Jump to content

Moto Zajednica

Trion Motors, Piccilo Racing i Škaromoto ne odgovaraju na e-mail

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

To samo govori koliko su napredovale Srbija i Hrvatska. Ovim trima firmama sam još pre 2-3 nedelje poslao e-mail u kome sam ih pitao za neke cene Givi proizvoda i još uvek nisam dobio nikakav odgovor. Šta reći, Balkan :-\

A napisao sam im sve po šiframa, dete bi znalo da pronađe cenu u katalogu i odgovori na e-mail.

touring vizir 440D + D440KIT

nosač kofera 351FZ sa M5 pločom

kofer - varijanta 1 - V46:

kofer V46 - MONOKEY u crnoj boji N902

stop svetlo E105

naslon E95S

ukrasni poklopac C46 u crnoj boji N913

kofer - varijanta 2 - E52:

kofer E52 - MAXIA - MONOKEY u crnoj boji N902

naslon E95S

Trion Motors ću zvati telefonom, nema druge, a ako pročita ovo neko iz Osijeka, neka proveri cene ako je moguće. Škaromoto valjda daje i neki popust za keš, koliko?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Aaa, ništa bez starog, dobrog telefona :D Evo cena iz Triona:

touring vizir 440D + D440KIT 107€ (nemaju na stanju, ostalo "verovatno" imaju, stigla je roba pre nedelju dana)

nosač kofera 351FZ sa M5 pločom 73,30€

kofer V46 - MONOKEY u crnoj boji N902 205€

stop svetlo E105 40,5€

naslon E95S 46€

ukrasni poklopac C46 u crnoj boji N913 52€

kofer E52 - MAXIA - MONOKEY u crnoj boji N902 220€

naslon E95S 46€

Ovo je verovatno offtopic u forumu Prodavnice, ali priča o tome da naše (i hrvatske) moto firme ne koriste e-mail svakako pripada ovde. Da ne bi dalje išli u offtopic, ako neko proveri cene u Osijeku neka mi dojavi na PP, a ovde da nastavimo o moto prodavnica i ignorisanju savremenih telekomunikacionih tehnologija.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

care, pa zovi sam osijek pa proveri, najbolje znaš šta ti treba..

ja sam kupio na početku 2007 nosač za fz6 u zagrebu, top-moto, bilo je jevtinije nego što bi bilo u trionu da su ga imali na lageru, a rok isporuke je bio 3 meseca.. tako da sam u zg-u nosač kupio za manje para, ali zato su ga imali na stanju, za odmah.. ;D

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Aćime brate, ne znam čemu se ti toliko čudiš...

Svi hoće samo da zgrnu lovu, a niko da barem nauči da se traži barem prava, iskrena i provjerljiva informacija.

Evo npr. Guevara - sajt očaj, umjesto .jpg, .gif ili .png slika, car koji im je pravio prezentaciju stavio .bmp... Dok učita slike - skuvaš ručak. Hvale se da imaju "najjeftiniju" (barem sam ja tako shvatio) karbonsku kacigu, a nisu u stanju da imaju bilo koji drugi (osim regularnog) vizira. A roba izgleda dolazi dva puta godišnje...

Ipak, svaka čast momcima koji tamo rade, jer kad god sam tamo bio uvijek su bili srdačni i spremni da pomognu...

U pitanju je samo količina mozga i zainteresovanosti vlasnika za napredak. Živ primjer: trebao sam da radim web prezentaciju za jednu privatnu ordinaciju/polikliniku u Beogradu. Napravio dizajn, napravio prijedlog rasporeda sadržaja, kao i okvirni sadržaj. Ostalo samo da se da tekst, sve ostalo je moje. Tako je stajalo godinu i po dana, dok im neko iz Čačka nije odradio prezentaciju sa sadržajem koji je on mislio da treba da stoji (dakle, tekst o uslugama i ostalome što se tiče ordinacije)... A daleko su od nepismenih i ljudi koji ne razumiju šta web predstavlja...

Zato, neka te ništa ne čudi...

Aćime brate, ne znam čemu se ti toliko čudiš...

Pa možda zato što ti, ja i mnogi drugi u ovoj zemlji već godinama rade taj Web development, a ispade da 90% firmi nema sajt kako treba. I kada će oni shvatiti da im to treba, Boga pitaj. Praktično, jedino Pakom ozbiljno prodaje preko Weba, a ostali ništa. Moto firme tragedija, nula, ne odgovaraju ni na e-mail, znači ne koriste ni tu tehnologiju nastalu pre 30-tak godina.

Kad reče Guevara, strašno, bolje da su ostavili bar stari sajt. Bio sam tamo pre neki dan, premestili su maloprodaju u komšiluk, bliže Areni i auto-putu. Momci su uvek ljubazni, to je tačno, čak jedan stoji ispred stare radnje i usmerava ljude gde treba, ali sajta i dalje nema. Baš sam ih pitao za to i rekli su biće sajt za neki dan. Hajde da vidimo i to čudo ;D

Kako im otvoriti oči da će im kvalitetan sajt i pravovremeno odgovaranje na e-mail povećati prodaju? I smanjiti gužvu i smaranje u prodavnici. I smanjiti potreban izložbeni prostor. I ko zna šta sve još.

Pozvao sam Škaromoto telefonom i rekao da sam poslao mail pre 2-3 nedelje na koji nisam dobio odgovor i dobio sam odgovor nakon pola sata, sat. Znači, prvo pošalješ e-mail, pa onda pozoveš telefonom da kažeš da si poslao e-mail, malo sačekaš i dobiješ odgovor  ;D To je procedura kod nas (na Balkanu)  ;D ;D ;D

Ako nekoga zanimaju cene, neke su više, a neke niže, tako da i nema velikog razloga da se ide u Osijek, ako te opreme ima u Beogradu, ali ako je nema, onda će je verovanije brže nabaviti u Osijeku, jer u Trionu robu nabavljaju jednom u 2 meseca. Ali i njih treba razumeti, jer su kod nas carinske procedure očajno birokratske.

Elem, cene u Škaromoto:

touring vizir 440D + D440KIT oko 80€ (jeftinije)

nosač kofera 351FZ 67€ + M5 ploča 33€ (skuplje)

kofer V46 - MONOKEY u crnoj boji N902 (nemaju)

stop svetlo E105 32€ (jeftinije)

naslon E95S 46€ (isto)

ukrasni poklopac C46 u crnoj boji N913 46€ (jeftinije)

kofer E52 - MAXIA - MONOKEY u crnoj boji N902 280€ (dosta skuplje)

naslon E95S 46€ (isto)

Ako na ove cene primenjuju 10% popusta, što mi nisu precizirali ali reče brutus, to znači da recimo nosač sa pločom i E52 koštaju 342€ u Škaromoto, a u Trionu 293,30€. Montaža u Škaromoto je 21€, a ovde mogu sam da montiram, tako da sam se odlučio da pazarim u Trionu, verovatno već sutra. Šaljem slike ;D

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Malopre sam zvao Trion da pitam za nosac 351FZ i M5 plocu. Sada je cena u kompletu 9500 dinara.  :o Pitam ih zasto je toliko,kada je isto to, pre 3-4 meseca bilo 74 eura a sada 115 eura? Njihov odgovor je bio da je to zbog skoka eura. Ovi nasi prodavci su stvarno mnogo jadni!

Pazi, kurs evra je zaista drastično veći, letos je bio 75, a sada je 89. Što se tiče cene držača i ploče, i letos je bila oko 9.000,00 dinara. U postu u kome sam napisao da je 74€ došlo je do greške, tj. devojka iz Triona mi je rekla samo cenu držača 351FZ, ne i cenu ploče M5 koja je 30-35€, tako nekako. Znači, držač i ploča zaista i koštaju oko 105 evra, sa mogućom greškom od 5 evra. Za kofer E52 sa stop svetlima sam pronašao tačnu cenu od letos, a to je 21.080,00 dinara. Sve ukupno me je koštalo oko 30.000,00 dinara, možda 80-100 dinara više, nebitno. Kada se odbije cena kofera, dobija se približno 9.000,00 dinara. Znači, sada je još i jeftino, ako se uzme u obzir drastičan pad vrednosti dinara.

Što se tiče tvoje računice da su držač i ploča 115€, grešiš. 9500 / 90 = 105 evra.

U PP si me pitao za slike mog motora, imaš ih ovde.

Trion će imati popust na sajmu motora (automobila), ako možeš da čekaš. Tako mi reče saxi. Da sam čekao septembar, sve ovo bi platio 15% jeftinije, kao što sam platio vizir.

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Pre 4 dana kod njih je MAXIA od 52 litra bila nesto preko 18 000 (tacno tako su mi rekli) a sa STOP svetlima 21315, a prekljuce je isti kostao 19890, a sa STOP svetlom 22320....cudan neki kurs ::)

A za popust su rekli da prave tek za sajam u martu mesecu.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ok. Sada je malo jasnije. Gore si naveo da je nosac 351FZ u kompletu sa M5 plocom ukupno 74 eura a meni su rekli da je to sada oko 9500 dinara. Tih 30 i kusur eura je napravilo problem, jer sam mislio da su oni uspeli i evro da obezvrede. Sada je sve jasno kao dan. Hvala  ;)

Trgovci koriste žiralni kurs, koji je uvek malo veći od prodajnog (višeg). Danas je taj kurs bio od 90-90,50 zavisi od firme do firme, tako da vas ne čude visoki dinarski iznosi kada je u pitanju uvozna roba.

• Svrati ponekad, 307 postova

Škaromoto  +38531300555 sacekajte jos 10 dana  ;) prije kupovine bilo cega  ;D

Bozic dolazi a s njim i popusti ;D

Kad idete u Škaromoto,mozete i do BikerBar-a svratit da se ogrejete prije puta kuci,konobaricu pitat za "debelog"  nek kontaktira  ;D

A MOZETE I RANIJE posto u Osijeku ima malo vise specijaliziranih trgovinica za bikere  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja