Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, treba mi mala pomoc. Nedavno sam ispunio sebi san i kupio motor. Naravno, danas sam odvojio malo vremena da se upoznamo i primetio sam da mi na jednom crevu curi neka tecnost. Mozda je ovo pitanje glupo, ali moze li neko na osnovu slike da mi kaze sta je to? Ja sam totalni pocetnik sto se tice motora. Crevo izlazi iz crnog rezervoara. Meni to deluje kao ulje alije rezoervoar za ulje skroz sa druge strane i ne deluje da je povezan sa ovim. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvicccA_Sabac 27 Napisano Jul 19, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Шабац,Србија Motocikl: Suzuki DL1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim to ti je prelivno crevo rezeorvara za gorivo normalno je da povremeno malo curne iz njega.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 19, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan benzin.....nebi trbalo da curi,kolko vidim na slici crevo nije natuceno do kraja,,nabi ga lepo i stegni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Probacu. Na mestu gde crevo ulazi u plasticni rezervoar ima jedna gumica, koja je delom u rezervoaru (???), a delom napolju. Cini mi se da je pukla tako da drzi samo jedan deo... Jel to rezervoar za benzin ili prelivna posuda? Koliko sam video, rezervoar je ispod sedista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jul 19, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi rekao da je to kuciste filtera za vazduh, a to crevce sluzi za odvod ulja koje se vremenom talozi na dnu kucista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Na slici sam obelezio mesto gde to crevo zavrsava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam sve rasklopio... Ipak je to kuciste filtrea za vazduh, a to crevo verovatno onda sluzi, kao sto aca-pn rece, za odvod ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To je crevo koje iz filtera za vazduh, kondenzovane uljne pare, odn. ulje vraća nazad u karter, a ujedno crevo služi i kao iber lauf, odnosno ozraka kartera. Trebalo bi da dihtuje dobro iz samo jednog razloga, da ne usvinji motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kod vremešnijih motora to crevo ide napolje. Jedenje govana sa ekološkim standardima kod GS650 me izludjuje, počev od glupog EFI, ugušenih auspuha, itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan E lako je tebi, ti vozis Afriku I tata bi sine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ma dobro, ima i afrika svojih negativa, savki motor naravno. F650 je sjajan motor, meni leži ko budali šamar jer je lakši od AT i svakako najlepša endurača, osim što sa našim gorivom na nižim obrtajima brljavi EFI dok ne sažvaće smešu. Stari 650 karburator agregat je osetno živahniji sa još lakšom karoserijom tako da hoće da poleti, samo to mi smeta, politika u moto industriji - ekologija, ništa više... Ja sam čovek Balkanac - primitivac, sajla, gas kuplung i udri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 19, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to prvi motor, pa se jso ucim... Danas sam ga rasklapao da vidim sta sve tu ima A inace sam zeleo da vozim motor od kad sam klinac iskljucivo zbog AT... Ona plavo belo crvena, jeste da je sarena ali i danas mi je to zelja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Eh, hteo sam ja to da zamenim. Ali u BMW Radulovic mi rekose da ne moze da se pazari samo deo kojim se pricvrscuje crevo za airbox, mora ceo airbox!? I nije bas jeftino Idiotizam, ali sta ces. Naravno da nisam hteo da kupujem ceo airbox. Hteo sam da napravim deo od industrijske plastike da to zamenim, ali ne stigoh LM, skini prednji deo airbox-a, pa filter za vazduh, i onda u delu odmah ispod filtera za vazduh a u zadnjem delu airbox-a vidi da li i koliko ima ulja. Trebalo bi da bude vrlo malo ako uopste ima. Ako ima ulja mozes da ga ispustis kroz jedno tanko crevce koje na kreju ima cepic koji izvuces rukom. Kraj tog creva za ispustanje ces naci otprilike kod konektora za ventilator na (desna strana bloka). Naravno pripremi neku posudu da ne ispolivas motor ako krene ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo crevo koje curi ide iz airbox-a, mislim u karter (vidi se na slici, zaokruzio sam crvenim)... Izmedju airbox-a i creva postoji gumica koja ga drzi i do pola je pukla, takod a sam ja nasao nesto sto lici na to i resio problem. Nije to puno curelo, al rekoh da pogledam, jer nisam znao sta curi. E sad nisam video da iz airbox-a izlazi jos neko crevo. Ovo koje izlazi ide u karter.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 20, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da se ubacim.. meni ovo crevo koje jer obelezeno, se nigde ne zavrsava.. tj, trenutno zvrji u prazno negde oko karburatora/kutije za vazduh... da li to crevo treba da bude otkaceno ili ?? u pitanju je pegaso 97... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Avgust 21, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran na koje crevo mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 21, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan obelezeno je crvenim na slici par postova iznad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Avgust 21, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan To crevo odvodi kondenz ulja iza filtera vazduha, nazad u karter.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 21, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan majku mu, meni nije zakaceno za filter vazduha... moracu da potrazim gde se kaci, nisam uspeo da nadjem do sada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 365 Napisano Avgust 21, 2008 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Meni to crevo ide od kucista fil;tera za vazduh do kartera... A da tebi to crevo ne ide od akumulatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Avgust 21, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan majku mu, meni nije zakaceno za filter vazduha... moracu da potrazim gde se kaci, nisam uspeo da nadjem do sada... Nemoj ni da ga kacis, zasto da ti prlja filter vazduha. Jedino ako si ekoloski savestan (ja jesam, a' nisam bas toiko) onda ubacuj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 21, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nemam pojma gde treba da ide , predpostavljam da ide isto u kuciste vazduha, jedino sto ne mogu da pronadjem gde se kaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 21, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ok ako nije neophodno da s ekaci, necu ga ni kaciti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...