Jump to content

Moto Zajednica

Ducati Monstersedici

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Evo nešto i za ljubitelje italijanskih motorcikala.

08_july_ducati_concept_01.jpg

http://www.motorcycle.com/manufacturer/ducati/2009-ducati-desmosedici-monster-concept-85065.html

Desmosedici Monster koncept, drumska varijanta MotoGP modela sa V4 motorom od 990 kubika i 200 konja. Ovo bi bila potencijalna konkurencija Suzuki B-Kingu, Yamahi V-Max i MV Agusti Brutale. Čudovište, a?  ;D

Pa još u beloj, fancy (femsi) boji  ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

60 000????????????? auuuuu, preterase ga..

To je cena za Desmosedici. Ne brini se, svi su vec rasprodati. A da vredi, vredi. Ne verujem da ce od ovog Monstera biti nesto vise od ove fotke. Mislim da je i S4RS dovoljan za japansku konkurenciju.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

60 000????????????? auuuuu, preterase ga..

To je cena za Desmosedici. Ne brini se, svi su vec rasprodati. A da vredi, vredi. Ne verujem da ce od ovog Monstera biti nesto vise od ove fotke. Mislim da je i S4RS dovoljan za japansku konkurenciju.

Od kad se pa ti razumes u Ducati?!  ;D

Meni je ovaj jos lepsiJI od Desma, a 'Talijani kako su ludi, mozda i puste zver na ulicu...

Ja bih ga taaaako posedovao!  :)

Doteracu ti jedan da mozes da predjes u ekipu pravih motora  ;D

Oces da kazes da ti je ova nova 696 linija lepsa od one stare ?

Da je lepsa od ovoga ?

d0jLk_011280mi1.jpg

• Drug član, 1372 postova

Samo se plasim da Ducati ne napusti tako dobru tradiciju i ogroman obrtni moment :-[

Kad pogledam Desmosedici nisam toliko zadovoljan, slab obrtni moment >:(

Moja je zelja Monster, sto ne znaci da ne moze biti sledeci motor iako je skuplji od z750 citavih 1300e. ali jbga svako zadovoljstvo se placa...

S4Rs testrastreta je nesto sto se ne vidja stalno, gotovo nikad ali mogu da zamislim kako vuce ;D

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Kad pogledam Desmosedici nisam toliko zadovoljan, slab obrtni moment >:(

E, sad jos samo vodu da pustis!  ;D

Doteracu ti jedan da mozes da predjes u ekipu pravih motora  ;D

Oces da kazes da ti je ova nova 696 linija lepsa od one stare ?

Da je lepsa od ovoga ?

CSbMM_011280mi1.jpg

Evo, citiracu samog sebe:

Ducati je ovog puta od ovako prelepog motocikla...

uLezA_s2rfl0.th.jpg

...uspeo da napravi ruzno pace!

oEj5d_2075ducatimonster696lefhe7.jpg

O ukusima ne vredi raspravljati, ali meni je ruzaaaaaan!  8)

Pa nisam to rekao zato sto ne znam, Desmosedici ima 116 Nm a 1098r citavih 134Nm pa ti vidi. Ali kod Desmosedicija je jedna druga stvar, a to je snaga, ima 200ks a 1098r 180ks, e u tom grmu lezi zec ;D

Verovatno i sam znas da sto vise cilindara povlaci sa sobom i manji hod klipa a time i manji obrtni moment... ;)

A ovaj monster 696, mogo je mnogo bolje da izgleda. Po linijama vise nije monster nego neka pitom a zivotinja :D

A malo li je?! :)

Prevideo si to da 1098r ima 200ccm viska!  ;)

Uporedi Desmoseidici masinu sa japanskim in-line pa ces videti da itekako prednjaci po pitanju obrtnog momenta!

Uporedi Desmoseidici masinu sa japanskim in-line pa ces videti da itekako prednjaci po pitanju obrtnog momenta!

Da, ali ocu da kazem da veliku ulogu zauzima dimenzija cilindra i hod klipa. A sto se tice zapremine motora nije 200ccm vec nesto vise od sto, tacnije 109ccm viska. Ni to nije malo ali ipak je Desmosedici motor koji se vozi u GP u pa tako je izvucen i maksimum iz njega. Pogledaj i na kojim obrtajima se razvija maks obrtni moment, i to je jako vazno. Desmo razvija max na 10500 obrtaja a 1098r vec na 8000, pogledaj tu razliku. Nije ta snaga toliko vredna toga da se izgubi ta tradicija izrade motora, i monstruozni odziv na gas...

Desmosedici ima mozda 10tak Nm obrtnog momenta vise od nekog novog japanca sto priznaces i nije nesto mnogo u odnosu na 1098r-ovih 134Nm  :o. Ali sad je pitanje kakva je kriva obrtnog momenta na pr. R1 i Desmosedici, verujem da Desmosedici tu nema konkurenciju...

Evo, citiracu samog sebe:

Ducati je ovog puta od ovako prelepog motocikla...

4eZ3Z_s2rfl0.th.jpg

...uspeo da napravi ruzno pace!

AXdMa_2075ducatimonster696lefhe7.jpg

O ukusima ne vredi raspravljati, ali meni je ruzaaaaaan!  8)

Tu sam te cekao  :D Taman sam posmislio da si promenio misljenje pa da zalepim taj citat. Dobar si, dobar  ;D ;D ;D

Da, ali ocu da kazem da veliku ulogu zauzima dimenzija cilindra i hod klipa. A sto se tice zapremine motora nije 200ccm vec nesto vise od sto, tacnije 109ccm viska. Ni to nije malo ali ipak je Desmosedici motor koji se vozi u GP u pa tako je izvucen i maksimum iz njega. Pogledaj i na kojim obrtajima se razvija maks obrtni moment, i to je jako vazno. Desmo razvija max na 10500 obrtaja a 1098r vec na 8000, pogledaj tu razliku. Nije ta snaga toliko vredna toga da se izgubi ta tradicija izrade motora, i monstruozni odziv na gas...

Desmosedici ima mozda 10tak Nm obrtnog momenta vise od nekog novog japanca sto priznaces i nije nesto mnogo u odnosu na 1098r-ovih 134Nm  :o. Ali sad je pitanje kakva je kriva obrtnog momenta na pr. R1 i Desmosedici, verujem da Desmosedici tu nema konkurenciju...

There's no replacment for displacement (ako sam dobro napisao).

Konstrukcija masine i broj cilindara utice na karakteristiku masine, ali zapremina bato, ipak je ono glavno, a tu 1098R ima 200ccm (da, i slovima DVE STOTINE) vise.

1098Rovih 1198ccm VS. DSeidicijevih 990ccm NARAVNO da odnose pobedu po pitanju obrtnog momenta, ali uporedi ga sa nekom cetvorocilindricnom hiljadarkom i videces njegovu superiornost, cak i sa V2 1000 koji recimo ima spic momenta na 8000, e DS na tim obrtajima ima ISTI ili nijansu manji, ali mu kriva momenta i dalje raste!

Jednostavno, na papiru gledano, nema seriske brutalnije 1000-arke od DesmoSedicija!  ;)

Oko cega vi polemisete  :) Desmosedici je pravljen da bi bio bolid na putu. Trkacki motor sa tablicom. Ni jedan motor ne moze da se poredi sa njim a pogotovo ne 1098 R koji je pravljen po sasvim drugacijoj homologaciji za SBK trke. Dimac nemoj da sumnja u obrtni moment Desmosedicija  ;) Nije to igracka iako cifre pokazuju manje od 1098 R

XsMjk_bigducatimonster1098800fe8.jpg

C47Kg_m69608srg02s1280x960copro9.jpg

Po meni su ove dve varijante mnogo izvesnije. Po slikama se moze videti da imaju V2 masine i definitivno ram sa 696. Jedino sto ovaj beli ima mono viljusku sa 1098.

Ma Djusi, ne sumnjam ja u Dukati nikako, samo kazem da se nadam da nece preci da rade masine V4 agregata, njihova specijalnost je zvuk i snaga V2 agregata... A ako u monstera budu ubacili motor od 1098, e to ce biti zlo i naopako... A na Desmosediciju je malo zbog V4 agregata malo smanjen obrtni moment ali je zato dodata snaga tako jednostavno mora biti zbog broja cilindaara (200ks Desmo, a 1098r 180ks). Iako ce svi misliti da sam lud, meni se mnogo vise svidja 1098 od Desmosedicija, prvenstveno zbog agregata...

@Maki. U pravu si Maki za kubikazu, tek sad sam se setio da R ima 1198ccm, moja greska... I to sto kazes, ipak kubikaza uzima vecu ulogu, kad bi Desmosedici imao 200ccm vise bilo bi jos vece zlo... Ali jbga, ja sam ipak ljubitelj V2 masina i tesko da ce mene bilo ko da ubedi da to nije bolje od V4 masine, ali sta ces ;D ;D

Nemoj ti nista da se brines. Oni godinama pice sa V2 i sve zivo podredjuju tome. Da su hteli nesto da menjaju onda ne bi bilo 1098 nego bi pravili neki 4orocilindras da bi mogli da nastave u SBK.

I meni je mnogo lepsi 1098 od Desmosedicija ali to ti je kao da poredis Ferari F50 i Ferari F1 sa svetlima i tablicom. 1098 je pravljen i da bude lep, a Desmosedici samo da bude brz. NIsta vise i nista manje od toga. Gledaj ga bukvalno tako. F1 za ulicu.

Moze bilo ko da te ubedi da je R4 bolji od V2, sve naravno u zavisnosti od namene. Ali je uvek fazon u tome kakav ti konkretno odnos  imas prema V2 ili R4. KOd mene je ono drobljenje presudilo

Moze bilo ko da te ubedi da je R4 bolji od V2, sve naravno u zavisnosti od namene. Ali je uvek fazon u tome kakav ti konkretno odnos  imas prema V2 ili R4. KOd mene je ono drobljenje presudilo

Nisi me razumeo, jednostavno volim V2 i to je to, iako cu verovatno uzeti R4(eh te finansije). Ali sta ces, Samo kad bi mogo S4r da kupim, do kraja zivota bi ga vozio, nikad ga nebi prodao...  ;D

Nema poente ! Pazi i ovaj Tricolore ima masinu ko moj. Znaci da u opste nije za zajebanciju. S tim sto na mom mozes da se skupis ispod vizira, a ovde...

• Drug član, 1854 postova

pa i ovde možeš da se sakriješ iza vizira, ako imaš dovoljno malu glavu  ;D ;D ;D

ok 130ks nije malo, ali 200 je ipak ludilo plus cena naravno. ali dobro ne kupuju svi motor da bi ga vozili koliko može....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja