lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Cetvrtak: Imao sam nekoliko dana na raspolaganju za mini godisnji odmor a posto Joska ima ceo godisnji na raspolaganju, stvar je bila jasna. Joska je pozvao Peterpana, a ja Zeku Afrikanca i neizostavni tandem Kocha matori&mladji pa ekipa je bila potpuna. Mesto sastanka Cuprija. Zeka je vec bio u Krusevcu pa mu nije bilo tesko da u Cupriju stigne vec oko 12h, dok su Joska i Peter iz Temerina imali mnogo veci put, a morali su da se nadju i sa Kochama. Cekanje smo Zeka i ja iskoristili da se zamocimo u ladnu Moravu... Par sati kasnije Joska se javlja da je blizu i sa cekanjem se premestamo u kafic u samom centru grada. Nastavljamo sa uzivanjem u prirodnim lepotama pomoravlja... Nesto kasnije temerinska ekipa stize. Snabdevamo se hranom za veceru i dorucak i palimo ka Strmostenu i nasem tamosnjem domacinu Raci. Uspon iza Senjskog rudnika se nije bas dopao Peterovoj Jawi koja je zbog visoke temperature demonstrativno iskljucila jedan cilindar iz opticaja. To je znacilo da pravimo mini pauzu, na samo 500 metara do vrha A posto u losem uvek ima nesto dobro, pauzu smo iskoristili da se ispricamo. Upoznao sam saputnike da u ovim sumama nema mnogo medveda, ali ima vukova i divljih svinja, sto ih je jako obradovalo. Da rasteretimo Jawu, Melindu, Peterovu devojku premestamo na moju Afriku i put nastavljamo dalje bez problema. Primetio sam da je Melinda jako pobozna devojka jer joj je prilikom nekih manevara u voznji cesto izletalo "Boze! Joj Boze!". Racino imanje se nalazi na izlazu iz Strmostena prema vodopadu Buk i klisuri Resave. Vec je 21h prosao kad smo se pojavili na imanju. Raca je vec krenuo na spavanje, ali je zacas bio napolju da vidi sta to grmi Satore smo postavljali uz svetlo iz farova... Ne znam kako su drugi prosli, ali ja nikad bolje nisam postavio sator! Izgleda da to treba raditi u mraku... Kada je sve bilo gotovo, vecerali smo uz svetlost dve svece na velikom stolu pored BJB satorskog naselja... Posle vecere bilo je prijatno voditi neobavezne razgovore, svece su brzo izgorele pa smo imali samo svetlost zvezda. Okolo nema nikakvog svetlosnog zagadjenja, pa od pogleda u nebo zastaje dah, narocito zato sto pocetkom avgusta ima puno zvezda padalica. Naravno, kad kod se tako nesto ugleda treba nesto pozeleti, pa smo imali zaista puno posla. Joska i Zeka su nasli zajednicke teme pa je rec mikrokontroler dugo odzvanjala kroz noc, cak i kad su ostali otisli na zasluzeni odmor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Petak: Tak kada je svanulo moju saputnici su mogli da vide gde smo se smestili. Cini mi se da im se svidelo Ovaj veliki sator za svadbe je Joskin i Zuzin. Ima dve odvojene prostorije za spavanje a i centralnu u koju (izgleda) moze da stane i ceo Transalp. Bio je postavljen na strateskom mestu tako da su svi ostali satori bili u njegovoj zavetrini. Sem toga ujutro je bacao senku te su stanari okolnih satora duze spavali jer su bili u mraku Joskinog satora. Kasnije smo razmisljali i da Kocha postavi svoj sator u Joskino predsoblje, tako bi sigurno ostao suv... Bunar iz koga smo se snabdevali ledenom vodom: Kao i svako jutro dok smo bili tamo, dan je poceo sa sjajnom Racinom kafom, kuvanom u staroj dzezvi na plamenu ognjista. Raspolozenje je na nivou Ipak, da ne bude bas sve kako treba, potrudila se Jawa Lezaj zadnjeg tocka se potpuno raspao... ... i trebalo ga je nabaviti. Posto je plan za taj dan i onako podrazumevao odlazak do 15 km udaljenog Despotovca, stvar je bila resena. Melinda je morala opet samnom na motor a Peter se pridruzio Zeki na njegovoj Africi. Pocelo se sa doruckom, a neki i sa dva dorucka... Kad se novi SKF nasao u Peterovom dzepu, krenuli smo ka Lomnici i restoranu Panorama. Ljubazni domacini su nam uz pice posluzili i sjajan ovciji sir, koji neverovatno ide uz domacu rakijicu, ali to nismo smeli da probamo Evo kako se osecako Kocha mladji: U povratku ka Despotovcu, svracamo da manastira Manasija: A onda, posto je vec lepo ogrejalo, odlazimo na kupanje. Ispod samog mosta u Despotovcu, koji vodi ka Manasiji, nalazi se neka vrsta brane napravljena od platna napunjenog vodom. Tako se napravilo jezerce, odlicno za kupanje! Voda je prijatno hladna i ako zanemarimo ovo sto pliva po povrsini idealna je za kupanje, kao i vreme! Zaista smo bili kao deca... Nemam puno slika sa kupanja jer iz vode nisam izlazio svo vreme. Kada se sve zavrsilo (konacno) krenuli smo u nabavku mesa za rostilj. Sem toga, Raci je danas rodjendan i trebalo je da se kupi nesto i za tu priliku. Po povratku u bazni kamp, dogovaramo se da obidjemo i obliznje jezerce pored planinarskog doma, a taj trenutak je iskoriscen i da se satori povoljnije razmeste i dotegnu. U pravi cas, videce se kasnije... Posto je Raca dobio svoje poklone... ... krenuli smo dalje, do planinarskog doma. Na moje razocarenje, ustave na brani koja formira jezerce su prilicno spustene, tako da je novo vode previse nizak za kupanje. Ipak, kad smo vec tu razgledamo imanje planinarskog doma... Tu ima kucica za iznajmljivanje... A ima i ovakvih Jedna cesma ovde... ...druga cesma tamo, naravno i teren za basket! Zgrada doma i neposredno okruzenje: Vracamo se u bazni kamp i pripreme za veceru pocinju, zajednickim snagama: A evo kako je izgledalo samo rostiljanje... Raca ima sjajan ovciji sir i domacu rakiju, pa je to sad moglo bez problema da se proba... Prethodnih dana sam zaista malo spavao, te me je umor konacno sustigao. Iskoristio sam priliku da malo odremam u satoru. Kada sam nesto kasnije izasao, mogao sam da osetim znatnu promenu temperature, prilicno je zahladnelo. U daljini, na horizontu su se primecivali tamni oblaci... Nisam hteo da razmisljam o tome, a temperaturna promena je tada jako prijala. Zbog ovoga... Hm... sve je teklo kako treba nekih pola sata... A onda je grunulo! Prvo je usledio jak udar vetra, pojacan time sto se nalazimo usko stesnjeni izmedju dva velika brda. Nedugo zatim, osula je kisa, i to ona prava letnja kisa sa krupnim kapima. Kako Joska kaze, nastala je opsta bezanija. Tu je opet Joska najbolje prosao, jer je stigao da mazne tri zice raznjica i sa Racom i Kochama pobegne u kucu. Mi ostali smo se zavukli u satore, kada je pocelo ono najgore! Munje su sevale, gromovi pucali, kisa je padala kao iz kabla, a kroz sve to se culo Melindino i Zuzino odusevljeno vristanje! meni je ovo bila prva kisa koju sam doziveo u satoru, malo je reci da sam bio odusevljen! Ceo spektakl je potrajao dobrih sat vremena, a kad je malo popustilo, Zuza je otracala svome Joski, a nesto kasnije smo se i mi izvukli iz satora. Manje vise, suvi. Raca, naravno, nije propustio priliku da svima skuva kafu na vatrici koja je iskoriscena i za susenje Na Racinom imanju nema ni struje, ni telefona, cak se i signal mobilne telefonije tesko nalazi. Uz danasni program sve je to cinilo da smo se zaputili u satore na spavanje dosta ranije nego prethodne veceri, vec oko 22h nije bilo budnih... U toku noci se nebo razvedrilo, te sam se nadao divnom suncanom danu. Medjutim, oko 4h je opet krenula oluja, jaka kisa i koncert sa neba. Moj sator je ostao potpuno suv, a zvuk kise koja dobuje po platnu me je uspoavljivao. Ususkan u vrecu, u tom trenutku sam bio najsrecniji covek na svetu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Subota Svanulo je hladno, skoro jesenje jutro. Zahvaljujuci ranom odlasku na spavanje, vecina je ustala pre 7h, sto je u nekim normalnim okolnostima nezamislivo! Posle Racine kafe posvetili smo se uklanjanju nocasnje stete i susenju satora i odela. Peterov sator je ostao suv, pa je on radio drugi posao... ... i konacno, sve je bilo gotovo. Za danas su morale biti izostavljene aktivnosti oko kupanja, svima je vode bilo sasvim dovoljno. Kao prvo, odlucili smo da posetimo obliznju Resavsku pecinu. Nadomak pecine... ...ima dosta zabave za najmladje, pod uslovom da imaju sigurnosnu opremu, naravno! Posle jednog grupnog portreta... ... usli smo u pecinu, kojoj je zabranjeno slikanje, sto je velika steta, jer da je dozvoljeno, mogli bi ste da vidite ovakve slike... Ovako, nista od toga... Posle spustanja na 80 metara ispod povrsine, i par propesacenih km, sedamo na motore i upucujemo se u dubinu Kucaja, na trasu opisanu ovde. Sjajna enduro tura kruznim putem kroz srce Kucaja. Pocinje ulaskom u kanjon reke Resave. Malo hardvera: Pa malo okolnih vidika... Pa jedna grupna fotografija u Vinatovaci: Uspon kroz Klencus... Stizemo na potpuno divlji predeo po imenu Faca. Sad smo vec na 1150 metara nadmorske visine i to se oseca! Pravimo pauzu i na stolu ispod obliznjeg drveta posluzujem saputnike kafom. Ona i ja A evo i nas... Livade koje se nikada ne kose... Krecemo dalje preko visoravni. Melinda je odusevljena, kao i Zeka... Odavde krece deo puta dosta naporan za voznju, jer se ide nizbrdo i ruke su opterecene. Put je sacinjen od dosta velikog kamenja, posut liscem i cesto jednim od kolotraga tece pravi potok, tako da ako krenete pogresnim, kupanje je obezbedjeno! Kod prvih kuca pravimo kracu pauzu... Malo kasnije stizemo do vikendice jednog mog poznanika. Ovde sam sapatnike (nije greska) naterao da se popnemo nekoliko storina metara u sumu iznad vikendice. Vec smo u kanjonu reke Klocanice. Odavde se vrsi izvoz drveta, pa je mehanizacija napravila na nekim mestima duboke rupe, naravno posle kise, ispunjene vodom Uskoro izlazimo i iz tog kanjona, ali zabavi nije kraj. Odvodim grupu na vodopad Veliki buk, ili kako ga cesto nazivaju Lisine. Naravno da ne stajem kod restorana, vec idemo na livadu iznad samog vodopada, odakle moramo da se spustamo peske par stotina metara kroz sumu. Necemo se ponavljati sa slikama, pa samo jos jedna zajednicka iz restorana u pecini... U medjuvremenu, Raca je u kotlicu na ognjistu skuvao pasulj. I to kakav... pre nego je kotlic postavljen na sto, posluzeni smo onim ovcijim sirom i rakijicom. A onda je stigao pasulj... Iz nekog razloga, ja nemam ni jednu sliku sa punim kotlicem, ovde negde sam se setio da je fotoaparat pored mene... Moram priznati da su se sapatnici dobro drzali. Vecina je dogurala do cetvrtog tanjira, tri je bio standard. Sta da kazem, bilo nam je jako tesko posle ovoga... Oko 4 izjutra, Zeka je ignorisao Joskine pozive na razgovor o mikrokontrolerima... Imali smo dugu noc. Ali, bar je u satorima bilo toplo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja Nedeljno jutro je pocelo rastankom, jer su Koche i Zeka morali da krenu kucama. Temerinska ekipa i ja potom krecemo u dalji obilazak. Danas je na redu Grza, odmaraliste pored Paracina. Vracamo se putem preko Senjskog rudnika i Senja ka Cupriji. Dok smo se slikali, naleteo je nizbrdo lik na APN-u, dobro nalozen na brdsku voznju. Mahnuli smo mu za pozdrav, a on je naglo ukocio, okrenuo se i kad sam mislio da ce doci do nas da se upoznamo, skrenuo je desno uz brdo... Nedugo zatim, kad je izbio na asfalt, sjurio se ponovo pored nas, i produzio dalje nizbrdo. Na ulasku u krivinu ispod nas bi mu pozavideo i Casey Stoner, ali to na zalost nije snimljeno... Malo kasnije, kada smo prolazili kroz Sensjki rudnik, sedeo je ispred prodavnice i mahao nam. Prolazimo pored Ravanice. Nedeljom se otvara kovceg sa mostima kneza Lazara, pa smo posetili manastir... Ispod manastira je izvor odlicne hladne vode, gde se obavezno svraca. Melinda je dobro raspolozena... U Cupriji konacno tocimo gorivo i produzujemo ka Paracinu i Grzi. Na pola puta do Grze, skrecemo do sela Lesje da posetimo tamosnju crkvu i divimo se vidiku sa brda... Skrecemo ka Grzi. Iznenadio sam se kad sam video da je put do samog jezera konacno asfaltiran i da vise nema onog besomucnog truckanja. Posle kraceg dogovora, resimo da se ne vracamo istim putem, vec da preprecimo preko brda ka Sisevcu. Jedno vreme idemo asfaltom, ali se on brzo zavrsava i ulecemo u pravi enduro ambijent. Put je tesko izrovan traktorskim tockovima, prepun kolotraga dubokih i po vise od pola metra. Kamenja ima koliko hocete, a naravno da se sve rupe popunjene vodom! Negde na pola trase sustizemo stariji par na APN-u sa busnom zadnom gumom. Posto je Peter imao pumpu na Jawi, stajemo da pomognemo, a u tome se pridruzuje i mladi sarplaninac Meda! Zuza je prilicno zabrinuta, sto zbog Mede, sto zbog podataka da okolo ima zmija... Posao se radi brzo, covek je za manje od pola sata skinuo oba tocka, Unutrasnju sa prednjeg prebacio na zadnji, busnu sa zadnjeg oblepio plastibandom i postavio na prednji. Meda je pritom bio presrecan. Na kraju zavrsenog posla, za nagradu dobijamo punu kesu vrganja. Nastavljamo put i nedugo potom smo u Sisevcu. Prelep riblji restoran odmah pored uzgajalista pastrmki prosto mami da se svrati. Zа uspesno prevezenu tesku deonicu, castimo sebe porcijom koja kosta samo 300 dinara! Naravno, cena se nadoknadjuje na picu, koje je preskupo... U okolini restorana gazda je vec napravio bazen 10x15 metara, a malo dalje je i pravi olimpijski bazen cije ce renoviranje biti gotovo do 1. maja sledece godine. Par stotina metara dalje je veliko vestacko jezeo koje ce sluziti samo za pecanje, a zavrsava se i dvanaest luksuznih apartmana. Na imanju se nalazi jak izvor tople vode koja ce napajati sve bazene! Sve u svemu, ovo ce biti sjajna lokacija za neko buduce BJB okupljanje... Vracamo se nazad ka Strmostenu. Na ispustu iznad Resavice susrecemo naseg clana MZ Ridera koji se sa dva drugara na Kawama vraca iz voznje... U Strmostenu svracamo na pice u centru sela... ...gde se pojavljuje tip koji je upravo dosao sa sabora u Guci. Interesantno je da na sabor i sa njega uvek ide peske! Odmah nam je ispricao da je neozenjen, da je '65 godiste i da njegova buduca takodje MORA da bude '65 godiste. Hm... Vece provodimo na uobicajeni nacin... Vecera, kafa... Joska vec u 20:55 razmislja u spavanju, a malo kasnije na njega i odlazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ponedeljak Dan za povratak... Joska je debelo ispavan ustao jos oko 5 i dosadjivao se okolo, jer cak ni Raca nije ustao. Nekako se cudno osecam, meni i Joski se ne ide, ali mora se. Raca se raspekmezio, pita se kako ce on bez nas i zali se da ce mu biti dosadno kad odemo. I nama je zao. Zuza na poklon od Racine zene, Mileve dobija pletene vunene carape... ... a Peter od Race dobija na poklon toplu rudarsku bundicu! Potom opet neizostavna kafa... Sam rastanak nije prosao bez suza i obecavanja da cemo se ubrzo ponove sresti i videti. E sad, ko zna kad, sledeceg leta verovatno. Ostalo je jos mnogo terena za ispitivanje. Raskove livade, kanjon Krnje jele koji vodi do Borskog jezera i mnoge druge lokacije ce morati da sacekaju. Prolazimo kroz Strmosten i konacno uspevam da slikam ovo... .. i malo kasnije rudnik Vodno, jamu Strmosten, u kojoj je '84-te poginuo Racin rodjeni brat. Sa temerincima se rastajem u Despotovcu, gde oni skrecu ka Svilajncu a ja odlazim u Cupriju. Moj odmor jos nije bio gotov te sam preostalih par dana iskoristio za kupanje u Moravi i da dobro izgorim... U cemu sam, na zalost, uspeo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo i kako izgelda na mapi relacija Strmosten-kanon Resave-Vinatovaca-Klencus-Klocanica-Lisine-Strmosten (52km) Grza-Sisevac (14km) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju track logovi sa obe ture... tracklog.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 14, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kao da sam se vozio sa Vama...O predelima necu jer smo vec apsolvirali koliko je to lep kraj. Ali najinteresantnija stvar je susret sa Vladisom Petrovicem iz Strmostena koji vec mnogo godina ide u Gucu na sabor peske. Moj kum ima snimak-intervju gde Vladisa nabraja sva sela kroz koja prolazi i jos mnogo toga, naravno, ne vraca se istim putem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Avgust 14, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, vrhunski, kao i uvek! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovu stranicu mi moj brzi internet , kao brze pruge Srbije, otvara sat i 15 minuta vec, ali vredi !!! Drago mi je da sam opet video meni drage ljude i prelepe predele i mesta. I naravno sve to Lalajkovic lepo upakuje. Nauzivaste se vi , svaka vam cast. A ja umesto da idem s vama i iskoristim prinudni godisnji - sedim kuci i blejim...Bilo bi lepo da sam znao za ovo putovanje. Pozdrav svima, Nesha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 14, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo na brzinu da postavim jednu sliku sa kupanja.Ostale ce malo sacekati,jer moram da idem. (Onaj u crnim gacama nisam ja ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj veliki sator za svadbe je Joskin i Zuzin. Ima dve odvojene prostorije za spavanje a i centralnu u koju (izgleda) moze da stane i ceo Transalp. Bio je postavljen na strateskom mestu tako da su svi ostali satori bili u njegovoj zavetrini. Sem toga ujutro je bacao senku te su stanari okolnih satora duze spavali jer su bili u mraku Joskinog satora. a ovaj mali sator je Joskin i Zuzin cipelarnik. ;D ;D ;D Pored toga on im sluzi i da u njemu drze kacige ;D ;D ;D Kasnije smo razmisljali i da Kocha postavi svoj sator u Joskino predsoblje, tako bi sigurno ostao suv... a kako smo odlucili da u Joskino predsoblje ipak smestimo samo dva transalpa, dve afrike, ybr-a i yawu ;D sutradan su koche demonstrirali vestinu susenje vesa na obroncima kucajskih planina ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo se sa doruckom, a neki i sa dva dorucka... niko tu nije zabusavao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Voda je prijatno hladna i ako zanemarimo ovo sto pliva po povrsini idealna je za kupanje, kao i vreme! Zaista smo bili kao deca... Nemam puno slika sa kupanja jer iz vode nisam izlazio svo vreme. al zato ima ko ima :D ladna voda??? AfrikaTwin Amfibija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan sala na stranu evo kako smo kochaMladji i ja to doziveli najavljeno mi je gde idemo ali od svega toga na polasku imao sam predstavu samo da idem u neku planinu i da ce biti off-road(a). ok prihvatljlivo do tada sam mislio da su djerdap, tara, vlasina, i (fensi) kopaonik, zlatibor...najlepsa mesta kroz koja sam vozio. ljudi al sam ja bio u zabludiiii :o :o :o prvo zaprepascenje ili tacnije odusevljenje je bilo kad sam po dolasku na mesto logorovanja shvatio da ce nam domacin biti ni manje ni vise nego Raca Legenda o kome sam ranije citao ovde: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9521.0 dakle - imacemo susret generacija i susret dva totalno razlicita sveta Raca Legenda je covek koji zivi SA prirodom (ne u prirodi). On ljudi prica sa svojim ovcama (ok recice neko i mi pricamo sa svojim motorima ) ali necete verovati: i ovce pricaju s njim. ostali sa ovih fotosa su mi svedoci da oni komuniciraju :o. Raca Legenda je covek koji mrtav ozbiljan tvrdi: I VATRA JE ZIVO BICE! Sta reci - par minuta razgovora sa tim Covekom vredi koliko svo blago ovog sveta - jer Raca je verovatno jedini Covek u Evropi koji je uspeo da uspostavi potpunu ravnotezu u svom telu i duhu izmedju onoga sto mi zovemo civilizacija sa onim sto je iskonsko u coveku e kad vam takav Covek skuva COBANSKI pasulj i ispece rostilj dok vi peglate off-road po planini, pa vas doceka sa mladim ovcijim sirom, domacom rakijom i svezom salatom od tek ubranog povrca iz baste a njegova zena posluzi vruce mekike pecene na ognjistu - onda raspolozenje, pa i kad si mokar do gole koze, moze da bude samo ovakvo pomenuh peglanje off-road(a) po planini to samo Maestro Lalajko moze da organizuje - HVALA ti Lalajko i na kraju nagradno pitanje: Koliko covek treba da bude ponesen lepotom prirode da bi kadar za svoju fotografiju potrazio iz ove perspektive? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi...........prelepo........zavidim vam na svemu......voznji, prelepim predelima, siru, rakijici....... Ukratko sam odusevljen. Svaka vam cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Opet fotke....Ovo budi opasnu vrstu ljubomore kod nas koji nismo ishli.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 14, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi...........prelepo........zavidim vam na svemu......voznji, prelepim predelima, siru, rakijici....... Ukratko sam odusevljen. Svaka vam cast. a, pa kad cestitanja dolaze od coveka koji pise i prozivljava onako dobre putopise na africkom kontinentu onda, boga mi smo i mi definitivno uradili pravu stvar - eto ja se javljam da to vrlo rado ponovim s tobom (sa sve rakijicom ) cim ti budes mogao ovamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 14, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan a, pa kad cestitanja dolaze od coveka koji pise i prozivljava onako dobre putopise na africkom kontinentu onda, boga mi smo i mi definitivno uradili pravu stvar - eto ja se javljam da to vrlo rado ponovim s tobom (sa sve rakijicom ) cim ti budes mogao ovamo hehe mislim da Marokanac ne bi izasao odande 7 dana, minimum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 603 Napisano Avgust 14, 2008 Drug član, 1721 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Posebne pohvale Kochi mladjem, decko je nezaustavljiv Avantura nema sta Hvala na fotkama i prepricanim dogodovstinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Avgust 14, 2008 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan :o :o :o Svak cast,prelepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8638 Napisano Avgust 15, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam prelepo zapoceo radni dan, normalno, citajuci i gledajuci putopis. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Avgust 15, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neplanirano putovanje je uvek najlepse... Sedimo mi kod Joske u sredu uvece (dan pre polaska) i pijuckamo pivo. Joska nam pokazuje na karti gde se to spremaju i odjednom se zamisli pa zapita: "Hocete i vi sa nama?" A mi ni pet ni sest: "Hocemo!" Sutradan krecemo oko 11 sati. Dogovor je da se sa Kocha matorim&mladjim nadjemo u Bavanistu na pola puta izmedju Panceva i Smedereva. Mi stigli prvi i iskoristili priliku da pojedemo nesto. Zatim smo se uputili na mesto sastanka u Cupriju. Usput smo naleteli na spustene rampe na pruzi. Svi srecni sto smo stigli u Cupriju. Dalja desavanja vec znate, ali cu postaviti par slika, cisto da vidite koliko nam je bilo lepo. Pogled iz satora: Kupanje: Sveze mekike za nas: Posle divno provedenih 5 dana smo u ponedeljak pognutih glava vozili kuci, ali su nam putari vratili raspolozenje u Bavanistu. Zbog rekonstrukcije asfalta nekoliko ulica je bilo zatvoreno, pa smo vozili manji off-road. ;D Jaworka uslikana na 100 km od kuce: Pa da vam pokazem i sliku koja od utorka krasi moj desktop: A za kraj da se zahvalim ekipi na druzenju i voznji, a domacinima na gostoprimstvu. Ovoliko nam je bilo lepo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Avgust 15, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sir i pecurke, mmmmmmm...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Avgust 15, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Predlažem nov avatar: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...