse slatke muke ali ipak VELIKE

Bivsi sam vozac apn-ca mz-a raznih krpljenih bmw-ova i eto i nekog kineskog chopera, ali konacno je i meni svanulo te upale neke parice a gde ce covek da ih potrosi nego na motor zar ne ?

E tu nastaje problem... do sada sve sto sam kupovao bilo zato sto je ispadalo tako u nekoj konpenzaciji a i zbog manjka novca vozeno je sta se ima vazno je bilo da se vozi. A pravio sam kilometre i kilometre nebitno sa kojim

E sad imam nekih 6000 eura za kupovinu ali nikad tezi izbor... srce me vuce odavno prema jednoj vrsti motora naked ( bandit 600 , er6 od kawe zec 750 od kawe ... ) , cura ( veoma bitan elemenat oce da ima oklope nebitno je koji motor enduro joj je ruzan ), drustvo i psti popularitet drugoj vrsti ( R modeli koji pa neki ninja sta ja znam ALIIIII posle 30 min meni na njima vise nije lepo i zasite me dovoljno za nedelju dana )

a pamet i normalno razmisljanje iskustva vas citajuci postove na forumu pak trecoj ( KLE, Strom, xt660x mmm supermotoooooooo  ) ... a u svokoj od njih po par modela... uzas uzas i uzas !!! Velike muke verujte mi !

Pa vidim pomogli ste mnogima pa rekoh i meni ako mozete i nije problem

Meni je veoma bitno da m je udobno na motoru ! Iskreno KLE i slicni mi izulja dupe posle 20km imam 115kg i vecu zadnjicu bas ! Takodje mnogo bitno da nije preko 750 zbog registracije ! Pozeljno da je jeftino odrzavanje i mala potrosnja.

Posto nemam bas vise vremena za mnogo voznje ko pre kad sam bio klinac sada bi mi motor sluzio za letnje ( ponavljam letnje ) ture vikendom do 100-200km max ! I naravno poslepodnevne voznje po 90% krivudavim putevima punim uzbrdica i nizbrdica ! Takodje zeleo bih da ovaj kratak period do zenidbe provozam neku cicu :) a znate da se one ne pale na prastari KLE recimo ili slicno, a i bajkom idem svaki dan na kafu do kafica pa ono bilo bi dobro da onako mocno izgleda da se okrecu ljudi ap pogotovo cure. A da je ujedno i udoban za eto dvoje... Motor ne vizim od oktobra do marta nikad skoro nikad dosta mi je vec osecam da me bole kolena od voznji po hladnom vremenu a zelim da zivim normalno jos dugo i imam porodicu na prolece se zenim...

Izvinjavam se ako je ovo sve bilo predugo ali mislim da je bilo potrebno da biste sto bolje sagledali moju situaciju i uvideli kako i sta mi pomoci. Tj sta meni treba uopste !

Hvala vam veliko unapred !!! Ne kupim li ga sad ja na motor ko zna koji i kad cu da sednem !!! Znate i sami kako se posle tesko pare skupljalju !!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Suzuki GSR 600 (srebrni) ili Kawasaki Z 750 (teget plav).

Biraj!  ;)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Za duze ture ja bih uzeo strom-a ili versys-a. Ipak posto planiras da najvise vozis po gradu a malo manje na otvorenom moj izbor bi bio definitivno ER-6F. Lep pouzdan startan i ne mnogo skup a i uklapa ti se sa budjetom.

• Svrati ponekad, 217 postova

er6-f, fazer s, hornet s, taman, isto skoro kao enduro, a nema zicane felne, i unutrasnje gume, samo zbog toga nevolim enduro

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

...zicane felne, i unutrasnje gume, samo zbog toga nevolim enduro

To je najsvjetlija tacka na enduru, mozes sve, ivicnjaci, stepenice, makadam, skakanje, zajebancija... Jeste da nije bas enduro, ali ja kada sam uzimao moj motor trazio sam verziju sa zicanim felnama bas zbog zajebancije, gazis sve zivo i ne mislis ;)

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: BMW C650 GT

Ja dok nisam znao sta je VFR i video ga u gradu da vozi lik ja sam mu se smejao jer je meni nekako smesan motor i neverujem da se cice pale na to (moje misljenje).E sada druze ti trazis da bude udobno i da vozikas cice...ja mislim da je taj ER-6F pravo resenje...mada GSR600 bi se isto uklopio u to.

• U prolazu, 82 postova

ja stwarno ne znam sta na tom motoru ima smesno?  ??? mozda to sto nema sta da mu se pokvari??? motor je povoza, robusan, povozan, ima zvuk da se zaledis (bar moj  ;D )

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Meni se uopste ne dopada, a najvise mi je smesno bio bas zvuk motora.

Nemoj misliti da znas sta je VFR ako si video jednog,a sve mi se cini da si video neku kantu jer mu zvuk sigurno nije smesan

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

VFR je odličan motor, ali ako čovek ne inistira na R motoru, bolje ja da kupi novi i uživa u blagodetima nevinog  ;D ;D ;D

I drugo, ako recimo baš hoće R-a, onda VFR izgleda malo staromodno, pa bi moj izbor ponovo pao na neki drugi model. Da li si razmišljao o Suzukiju GSX650F?

2008-Suzuki-GSX650Fb-small.jpg

Znači, liči na R-a, pa oni koji ne poznaju motore ne bi ni prepoznali da nije R. Ima oklope, tako da bi tvoja devojka bila zadovoljna. Udoban je, znači F motor, uspravno se sedi, ima poveće sedište (u odnosu na R-ove), nema preterano jak agregat (od Bandita, 80-85KS beše), ali konačno ima vodeno hlađenje. I košta 6400 evra u Euro Sumaru, a proveri i Markos naravno. Bez obzira, probaj da im ubiješ cenu par stotina evra jer je kraj sezone i onda ćeš sigurno imati dovoljno para za njega. Mislim da je ovaj model zaista kompromis između mnogo čega i odlična kupovina, bez obzira što ja vozim Yamahu i naravno nju najviše volim  ;D

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Ovo ti je najbolji izbor ako hoces motor koji lici na R-a i ima ravan korman za lako manevrisanje po gradu,nemoj da mislis da sa ovim motorom ne mozes da sidjes sa asfalta,ja sam FZ-a vozio maltene svuda gde i XTR-a(doduse sporije),pisano je o ovom modelu,kazu da je udoban tako da je ovo najbolji izbor po meni ili da kupis GSX750F koji je malo presao jer ce ti registracija biti ista jer ide od 500-750 ALI za GSR-om 600 ce se sigurno vise okretati,pokazi ti devojci nekog GSR-a sa crvenim felnama da vidis da li ce promeniti misljenje sto se tice oklopa a tada ti upada u opciju i FZ6

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

fazer s, hornet s, suzuki ovaj f, i kawa er-6f

od ovih sta god da izaberes neces pogrijesiti,a rjesavaju ti sve probleme :)

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Slusaj ti JamesaMilane!!!

Ja sam imao isti,ali identican problem!!!!!

Prvo sam hteo KLE-a ili Transalpa,Pa sam onda presao na Bandita,pa se zena umesala i oce pun oklop,onda sam ja hteo da izbegnem R-a zbog bolova u ledjima i rukama,onda zovnem da pitam majstora da li da uzmem GSXF600 ili GSXR750 a on me izgrdi ko kuce (iako ga nikad nisam video nego sam dobio njegov tel ovde na forumu) i kaze mi da ima jedan VFR u svilajncu(izvinjavam se za off ali tako je bilo).Ja zovnem baju kad on prodat,ali nadjem drugog u Cacku.

Ovako:Bolovi u ledjima i rukama nema,kao i u drugim delovima tela.Sedis kao car i ja i zena!Ona se nije pokajala i jednog trenutka.

Ima 100ks i tezak je drzi put extra.Idem na voznju da R1 i gsxr1000 naravno da su brzi ali ih pratim.Potrosnja oko 7l.Evo i par slika.

Sto se tice zvuka ja sam stavio kratkog akrapa pa se cuje extra a te slike ako te interesuju (sa akrapom) mogu da ti posaljem suta.

Sa srecom!!!

1992god-2400eura

Za tu lpvu koju imas moves da uizmes VFR 800 mislim 2004

post-3106-12879002618548_thumb.jpg

post-3106-12879002621006_thumb.jpg

post-3106-12879002623445_thumb.jpg

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ne znam kako da sastavim u jednu rečenicu 6,000E za motor i skupu registraciju (za preko 750ccm), al neću ni da pokušavam. Ukratko,Yamaha FZ6-S, Kawe Z750-S, ER-6f, kao i Suza V-Strom 650 po godinu dana stari (sem ER-6f koji možda može i nov) su pun pogodak sa većinom parametara ispunjenih.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

@drivermax

Ima li te? Kome mi pišemo ovo?  ;D

Hajde javi neka dalja tvoja razmišljanja da bi ova tema imala smisla.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja