davidloki 1341 Napisano Jun 14, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, Generalno sam početnik u ovom sportu, i jedna od stvari koja me dosta buni je podmazivanje lanca kada idete na neko malo duže putovanje. Držim se nekih saveta sa foruma da treba podmazivati lanac na svakih otprilike 500km lanac, i da ga treba redovno prati u zavisnosti u kakvim uslovima vozite. Da li stvarno i ostali ljudi na proputovanju, kada stignu na destinaciju gde će prenoćiti, izvade iz kofera "onaj sprej" i podmažu? Koji naravno zauzima ne tako malo mesta, s obzirom na kapacitet koji imate? (osim onih što imaju automatski podmazivač) Naravno, pre toga, razmišljaju da ga neće više voziti do ujutru, kako ne bi razbacao sve po motoru? Ja sam to usvojio kao nešto "must have", tako da i saputnica kada se parkiramo odmah pita da li sada podmazuješ lanac, ili pereš i podmazuješ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 14, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije to od tolike velike važnosti hoćeš li podmazati lanac baš u kilometar tačno... 100-200, pa čak i 500 km da voziš dodatno bez (ponovnog) podmazivanja uopšte neće napraviti nikakav problem na lancu. Postoje ljudi koji nikada ne mažu lanac bilo čim, pa i ti lanci se vozi i traju (dosta manj nego da je podmazan, to sigurno). Ja pre putovanja operem lanac i namažem ga sa sprejom i ne mislim o tome dok se ne vratim kući. Ako me baš uhvati kiša na putu i ako lanac baš ostane suv, onda svratim u neku prodavnicu auto delova i kupim onaj mali sprej i našpricam lanac... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Piplfoks 182 Napisano Jun 14, 2020 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih... Prijavi odgovor kao problematičan Nemam kofere niti bisage na motoru. Na putovanja sam išao sa rancem na leđima i šatorom i vojnom vrećom za spavanje na sedištu iza mene. Bez spreja za podmazivanje još nisam išao, niti ću. Sad da se ne pravim pametan ali ja sam više puta osetio da mi je baš bio neophodan. Nisu bila kratka putovanja. Posle mojih tura, stvorio sam osećaj koliko je ovaj svet zapravo mali. Ceo Balkan mi je bukvalno kao kod prvog komšije da sam otišao. Elem, preživeo sam takve kiše koje operu dušu čoveku a kamoli lanac. Bez spreja mogu da krenem samo tu po komšiluku (Balkan). Čak ni ljudi, sa kojima sam neke ture vozio, nisu polazili bez spreja od kuće.Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 14, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan najbolja vrijanta je mali sprej od 100 ml koji staje i u džep.Košta skoro ko i veliki od 400 ml osim motorexa koji ima isto veliku cenu ali može da se ,,prespe,, iz velikog u mali sprej pomoću dobijene dizne tako da kad se jednom kupi mali nemora nikad više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Jun 14, 2020 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam se "vozio" pod sedistem uvek 50ml bocica ulja! Za toliko svaki motor mesta ima... Kada se setim a jednom u dva dana nakapam na par mesta, lanac to okretanjem rasporedi.Zatreba i za druge stvari, zaglavi kljuc u bravi rezervoara npr. , 3 kapi ulja rese problem.Ako je kvacilo "na sajlu" a kisa te natapala sat vremena, i tu koja kap valja, od burenceta i ka sajli malo.Uz prvu pomoc i to malo ulja uvek sa sobom nosim i izolir traku, osnivni alat, malo zice, plasticnih vezica, kokpit maramice...Na dalje, i set za krpljenje gume i sprej za naduvavanje ...Sent from my SM-J530F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Jun 14, 2020 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi Scotoiler i neces vise razmisljati o lancu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...