СајберГастарбајтер 2716 Napisano Jul 8, 2020 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, bajker71 je napisao: Meni je teško da dišem kroz podkapu. Da li je moguće da to nikome nije problem? Meni nije problem da disem, nikad nisam nosio potkapu kad vozim motor, samo na skijanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6072 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je teško da dišem kroz podkapu. Da li je moguće da to nikome nije problem?Kakva ti je to potkapa bolan???Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 8, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Meni je teško da dišem kroz podkapu. Da li je moguće da to nikome nije problem?Kako onda nosiš zaštitnu masku? To je otprilike isti osećaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10244 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 1510 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je potpuno isti osećaj. Pa, iskren da budem, zaštitnu masku ne nosim. Gradski prevoz ne koristim a masku stavljam samo na mestima gde ne bih mogao da uđem bez nje a to su retke situacije. Danas sam svratio do banke pa sam morao da stavim pamučnu masku koja mi stoji u kolima i samo što se nisam ugušio. Još sam je stavio onako labavo, fore radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Podkapa samo kad je hladno, po vrućini mi nepodnošljivo da je nosim,još više se znojim i kosa mi se ućeba na dužim turama, lepše mi bez podkape Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Jul 9, 2020 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Zimi nosim i to onu što se spušta preko vrata pa sve do prsa, odlična stvar. Leti me nervira vrućina i od same kacige, otvaram vizir gde god je moguće, a kamol još nešto ispod da navučem. Valjda se po glavi ne znojim mnogo tako da, verovali ili ne, uopšte mi se ne usmrdi kaciga. Reda radi skinem pa operem postavu jednom u dva meseca, čisto da je malo osvežim da miriše i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10550 Napisano Jul 9, 2020 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kakva crna potkapa po vrućini kolabirao bi momentalno, nosim je samo kad je hladno, uvek mi je u džepu i leti je nosim samo oko vrata kao bandanu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4280 Napisano Jul 9, 2020 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uvek nosim kad vozim. Najviše zbog kose. Vezem kosu,pa potkapu,pa jaknu preko svega. 2km bez potkape treba mi sat vremena da razmrsim kosu. Imam dve. Onu klasičnu iz Luisa i nju nosim kad je vrućina. Kad je zima samo dodam drugu koju stavim oko vrata i navucem preko brade. Uvek nosim jednu-dve u rezervi. Za ne daj Bože. Inače,nije loše da znamo da je potkapa,a ne podkapa. To se možda u izgovoru i ne razlikuje,ali ako želimo da napišemo pravilno lepo je da znamo. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Jul 12, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Otkad sam kupila novu kacigu, 90% vremena nosim i potkapu. Skroz pamucne izbegavam jer kaciga preko njih ne sklizne glatko a i sporije se suse od sintetickih. Najvise mi odgovara ixs potkapa, pa kome treba i u prilici je da kupi - preporucujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Meni je odlična i ona iz Lidla Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5541 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Savan said: Meni je odlična i ona iz Lidla Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Meni nekako steze usi. Nosim pamucnu staru neku, dok gospodja ne nosi nista. Toplo joj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Meni ta potkapa više služi upravo iz tog raLoga, da stegne uši dok navlacim kacigu kako se uši ne bi preklopile i polomile. I ovako mi je jedno u raskoraku A svakako ta tanka iz Lidla je klizeća pa mogu knap kacigu komotno da navucem. Sto se tiče znojenja...to samo kad guram motor a da kucnem u drvo zadnjih par godina me taj maler nije snašao. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17241 Napisano Jul 13, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2395 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Sve ove godine otkako vozim motor, ne mogu da zamisli sebe da stavim kacigu bez podkape, zimi i leti svejedno, iako sam celav, mnogo lakse legne kaciga na glavu sa njom, pritom je uvucem u kragnu i nema da duva za vrat, eventualno da uleti neka buba, pcela i sl...Nosim iskljucivo one sa dve rupe za oci jer se lakse namesti, ona sa jednom se uvrne ko gace...Godinama ih kupujem od kolege Lakija po nekoj smesnoj ceni, 300-350 din, zaboravih sad kolko tacno, uzmem po 4-5 kom i miran sam dugo, pamucne su, lako se peru u masini i suse za par sati, nikakvih problema nemam sa disanjem kroz njih, mnogo lakse nego pod maskom... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10120 Napisano Jul 28, 2020 Ne silazi, 2336 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam prosle godine kupio u Lidlu potkapu, a aktivni ves u Sarajevu, neka radnja sportske opreme, ne secam se... Po hladnom vremenu sam je stalno nosio, stvarno je dobra za navlacenje kacige. Medjutim, sada, leti, ne mogu. Toliko mi smeta da mi stvara nervozu, nelagodu. Nisam se navikkao da je nosim po toplom vremenu. A kaciga mi je zato unutra katastrofa ! Vec je prana nekoliko puta, sundjeri se raspali, ne znam da li da menjam postavu ili kacigu. Za dobru kacigu treba dobra cifra da se izdvoji, ali... Mozda bih pre sredio ovu svoju, neka Givi modularna sa naocarima, ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan On 13.7.2020. at 17:56, BokyBoy je napisao: Sve ove godine otkako vozim motor, ne mogu da zamisli sebe da stavim kacigu bez podkape, zimi i leti svejedno, iako sam celav, mnogo lakse legne kaciga na glavu sa njom, pritom je uvucem u kragnu i nema da duva za vrat, eventualno da uleti neka buba, pcela i sl...Nosim iskljucivo one sa dve rupe za oci jer se lakse namesti, ona sa jednom se uvrne ko gace...Godinama ih kupujem od kolege Lakija po nekoj smesnoj ceni, 300-350 din, zaboravih sad kolko tacno, uzmem po 4-5 kom i miran sam dugo, pamucne su, lako se peru u masini i suse za par sati, nikakvih problema nemam sa disanjem kroz njih, mnogo lakse nego pod maskom... 300 din su kod mene pamucne potkape, a ne 350 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Avgust 7, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako potkapa na majicu da mi viri ispod kacige ko nezdrav samo zimi isto pamucna dva otvora samo za oci isto kod kolege laki vladana inace je najpovoljniji sto se tice svega jos sam ga iscimao dok je spavao i nesto je bio gripozan ali kul tip ispostovao sve maksimalno pravi kolega sve preporuke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 7, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Постоји јакна и за лето, а не само зимска, те не ландара ништа 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17241 Napisano Avgust 8, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2395 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Zuba87 je napisao: Постоји јакна и за лето, а не само зимска, те не ландара ништа Tako je, mesh jakna sa full protektorima I na +35, nikada majica kratak rukav, jezim se od toga... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Avgust 8, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan de bre za 100 metara dok manekenisem od kafica do kafica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5541 Napisano Avgust 8, 2020 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, floyd032 said: de bre za 100 metara dok manekenisem od kafica do kafica Niko ovde ne prica o manekenisanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15758 Napisano Avgust 8, 2020 Drug član, 1792 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan U mom slučaju potkapa obavezno i uvek. Bez obzira na kvalitetnu unutrašnjost kacige koja je antibakteriološka, periva, lako se skida... ne mogu da zamislim kacigu na glavi bez potkape. Pored svega što su kolege već navele, dodao bih da u mom slučaju potkapa mora da bude pamučna jer ništa sintetičko na sebi ne podnosim. Osim toga baš vodim računa kako je odrađen štep odnosno sastav na samoj potkapi koji skoro uvek ide po samoj sredini. Moguće da ljudi sa dužom kosom nemaju problema ali taj sastav pod pritiskom kacige zna fino da nažulja prilikom dužih vožnji. Takođe, taj štep ostavlja "ožiljak" preko celog čela i glave koji nakon skidanja kacige i potkape stoji još fin vremenski period. Zbog previše velikog i grubog štepa imam nekoliko modela potkapa koje ne nosim uopšte ili kad baš moram nosim ih preokrenute. Evo nekoliko varijanti koje izbegavam i jedne koja je ok. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Četka 90 Napisano Avgust 20, 2020 U prolazu, 89 postova Lokacija: KMDŽ Motocikl: NK650 Prijavi odgovor kao problematičan Da navučem kacigu na glavu bez potkape, isto mi je kao da obučem farmerke bez gaća, da 'prostite na banalnosti. Po ovim vrućinama kad se oznojim kao bizon, potkapa kao iz vode, a kaciga suva kao barut, ne moram da je perkam svaki čas...milina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Avgust 21, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za nas sa dugom kosom, potkapa je zakon. Prvo, ne strce pramenovi na sve strane, ne ulaze dlake u oci, nos, usta, ne golicaju po licu...a i lakse se navlaci kaciga. Jedino je za letnje voznje bitno poneti nekoliko kaciga jer nema niceg goreg od kratkih pauza i izbora izmedju navlacenja znojave potkape ili kacige bez potkape jer je ova vlazna. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 21, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Можда је лакше, а претпостављам и да мање места заузима, ако понесемо више поткапа? 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Avgust 21, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Zuba87 je napisao: Можда је лакше, а претпостављам и да мање места заузима, ако понесемо више поткапа? Ahahahaha, kakav lapsus! Na to sam mislila, naravno. Hvala ti za ukazivanje na propust. Mada, ko zna...nekom mozda silni koferi prazni pa moze i po nekoliko kaciga da ponese 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...