doda 127 Napisano Jul 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ove godine kao i prethodne osigurao sam motor "kasko" kao i vozaca i suvozaca. I to relativno lako, bez ikakvih problema. Kaze mi prijatelj iz osiguranja da se ozbiljno vode razgovori oko buduceg osiguranja motora i motorciklista. U stilu,sedate na svoju odgovornost. Ne bas tako,ali provejava ta misao... U bliskoj buducnosti osigurati motor "kasko" bice pravo umece i ako uspemo u tome to nece biti ni nalik ovim uslovima koji su sada na snazi. Ne mogu da svarim te lihvare ali sa druge strane ne mogu ni da ih osudjujem. Koje je vase misljenje o tome i bas me zanima koliko ljudi osigurava svoj motor "kasko"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Qm 24 Napisano Jul 15, 2008 U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan kada sam osiguravao auto (kasko) u Wieneru, raspitao sam se i za kasko za motor. Rekli su mi da moze da se osigura za stetu ali ne i za slucaj kradje. Tako sam odlucio da je bolje da osiguram sebe jer ako se vec polomi motor ja cu verovatno proci gore... :-\ to je moje misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Jul 15, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan I meni su nudili u Dunavu pri registraciji da za valjda 1000 din osiguram i sebe, bio sam u zurbi a matora za salterom je bila neljubazna pa mi je misao momentalno odleprsala. Sto se tice osiguranja motora u inostranstvu moj drugar ima ful kasko za svoje Harlije, ali kad je prosle godine dovozio Harlije na sajam u Beogradu i Novom Sadu nisu pristali da mu daju kasko ni za jedan jedini motor pravdajuci se da je Srbija isuvise rizicna da im se svasta dogodi pa ih je dovezao na svoju odgovornost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Jul 16, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kaska za motore do sada nije bilo mogucnosti da se osigura od kradje jer su ljudi svesni koliko se ovde lako postaje 'stranac' . DDOR Novi Sad je potpuno ukinuo kasko osiguranje za motore jer je bilo mnogo malverzacija po tom pitanju tj. Prijavljivale su se 'sumljve' i nerelano visoke stete. Evo vam primer (mada nije kasko) tip sto je mene udario motorom je pokusao tzv. privatno da se naplati od moje polise obaveznog osiguranja za motor, tj. hteo je nesto da smuva ali mu nije poslo za rukom. U pitanju je bio GSX-R 90-91 godiste, na stranu tome sto nisam ja krivac za sudar nego doticni on je pokusao da naplati stetu na motoru od 140000din za levu plastiku, navodno 'menjac' i jos par sitnica dok je realna vrednost motora u stanju kakvom je bio pre sudara 160000din. E sad sto se tice kaska nije bitno ko je kriv, za manja ostecenja vam ne treba ni policiski zapisnik, niko vas nista ne pita samo vam uplate. Isto tako licno me smara sto nemogu da osiguram motor i ne razmisljam. Sto se tice zivotnog osiguranja od 1000din nemojtre nasedati na tu glupost ako mislite da se osigurate od posledica povreda na motoru. Elem 1000din placate svakog meseca i to je dobra stvar, ali ako procictate ona stina slova sto zamarju i sto su negde na dnu i pri kraju shvatice te da vam to nece pokriva posledice nastale u udesu motorom. Ako zelite da se osigurate od takvih posledica suma je mnogo veca na mesecnom nivou od 1000din, nemojte padati na njihove glupe price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 223 Napisano Jul 16, 2008 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Ja već drugu godinu uzimam kasko za motor bez učešća u šteti kod Dunav osiguranja. Za ovu godinu me je koštalo 21.000din. (motor je 2007. godište) Moja logika je da u slučaju bilo kakvog pada šteta će da premaši 21.000 tako da se po mom mišljenju isplati. P.S. Nije da planiram da padam ali nikad se ne zna ovako me bar manje boli glava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...