Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250

Ja sam ulje mijenjao dosta češće u periodu razrade, zato što se stvaraju metalni opiljci jer motor nema kasičan filter nego sito-mrežicu.

Ne zna servis kada sam ja mijenjao, pa sam u prve 2 hiljade zamijenio lično nekih 4-5 puta (prvo sam izbacio ono kinesko smeće koje dođe u njemu)

Sad ćete reći da sam lud, e pa nisam, sipam Modriča Mototaktol, kod mene u BL košta manje od 8 evra po litru.

Dalje mijenjam na 1000-1500km sada kada se razradio i fino radi na 15W-50.

Zimi je bolje 10W-40.. i ne, ne treba mu preskupi Motul jer je to jednostavna stara kineska mašina.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250

Код нас у Србији мотори долазе без течности и акумулатора. Овде где сам ја купио као прво уље сипају мотул 10-40.

Kod mene je došlo neko ulje ali ko zna kakvo.. izbacio sam ga nakon prve vožnje.

Akumulator je takođe došao i evo dvije godine radi, ali pokazuje znakove slabljenja.. ali ajd' može još neko vrijeme da anlasuje.

I ovdje preporučuju 10W-40 (Motul), ali po mom znanju i iskustvu Motul je "overkill" tj. nepotrebno dobar i skup za ovakvu mašinu.

Što se tiče viskoznosti, ja sam ga razradio od početka na 15W-50 i to mu bolje prije nego 10W-40 (probao oba), mada mogu oba ići.

Ajd' ovako, za ljetne vrućine je bolje 15W-50 jer je uljno-vazdušno hlađena mašina a kineski zazori su veliki (moje mišljenje).

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250

Да тачно, слажем се за већину, ја сам прешао на ипоне уље, јефтиније је мало од мотула, али размишљам да би можда 15-50 било густо и оптерећење да га потера горе кроз хладњак? Иначе у другом кинезу ваздушару  користим 15-50 и много боље ради са њим (не гаси се, држи лер и боље ради квачило и мењач). Са акумулатором исти случај и код мене, 2 године и крај. То су они но наме што у кини коштају 5 долара. 🙂

• Drug član, 4742 postova

Педи паше Манол веома, може по вручини 15-50 а кад попусти 10 - 40, и Модрича исто.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Peda tek 250

Pozdrav svima, 

Konačno sam dočekao i ja svoj prvi motor Peda tek 250.

Kupljen juče u TJ motors Novi Sad za 2100 eur. 

Samo sam ga malo vozio danas i veoma sam zadovoljan iako mi je prvi motor i nemam iskustva zasad je sve super. 

Za početak ću vam postaviti nekoliko slika. 

IMG_20240627_181404.jpg

IMG_20240627_181409.jpg

IMG_20240627_181413.jpg

IMG_20240627_181418.jpg

IMG_20240627_181427.jpg

IMG_20240627_181434.jpg

IMG_20240627_181444.jpg

IMG_20240627_181451.jpg

IMG_20240627_181502.jpg

IMG_20240627_181509.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova

Kupio sam Pedu tek pro 250 2024 primetio sam da nema dole ono sito i magnet za ulje.. 

Zanima me da li neko zna šta je iza ova dva šrafa da li se mozda tu ne krije filter ulja!?

Polish_20240630_090932464.jpg

Promenio član explllore

Kupio sam Pedu tek pro 250 2024 primetio sam da nema dole ono sito i magnet za ulje.. 

Zanima me da li neko zna šta je iza ova dva šrafa da li se mozda tu ne krije filter ulja!?
Polish_20240630_090932464.thumb.jpg.85cdcc588db30cd4dbff26f942d3d549.jpg
Да, баш се ту крије зец

• U prolazu, 9 postova

Zdravo, imam problem na 250 upalim motor radi par sekundi i ugasi se. Probao sam sauh sve napolju je 30 stepeni…. To od one oluje pre neki dan ostao mi napolju, ne da gas da se doda odmah se ugasi. Jel imao neko slican problem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdravo, imam problem na 250 upalim motor radi par sekundi i ugasi se. Probao sam sauh sve napolju je 30 stepeni…. To od one oluje pre neki dan ostao mi napolju, ne da gas da se doda odmah se ugasi. Jel imao neko slican problem?

Провери филтер ваздуха, можда је утоп мокар, ништа чудно.

• U prolazu, 4 postova
pre 59 minuta, Krokodilo je napisao:

Да, баш се ту крије зецemoji41.png

Čemu neozbiljnost, na postavljeno pitanje?

• U prolazu, 8 postova
pre 20 minuta, obelixxx je napisao:

Mozda sajla

• U prolazu, 4 postova
pre 21 minuta, obelixxx je napisao:

Moras malo da drzis gas kad ga palis, probaj pa javi

Čemu neozbiljnost, na postavljeno pitanje?
Чему кратак фитиљ на покушај да писање буде интересантније, мислим извини

• U prolazu, 9 postova

Ne da da se da gas, cim povucem za milimetar gas odmah se gasi. Poslao bih snimak ali mogu samo skike. Mogu privatno snimak da posaljem ako mozda nekom bude lakse da proceni.

• U prolazu, 4 postova
Upravo sada, Krokodilo je napisao:

Чему кратак фитиљ на покушај да писање буде интересантније, мислим извиниemoji106.png

Kakav kratak fitilj? Ja sam postavio normalno pitanje jer mislim da je ovo ozbiljan forum .. da sam znao da je ovo sprdaonica ne bih pisao.

• Zbunjen 1

• U prolazu, 9 postova

upravo sam izasao, i rekoh ajde jos jednom da probam…. Pokajao sam se. Kako sam krenuo da ga palim upalio se ugasio i ja opet. Kako sam kliknuo dugme za paljenje ja ga ne verglam vise od 2-3 sekunde. nije hteo da se upali pustio sam dugme on je i dalje nastavio da vergla kada sam ja pustio dugme. Izbacio sam kljuceve iz motora on je i dalje verglao kill switch… Nista pomoglo nije dok posle 15-20 sekundi nije stao sam i posle nije hteo ni kontakt da da…..

upravo sam izasao, i rekoh ajde jos jednom da probam…. Pokajao sam se. Kako sam krenuo da ga palim upalio se ugasio i ja opet. Kako sam kliknuo dugme za paljenje ja ga ne verglam vise od 2-3 sekunde. nije hteo da se upali pustio sam dugme on je i dalje nastavio da vergla kada sam ja pustio dugme. Izbacio sam kljuceve iz motora on je i dalje verglao kill switch… Nista pomoglo nije dok posle 15-20 sekundi nije stao sam i posle nije hteo ni kontakt da da…..

Извади акумулатор и провери главни осигурач. Наџи компресор и издувај све контакте до које можеш дочи, браву, команде на гидану.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: PedaTek250
1 hour ago, explllore said:

Kakav kratak fitilj? Ja sam postavio normalno pitanje jer mislim da je ovo ozbiljan forum .. da sam znao da je ovo sprdaonica ne bih pisao.

Ja ne znam sta si se ti uvredio, covek je lepo, na saljiv nacin rekao da si upravu, iza toga se nalazi filter

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 13 postova
1 hour ago, obelixxx said:

vidi to sto ti zalepi kad kliknes da vergla je nista drugo do to isto dugme koje i pipnes da zavergla ..

desavalo se i meni i svasta sam mislio da me jebe i svasta sam skinuo sa motora zbog toga ...

ali zapravo jbga negde se moralo stedeti

pa posle kise ili dve to jako brzo oksidira da kazem i pocne da glavi sta god vec da se desava...

ja sam to resio i resavam sa KONTAKT 60

sprej nikad se nije vise desilo da zalepi na verglanju .. tako odrzavam sve prekidace ....

a ovo posle vlage i kise jebiga 

to ces morati da istrazis,

meni se desavalo da nece iz prve ali nista kao tebi tako ...

pozdrav 

vidi to sto ti zalepi kad kliknes da vergla je nista drugo do to isto dugme koje i pipnes da zavergla ..
desavalo se i meni i svasta sam mislio da me jebe i svasta sam skinuo sa motora zbog toga ...
ali zapravo jbga negde se moralo stedeti
pa posle kise ili dve to jako brzo oksidira da kazem i pocne da glavi sta god vec da se desava...
ja sam to resio i resavam sa KONTAKT 60
sprej nikad se nije vise desilo da zalepi na verglanju .. tako odrzavam sve prekidace ....

a ovo posle vlage i kise jebiga 
to ces morati da istrazis,
meni se desavalo da nece iz prve ali nista kao tebi tako ...
pozdrav 
Њему вергла и са макнутим кључем са браве, то указује само на заглављени/залепљени/ушмелцовани реле за алансер.

• Sviđa mi se 1

On 6/27/2024 at 8:51 AM, mikilesje said:

Да тачно, слажем се за већину, ја сам прешао на ипоне уље, јефтиније је мало од мотула, али размишљам да би можда 15-50 било густо и оптерећење да га потера горе кроз хладњак? Иначе у другом кинезу ваздушару  користим 15-50 и много боље ради са њим (не гаси се, држи лер и боље ради квачило и мењач). Са акумулатором исти случај и код мене, 2 године и крај. То су они но наме што у кини коштају 5 долара. 🙂

Znaš kako, po mom mišljenju je najidealnije prvih par hiljada koristiti 10W-40 i onda preći na 15W-50.

Ali nisam kod sebe našao jeftino 10W-40 ulje, a mišljenja sam da je na ovom motoru bitno mijenjati često.

I onda sam od početka na 15W-50 mada bih se složio da je bar na početku bolje 10W-40.

I da, može proći kroz hladnjak.. mjerio sam infra (beskontaktnim) termometrom temperaturu ulja.

Ulazna cijev za hladnjak je 8-12 stepeni toplija od izlazne, dakle prolazi ulje i fino se hladi.

Ali pošto je Mototaktol 15W-50 izuzetno jeftin u Banjaluci (kod mene) odlučio sam da od početka koristim njega.

Mjenjač je nakon 7 i po hiljada izuzetno mekan i nemam nikakve zamjerke na mehaniku.

I da, akumulator se još drži jer sam ga preko zime čuvao u toplom i dopunjavao.

Pali na čvoku, jedino zeza ako duže verglam (npr. zaboravim odvrnuti gorivo) ili ako je hladno ali nije odavno bilo hladno.

Dakle, ko može, prve dvije hiljade na 10W-40, a onda, pogotovo na ljetnim vrelinama na 15W-50.

On 6/27/2024 at 11:47 PM, StevanE said:

Pozdrav svima, 

Konačno sam dočekao i ja svoj prvi motor Peda tek 250.

Kupljen juče u TJ motors Novi Sad za 2100 eur. 

Samo sam ga malo vozio danas i veoma sam zadovoljan iako mi je prvi motor i nemam iskustva zasad je sve super. 

Za početak ću vam postaviti nekoliko slika. 

IMG_20240627_181404.jpg

IMG_20240627_181409.jpg

IMG_20240627_181413.jpg

IMG_20240627_181418.jpg

IMG_20240627_181427.jpg

IMG_20240627_181434.jpg

IMG_20240627_181444.jpg

IMG_20240627_181451.jpg

IMG_20240627_181502.jpg

IMG_20240627_181509.jpg

Čestitam na kupovini i želim da te dugo i fino služi, ovdje pitaj ako imaš neke nedoumice. Srećno!

14 hours ago, explllore said:

Polish_20240630_090932464.jpg

Ne bih rekao.

Na "staroj" Pedi je sito i magnet sa LIJEVE strane motora, iza mjenjača (ključ 21mm ili 22mm) pa pogledaj tu.

Ispravka, evo vidim da je neko napisao da su tu sito/filter i magnet.

Samo nemojte to zvati filter, to je mrežica koja hvata neke eventualne veće komade.. a magnet hvata metalne opiljke (ali ne alumijumjske).

Eto, nisam znao da su iza tog poklopca mrežica i magnet.

Promenio član Midjo
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja