Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Imam problem sa Yamahom R125, kada ga vozim malo agresivnije pocinje da gubi snagu na preko 6.000 obrtaja i pocinje da se gasi. Sta to moze da bude. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Maj 31, 2020 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Premeri napon na akumulatoru na 5000 obrtaja, mora biti oko 14.2 - 14.5V sa upaljenim svetlom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan I pravi cudan zvuk kad dajem gas preko 6.000, kao neko zveckanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Maj 31, 2020 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Poslusaj@ArakisAli proveri i filter vazduha i zameni, ako nisi skoro.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha mi je KN stavljen na pocetku sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 31, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan К&N је говно одавно веч, него објасни мало опширније шта се дешава, у ком режиму и колико времена???????Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Krenem da vozim,motor se malo ugreje, čim malo agresivnije vozim (npr. preko 5,6 hiljada obrtaja) motor počinje da koči kao da koristim motorno kocenje i vraca mi obrtaje na 2,3 hiljade obrtaja. posle toga kad ga vozim ispod 5 hiljada nista od toga se ne desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 31, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нека промена коју си направио којој би ово могло да буде резултат?Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promenio sam dihtung glave motora i anlaser jer je crkao i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 31, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Јеси ли науљио K&N тај филтер се пере и масти "специјалном козметиком" за њега.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 31, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promenio sam dihtung glave motora i anlaser jer je crkao i to je toНеки сензор за подпритисак у филтер кутији.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Maj 31, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je pocelo da se desava kada mi je crkao anlaser, i sad sam ga zamenio i i dalje se to desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Maj 31, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Има неки електрични проблем.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Maj 31, 2020 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Identičan problem imao pre neki dan, prešpanovana sajla kvačila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Jun 1, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan i kako si to resio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Jun 1, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Niko said: Identičan problem imao pre neki dan, prešpanovana sajla kvačila. Može li malo opširnije objašnjenje kako je prešpanovana sajla kvačila uticala na to da motor gubi snagu kad dosegne 6k obrtaja? Nisam ekspert na temu detekcije problema sa agregatom pa bih volio znati, a to mi je malo nejasno. Da nisi možda mislio na sajlu gasa? Pa da, kad zategne gas do 6k obrtaja, povratna sajla zbog prezategnutosti ne dozvoljava dalje dodavanje gasa pa se čini da motor gubi snagu? A dok ne dosegne tu tačku gas sasvim normalno funkcioniše? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Jun 1, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motor normalno funkcionise sa gasom u pocetku dok se ne zagreje i vrti preko tih 5/6 hiljada obrtaja i onda se samo od jednom to desi i ne moze preko 5/6 hiljada obrtaja i cuje se neko zveckanje, jedan drugar mi je rekao da je mozda lanac bregaste ili spaner lanca bregaste, a sad ne znam da li je to istina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 1, 2020 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam zeznuo sajlu kvacila i imao sam iste simptome samo bez zveckanja, baci pogled na stranicu ako moze pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22589 Napisano Jun 1, 2020 Integrisan, 9678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, popovich je napisao: Može li malo opširnije objašnjenje kako je prešpanovana sajla kvačila uticala na to da motor gubi snagu kad dosegne 6k obrtaja? U tim obrtajima agregat razvija ozbiljnu snagu, opruge potisne ploce a preko lamela tu snagu prenesu na lancanik preko menjaca.. Kada sajlu pretegnes desava se da potisna poluga odvoji, kao da si kvacilo (rucicu) blago stisnuo. Nije dovoljno da "kliza" kvacilo u nizim obrtajima ali kada u igru dodje i snaga one, pogadjas klizaju. Znaci, kada lamele klizaju (nije bitan razlog) agregat odlazi u obrtaje ali snagu izgubi... Ja bih rekao da se taj motor "naliva" gorivom... Slikaj svecicu i okaci ovde. Filter vazduha, kakav je? Je li to 4T agregat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 1, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Врло нејасна и конфузна објашњења, претегнута сајла квачила нема везе са трокирањем на, па и преко 6000 обртаја. Ни звецкање ланца брегасте нема везе са трокирањем. Радио си дихтунг главе, колко педантно? Изравњао главу? Поравњао цилиндар?........??? Много питања ми падају на памет али то је. Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 1, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan И дали ти ради клапна за саух, да није можда затворена или полузатворена?Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Jun 1, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Meni se slično dešavalo, kada mašini dam veći gas(¾) krene da štuca, kada popustim sve najnormalnije, otišao kod Marka on uradio servis karburatora i sada je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 1, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ово је инџекшн. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Jun 1, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Krokodilo je napisao: Врло нејасна и конфузна објашњења, претегнута сајла квачила нема везе са трокирањем на, па и преко 6000 обртаја. Ни звецкање ланца брегасте нема везе са трокирањем. Радио си дихтунг главе, колко педантно? Изравњао главу? Поравњао цилиндар?........??? Много питања ми падају на памет али то је. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Sve sam to uradio kad sam menjao dihtung Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimir02 0 Napisano Jun 1, 2020 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Krokodilo je napisao: И дали ти ради клапна за саух, да није можда затворена или полузатворена? Sent from my SM-G955F using Tapatalk Nisam to proveravao, provericu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...