stari vujadin 12 Napisano Jul 23, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Gde se pusta ulje na XT 600 (1988 2KF) da istece? To je onaj sto ima rezervoar za ulje sa leve strane, iznad zadnjeg tocka. Jel na onom srafu koji je odmah ispod osovine sa koju ide rucica menjaca? Ovo je slika sa kasnijeg modela, da li isto vazi? Malo drugacije izgleda kod mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Imas sraf za ispustanje ulja ispodalu stitnika (u svakom slucaju sa donje strane. Taj sraf koji si pokazao ne smes odvrtati da bi ispustio ulje, opasno je po masinu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan imas jedan saraf na ramu,na njega ispustas ulje. a sto je opasno odsarafiti ovaj dolje saraf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj konjic nema ulje u ramu (pa ni sraf), ulje ide iz pomenutog rezervoara u blok nekim crevom. Generacija XT-a posle je pocela da nosi ulje u ramu. Iz service manuala za XT600A je skinuta ova slicica i kao tu se pusta ulje, zato sam pitao. Ja nemam alu stitnik odozdo (ako mislis kao na http://www.bikepics.com/pictures/912464/ ). Nesto nisam video da ima sraf dole, pogledacu danas pazljivije, sa ogledalom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nema ispod nista. Zapravo taj sraf mi je jedini "kandidat"... Sci, da li si suguran da ne sme on da se dira? Evo slikao sam kako izgleda kod mene, bacite pogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Jul 24, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, kod mene ima jedan sraf ispod za ispustanje ulja. Imam i takav sraf kao ti, za njega u manualu pise da se preko njega ne sme ispustati ulje "danger", mozda sato sto ne moze kasnije pravilno da podmaze zbog vazdusnog cepa i slicno. Ako nema nijedan drugi sraf, odvijaj i menjaj ulje. Posle pusti malo da radi na ler i proveri pritisak tako sto ces odviti mali srafic na poklopcu filtera ulja (stoji odozgo), ako izbacuje ulje zavij sraf i vozi Miskooooo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 26, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zavrseno! Puf da li je to meni u glavi ili masina stvarno ide mnoooogo bolje! Nekako bez napora, samo prede Sipao sam mu skromni lukoil lux 15W40 za 220din/L i sad samo rže!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 28, 2008 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi bio ljubazan da detaljnije opises postupak promene ulja kod XT? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Jul 28, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan potrebno je odvrnuti i dva imbusa koji drze crevo da bio isteklo i ulje iz rezervoara, a ne samo iz kartera. Kod sipanja treba odvrnuti prozorce za stelovanje ventila. Ono vece do karburatora, i tu sipati jedan deo ulja. Razlog - zato sto ulje koje sipate gore u rezervoar ostaje tamo dok ga pumpa ne povuce, a pumpi za ulje treba ulje u karteru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Jul 28, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam sto se mesam u raspravu, al me interesuje: Jel to ta XT ima suvi kar(AK)ter ili mi se cini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 29, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ispustio ulje iz kartera (na sraf) i nije nesto puno isteklo. Ispustio sam i ulje iz rezervoara za ulje, tu je isteklo znatno vise. Sve zajedno je bilo 2.5L sto je dobra kolicina za 2KF. Pustio sam da se cedi sigurno pola sata. Inace da, ovo su motori sa suvim karterom - "dry sump". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan To je ta kolicina, sad sipaj novo i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 29, 2008 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Tenk ju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Stara tema ali, da nebih otvarao novu, posto vidim da da je princip razlicit po tipu motora...naime, da li isti princip ispustanja ulja vazi i za 1VJ iz 86 god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 30, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Stara tema ali, da nebih otvarao novu, posto vidim da da je princip razlicit po tipu motora...naime, da li isti princip ispustanja ulja vazi i za 1VJ iz 86 god? Trebalo bi. Mislim da su masine iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan ti si stari i iskusan, pa ja mislim da nema razlike imedju 1vj i 3vj sem sto 1vj ima i kurblu a ovaj ima ona dva svetla i one plastike itd itd, jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 30, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan ti si stari i iskusan, pa ja mislim da nema razlike imedju 1vj i 3vj sem sto 1vj ima i kurblu a ovaj ima ona dva svetla i one plastike itd itd, jel tako? Mislim da si u pravu ali najbolje je da zaviris u manual, najsigurnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan problem je sto mogu naci manual za 2fk i za 3vj ali za 1vj nigde nema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 30, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Daj link za 2kf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 30, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan imas pp 'ocu i ja taj pp! Do sada nisam uspeo da nadjem manual za 2kf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi u pitanju je manual za 43f, izvinjavam se..ali sam ga negde video, iskopacu ga ovih dana pa cu poslati linkove, tj postovati ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 30, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan No prob. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 12, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel moze neki manual za yamahu XT 600z iz 1985 god????? bio bih vam veoma zahvalan!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...