djura 28 Napisano Septembar 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan priznaj da si se ukenjao kad si ga video... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Septembar 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan auuu, sklanjajte zene i decu, stigao je crni vitez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 11, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan priznaj da si se ukenjao kad si ga video... :o Ne znam da li još uvijek pratiš www.retard-forum.hr ,ali tamo si mogao naučiti od GURU-a da se pravi Stromer ničega ne boji! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Septembar 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li još uvijek pratiš www.retard-forum.hr ,ali tamo si mogao naučiti od GURU-a da se pravi Stromer ničega ne boji! ;D ...osim starog Adventure-a...najjebenijeg motora u istoriji covecanstva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 11, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li još uvijek pratiš www.retard-forum.hr ,ali tamo si mogao naučiti od GURU-a da se pravi Stromer ničega ne boji! ;D ...osim starog Adventure-a...najjebenijeg motora u istoriji covecanstva On nije pravi Stromer! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Prepuni impresija i sada već željni doma,preciznije svog kreveta i domaće hrane,krećemo izjutra direktno za Oslo. Nismo daleko od njega pa cestom E06 stižemo ubrzo na odredište.32C je i krećemo u potragu za smještajem.Jedini camp u Oslu koji nudi Hytte je pun... ...pa uz pomoć Zuma i knjige o Norveškoj nalazimo smještaj u Cochs Pensjonat u zamjenu za 620 NoK.Raskomoćujemo se i krećemo u razgledavanje grada. Grad je to od 500 000 stanovnika i ujedno največi u Norveškoj.Lučki grad mješane populacije.Nalazi se na samom kraju fjorda i prirodno je zaštićen i hrpom otoka i otočića.Smjestio se od samog vrha brda koje se uzdiže iznad njega,pa sve do obale mora.Prepun je muzeja,naročito pomorskih,Kon-Tiki,Vikinzi,Fram... http://hr.wikipedia.org/wiki/Fram http://hr.wikipedia.org/wiki/Kon-Tiki Svi se nalaze u dijelu Osla koji se zove Bygdoy (u prijevodu naseljeni otok).Obilazimo taj dio... ...a detaljno FRAM muzej.Tu se nalazi originalno sačuvan brod Fram kojim su Nansen i Amudsen došli na Sjeverni i Južni pol. Nakon povratka u davna vremena odlazimo na brdo na sjeveru Osla gdje se nalazi Holmenkollen,znamenita skijaška skakonica.Put do nje vodi kroz elitne rezidencijalne kvartove Osla. U podnožju skakaonice se nalazi i Skijaški muzej,koji obilazimo na putu do vrha tornja. Prvo liftom,a pred kraj i strmim stepenicama.Nisu mi jasni porivi za bavljenje ovim sportom???Ajd da se baciš jednom,ali treninzi???I eto nas,dobrano zadihanih ,na vrhu tornja.Kakva oo treba imati za baciti se u podnožje ne treba spominjati,te se mi zadovoljavamo prekrasnim pogledom na grad. Povratkom dolje nailazimo i na prvog soba...i to prepariranog.Toliko znakova upozorenja,a od njih ni traga ni glasa. Vraćamo se do obale u znameniti Aker Brygge.Bivše brodogradilište oretvoreno je u glavni shopping i zabavni centar Osla,uz brojne retorane i kafiće,te luksuzne apartmane.Vrlo živ dio grada,sa prekrasnim pogledom na stari Oslo,tvrđavu sa usidrenim starim jedrenjacima.Hvatamo poziciju na jednoj od bezbrojnih klupica i uživamo u trenutcima.Jahte,turisti svih boja i jezika,jedrilice koje se vraćaju u luku... U neposrednoj blizini je i Nobel Peace Centar u kojem je prezentiran rad bivših i sadašnjih dobitnika Nobelove nagrade za mir! A preko puta je i Gradska viječnica Radhuset,sagrađena od tamno smeđe cigle i bogato oslikanih interijera. Sada već poprilično gladni,nalazimo kebeb.Doduše na Norveški način,ali za 50 NoK , te s obzirom na obilnost i na to gdje se nalazimo više smo nego zadovoljni. Siti nastavljamo dalje prema glavnoj ulici u Oslu-Karl Johans Gate,gdje se stiopimo sa ostalim šetačima.Restorani,kafići,trgovine,ulični umjetnici... Vrhom ulice dominira i kraljevska palača,a tu su i Norveški parlament,Univezitet i Nacionalno kazalište... Umorni od hodanja odlučimo još potražiti novu zgradu Opere i ubrzo je i nalazimo.Otvorenje je bilo ovog proljeća.a zgrada je vrlo neobičnog oblika.Prekrivena je bijelim Talijanskim granitom i konstruirana je da se po njoj može hodati.Obilazimo je samo izvana , jer je zaključana.Oko nje,po njoj...Fotkamo i prve noćne fotke od kada smo krenuli na put.Začudo,ovdje na samom jugu Norveške,vidimo i noć. Sada smo već stvarno na izmaku snage od umora i vraćamo se u Pensjonat,te liježemo u mislima da sutra napuštamo Norvešku. Nastaviti će se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 15, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan kak je krasno sad kad si odvoji fotke ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Sve za tebe druže! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Septembar 15, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan konacno da vas sunce ogreje! Kad cete vise da stignete kuci...preznojih se samo dok sam ispregledao ovo. E dobre su ti slike, vidis kad mene poslusas kako sve to fino izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan konacno da vas sunce ogreje! Kad cete vise da stignete kuci...preznojih se samo dok sam ispregledao ovo. E dobre su ti slike, vidis kad mene poslusas kako sve to fino izgleda U slijedećoj epizodi smo mado,bar mislim da bu tak.Još 3 dana do mado,ali samo autoputevi! Naravno da su fotke do jaja kad ne fotkam ja,ali shvatit će Šmajser i to...jednog dana! ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan e Čala, nabijem te na pišu ..... sve sam ljubomorniji što više gledam slike... svaka ti dala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan e Čala, nabijem te na pišu ..... sve sam ljubomorniji što više gledam slike... svaka ti dala... Smanji gledanje a ja sam ti skroman i zadovoljan s ovima koje mi trenutno daju! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AMomcil 641 Napisano Septembar 16, 2008 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Oslo, Norveška Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Ehej, dobro došli u moj grad! Nadam se da vam se dopao, imali ste sreću sa vremenom, danas je već nešto kilavo. Svaka čast za celu turu, posebno na ovoj real-time reportaži. Uživanje za pogledati. Jendom ću se i sam ispeti do Nordkappa, a dotle - milina je voziti oko Osla. Dobro ste se i snašli za noćenje. Nego, dok ste još u Norveškoj, nadam se da ste probali braon sir? Jeste da nije za jesti, ali treba probati . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ehej, dobro došli u moj grad! Nadam se da vam se dopao, imali ste sreću sa vremenom, danas je već nešto kilavo. Svaka čast za celu turu, posebno na ovoj real-time reportaži. Uživanje za pogledati. Jendom ću se i sam ispeti do Nordkappa, a dotle - milina je voziti oko Osla. Dobro ste se i snašli za noćenje. Nego, dok ste još u Norveškoj, nadam se da ste probali braon sir? Jeste da nije za jesti, ali treba probati . jesmo probali,ali ne i jeli!Inače mi smo doma već mjesec i pol dana! A upravo slijedi posljednja epizoda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Do viđenja Norveško!!!Jutro je opet iznimno toplo.Pakiranje,kavica,pa put pod noge.Plan je iz Osla doći do Horrod-a u Švedskoj.Tamo su nas pozvali Danci koje smo upoznali putem.Mads i Elizabeth.Zovemo ih,najavljujemo se i krećemo... E06 ka jugu.Još malo Norveške i eto nas u Švedskoj. Prolazimo Gotteborg...Stajemo svakih 150 km.Žedni smo,jer je vruće,a svaki drugi put je i motor žedan. I eto nas u Sosdali.Ovdje nas dočekuje Mads i predvodi do sela Horrod kojeg nema niti u GPS-u.Makadamom stižemo do farme stare više od 200 godina. Oni su trenutno u fazi obnove koja će potrajati još koju godinu,no dio je već uređen za život. Uz finu večeru,uspoređujemo dojmove i uz cugu nam se oči same sklapaju. Jutro je još ljepše od prethodnog.Pogledi s prozora kuće su fascinantni.Mir i tišinu tu i tamo remeti rzanje koja koji su već budni.Ubrzo smo svi na nogama i nakon doručka slijedi rastanak. Krećemo put Malmo-a pa preko znamenitog Oresund mosta u Kobenhavn.O samom mostu više ćete naći ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Oresund_Bridge Fascinirani ovim najvećim na svijetu mostom koji spaja dvije države,a završava u tunelu nastavljamo pratiti oznake za Odense.Prošavši i Odense dolazimo do novog ogromnog mosta.The Great Belt bridge.Više o njemu naći ćete ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Belt_Fixed_Link I eto nas na Njemačkim autobahnovima.Via Hamburg,pa ulijevo za Berlin.Kontaktirali smo mog bratića koji živi i radi u Potsdamu i on se veseli našem dolasku.Usput se ponovo susrećemo sa istočnonjemačkom arhitekturom u potrazi za benzinskom. Oko 22:00 i stižemo na odredište vođeni Zumom.Tradicionalna Njemačka kuhinja Kebab je ono o ćemu sam maštao od jutra.Tako i bi , uz negodovanje domaćina.Ugodan razgovor i na spavanje.Ipak smo danas prešli kojih 1000 km . Ujutro se rastajemo i gas mado.cca 1200 km je pred nama.Prvo za Dresden... ...pa prema Pragu. Zumo nas vodi.I to krivo , naravno.Ušavši u Češku ostajemo ugodno iznenađeni da se cestarina za motore ne plaća.Zumo nas odvodi u centar Praga umjesto tranzitnom obilaznicom.zatim Brno... Prije same granice sa Austrijom češki policajci na djelu,ali upozoreni smo na vrijeme. S mrakom prolazimo i Beč i više nas ništa ne može zaustaviti.U Mariboru smo ok 22:00 i javljamo se prijatelju Bojanu.Do 24:00 nam nije bilo dosta da si sve ispričamo,pa mi krećemo doma.Na Macelju formalnosti riješavamo u hipu i oko 1:30 stižemo pred zgradu.Još samo liftom odnijeti stvari u stan i konačno naš krevet. 12700 km je za nama.Norveška kao odredište je bila puni pogodak.Mislim da bi Norvešku slobodno mogao nazvati najljepšom destinacijom za moto turizam u Europi.Vraćamo se sigurno.Ovaj sam Putoar složio tako da vas što više zaintrigiram za odlazak tamo i samom količinom fotki i detaljnim dnevnim rutama pokušam što više pomoći u planiranju.Skupo je ,ali vrijedi! The end Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Do viđenja Norveško!!!Jutro je opet iznimno toplo.Pakiranje,kavica,pa put pod noge.Plan je iz Osla doći do Horrod-a u Švedskoj.Tamo su nas pozvali Danci koje smo upoznali putem.Mads i Elizabeth.Zovemo ih,najavljujemo se i krećemo... E06 ka jugu.Još malo Norveške i eto nas u Švedskoj. Prolazimo Gotteborg...Stajemo svakih 150 km.Žedni smo,jer je vruće,a svaki drugi put je i motor žedan. I eto nas u Sosdali.Ovdje nas dočekuje Mads i predvodi do sela Horrod kojeg nema niti u GPS-u.Makadamom stižemo do farme stare više od 200 godina. Oni su trenutno u fazi obnove koja će potrajati još koju godinu,no dio je već uređen za život. Uz finu večeru,uspoređujemo dojmove i uz cugu nam se oči same sklapaju. Jutro je još ljepše od prethodnog.Pogledi s prozora kuće su fascinantni.Mir i tišinu tu i tamo remeti rzanje koja koji su već budni.Ubrzo smo svi na nogama i nakon doručka slijedi rastanak. Krećemo put Malmo-a pa preko znamenitog Oresund mosta u Kobenhavn.O samom mostu više ćete naći ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Oresund_Bridge Fascinirani ovim najvećim na svijetu mostom koji spaja dvije države,a završava u tunelu nastavljamo pratiti oznake za Odense.Prošavši i Odense dolazimo do novog ogromnog mosta.The Great Belt bridge.Više o njemu naći ćete ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Belt_Fixed_Link I eto nas na Njemačkim autobahnovima.Via Hamburg,pa ulijevo za Berlin.Kontaktirali smo mog bratića koji živi i radi u Potsdamu i on se veseli našem dolasku.Usput se ponovo susrećemo sa istočnonjemačkom arhitekturom u potrazi za benzinskom. Oko 22:00 i stižemo na odredište vođeni Zumom.Tradicionalna Njemačka kuhinja Kebab je ono o ćemu sam maštao od jutra.Tako i bi , uz negodovanje domaćina.Ugodan razgovor i na spavanje.Ipak smo danas prešli kojih 1000 km . Ujutro se rastajemo i gas mado.cca 1200 km je pred nama.Prvo za Dresden... ...pa prema Pragu. Zumo nas vodi.I to krivo , naravno.Ušavši u Češku ostajemo ugodno iznenađeni da se cestarina za motore ne plaća.Zumo nas odvodi u centar Praga umjesto tranzitnom obilaznicom.zatim Brno... Prije same granice sa Austrijom češki policajci na djelu,ali upozoreni smo na vrijeme. S mrakom prolazimo i Beč i više nas ništa ne može zaustaviti.U Mariboru smo ok 22:00 i javljamo se prijatelju Bojanu.Do 24:00 nam nije bilo dosta da si sve ispričamo,pa mi krećemo doma.Na Macelju formalnosti riješavamo u hipu i oko 1:30 stižemo pred zgradu.Još samo liftom odnijeti stvari u stan i konačno naš krevet. 12700 km je za nama.Norveška kao odredište je bila puni pogodak.Mislim da bi Norvešku slobodno mogao nazvati najljepšom destinacijom za moto turizam u Europi.Vraćamo se sigurno.Ovaj sam Putoar složio tako da vas što više zaintrigiram za odlazak tamo i samom količinom fotki i detaljnim dnevnim rutama pokušam što više pomoći u planiranju.Skupo je ,ali vrijedi! The end Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan sorry postah dvaput isto! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na putopisu, i nadam se da cu imati priliku da priustim sebi i supruzi takvo putovanje. Samo jos malo klinci da ojacaju(porastu)! Jos jednom, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Eto, i ti vide malo sveta ;D ;D ;D Stvarno svaka cast na trudu koji si ulozio u putopis. Meni si zainteresova definitivno, i kad bude love na sve strane odo i ja tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Eto, i ti vide malo sveta ;D ;D ;D dane sjever odrađen,a sad se gadno bacam na istok.Šta kažeš na dva mjeseca do Thailanda preko Kazastana i Mongolije,pa Kirgistanom (jednio 2 tjedna tamo u brdima) do Indije,pa nekako do Puketa i tamo ladit jaj nekih mjesec dana.Natrag avionom (mi) ili ti ostani oženjen za neku kosooku? Ha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan kazem, hajde ;D Mozda se vidimo za vikend, nisam jos siguran, javljam ti sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan kazem, hajde ;D Mozda se vidimo za vikend, nisam jos siguran, javljam ti sutra U subotu treniram MM,ali ne bum ak dolaziš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-ns 96 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan ;D Hvala na trudu oko pisanja ovog divnog putopisa kojim si usrećio i nas, obične smrtnike! Šta još reći osim: Bravo, majstore!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 17, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan E sad jos ostaje da se skontam da odem do ZG i popricamo o detaljima. Putopis odlican, slike fenomenalne... sad sam jos reseniji da u sto skorije vreme ponovo upregnem konja na sever Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darth Nihilus 0 Napisano Septembar 17, 2008 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravi i hvala! Uživao sam čitajući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...