Jump to content

Moto Zajednica

Nesto curi na BMW F650 GS

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 302 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adventure R

Ljudi, treba mi mala pomoc. Nedavno sam ispunio sebi san i kupio motor. Naravno, danas sam odvojio malo vremena da se upoznamo i primetio sam da mi na jednom crevu curi neka tecnost. Mozda je ovo pitanje glupo, ali moze li neko na osnovu slike da mi kaze sta je to? Ja sam totalni pocetnik sto se tice motora. Crevo izlazi iz crnog rezervoara. Meni to deluje kao ulje alije rezoervoar za ulje skroz sa druge strane i ne deluje da je povezan sa ovim.

Hvala.

post-3938-12879001259934_thumb.jpg

post-3938-12879001263329_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Probacu. Na mestu gde crevo ulazi u plasticni rezervoar ima jedna gumica, koja je delom u rezervoaru (???), a delom napolju. Cini mi se da je pukla tako da drzi samo jedan deo... Jel to rezervoar za benzin ili prelivna posuda? Koliko sam video, rezervoar je ispod sedista

Evo sad sam sve rasklopio... Ipak je to kuciste filtrea za vazduh, a to crevo verovatno onda sluzi, kao sto aca-pn rece, za odvod ulja...

• Drug član, 1261 postova

To je crevo koje iz filtera za vazduh, kondenzovane uljne pare, odn. ulje vraća nazad u karter, a ujedno crevo služi i kao iber lauf, odnosno ozraka kartera. Trebalo bi da dihtuje dobro iz samo jednog razloga, da ne usvinji motor.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Kod vremešnijih motora to crevo ide napolje.

Jedenje govana sa ekološkim standardima kod GS650 me izludjuje, počev od glupog EFI, ugušenih auspuha, itd...

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ma dobro, ima i afrika svojih negativa, savki motor naravno. F650 je sjajan motor, meni leži ko budali šamar jer je lakši od AT i svakako najlepša endurača, osim što sa našim gorivom na nižim obrtajima brljavi EFI dok ne sažvaće smešu.  Stari 650 karburator agregat je osetno živahniji sa još lakšom karoserijom tako da hoće da poleti, samo to mi smeta, politika u moto industriji - ekologija, ništa više... Ja sam čovek Balkanac - primitivac, sajla, gas kuplung i udri...

Meni je to prvi motor, pa se jso ucim... Danas sam ga rasklapao da vidim sta sve tu ima :) A inace sam zeleo da vozim motor od kad sam klinac iskljucivo zbog AT... Ona plavo belo crvena, jeste da je sarena ali i danas mi je to zelja :)

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Eh, hteo sam ja to da zamenim. Ali u BMW Radulovic mi rekose da ne moze da se pazari samo deo kojim se pricvrscuje crevo za airbox, mora ceo airbox!?

I nije bas jeftino :(

Idiotizam, ali sta ces.

Naravno da nisam hteo da kupujem ceo airbox. Hteo sam da napravim deo od industrijske plastike da to zamenim, ali ne stigoh :(

LM, skini prednji deo airbox-a, pa filter za vazduh, i onda u delu odmah ispod filtera za vazduh a u zadnjem delu airbox-a vidi da li i koliko ima ulja. Trebalo bi da bude vrlo malo ako uopste ima.

Ako ima ulja mozes da ga ispustis kroz jedno tanko crevce koje na kreju ima cepic koji izvuces rukom. Kraj tog creva za ispustanje ces naci otprilike kod konektora za ventilator na (desna strana bloka).

Naravno pripremi neku posudu da ne ispolivas motor ako krene ulje.

Ovo crevo koje curi ide iz airbox-a, mislim u karter (vidi se na slici, zaokruzio sam crvenim)... Izmedju airbox-a i creva postoji gumica koja ga drzi i do pola je pukla, takod a sam ja nasao nesto sto lici na to i resio problem. Nije to puno curelo, al rekoh da pogledam, jer nisam znao sta curi.

E sad nisam video da iz airbox-a izlazi jos neko crevo. Ovo koje izlazi ide u karter....

• Drug član, 1137 postova

Pozdrav, da se ubacim.. meni ovo crevo koje jer obelezeno, se nigde ne zavrsava.. tj, trenutno zvrji u prazno negde oko karburatora/kutije za vazduh...

da li to crevo treba da bude otkaceno ili ?? u pitanju je pegaso 97...

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

majku mu, meni nije zakaceno za filter vazduha... moracu da potrazim gde se kaci, nisam uspeo da nadjem do sada...

Nemoj ni da ga kacis, zasto da ti prlja filter vazduha. Jedino ako si ekoloski savestan (ja jesam, a' nisam bas toiko) onda ubacuj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja